Liigat

Kahden eri lajin maajoukkuetähti debytoi torstaina Salibandyliigassa

22.02.
2017
24 Kommenttia
8
Liigat

Kuva: Kuvakaappaus Youtube-videosta

Susanna Tapani, 23, debytoi torstaina naisten Salibandyliigassa TPS:n paidassa. Erikoiseksi ensiesiintymisen tekee se, että Tapani on sekä ringeten että jääkiekon maajoukkuetähti.

Tapani on harrastanut salibandya useamman vuoden ja hän on pelannut tälläkin kaudella KaPassa naisten 1. divisioonaa. Kolmessa ottelussa on syntynyt tehopisteet 2+3. TPS:aa Tapani saa edustaa nyt siksi, että joukkueiden välillä on farmisopimus.

TPS:n tiedotteen mukaan Tapani nähdään Steelers-ottelussa joukkueen kakkosvitjan vasemmassa laidassa.

– Häneltä odotetaan vahvaa kamppailupelaamista. Hänellä on lupa pelata aktiivisesti ja hänen viisikkonsa on tarkoitus paineistaa vastustajan viisikkoa aggressiivisesti, TPS:n päävalmentaja Matti Kaipio kertoi seuran tiedotteessa.

Jääkiekkourallaan Tapani on edustanut Suomea useamman kerran naisten MM-kisoissa ja hän oli mukana myös Sotshin olympialaisissa. Ringetessä Tapani on koko lajin ykköstähtiä ja on ollut voittamassa Suomen kanssa kahta MM-kultaa (2010 ja 2016).

TPS:n tiedotteen mukaan hyökkääjän kauden ykköstähtäin on kevään naisten MM-kisoissa ja pidemmän ajan maalina häämöttää ensi vuoden talviolympialaiset. Tästä huolimatta Tapani saatetaan nähdä TPS:n paidassa vielä kevään pudotuspeleissä.

Tapanin taidonnäyte ringeten saralta:

TPS-Steelers torstaina klo 18.30

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
#51
22/02/2017
Voi morjens.. #naissalibandy
#47
22/02/2017
Luontevampaa varmaan ringetestä hypätä salibandyyn kuin vaikka tenniksestä.. #miessalibandy
Katsomot täyteen
22/02/2017
Salibandy taitaa olla ainoa laji mihin näitä muiden laijien "tähtiä" otetaan mukaan pääsarjatasolle kilpailemaan ihan vaan täyttämään katsomoita kun muuten tuppaa niin tyhjää olemaan, ensin Classic ja heti perään Tps. Ei siinä mitään, onhan kynnys pärjätä lajissa nimeltä salibandy poikkeuksellisen matala.
Lars
22/02/2017
Muuan Jori "Jorkka" Lehterä on tehnyt saman jääkiekon ja salibandyn osalta. Herra pelasi viimeisellä salibandy"kaudella" ainoastaan Jokereissa jääkiekkoa ja valittiin silti suoraan nuorten salibandymaajoukkueeseen.
Pate
22/02/2017
Kyllä näitä markkinointi tempauksia on ollut myös jääkiekossa ja jalkapallossa.....onko joku väittänyt että Jarkko N. on hyvin pärjännyt...mukana menee muttei vahvista Classicia...tänään saattaa taas pelata kun vastassa heikko vastustaja
Laura
22/02/2017
Naisten ykkösdivaria seuranneena en sanois että Susanna on maskottina tuolla pyörinyt. Toki eri asia miten sit pärjää liigan vauhdissa, mut en usko että on ongelmia.
Mika Hilska
22/02/2017
Olen tarpeeksi vanha, että ehdin nähdä Timo Nummelinin ja Kari Elorannan pelaavan.

En kyllä enää muista, käytettiinkö heidän pärjäämistään useammassa lajissa argumenttina todistamaan lajien heikkoa tasoa.
S7
22/02/2017
Mites eikö tässä just suuri ja mahtava lätkä ole ottanut ringeten pelaajan ihan olympialaisiin asti? Miksei tosta itketä? Käsittääkseni ne on eri lajeja ja lähtökohtaisesti olympiatason pitäisi olla kovempi kuin säbäliigan.
Api
22/02/2017
Nyt saatiin naisten sählyliigaan kaunein pelaaja <3
Jupe
22/02/2017
Aivan, Nieminen ei ole millään mittareilla pärjännyt! On noita muitakin lajeja mihin voi noita " Niemisiä" heitellä. Futiksessakin menis komeesti, joutuu siellä välillä vajaallakin pelaileen punasesta:)
Minäpahoitinmieleni
22/02/2017
Propsit siitä että harrastaa noin ahkerasti. Sais monet pikkutytöt ottaa mallia eikä vaan hengailla ostoskeskuksissa parrakkaiden "poikien" kanssa.
Monipuolisuus kunniaan
22/02/2017
Iät ja ajat on ollut urheilijoita jotka pärjää useammassa lajissa eikä silloin olla ihmetelty siitä mitään. Minkä takia se nyt yhtä äkkiä on jotenkin ihmeellistä. Päin vastoin meidä pelaajien että valmentajien pitäisi tajuta että monipuolisuus on se millä saadaan urheilijoita kehitettyä. Kumminkin kaikkista urheilulajeista on aina jotakin hyötyä tavalla tai toisella. Kirkkonummella pelas aikoinaa salibandyä eräs nyrkkeilijä ja pärjäs ihan ok liigassa.
kuoma
22/02/2017
Vau mikä kaunotar, tervetuloa salibandyyn.
Komppaan
22/02/2017
Komppaan edellisiä, älyttömän viehättävä tyttö. Ton takia voisi pelejä mennä kattomaan, varmaan mukava näky salibandy peliasussa verrattuna lätkänpelaajan asuun ;)
Nonniin
22/02/2017
Tässähän sitä selvisi naissalibandyn syvin olemus ja merkitys! Seuraavaksi joku räkä ehkä ehdottaa yläosattomia peliasuja :O
Räkä
22/02/2017
Ehdotan yläosattomia peliasuja naisille.
Junnu#8
22/02/2017
Speven entinen liigapelaaja Pasi Rautava. Pelasi ennen Salibandyliigaa. Kaukalopalloa sm-tasolla. Toki Rautavan tapauksessa. Oli helpompi siirtyä lajien sisällä. Kumpikin mailapelejä.
mondo
22/02/2017
Teot puhuu, pelisilmä auttaa monessa lajissa eikä ole pakko osata ilmaveiviä pelatakseen hyvää salibandya. Riikka Nieminen on suomenmestari lätkässä, pesiksessä, jääpallossa ja kaukiksessa. Pärjäisi satavarmasti salibandyssäkin vaikka ikääkin jo on.
Rallikuski, shakkinyrkkeilijä tai painija... ihan sama. Jos tahtoa riittää niin tervetuloa lajin pariin ja jos taidot & asenne riittää niin ole rajoituksia minne asti voi edetä.
Nonniin
22/02/2017
Unohtamatta naisten puolelta esim. NST:n Mättö, joka oli maajoukkuehiihtäjä ja aikuisena vaihtoi salibandyyn. No, tekninen pallonäppäryys jäi vajavaiseksi, mutta fysiikka paikkasi paljon!
kuoma
22/02/2017
Täysin samaa mieltä Mondon kanssa. Jos tahtoa, taitoa asennetta ja ulkonäköä riittää niin tervetuloa salibändiin!
ma
22/02/2017
Jos KaPasta nostettaisi farmisopimuksella joku pelkästään salibandyä useamman vuoden pelannut Tepsiin, niin se on ihan ok ja perusjuttua ja kukaan ei edes huomaisi. Mutta kun tämä nyt on sen verran monipuolisempi urheilija, että on pelannut lätkää ja ringetteäkin ja vielä maajoukuetasolla, NIIN ONHAN TÄMÄ SÄHLY NYT IHAN PELLE LAJI KUN TÄNNE VOI KUKA TAHANSA MISTÄ VAAN TULLA PELAAMAAN LIIGAAN ASTI!!1!
tstau
23/02/2017
Holt joor horsiis, annetaanpas neidon ensin näyttää sopivuutensa ja jatketaan sitten.
Salibandy- jääkiekko
24/02/2017
Eikös salibandystä ole myös siirtynyt pelaajia jääkiekkoon? Naurettavaa jääkiekkoa!! Kuka tahansa voisii siirtyä pelaamaan jääkiekkoa ;)
SUSSU
14/12/2017
SUSANNA ON SELLANEN ILOPILLERI JOKA SAA HYMYN HUULILLE

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.