Kahdeksalla pelaajalla varustettu Venäjä ei tarjonnut Suomelle vastusta – lopputulos 16-2

Eliisa Alanko laukoi hattutempun Venäjän verkkoon. Kuva: Esa Takalo

Eliisa Alanko laukoi hattutempun Venäjän verkkoon. Kuva: Esa Takalo

Suomen naisten salibandymaajoukkue kohtasi torstaina Venäjän salibandyn MM-karsinnoissa Italiassa. Ainoastaan kahdeksalla kenttäpelaajalla ja kahdella maalivahdilla varustettu Venäjä taipui loppuluvuin 16-2.

Suomi vei ensimmäisen ja toisen erän luvuin 6-0, joten viimeiselle kaksikymppiselle ei jäänyt paljoa jännättävää. Kapealla rosterilla taistellut itänaapuri onnistui kuitenkin maalinteossa kahdesti viimesessä periodissa.

Suomen tehopelaaja oli 2+2 nakutellut Hanna Sipiläinen. Eliisa Alanko pommitti hattutempun.

Suomen seuraava vastustaja on Puola. Ottelu pelataan perjantaina klo 20 Suomen aikaa.

Tilastot:

Venäjä – Suomi 2-16 (0-6, 0-6, 2-4)

1. erä: 4.02 Jenna Saario 0-1, 7.34 Eliisa Alanko (Katri Luomaniemi) 0-2, 10.51 Alanko (Siru Kekkonen) 0-3, 12.20 Karoliina Kujala (Saario) 0-4, 15.42 Hanna Sipiläinen (Sanni Nieminen) 0-5, 19.42 Kekkonen (Luomaniemi) 0-6.
2. erä: 22.38 Kekkonen (Minna Kallio) 0-7, 23.39 Karoliina Kujala (Elina Kujala) 0-8, 28.05 Sipiläinen (Rantala) 0-9, 28.34 Karoliina Kujala (Elina Kujala) 0-10, 28.54 Alanko (Luomaniemi) 0-11, 33.52 Nieminen (Sipiläinen) 0-12.
3. erä: 41.05 Elina Kujala (Daniela Westerlund) 0-13, 44.18 Rantala (Mia Karjalainen) 0-14, 46.51 My Kippilä (Sipiläinen) 0-15, 47.42 Liubov Serebriakova (Aleksandra Lifshitc) 1-15, 49.35 Mariia Kitaeva (Oxana Shamanina) 2-15 yv, 57.18 Nieminen 2-16.

Torjunnat:
Uliana Veselova Venäjä 14+3+(0)=17 ja Lidmila Korzhavina Venäjä (0)+11+6=17
Laura Loisa Suomi 5+2+4=11

Jäähyt: Venäjä 2 min, Suomi 4×2 min.

Erotuomarit: Gaobor Kelemen ja György Liebe, Unkari.

Suomen parhaana palkittiin Siru Kekkonen.

29 comments

  1. Eipä oikein tiedä mitä näistä peleistä pitäisi ajatella! Toivottavasti huomattavasti heikompi vastus laskee hyvänkin joukkueen tasoa – jos näistä vetää jotain johtopäätöksiä mm-kisoihin, niin kiville menee!

  2. Eipä näistä kannata vetää oikein mitään muuta johtopäätöstä kuin sen, että Venäjän naissalibandy on valovuoden perässä Suomen naissalibandya. Se nyt on ihan yksi lysti päättyykö nämä 16-2 vai 26-2.

  3. Onhan tällaisia pelejä miehissäkin. Sitten mehustellaan sillä kun joillain on hirmu tehot majussa. 😀

  4. Hahahahaaha 8 pelaajaa, miehissä ei ole tälläistä tiedoksi vaan. Naurettavaa sanoisin

  5. Turisti matka Italiaan! Mahtavat majunäytöt pikkuneideille! Arki alkaa kun MM-kisat koittaa!

  6. Miesten puolella ymmärrän sentään vielä tuon karsintatouhun jotenkin; lajin levityksen kannalta nämä ovat pikkumaille isoja juttuja. Miehissä myös näillä lajikääpiöillä on sentään jonkunlaista toimintaa siellä kansallisella tasolla – sarjatasoja ja kilpailua maju-paikoista.

    Jos naisissa taas tilanne on vielä sellainen, että osa jengeistä ei saa edes täysikokoista maajoukkuetta kasaan, kuulostaa homma kyllä ihan totaalisen turhalta. Palataan asiaan sitten kun volyymiä on vähän enemmän.

  7. Kirjottivat twitterissä että venäjän joukkueesta 9 parasta kieltäytyi kunniasta jonku selkkauksen vuoksi – mutta silti joo, miksi kisoissa?

  8. Ei voi ihan noin sanoa, että ”9 parasta kieltäytyi”, mutta sinnepäin. Isoa eripuraa on ollut liiton ja Arkhangelskin alueen kanssa. Sieltä tulee Venäjän salibandyn lippulaiva Nauka. Kv. liitto on myös uhannut sulkea Venäjän jäsenyydestään näiden kisojen jälkeen, jos vanhoja velkoja ei ole maksettu. Päätös oli itse asiassa muotoiltu joulukuussa niin, että erottaminen tapahtuu 6.2., jotta MM-karsinnat eivät kärsi Venäjän tilanteesta. No, kärsivät kyllä. Kova taistelu parhaiden kolmosten paikasta Euroopan lohkojen välillä muuttunut aika paljon siksi, että Venäjä mukana ”jamaikalaistyyliin” pelleilykokoonpanolla. Venäjän pelaajille tämä kaikki on toki kaikkein surullisinta. Naukan kapteenin mukaan Venäjä on jo lopettanut miesten ja juniorimaajoukkueiden toiminnan, ja kauhistellen näki (ennen kisoja) samoin käyvän nyt naisten maajoukkueelle. Venäjän liitto tietysti uhkailee ”niskuroivaa” Naukaa sanktioilla jne. Tämä kaikki tieto on peräisin julkisesta kommentoinnista ”Itä-Euroopan Facebookissa” VK:ssa.

  9. Venäjä on voittanut britit 13-1 – mahtaa tulla mielenkiintoinen matsi huomenna! :DDD Toivotaan, että puola on iskussa – ihan urheilijan näköisiä naisia joukkueessa!

  10. Brittejä vastaan Suomi voisi antaa vähän tasotusta – voitas pelata ilman maalivahtia ja kiellettäisi suomalaisilta juokseminen – kävelysählyä!

  11. Täällä taitaa joitain harmittaa nuorten debytanttien maju-paikat – onkohan itse jääty rannalle. Ei ole suomalaisten vika, jos vastustajat ovat heikkoja, upeita suorituksia esim. Westerlundilta, ja varmasti sama tahti jatkuu loppuvuoden MM-kisoissa! 🙂 Hienoa! Hyvää ja perusteltua uudistumista käynnissä 🙂

  12. Mielenkiintoisia ketjukokoonpanoja on nähty. Alanko kolmoskejussa? Ei varsinaisessa classic-ketjussa. Mitenköhän illan pelissä! Olisiko penkillä? Sipiläinen onnistui yhdessä ruotsipelissä sentterinä, mutta olen joitakin vaikeuksia huomannut sen pelipaikan pelaamisissa. Vieläkö jatkaa sentterinä?

  13. Sipiläinen on pelannut sentterinä musta kyllä aina todella hyvin. Syksyn EFT:ssä Sipiläinen vaihdettiin sentteriksi, kun alunperin sentteriksi valittu Lirkki ei pärjännyt paikallaan yhtään ja Luomaniemi otettiin lainaan kolmosketjuun. Itse näkisin Sipiläisen mieluusti sentterinä jatkossakin!

  14. Mielestäni Nieminen pelannut ykköskentän laiturina paremmin kuin Alanko siinä paikalla.

  15. Hmm ja muut hehkuttajat! Katso Puolan peli! Katso miten My Kippilä pelasi (96). Ja katso miten vaikeaa oli kakkoskentän nrolle 8 edes syöttää, menetti välittömasti eikä enää käytetty, ihan turhaa loikkimista sinne tänne! Harmittaa esim. PSS ja monien muiden naisten joukkueiden junnujen puolesta, kun näillekin paikoille olisi ollut pelaajia, jotka taitojensa puolesta olisivat tämän majukokemuksen ansainneet, mutta eihän elämä ei ole oikeudenmukaista, parhaat eivät aina saa parhaita paikkoja. Suhteet toimii ja se on siinä!

  16. Keitäs sinne sitten pitäisi senttereiksi ottaa, jos Westerlund ei kelpaa? Lirkki ainakaan ei pärjännyt samalla paikalla yhtään, joten muutos on ehdottomasti parempaan. Toivottavasti Ella ja myös Mira Wickman kunnossa syksyllä! Siinä sitä jo olisi!

  17. Todella hyviä pelaajia kyllä kaikki nuokin, mutta Rannala ei pelaa sentteripaikkaa ja Roosa Salmelakin useammin puolustajana. Kaikki ansaitsisivat mahdollisuuden, mutta itse en vielä nostaisi ohi Westerlundin. Toki, nuoria tyttöjä kaikki, paljon pelejä jokaisella edessä.

  18. Joo o:lle tiedoksi että en meinannut pelaajien määrää vaan tasoeroja. Astuinhan trolliin? Eihän täällä voi olla näin yksinkertaisia..Eihän?

  19. Ihka nämä perusasiat, pitää osata juosta :DDD Tässä toimii tämä vanha joukkuepelitaktiikka, laita junnu hyvään ketjuun kahden kokeneen pelaajan väliin, niin näyttää ihan hyvältä! Hietamäet ruokkii ja peittää virheet ja hyvin menee, vaikka omat taidot eivät olisikaan mitenkään huippuhyviä. Katsoin TPS:n ja Clasun pelit ja vaikeeta oli – koko ketjulla kun emäntä ei oikein ollut pelin tasolla! Ja sama näkyi tänään ja entäs kun vastaan tulee tsekki ja sveitsi, ruotsista puhumattakaan?

  20. Mielensäpahoittajahan voi kertoa ihan oman version vähän monimutkaisemmasta ajatuksenjuoksusta, eikö?

  21. Eiköhän sentteripaikat loppuviimeks mene Ella Alangolle, Luomaniemelle ja Sipiläiselle – ellei sitten Mira Wickman ole jo mukana tositoimissa. Joka tapauksessa munkin mielestäni Westerlund on suuri parannus aiempaan Lirkkiin, ja nyt jo hyviäkin näyttöjä ja vasta noin vähän ikää. Ei ruveta vielä lyttäämään 🙂

  22. Varmasti kiva tyttö ja vanhemmatkin ovat hyvässä asemassa, mutta jos ollaan sitä mieltä, että naissalibandy on huippu-urheilua, niin on ihan pakko epäillä, että hän ei ole varustettu huippu-urheilijan taidoilla, lahjakkuudella eikä kyvyillä! Pahoittelen!

  23. Mikä tässä sentteripaikassa on, että se on ollut niin ongelmallinen jo pidempään?! Wickmanin loukin jälkeen on näyttänyt siltä ettei hyvää löydetä millään.
    Ella ja Katri ovat kovia, ja nyt Hanna tehnyt hienosti paikkaa. Mutta kolme hyvää tarvitaan – ja terveinä samaan aikaan. Lirkki oli floppi, toivon että Westerlundista vielä kehittyy hyvä. Pelivuosia on hänellä edessä paljon.

  24. No: ei siinä ollut mitään monimutkaista jos osaa edes hieman ajatella asioita laajemmin kuin vaan yhtä asiaa kerralla 🙂

  25. No: ja tietty pelkästään se että osaa lukea voi riittää kun selitin jo kaiken toisessa viestissä 😀

  26. Skandeisko palauttaa Kujala sentteriksi? Pakkipuolella on tulossa hyviä junnuja pelille!

  27. Kujala on kyllä loistosentteri. Itekin ihmetelly, miksei ole nyt sillä paikalla käytetty.