Liigat

AL: Classic-pomo tuohtui nettilähetyksistä: ”Seuroille ei ainakaan tule euroakaan”

06.02.
2017
72 Kommenttia
6
Liigat

”Passo” Peltola on huolissaan Salibandyliigan yleisömääristä. Arkistokuva: Juhani Järvenpää

Tampereen Classicin toiminnanjohtaja Pasi ”Passo” Peltola lataa täyslaidallisen maanantaina julkaistussa Aamulehden artikkelissa. Peltola on jutun mukaan huolissaan Salibandyliigan nettilähetysten ansaintalogiikasta sekä sarjan katsojamääristä.

Peltola huolestui eritoten viime viikon keskiviikkona pelatan Classic-Koovee-pelin jälkeen. Ottelussa oli paikalla ainoastaan 598 katsojaa.

– Mikä on salibandyliigan ansaintalogiikka nettimaailmassa? Minä en ole sitä keksinyt. Ehkä joku osaa sen minulle vielä kertoa. Classic ei saa ainakaan yhdestäkään nettilähetyksestä mitään rahaa. Kertokaa nyt hyvänen aika joku viisaampi, mikä se ansaintalogiikka on, Peltola kommentoi lehdelle.

Peltola peräänkuuluttaa tietoa siitä mihin nettilähetysten rahat menevät.

– Ensimmäinen asia on, että osataan laskea, että euro plus euro on kaksi euroa. Mitkä ovat ne kulut ja mihin tulot menevät? Seuroille ei ainakaan tule euroakaan. Ei tässä ole mitään järkeä!

Classic on ollut vuosikaudet sarjan yleisömagneetti ja Peltola on huolissaan yleisömäärien kehityksestä.

– Erityisesti paikallispelien lipputulot eivät ole kasvaneet, jopa menneet alaspäin. Siis lipputulot. Ihmisten vapaa-ajasta on kasvava kilpailu. Me olemme onnistuneet yleisömäärissä jollain tavalla. Ruotsissa on tapahtunut raju yleisömäärien pudotus. Olen todella huolissani tästä ansaintalogiikasta, Peltola kertoi Aamulehdelle.

SSBL salibandy Oy:n uusi toimitusjohtaja Kimmo Nurminen kertoo artikkelissa oman näkemyksensä. Hänen mukaansa nettilähetyksiä on tarjolla kaikkiaan 121 tällä kaudella ja palveluntarjoajia ovat Yle Areena, Fanseat, ISTV ja VeikkausTV. Sopimusteknisistä syistä hän ei paljasta yksityiskohtia sovituista summista.

– Mutta saako Salibandyliitto jotain tai onko se myynyt oikeuksia, niin sellaista maailmaa ei ole näköpiirissä.

– Tarkoitus on tuoda salibandya näkyville heille, jotka eivät pysty sitä muuten näkemään. On lajiliiton tehtävä markkinoida lajia eri tavoin ja digitaalinen tuotanto on yksi tapa tehdä sitä, Nurminen valaisi Aamulehdelle.

Liigaseurat kokoontuvat ensi viikolla Tampereella ja tuolloin keskustellaan myös yleisömääristä.

– Tämän tyyppiset kommentit ovat tervetulleita, mutta en näe niin yksiselitteisesti, että digitaalinen tuotanto olisi yksin syy yleisömääriin. Jos 14 seuraa sanoo samalla tavalla, niin sitten saattaa ollakin, Nurminen sanoi.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Digilähetykset
06/02/2017
Tottakai vaikuttavat yleisömääriin ilmaiset streamit, sehän on ihan selvää. Se on iso lovi kassassa jos vaikka Classicin tapauksessa 100 jättää tulematta hallille koska näkee sen netin kautta ilmaiseksi. Toki streemaus on hyvä ns. etäfaneille, jotka eivät pääsisi muutenkaan paikalle, mutta silti nuo livelähetykset ovat kaksiteräinen miekka.

Jääkiekon Liigassa on mielestäni ammuttu itseä jalkaan juuri TV-lähetysten kautta. Ruudusta saa 29€/kk katsoa kaikki pelit kun keskimääräinen istumapaikkalippu yhteen peliin on saman hintainen. Ja kun kyseessä usein perhe (2+1/2+2) niin säästö älytön eikä tarvitse käyttää aikaa hallille menoon/sieltä tuloon (+1 tunti). Toki Liigassa eri asia kun seurat saavat lähes 1 000 000 € /kausi Neloselta rahaa televisioinnista ja ongelma ei ole vielä niin suuri koska tuo raha korvaa menetetyt katsojat toistaiseksi. Toistaiseksi siksi, että sopimus katkeaa muistaakseni tämän kauden jälkeen ja väittäisin, ettei Nelonen ole valmis enää tuollaista summaa pulittamaan seuroille. Jos siitä raapastaan esim 1/3 pois niin sitten ovat seurat ihmeissään...

Salibandyssa puhutaan pienemmistä summista, mutta juuri kassan kautta peliin tulevat ovat todella tärkeitä. Streamit kylmästi maksulliseksi tyyliin 10€/peli ja seuralle rahaa siitä niin pysyy kassa samoissa eikä tule hinku jättää peliä väliin ainakaan sen ilmaisen streamin takia.
Esa
06/02/2017
Näistä yleisömääristä joista Pasi Peltola on huolissaan, kyllä Liiga on hyvin pitkälle mokannut hommansa itse. Otteluohjelma on täysin käsittämätön, runkopelipäivät puuttuvat täysin, pelejä ripoteltu yksi tai kaksi sinne tänne pitkin viikkoa. Rytmitys muutenkin ihmeellinen, välillä 3-4 vk tauko joukkueella ja helmikuussa kauheasti matseja. Milloin pelaa kuka missäkin vaatii jatkuvaa aktiivista seurantaa netistä. Menepä vaikka isolle Stokkan lehtipisteelle, mm. melonta- ja soutulehtiä useampia mutta salibandysta ei mitään. Kyllä Liiga ja laji saa mielestäni katsoa sinne peiliin hyvän aikaa, joku täysipäinen vaihteeksi ainakin laatimaan otteluohjelman, kiitos. Puhun 14 vuoden penkkiurheilijakokemuksella
Katsoja
06/02/2017
Huolestuttavaa enemmänkin kun Peltola alkaa valittaa nettilähetyksistä. Laajempi kuva salibandyn kehityksestä on silloin kadonnut.
Salibandyottelut tapahtumina on vielä kehitysvaiheessa, vielä on matkaa viiheteelliseen ottelutapahtumaan jossa olosuhteet ja palvelut olisivat tästä päivästä.
Jos classic on menettänyt satunnaisesti nettilähetyksen takia 100 katsojaa, on heillä onnistuneen katsojakokemuksen kautta mahdollista saada satoja uusia katsojia tulevaisuudessa.
Nettilähetyksiin kannattaa panostaa myös jatkossa. Lähetykset ovat tehty "vasemmalla kädellä" ammatimaisuutta voi kopioida muista lajeista. Esimerkiksi erätauoilla selostaja+ kommentaattori menee kahville, only in floorball, ennakot ovat kiireessä tehtyjä n. 5 minuutin rykäisyjä jne.
Nyt ottelut tapahtumina ja nettilähetykset, molemmat ovat kehitysvaiheessa, ammatimaisuutta molempiin niin hyvä tuleee.
KimmoQ
06/02/2017
Aika harvalla kanavalla selostajat ovat erätauoilla äänessä. Lähetys siirtyy studioon, jos sellainen on. Jos ei ole studiota niin pyöritetään kohokohtia menneestä erästä.

En ainakaan itse ole saanut sitä kuvaa, että selostajat ja asiantuntijat olisivat hoitaneet hommiaan vasemmalla kädellä. Muutamaa poikkeusta lukuunottamatta, ovat hoitaneet leiviskänsä hyvin ja valmistautuminen on kuulunut.

Digilähetykset-nimimerkin kommenttia en myöskään ymmärrä. Ei kai ilmaisia striimejä juurikaan ole ollut Salibandyliigasta tarjolla? VeikkausTV lienee ainoa, joka on käytännössä ilmainen.
Arto Kilponen
06/02/2017
Voisi kai sitä käydä itsekin joskus pelissä paikanpäällä. Jos vaikka tuossa viiteen päivään näkisi kaikki Tampereen kolme joukkuetta paikanpäällä.
Arto Kilponen
06/02/2017
Kimmoq, viittaatko tässä nyt Yleveroon?
Penkkis
06/02/2017
Urheilu on parasta paikan päällä
Arto Kilponen
06/02/2017
Yksi syy alhaisiin yleisömääriin paikallispeleissä on tietysti tasoerot, joku Tampereen Koovee vs. KrP on aika samaa tasoa, Espoo vielä ihan ok, vaikka täälläkin selkeä ennakkosuosikki on, Tampereen muut pelit ovat jo lähes pomminvarmoja Classicin voittoja ja sitten tietysti tuo murhan puolelle luokiteltava "paikallispeli", kun vantaalaiset käyvät teurastamassa M-Teamin pari kertaa vuodessa. LASB -Steelers, sikäli kun paikallispeliksi lasketaan, on toki myös suht tasainen.
KimmoQ
06/02/2017
Tosiaan Arto Kilponen YLE unohtui. Toki Ylen lähetykset myös ovat maksuttomia vaikkeivat suurimmalle osalle olekaan ilmaisia kiitos YLE-veron. Mutta edelleen aika vähän on "ilmaisia" lähetyksiä tarjolla vaikka laskisi yhteen YLE Areenan ja VeikkausTV:n lähetykset.
S7
06/02/2017
Hyvä basso, just näin. Nyt selvisi miksi clasu ei tee koosteita, kun ei tuu rahaa niistä. Millä muulla kuin näkyvyydellä saa sponsseja lisää?
S8
06/02/2017
Aika vähän Passo valittaa siitä, että seura sai MASSIIVISESTI ilmaista mainosta J.Niemisen alkutaipaleesta Classicissa kertovasta Veikkauksen nettidokkarisarjasta. Voisi kuvitella, että tässä myös varmaan liitolla jotain osaa... Tai ehkä vamily kuittasi tästä viisinumeroisen summan?!? Who knows?!? #haluanpelkätrusinatpullasta
R28
06/02/2017
Yksi syy jengin puutteeseen Classicin peleissä on ikävä kyllä lippujen suht korkea hinta 15€/ aikuinen.Hallissa olleena olen aika monen suusta kuullut saman kommentin (aika kalliit on liput) ja ihan sama onko vastassa ollu "joku"KVee tai Ylimainostettu Oilers.
Vesa
06/02/2017
Tais löytyä syy kun ei ole koosteita näkynyt, jonkin asteinen mielenosoitus.
Arto Kilponen
06/02/2017
Sitten voi tietysti myös laskea sitä, että kun on ruutuaikaa ja sitä kautta sponsoreiden mainokset nähtävillä mm. YLE:llä, niin paljonko tämä lisää myyntiä? Minä sponsorina olisin valmis maksamaan lisää, jos mainokseni ei näkyisi vain niille 97 katsojalle, jotka M-Teamin pelissä käyvät, vaan myös YLE:n kautta mm. Oulussa, jossa aika moni seuraa miten OLS kyseisessä pelissä pärjää.
netti ja sarjan kiinnostavuus menneet sekaisin
06/02/2017
eka kootaan pari maajoukkuenippua ja sit ihmetellään ettei ketään kiinnosta kun voitetaan pikkuveli 10-1, tai jos ei nappaa niin 4-3ja
S7
06/02/2017
Mut niinku oikeesti, säbään luotu tapa seurata ja tää taulapää haluaa tämän tuhota. Perinteistä hommaa, ettei nähdä kuin oma napa! Tuskinpa yx + yx jää paljoakaan kun kulut pois. Nettilähetyksiä jatkossakin ja basso olkoon hiljaa!!
R28
06/02/2017
Ja jos sitä jengii halutaan katsomoon ,niin voi niitä lippujen hintoja johonkin matseihin tiputtaa vaikka 2€ niikuin muistaakseni KVlla oli.Jääpi oheis tuotteisiin sitten tuhlattavaa enemmän.Esim.Clasic-Oilers ois hyvä koska ei noita Espoolaisia muutten viiti kattoo.
Arto Kilponen
06/02/2017
15 € pelistä on aika raju jos toiset myy 13 pelin kausareita alle 80 €:lla.
R28
06/02/2017
Toikin Classic-Oilers peli tulee veikkaus Tv kautta muutenkin, niin nyt ois oiva tilaisuus Passon täyttää katsomo tiputtamalla lippujen hinnat esim. 2€ jää loppu € sit vaikka Classicin lippiksiin?
Tane
06/02/2017
Muistaako joku vielä,kun telkkarista tuli tikanheittoa (darts) ? mm.viihdeohjelma,jossa yritettiin saada kolmella tikalla tulos 121 vähintään,sillä voitti sitten rahapalkinnon! Lajin suosio nousi räjähdysmäisesti,kunnes "joku" alkoi vaatia televisiointi korvauksia itselleen,noh Yle lopetti ohjelman siihen ja laji jäi nuolemaan näppejään.
Tane
06/02/2017
Niin ja ketä ihan oikeesti kiinnostaa mennä katsomaan vamilyn "tennistähteä"?
Silloin kun Savolainen pelasi siitä kannatti jopa maksaa,nyt pelkkää virkamiespalloilua.
Lipun hinnat liigajoukkueilla pilvissä,fanseat näyttää maksullisena pelejä kotisohvalle,ihan toimivilla selostajilla edullisesti.
Vesa
06/02/2017
Lätkässä yleisökato johtuu juuri siitä et näät joka pelin sohvalta. Jengit kyllä saa siitä jonkun korvauksenkin. Sitä toi Peltolakin käsittääkseni kyselee et jos siitä joku saa rahaa, niin miksei sitten seurat. Ei se nyt varmaan yritä tuhota lähetyksiä, niin kun siellä ylenpänä joku huuteli.
JP
06/02/2017
Kyllä liitto saa korvauksen, mutta miksi jakaa seuroille kun eivät sitä ole kaivannut. Muutamia vuosia sitten joukkueille vielä maksettiin jokunen tonni per kausi. Mutta selitys kelpasi silloin seuroille miksi ei makseta ja ovat tyytyneet kohtaloon. Tyhmiä ovat olleet......
Kooma
06/02/2017
Oon säästänyt tällä kaudella aikaa ja rahaa kattomalla C:n matsit Ruudusta, Ylelta, veikkausteeveeltä ja Fanseatilta. Ollu halvemmat kahvit ja nakkimukit kuin C:n riistokioskeilla. Mut meen toki hallille jollei matsia muuten näe, on siellä melkein aina enempi tunnelmaa.
Videokatsoja
06/02/2017
Oma näkemykseni on se, että lisääntynyt stream-tarjonta ja katsojamäärät paikan päällä eivät automaattisesti korreloi keskenään. Jonkin pelin kohdalla varmasti kyllä, mutta isompana tekijänä näen ottelutapahtumien yleisen laadun ja lippujen hinnat. Kiekossa ilmiö on varmasti voimakkaampi, koska siellä summat ovat jo aivan toisia. Oma kipuraja on muutama kiekkopeli kaudessa, Liigan kanavapaketista en maksa. Salibandyä seuraan kyllä, vaikka se hiukan maksaisi, mutta toki siinäkin tulee raja vastaan.

Ongelmallisempana näen lajin kannalta sen, ettei streameja lähetettäisi juuri lainkaan tai ne laitettaisiin maksulliseksi. Koska silloin tuo laajempi näkyvyys loppuisi kuin seinään, eivätkä maksutuotot riitttäisi kuitenkaan kattamaan lähetyskuluja. Eli sellaista skenaariota pidän kaikkein huonoimpana.
S7
06/02/2017
Mitä ihmeen tuottoja tällä hetkellä? Miljoonia? Vai tsäkällä jotain yli kulujen? Basso vaan vetää näitä kaneja hatustaan, milloin ruotsalaisia junnuja. Tossa jutussa liitonmies vastaa sen, mikä luultavasti totta, eli "mutta saako liitto jotain...sellaista maailmaa ei ole näkyvissä". Ja nyt tää yksi haluu jotain olemattomia euroja. Jos välillä astuis toimistosta oikeaan maailmaan. Säbä on hieno laji, mutta markkinamielessä ei mikään sijoitus...
Timppa
06/02/2017
Haloo! Menee aika monella taas Passon pointti ohi. Kyllä hänkin näkyvyyteen on tyytyväinen mut jos se raavitaan seuran kassasta pois mihin muutenkin kova työ kerätä rahaa niin se on väärin. Ennen kaikkea nyt kun kuvauksista ilmeisesti jotain rahaa voisi seuratkin saada.
Tosi on!
06/02/2017
Striimit on tehty. Tulokset on nähty. Johtopäätösten aika. Basso on oikeassa. SSV-taustaisilta henkilöiltä ei pidä ottaa neuvoja tässä asiassa.
rahanlaskija
06/02/2017
Ehkä lassikin pitää miettiä tota menopuolta kulupuolen sijaan, vähemmän ost...
EX-KAUSIKORTTILAINEN
06/02/2017
Itseäni harmittaa ainakin suuresti, ettei Classic tee enää kotiotteluistaan maalikoosteita. Tämän takia olen laittanut Classicin kotiottelut boikottiin. Ainakin itselleni on tuottanut suurta lisäarvoa katsoa livenä katsotun pelin jälkeen maalit maalikoosteelta ja fiilistellä uudelleen jo näkemääni peliä. Onneksi naapuriseurat vielä tekevät maalikoosteita - heidän pelejään käyn katsomassa mielelläni, vaikka tennistähdet kentältä puuttuvatkin.
S7
06/02/2017
Eli jos ei ois streemejä, katsomot ois pullollaan? Uskokoon ken haluaa. Ei mee pointti ohi, en vaan ole yhtään samaa mieltä.
Seppo
06/02/2017
Sympatiat on nolla täältä suunnasta niin kauan kuin "maailman paras salibandyorganisaatio" ei saa maalikoosteita aikaiseksi...
JZ
06/02/2017
Ainakin taannoin kun sählyliiga näkyi Urheilukanavalta, liiton piti käsittääkseni maksaa tuottajille koska katsojamäärät eivät pilviä hiponeet. Tuotantoarvoista se ei ainakaan kiinnijäänyt; selostajina oli Antti Mäkinen & Jani Alkio ja ennakot ja erätaukojutut olivat laatua :)
S7
06/02/2017
Juuri näin kuin JZ sanoo ja tuskin tilanne tosta paljoa muuttunut. Onhan se kivaa hakea "helppoa" syyllistä. Nelonenpro oli hyvää settiä, harmi ettei jatkunut, mutta ymmärtäähän ton ettei kukaan viitti persnetolla tehdä hirveen pitkään. Hyvä jos streemet menee kannattavuuden rajoissa...
Puukasipakki
06/02/2017
Tämä jännä että classicin peleistä aika moni tulee suorana netissä. Varmaan liigassa ois muutama joukkue joka mielellään haluais livelähetyksiä jos ei classicille kelpaa.
Nelonen Pro takaisin
06/02/2017
Missä lajissa tuotteen jakaminen ilmaiseksi on tuonut kestävän yleisömenestyksen ja nostanut lajin arvostusta?
Economy
06/02/2017
Kuule Passo, jos et ole ymmärtänyt miksi teillä yleisömäärä laskee niin tässä syyt. Runkosarja on tylsä, liput liian kalliit, teidän markkinointi jipot esim. Nieminen luotaan työntäviä, tunnelma hallissa vaisu, ympärillä paljon mielenkiintoisempaa urheilutapahtumaa jne. jne. Turha valittaa kun omaan pesään kusette.
Arto Kilponen
06/02/2017
Onko puukasipakilla laittaa ihan numerofaktaa tästä "eniten ruudussa"-asiasta? En väitä, että olet väärässä, mutta olisi mukava nähdä joku kooste siitä paljonko joukkueet sitä ruutuaikaa saavat.
Puukasipakki
07/02/2017
En väitä että eniten spv myös oikeinbhyvin edustettun. Äkkiä laskettuna tällä kaudella yhteensä 22 classicin liigapeliä plus muut sarjat päälle. Näkyvyys on erittäinkin hyvä. Lähteenä: http://floorball.fi/huippu-urheilu/salibandyliiga/tv-ja-internet-lahetykset/
Tipsun tapsun
07/02/2017
Helppo yhtälö, Jos tuote eli ottelutapahtuma on tarpeeksi kiinnostava, niin silloin tulee katsojia katsomoon, Jos ei ole kiinnostava, niin ei täyty katsomot. TPS:llä on tuote kunnossa, joukkue menestyy ja yli tuhannen katsojan otteluita on muutamia. Propsit siitä Turkuun, Vähän vielä skarppausta oheispalvelutarjontaan sekä fanitavaramyyntiin, niin kokonaispaketti on tikissä.
Puukasipakki
07/02/2017
Pikaisesti laskin että 22 classic liigapeliä tälle kaudelle. En väitä että on eniten.. mutta näkyvyys on hyvä. Lähde : http://floorball.fi/huippu-urheilu/salibandyliiga/tv-ja-internet-lahetykset/
Arto Kilponen
07/02/2017
TPS:llä on toisaalta pelitkin olleet hyvin tiukkoja ihan M-Teamista lähtien kaikkia vastaan, joten se palvelee yleisömääriäkin.

Jotain 12-1 voittoja on varmaan silloin tällöin ihan hauska katsoa, mutta jos yleisölle jää sellainen fiilis pelistä, että "ton Steelersin piti olla kovassa vireessä, mutta sehän on ihan paska. Meillä on joku hiton tennispelaaja kentällä ja ne jää silti ihan jalkoihin", niin ei varmaan tee mieli lähteä katsomaan Koovee- tai OLS-peliä. Joo, nämä olivat lopulta tiukempia pelejä, mutta ei sitä etukäteen, eli potentiaalisella lipunostohetkellä, voitu tietenkään tietää. Lähtökohtaisesti kuitenkin sekä Koovee- että OLS ovat tällä hetkellä about Steelersin tasoisia ryhmiä. Ja nyt sitten seuraavaksi tulee vastaan SalBa, jonka suurimmat avut ovat a) tasainen hyökkäysteho ja b) 2+5+10+20+PR3 ottamiset pelissä. Pitkävetoon SalBalle 15 maalia eteen ja ollaan siellä päin. Kiinnostaa varmaan kiviäkin lähteä katsomaan tuollaista peliä.
Repa
07/02/2017
Kimmo Nurminen voisi kertoa miten järkevää on toiminta, missä hän ja seurat tappelevat samoista asiakkaista. Hän nettilähetysten ääreen ja seurat katsomoihin?
Katsomosta käsin...
07/02/2017
Tätä asiaa olisi hyvä katsoa kokonaisuutena. Eli passolle nämä terveiset:
- Säbän päävastustajana on lätkä, joten 15€ lippuhinta on liian korkea. Alenna hintaa 12€.
- On tyhmää, että on erikseen "miesten ja naiset" kausikortteja. Yksi yhteinen family-kortti niin saat jengiä naistenkin peleihin
- Erätauko-ohjelmana voisi olla jotain muutakin kuin "junnupelejä"... edes toisella erätauolla.
- Ottelutapahtumaa voisi parantaa esim: jos on haastattelua niin sitten ei tarvitse musiikin soida taustalla, ei näitä "kuka voittaa pelin" haastatteluja kesken pelitilanteen (kunnioitetaan peliä edes sen verran).
- Myykää valmiiksi "kahvilippuja" niin ei tarvitse jonottaa

Säbäfanit sitten:
- olette tottuneita liikaa siihen, että "kaikki mulle heti ja ilmaiseksi". Ei näin. Menkää peleihin ja luokaa omalta osaltanne tunnelmaa. Urheilu on parasta reality-viihdettä.
Katsomosta käsin...
07/02/2017
...on aikalailla ytimessä, ei oikein mitään konkreettista lisättävää.

Haisee nyt Passon mielenpahoitus omalta mogalta, kun tapahtuma oli yksinkertaisesti väärin hinnoiteltu, ja jäi Koovee-kannattajien rahat keräämättä.
Seurat kunniaan
07/02/2017
Mitä jos annettaisiin seurojen päättää:
- haluaako esiintyä ilmaiseksi jaettavassa lähetyksessä ja
- haluaako ratkaista mestaruuden "superfinaalissa" kaukana kotihallista vai paras seitsemästä sarjassa finaalijoukkueiden kotihalleissa.
Onneksi liitossa on nyt väki vaihtunut ja nämä aikaisemmin tehdyt onnettomat päätökset voidaan muuttaa.
46
07/02/2017
Nyt kun täällä puhutaan samalla lippujen hinnoista niin SPV mainostaa peliään Classicia vastaan näin:

"Nyt tarvitaan jokainen fani paikalle"

Samalla SPV nostaa kuitenkin lippujensa hintoja, koska vastustaja on kärkijoukkue. Nyt aikuinen joutuu maksamaan normaalin 15€ hinnan ,mikä on sekin liikaa salibandyottelusta, sijaan 17€. Katson noilla hinnoilla ennemmin netistä, piste.
Vesa
07/02/2017
Monellako seuralla on muuta ohjelmaa erätauoilla kun junnupelejä? Lipun hintoja vois kyllä vähän tarkastella.
eiku
07/02/2017
Yllä oleva 46 on ytimessä. Halutaanko katsomoon väkeä vai halutaanko kassaan rahaa? Tai paremminkin: kumpi näistä yleensä seuraa toista?

Lippujen hinnat lähteneet lapasesta. Yksikään salibandyliigan ottelutapahtuma ei ole 15€ lipun hinnan arvoinen.
nikkoo
07/02/2017
en tiedä muista mutta itseäni ei voisi vähempää kiinnostaa nämä junnupelit erätauoilla. mieluummin vaik cheerleadereita ja näitä erilaisia kilpailuja mihin joku otetaan katsomosta.
Turkulainen
07/02/2017
Nyt pääsee Oilers-NoKrP peliin kaksi yhden hinnalla Veikkauskortilla. Vaikuttaako yleisömääriin, kun halvalla pääsee? Veikkaan, että ei juurikaan?
Arto Kilponen
07/02/2017
Vesa, ainakin Happeella, SPV:llä ja EräViikingeillä on ollut muutakin ohjelmaa tällä kaudella.

Tuo 17 € SPV - Classic pelistä on äkkiseltään ajateltuna liikaa, mutta jos tupa vedetään täyteen, eikä millään "Tultiin kattomaan Jarkkoa mutta ei se pelannutkaan"-idealla (kuten Turussa), niin mikäs siinä.

Oilers - Nokian KrP peli on yksi niistä Oilersin peleistä, joissa ei tällä kaudella ihan älyttömästi nähtävää ole. Joo, Johansson toki, ei siinä mitään, ehkä Pfitznerin paluu, mutta vastapainona peli tulee YLE:ltä ja Nokia on varmaan niitä vähiten kiinnostavia joukkueita espoolaisille (toki henk. koht. syistä minulle yksi kauden kohokohdista).

Veikkaisin, että varmaan saman verran väkeä kuin jossain Koovee- tai SalBa-pelissä.
Arto Kilponen
07/02/2017
Siitä olen kyllä eri mieltä nimimerkki Eikun kanssa, että minusta Superfinaali on helposti sen 15 € arvoinen. En toki mene paikalle, jos Oilers ei pelaa, mutta silti.
Hämeestä
07/02/2017
Tervetuloa Elenialle Steelers kotipeleihin. Aikuiset 10€, lapset/eläkeläiset/varusmiehet/opiskelijat 5€ ja on vielä edullinen perhelippukin jos koko pesue innostuu. Hinta lienee ollut sama vaikka vastassa "liigakärjetkin". Itse olen väliajoilla nähny niin niitä junnuja kuin muitakin esityksiä rockitanssijoista paikallisräppäreihin .... Mitä tulee junnuihin väliajalla niin jos ei herroja Nikkoo ja muita ne kiinnosta niin näille junnareille ihan varmaan sikahieno kokemus "päästä edareiden kentälle" . Joten seuratoimintoja ajatellen ne vaan on niinku must , oletan, kun seuran sisällä euroja kiikutellaan... Vai oonkohan oikein ymmärtäny? Lienevät myöskin ilmaisia. Kaikilla kun tuntuu olevan hintalappu perässä . Katsojat kiinnostuu jos pelitapahtuma ja se fiilis hallissa on hyvä. Toistaiseksi olen ollut tyytyväinen hinta/laatusuhteeseen.
Arto Kilponen
07/02/2017
Täytyy sanoa, että Elenialta ei juuri pahaa sanottavaa ollut tapahtumasta. Ainoa, josta annan pyyhkeitä, on kentän etäisyys katsomosta. Ja ymmärrän, että ei siihen Steelers voi juuri vaikuttaa.
eiku
07/02/2017
Turkulainen: ei välttämättä tuvat pullistele vaikka laittaisi ilmaisen sisäänpääsyn yksittäiseen peliin. Kyse onkin pitkäjänteisyydestä, tai pitäisi olla. Ensin väkeä halliin säännöllisesti ja sitä kautta ajan kuluessa lisää tunnelmaa ja sitä kautta taas lisää väkeä. Jos lippu maksaa 15e, niin kuluttaja aika monessa tapauksessa jättää menemättä tai valitsee sen kiinnostavimman pelin. Tällöin ei jatkumoita pääse oikein syntymään.
Tero Töyrylä
07/02/2017
Kilponen hyvä. Turussa ei kyllä jengi todellakaan tullut Classic-peliin "Tultiin kattomaan Jarkkoa mutta ei se pelannutkaan"-ajatuksella! Joku ehkä tuli, mutta asia ei ollut enää mitenkään sillä lailla esillä, että se olisi jotenkin olennaisesti vaikuttanut yleisömäärään. Ihan muilla, oikeilla asioilla peliä markkinoitiin! Mikään muukaan täällä päin ei viitannut siihen, että Jakke olisi sinne väkeä vetänyt! Kiinnitin aivan erityisesti tähän huomiota.

Sanoit myös, että Classicin ylivoima/kotipelien ennalta selvä voitto (oma tulkintani, en jaksanut hakea tarkkaa lainausta tekstistäsi) vähentää katsojamääriä verrattuna Tepsiin. Miten tähän teoriaan istuu se, että cupin välieräpelin
Tero Töyrylä
07/02/2017
... Classic-SPV katsojamäärä oli heikompi kuin missään liigapelissä, pl. Koovee-peli. Kuitenkin liput olivat selvästi halvempia kuin liigapeleissä ja paikalla oli erittäin näkyvä joukko SPV:n kannattajia. Eikä striimiäkään ollut väkeä karkottamassa! Itse tietysti matkustin paikalle, enkä pettynyt: Peli, jossa isot panokset, venyi jatkoajalle ja oli ehdottomasti toistaiseksi kauden parhaita kokemiani monessakin mielessä.

Vastaukseksi voi heittää, että cup ei kiinnosta. ITse sanoisin, että Classic ei tähän satsannut markkinoinnissaan, joten maksavia katsojia Mansesta ilmeisesti todella vähän. Seinäjoelta senkin edestä. Ja useampia esim. Turustakin. Hallikin oli supistettu minimiin, mikä toisaalta oli hyvä: ei ollut tyhjinä ammottavia katsomoita.
Arto Kilponen
08/02/2017
Hyviä kommentteja Töyrylältä. Tämä "tultiin katsomaan Jarkkoa, mutta ei se pelannutkaan" kuulin tosiaan suoraan turkulaiselta yleisöltä muutaman päivän pelin jälkeen. Minä ymmärrän, että sinä et tietenkään ajattele näin, enkä millään tavalla syyllistä tästä. Olet laji-ihmisiä ja joku jarkkonieminen on vain kiva pikku bonus siellä seassa. TPS on pelannut hyvän kauden ja kyllä se ihmisiä vetää. Pelit ovat jänniä - hyvässä ja pahassa, totta hitossa jotain Kooveeta vastaan pitää tehdä yli kaksi maalia - ja kyllä väellä on viime kevään playoff-sarja Happeeta vastaan muistissa ja yllättyisin, mikäli suht vastaavaa ei näkyisi tällä kaudella. Molemmat Oilers-pelitkin (muita TPS-pelejä en ole nähnyt paikan päällä) olivat hyvätunnelmaisia ja poislukien Kupittaan "pelataan kilometrin päässä katsomosta"-systeemi, suosittelen ilman muuta ihmisille käymään TPS:n peleissä.

Mitä tulee Classic-SPV -peliin, niin täysin samaa mieltä, tuo Cup nyt ei vaan kiinnosta. Esimerkiksi minä en ole ikinä käynyt enkä edes harkinnut käyväni yhdessäkään Cupin ottelussa. Tällä kaudella olen sen sijaan käynyt paikanpäällä Salibandyliigan, Divarin, A-, B-, C1- ja C2-poikien SM-sarjan pelissä, jotka kaikki ajavat minun asteikollani Cupin edelle.

Todettakoon vielä, että olisi hienoa, mikäli terotöyrylöitä olisi enemmän tämän lajin parissa.
KuvitteellinenKatsoja
08/02/2017
Vaihtoehto A) etsiytyä työpäivän jälkeen kiireellä hallille ja takaisin, aikaa menee 3-h koko hommaan, nähdä matsi livenä, maksaa lippu ja kaffet, yht. 20e
Vaihtoehto B) käydä työpv jälkeen lenkillä, saunassa, katsoa streemi sohvalta, ottaa pari kaljaa, puraista makkaraa, pistää 10e pitkäveto, yht 20 e, paitsi jos veto osuu, niin 0e
...
08/02/2017
Viikkopelien kohdalla varsinkin yhdyn Kuvitteellinenkatsoja kommenttiin. Paikalle en ehdi ja jos ei striimiä olisi, jäisi katsomatta peli kokonaan. Eli striimi ei tälläisessä tapauksessa ole pois lippukassasta.
Köyhät kyykkyyn!
08/02/2017
Ihmeen köyhää väkeä tällä palstalla liikkuu. Onko 15 euroa aikuisen lipusta paljon? Mitä te oikein teette työksenne? Lopettakaa turha valitus heti ja tehkää itsekin jotakin taloutenne eteen.
Köyhät kyykkyylle
08/02/2017
Sinähän idiootti olet. Kyse ei ole siitä onko varaa, vaan asian laita on vaan niin että runkosarjan kiinnostavuus on sitä luokkaa, että en viitsi raahautua. Mikäli viitsisin niin hinta/laatu suhde on koikein jos liput maksaa 5€. Ymmärsitkö vai pitääkö vääntää siitä kuuluisasta langasta.
edelliselle
08/02/2017
Muuttuuko matsi jotenkin laadullisesti paremmaksi, jos se maksaa vähemmän?
eiku
08/02/2017
Ei, mutta hinta/laatu muuttuu. Hyvä pointti silti, nimittäin 1.-2.divaritasolla on mielestäni maallikolle vähintään yhtä viihdyttäviä matseja kuin liigassa. Tämä ei tosin taida vaikuttaa muihin kuin salibandya jo seuraaviin katsojiin.

Ja kyllä, kyseessä ei ole se etteikö olisi varaa peleissä käydä, mutta miksi kävisin jos "kiinnostaa vähän" ja lipun hinta vedetty tappiin. Heitin vain oman ajatukseni, että seurojen kannattaisi ehkä miettiä keinoja miten "kiinnostaa vähän" -ihmiset saataisiin lauteille. Sen jälkeen voisi sitten pohtia millä rahat heiltä taskuun.

Jo lisääntyneen katsojamäärän oheismyynti auttaa hieman kuromaan eroa umpeen sikäli kun niin isoja massoja ei heti saada, että myytyjen lippujen kappalemäärä tuo lipunmyyntitulot tasoihin nykyiseen tilanteeseen verraten. Jos huhupuheet eri seurojen maksavista katsojista pitävät paikkansa, en yllättyisi vaikka lipunmyyntituloja saataisiin halvemmalla lipulla jopa saman verran.
eiku
08/02/2017
Lisätään vielä sen verran, että mitään tunnesidosta ei mihinkään liigaseuraan ole. Siksi en koe että olisi minulta pois, jos meno jatkuu samanlaisena ja seurat kuvittelevat tarjoavansa viihdettä josta kannattaa maksaa 15e+matkat+ruoat+vapaa-aika harva se viikko. Tätä tunnesidosta ei myöskään pääse syntymään, jos käyn kerran parissa vuodessa jonkin matsin katsomassa. Kausaria (joka varmasti yksittäisen pelin lipun hintaa toisi alas) taas en osta ellei ole tunnesidosta, joten mitä jää jäljelle jos haluaa väkeä saada säännöllisesti ja pitkällä jänteellä pelejä katsomaan ja joukkuetta fanittamaan?
Tero Töyrylä
08/02/2017
Sori, nyt ei ollut kyse töyrylän omista motiiveista peliintulon suhteen eikä varsinkaan töyrylän kiitettävyydestä muuten, vaan ihan siihen kommentoin, että on todella harhaanjohtavaa kommentoida, että Turussa "vedettiin tupa täyteen "Tultiin kattomaan Jarkkoa mutta ei se pelannutkaan"-idealla! Vaikka joku ja useampikin siksi kertoo tulleensa. Kuitenkin pieni osa. Mä selvitin tätä asiaa vähän kattavammin (ihmisten motiiveja tulla peliin) kuin ymmärtääkseni sinä. Ihmisten motiivit tulla peleihin on aina erittäin iso kiinnostuksen kohteeni ja lähestyn - jos aikaa on - peleissä minulle vieraita ihmisiä kyselemällä niitä. Epäilen, että minulla on tästä vähän enemmän tietoa kuin sinulla. Eli en puhu yleisön motiiveista puhuessani tippaakaan omista tai lajiniilojen motiiveista, mutta en myöskään ala yleistämään jonkun tai joidenkin yksittäisiä lausahduksia ikäänkuin vallitsevaksi yleisön motiiviksi tulla peliin.
Tero Töyrylä
08/02/2017
Edellä oleva siis Artolle. No bad feelings, mutta laskee kommenttien tasoa, jos heittelee noin heikoin peruistein noin hassuja juttuja vain koska ne kuulostaa niin hienoilta sanoa. Helppoheikkimäistä pitkäjänteisen turkulaisen työn mitätöimistä. Mutta jos se on tyylisi, niin siitä vaan. Oikea provosoimisen taito vaatii vähän tarkkuutta sanonnan sisältöönkin!
Keke64
09/02/2017
Otteluita on nykyään ihan miten sattuu ja on täysin mahdoton pysyä ensinnäkään kärryillä siitä mistä milloin pelejä tulee. Ja jos mietitään, että on jo vaikea löytää netistä/telkkarista pelejä katsottavaksi niin miten niihin voisi löytää paikan päälle katsomaan?

Tämän jälkeen tulee sitten itse peli. Omasta mielestä 2divari pelit on paljon kiinnostavampia kuin liigapelit. Eli taito jää johonkin, varmaan liian fyysisyyden jalkoihin. Ennen vanhaan mentiin porukalla katsomaan josko J.Tähkä tekisi ilmaveivin. Nyt mennään katsomaan kun...SPV puolustaa tehokkaasti koko viisikolla? ööö ei kuulostaa hauskalta. Ei sen puoleen en itse käy enää sm-liiga peleissäkään koska ne on tylsiä.

Oma ehdotus -> 4vs4 ja kaikki mailaanlyönnit pois!
Katsomossa II
10/02/2017
MielestäniClassicin peleihin lipun hinta aivan liian korkea 15€. Epämääräiset paikkajärjestelyt- aina monta rivä varattu jollekinjunnu joukkueelle, jotka eivät kuitenkaan istu siinä koko peliä.
Vip/kausikortti katsomo tyhjänä ja yleesä itse joutuu katsomaan peli jonkin muikkuverkon läpi.
Olen poikani kanssa käynyt katsomassa pelejä - mutta on siirtty tientoiselle puolelle kun siellä lipun hinnta on tulleet alas, toki jollain tarjouksella mutta kuitenkin.
Olisi mukava käydä mutta kalliiksi tulee. Se on totta että paikan päällä parasta!
Kiitti tusti
10/02/2017
Nämä salibandyn ilmaiset nettilähetykset ovat parasta mitä näin salibandyn seuraajana on mielestäni tapahtunut. Jos ne vähenee, vähenee myös seuraamiseni. Myy Passo mainoksia halliin ja paitaan enemmän/paremmalla hinnalla kasvaneen näkyvyyden ansioista. Siinä sulle ansaitalogiikkaa.
KTM
10/02/2017
Tarpereen rautatieasemalla oli keskiviikkona 10x10 m värimainos ottelusta Classic-Salba. Niihän se liiketaloudellinen toiminta menee, että ensin investoidaan ja sitten joskus uskotaan saatavan investoinnit takaisin korkojen kera. Toivottavasti tällaista uskoa tulevaisuuteen löytyy muiltakin seuroilta. Olisi mahtavaa nähdä vastaavaa Helsingin rautatieasemalla!

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.