Juniorit

Happee pestasi uudet valmennus- ja junioripäälliköt

22.02.
2017
4 Kommenttia
3
Juniorit

Happee julkisti menneellä viikolla uuden valmennus- sekä junioripäällikön nimet. Kuva: Juhani Järvenpää

Jyväskylän Happee on tehnyt sopimukset uuden valmennus- ja junioripäällikön kanssa. Babek Fath on jo aloittanut junioripäällikkönä 1.2. 2017 ja Tero Kotilainen aloittaa valmennuspäällikkönä 1.5. 2017.

Kokeneen Kotilaisen sopimus on kaksivuotinen. Hän on valmentanut yli 20 vuotta ja kokemusta löytyy esimerkiksi Jypin sekä Diskoksen juniorivalmennuksesta. Jääkiekon liigatasolla Kotilainen on toiminut muun muassa Pelicansin sekä Kalpan fysiikka- sekä apuvalmentajana. Vuodesta 2015 lähtien hän on ollut mukana Happeen valmennusryhmässä.

– On kunnia-asia päästä kehittämään kokonaisvaltaisesti jyväskyläläistä huippusalibandya omassa kotikaupungissani. Happee on perinteikäs ja menestynyt seura ja sillä erittäin on merkittävä asema koko suomalaisessa salibandyssa. Vuosien saatossa erityisesti Happee on onnistunut kasvattamaan suuria pelaajia salibandyliigaan, Suomen maajoukkueeseen ja ulkomaisiin salibandyseuroihin.

– Uskon, että yli 20 vuoden aktiivisella valmennus- ja seuratoimintakokemuksellani yhdessä seuran muiden toimijoiden kanssa pystymme yhdessä terävöittämään ja kehittämään ”happeelaisten” pelaajien polkua junioreista kohti kirkkaampia areenoita, Tero Kotilainen kertoi Happeen kotisivuilla.

Happeen toiminnanjohtajalla oli värväyksestä pelkkää hyvää sanottavaa.

– Tero on raudanluja ammattilainen, varmasti yksi kovimmista, joita Keski-Suomesta löytyy. On erittäin tärkeää, että seuramme tärkeässä rakennusvaiheessa mukaan tulee ammattilainen, jolla on vankka kokemus valmentamisesta erilaisissa ympäristöissä. Teron vahva osaaminen valmennuksen eri osa-aluilta on vakuuttanut meidät ja lajin parissa toimivat muuallakin kuin Jyväskylässä, Pasi Kotilainen suitsutti sukunimikaimaansa.

Fath on toiminut aiemmin muun muassa jalkapallojunioreiden valmentajana Saksassa.

– Olen elänyt salibandyn huumassa viimeiset pari vuotta, olen siis melko tuore toimija tämän lajin kohdalla. Laji on kuitenkin vienyt sydämeni mukanaan ja nyt olenkin erittäin innostunut ja otettu saadessani olla mukana kehittämässä lajia ja eritoten Happeen junioritoimintaa. Olen itse aikoinaan pelannut jalkapalloa aktiivisesti ja valmentanut 6-9-vuotiaita poikia Saksassa, siellä asuessani, Fath sanaili.

– On hienoa saada myös Babek mukaan kehittämään seuran junioritoimintaa. Meillä on nyt hieno ryhmä kehittämässä seuran juniorityötä, kun juniorityöryhmä täydentyy vielä junioripäälliköllä. Uskon, että paljon uutta näkyy juniorijoukkueiden ja kerhojen toiminnassa jo tulevalla kaudella, totesi Pasi Kotilainen.

Happeen artikkeli

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
22/02/2017
Tää on iso askel kuitenkin kohtuullisen pienillä resursseilla painivalle seuralle.
Kunhan vaan sitten jotain myös tapahtuu....
JJ
23/02/2017
Toivottavasti jotain myös tapahtuu. Tuntuu aika käsittämättömältä Happeen juniorijoukkueiden tilanne/taso tällä hetkellä. Happeella ei ole edustusta minkään ikäluokan SM-sarjassa.
Palokan Orsi
23/02/2017
Ettei vaan tapahtunut tämä liike muutamaa vuotta liian myöhään. Toivotaan, että lähtee toimimaan. Duxin ja Happeen yhdistäminen ei ole ainakaan tuloksellisesti näkynyt mitenkään, mutta siitähän ei ole ihan kauheasti vielä aikaa. Ehkä sitten ensi kaudella saavat ne yhteenliittymisen tuomat mahdollisuudet ja vuosi sitten pidetyt puheet konkretisoitua menestyksenä. Mutta totta on tuo JJ:n toteamus, että A-jun jälkeen on ollut aika hiljaista
Jotainhan tässä on pielessä
23/02/2017
Nyt on jo muutama vuosi hoettu, annetaan vähän aikaa, niin homma lähtee nousuun. Eipä ole lähtenyt! Tie on vienyt alaspäin ja tosiaankin, Happeella on edustus vain A-nuorten SM-sarjassa, mutta ei sielläkään menestys ole ollut huippuhyvää. B-nuorissa ei divarissakaan ole pystytty kärkipaikkoja saati mahdollista nousua SM-sarjaan hätyyttelemään. Jotain täällä vaan tehdään junnupuolella väärin, tai vailla erityisempää osaamista, sen tulokset kiistattomasti osoittavat. Seudulla on aina ollut innostuneita ja lahjakkaita junnuja, joista on aiemmin pysytytty jalostamaan pelaajia miesten liigaan ja kansainväliselle tasolle saakka. Ja Happee-lähtöisä (tai alueen seuroista alunperin lähteneitä) pelaajia pelaa parhaillaankin paljon aivan huipputasolla saakka. Nyt eivät pelaajat enää kolkuttele ikäkausimaajoukkueiden ovia ja tulevaisuus näyttää aika synkältä. Jotenkin mulla on se fiilis, että teoria ja käytäntö eivät juonioripuolen eteenpäinviennissä kohtaa. On keskinäistä kehumista, titteleitä ja visioita siitä kuinka on mahtavaa olla hyvässä tiimissä kehittämässä Happeen junioreiden pelaajapolkua ja salibandyhuumaa Jyväskylässä. On valmennuspäällikkö, junioripäällikkö ja Kotilainen. Noita kommentteja tuossa jutussa kun vähän miettii, niin eiväthän ne oikeasti mitään kerro siitä, kuinka kadotettu menestys juniori-ikäluokissa jälleen saavutetaan ja ennenkaikkea seuran urheilullinen menestys turvataan jatkossa. Siellä näkyy nytkin joku Kirkkonummi Rangers johtamassa A-SM-sarjaa ja B:ssäkin joukkue on Happeeta korkeammalla. Tuskin siellä huippuorganisaatiota on olemassa, varmaan kuitenkin muutama sitoutunut ja osaava valmennuspuolen tekijä, jotka tietävät oikeat tavat toimia ja valmentaa nuoria pelaajia. Näinhän se oli Jyväskylässäkin vielä jokunen vuosi sitten. Sinne se satsaus pitää tehdä, pelkillä päälliköillä tasoa ei nosteta mihinkään, olivatpa ne juhlapuheiden toimintamallit miten hienoja tahansa.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.