Maajoukkueet

Kahdeksalla pelaajalla varustettu Venäjä ei tarjonnut Suomelle vastusta – lopputulos 16-2

02.02.
2017
29 Kommenttia
6
Maajoukkueet

Eliisa Alanko laukoi hattutempun Venäjän verkkoon. Kuva: Esa Takalo

Suomen naisten salibandymaajoukkue kohtasi torstaina Venäjän salibandyn MM-karsinnoissa Italiassa. Ainoastaan kahdeksalla kenttäpelaajalla ja kahdella maalivahdilla varustettu Venäjä taipui loppuluvuin 16-2.

Suomi vei ensimmäisen ja toisen erän luvuin 6-0, joten viimeiselle kaksikymppiselle ei jäänyt paljoa jännättävää. Kapealla rosterilla taistellut itänaapuri onnistui kuitenkin maalinteossa kahdesti viimesessä periodissa.

Suomen tehopelaaja oli 2+2 nakutellut Hanna Sipiläinen. Eliisa Alanko pommitti hattutempun.

Suomen seuraava vastustaja on Puola. Ottelu pelataan perjantaina klo 20 Suomen aikaa.

Tilastot:

Venäjä – Suomi 2-16 (0-6, 0-6, 2-4)

1. erä: 4.02 Jenna Saario 0-1, 7.34 Eliisa Alanko (Katri Luomaniemi) 0-2, 10.51 Alanko (Siru Kekkonen) 0-3, 12.20 Karoliina Kujala (Saario) 0-4, 15.42 Hanna Sipiläinen (Sanni Nieminen) 0-5, 19.42 Kekkonen (Luomaniemi) 0-6.
2. erä: 22.38 Kekkonen (Minna Kallio) 0-7, 23.39 Karoliina Kujala (Elina Kujala) 0-8, 28.05 Sipiläinen (Rantala) 0-9, 28.34 Karoliina Kujala (Elina Kujala) 0-10, 28.54 Alanko (Luomaniemi) 0-11, 33.52 Nieminen (Sipiläinen) 0-12.
3. erä: 41.05 Elina Kujala (Daniela Westerlund) 0-13, 44.18 Rantala (Mia Karjalainen) 0-14, 46.51 My Kippilä (Sipiläinen) 0-15, 47.42 Liubov Serebriakova (Aleksandra Lifshitc) 1-15, 49.35 Mariia Kitaeva (Oxana Shamanina) 2-15 yv, 57.18 Nieminen 2-16.

Torjunnat:
Uliana Veselova Venäjä 14+3+(0)=17 ja Lidmila Korzhavina Venäjä (0)+11+6=17
Laura Loisa Suomi 5+2+4=11

Jäähyt: Venäjä 2 min, Suomi 4×2 min.

Erotuomarit: Gaobor Kelemen ja György Liebe, Unkari.

Suomen parhaana palkittiin Siru Kekkonen.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
No
02/02/2017
Eipä oikein tiedä mitä näistä peleistä pitäisi ajatella! Toivottavasti huomattavasti heikompi vastus laskee hyvänkin joukkueen tasoa - jos näistä vetää jotain johtopäätöksiä mm-kisoihin, niin kiville menee!
Arto Kilponen
03/02/2017
Eipä näistä kannata vetää oikein mitään muuta johtopäätöstä kuin sen, että Venäjän naissalibandy on valovuoden perässä Suomen naissalibandya. Se nyt on ihan yksi lysti päättyykö nämä 16-2 vai 26-2.
Minäpahoitinmieleni
03/02/2017
Onhan tällaisia pelejä miehissäkin. Sitten mehustellaan sillä kun joillain on hirmu tehot majussa. :D
Joo o
03/02/2017
Hahahahaaha 8 pelaajaa, miehissä ei ole tälläistä tiedoksi vaan. Naurettavaa sanoisin
Huumorin puolella
03/02/2017
Turisti matka Italiaan! Mahtavat majunäytöt pikkuneideille! Arki alkaa kun MM-kisat koittaa!
JZ
03/02/2017
Miesten puolella ymmärrän sentään vielä tuon karsintatouhun jotenkin; lajin levityksen kannalta nämä ovat pikkumaille isoja juttuja. Miehissä myös näillä lajikääpiöillä on sentään jonkunlaista toimintaa siellä kansallisella tasolla - sarjatasoja ja kilpailua maju-paikoista.

Jos naisissa taas tilanne on vielä sellainen, että osa jengeistä ei saa edes täysikokoista maajoukkuetta kasaan, kuulostaa homma kyllä ihan totaalisen turhalta. Palataan asiaan sitten kun volyymiä on vähän enemmän.
No
03/02/2017
Kirjottivat twitterissä että venäjän joukkueesta 9 parasta kieltäytyi kunniasta jonku selkkauksen vuoksi - mutta silti joo, miksi kisoissa?
Tero Töyrylä
03/02/2017
Ei voi ihan noin sanoa, että "9 parasta kieltäytyi", mutta sinnepäin. Isoa eripuraa on ollut liiton ja Arkhangelskin alueen kanssa. Sieltä tulee Venäjän salibandyn lippulaiva Nauka. Kv. liitto on myös uhannut sulkea Venäjän jäsenyydestään näiden kisojen jälkeen, jos vanhoja velkoja ei ole maksettu. Päätös oli itse asiassa muotoiltu joulukuussa niin, että erottaminen tapahtuu 6.2., jotta MM-karsinnat eivät kärsi Venäjän tilanteesta. No, kärsivät kyllä. Kova taistelu parhaiden kolmosten paikasta Euroopan lohkojen välillä muuttunut aika paljon siksi, että Venäjä mukana "jamaikalaistyyliin" pelleilykokoonpanolla. Venäjän pelaajille tämä kaikki on toki kaikkein surullisinta. Naukan kapteenin mukaan Venäjä on jo lopettanut miesten ja juniorimaajoukkueiden toiminnan, ja kauhistellen näki (ennen kisoja) samoin käyvän nyt naisten maajoukkueelle. Venäjän liitto tietysti uhkailee "niskuroivaa" Naukaa sanktioilla jne. Tämä kaikki tieto on peräisin julkisesta kommentoinnista "Itä-Euroopan Facebookissa" VK:ssa.
Nonniin
03/02/2017
Venäjä on voittanut britit 13-1 - mahtaa tulla mielenkiintoinen matsi huomenna! :DDD Toivotaan, että puola on iskussa - ihan urheilijan näköisiä naisia joukkueessa!
No
03/02/2017
Brittejä vastaan Suomi voisi antaa vähän tasotusta - voitas pelata ilman maalivahtia ja kiellettäisi suomalaisilta juokseminen - kävelysählyä!
Hmm
03/02/2017
Täällä taitaa joitain harmittaa nuorten debytanttien maju-paikat - onkohan itse jääty rannalle. Ei ole suomalaisten vika, jos vastustajat ovat heikkoja, upeita suorituksia esim. Westerlundilta, ja varmasti sama tahti jatkuu loppuvuoden MM-kisoissa! :) Hienoa! Hyvää ja perusteltua uudistumista käynnissä :)
Sari Valonen
03/02/2017
Mielenkiintoisia ketjukokoonpanoja on nähty. Alanko kolmoskejussa? Ei varsinaisessa classic-ketjussa. Mitenköhän illan pelissä! Olisiko penkillä? Sipiläinen onnistui yhdessä ruotsipelissä sentterinä, mutta olen joitakin vaikeuksia huomannut sen pelipaikan pelaamisissa. Vieläkö jatkaa sentterinä?
lepa
03/02/2017
Sipiläinen on pelannut sentterinä musta kyllä aina todella hyvin. Syksyn EFT:ssä Sipiläinen vaihdettiin sentteriksi, kun alunperin sentteriksi valittu Lirkki ei pärjännyt paikallaan yhtään ja Luomaniemi otettiin lainaan kolmosketjuun. Itse näkisin Sipiläisen mieluusti sentterinä jatkossakin!
Sari
03/02/2017
Kaventaa entisestään laihaa pakkikalustoa!
hemuli
03/02/2017
Mielestäni Nieminen pelannut ykköskentän laiturina paremmin kuin Alanko siinä paikalla.
No
03/02/2017
Hmm ja muut hehkuttajat! Katso Puolan peli! Katso miten My Kippilä pelasi (96). Ja katso miten vaikeaa oli kakkoskentän nrolle 8 edes syöttää, menetti välittömasti eikä enää käytetty, ihan turhaa loikkimista sinne tänne! Harmittaa esim. PSS ja monien muiden naisten joukkueiden junnujen puolesta, kun näillekin paikoille olisi ollut pelaajia, jotka taitojensa puolesta olisivat tämän majukokemuksen ansainneet, mutta eihän elämä ei ole oikeudenmukaista, parhaat eivät aina saa parhaita paikkoja. Suhteet toimii ja se on siinä!
Jake
03/02/2017
Keitäs sinne sitten pitäisi senttereiksi ottaa, jos Westerlund ei kelpaa? Lirkki ainakaan ei pärjännyt samalla paikalla yhtään, joten muutos on ehdottomasti parempaan. Toivottavasti Ella ja myös Mira Wickman kunnossa syksyllä! Siinä sitä jo olisi!
No
03/02/2017
Björkman, Holmberg, Nordman, Rannala, Salmela ....
Jake
03/02/2017
Todella hyviä pelaajia kyllä kaikki nuokin, mutta Rannala ei pelaa sentteripaikkaa ja Roosa Salmelakin useammin puolustajana. Kaikki ansaitsisivat mahdollisuuden, mutta itse en vielä nostaisi ohi Westerlundin. Toki, nuoria tyttöjä kaikki, paljon pelejä jokaisella edessä.
Minäpahoitinmieleni
03/02/2017
Joo o:lle tiedoksi että en meinannut pelaajien määrää vaan tasoeroja. Astuinhan trolliin? Eihän täällä voi olla näin yksinkertaisia..Eihän?
No
03/02/2017
Ihka nämä perusasiat, pitää osata juosta :DDD Tässä toimii tämä vanha joukkuepelitaktiikka, laita junnu hyvään ketjuun kahden kokeneen pelaajan väliin, niin näyttää ihan hyvältä! Hietamäet ruokkii ja peittää virheet ja hyvin menee, vaikka omat taidot eivät olisikaan mitenkään huippuhyviä. Katsoin TPS:n ja Clasun pelit ja vaikeeta oli - koko ketjulla kun emäntä ei oikein ollut pelin tasolla! Ja sama näkyi tänään ja entäs kun vastaan tulee tsekki ja sveitsi, ruotsista puhumattakaan?
No
03/02/2017
Mielensäpahoittajahan voi kertoa ihan oman version vähän monimutkaisemmasta ajatuksenjuoksusta, eikö?
Lellu
03/02/2017
Eiköhän sentteripaikat loppuviimeks mene Ella Alangolle, Luomaniemelle ja Sipiläiselle - ellei sitten Mira Wickman ole jo mukana tositoimissa. Joka tapauksessa munkin mielestäni Westerlund on suuri parannus aiempaan Lirkkiin, ja nyt jo hyviäkin näyttöjä ja vasta noin vähän ikää. Ei ruveta vielä lyttäämään :)
No
03/02/2017
Varmasti kiva tyttö ja vanhemmatkin ovat hyvässä asemassa, mutta jos ollaan sitä mieltä, että naissalibandy on huippu-urheilua, niin on ihan pakko epäillä, että hän ei ole varustettu huippu-urheilijan taidoilla, lahjakkuudella eikä kyvyillä! Pahoittelen!
Kaaleppi
03/02/2017
Mikä tässä sentteripaikassa on, että se on ollut niin ongelmallinen jo pidempään?! Wickmanin loukin jälkeen on näyttänyt siltä ettei hyvää löydetä millään.
Ella ja Katri ovat kovia, ja nyt Hanna tehnyt hienosti paikkaa. Mutta kolme hyvää tarvitaan - ja terveinä samaan aikaan. Lirkki oli floppi, toivon että Westerlundista vielä kehittyy hyvä. Pelivuosia on hänellä edessä paljon.
Minäpahoitinmieleni
04/02/2017
No: ei siinä ollut mitään monimutkaista jos osaa edes hieman ajatella asioita laajemmin kuin vaan yhtä asiaa kerralla :)
Minäpahoitinmieleni
04/02/2017
No: ja tietty pelkästään se että osaa lukea voi riittää kun selitin jo kaiken toisessa viestissä :D
BGBJ
04/02/2017
Skandeisko palauttaa Kujala sentteriksi? Pakkipuolella on tulossa hyviä junnuja pelille!
Veke
04/02/2017
Kujala on kyllä loistosentteri. Itekin ihmetelly, miksei ole nyt sillä paikalla käytetty.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.