Kaikkien aikojen murskajaiset – Suomi voitti 32-0, Alanko iski ennätyspisteet 9+5

Suomi iski historialliset murskalukemat. Kuva: IFF

Suomi iski historialliset murskalukemat. Kuva: IFF

Suomen naisten maajoukkue päätti MM-karsintaurakkansa lauantain päiväottelussa Iso-Britanniaa vastaan. Kamppailusta muodostui historiallinen, kun Suomi otti voiton kaikkien aikojen suurimmalla tuloksella, 32–0. Lisäksi hyökkääjä Eliisa Alanko rikkoi ottelussa ennätyksiä.

Kaksi ensimmäistä erää merkittiin Suomen hyväksi tylyin 10–0- ja 8–0-lukemin. Päätöserässä tahti vain koveni, kun Suomi iski pallon Iso-Britannian verkkoon peräti 14 kertaa.

Aiempi ennätysvoitto oli vuodelta 1997, jolloin Suomi kaatoi Japanin 30–0.

Suomen ykköskentän laidassa pelannut Eliisa Alanko nousi historian kirjoihin rikkomalla yhden maaottelun piste-ennätyksen tehopisteillä 9+5=14. Hän ohitti aiempaa ennätystä (7+0) hallussa pitäneen Jonna Kettusen, ja pisteiden ohella Alanko rikkoi siis myös Kettusen maaliennätyksen.

Alangon ohella Nina Rantala ja My Kippilä iskivät tehoja. Rantalan saaliiksi jäi tehot 4+2=6, kun taas Kippilä syötti kuusi maalia, jotka riittivät rikkomaan yhden ottelun syöttöpiste-ennätyksen.

Suomi voitti karsintalohkonsa puhtaalla pelillä, ja neljän ottelun jälkeen sen maaliero oli peräti 75–3. Paikka joulukuussa pelattavissa Bratislavan MM-kisoissa varmistui jo lauantain Puola-voitolla.

Ottelutilastot

14 comments

  1. Helpot vastukset – mutta hyvä tiimi! Paljon parempi kuin syksyllä!

  2. Voisko nää matsit päättyä vaikka 12 maalierolla 😀 varmaan kiva niitä tehoja tehdä mutta onhan tää nyt..

  3. On kyllä todella nolo kuva salibandyliigan fb-sivulla. Ollaan voitettu joku koulutyttöjoukkue murskalukemin, ja sitten mennään poseeraan tulostaulun eteen sitä hehkutteleen. Tulee kyllä tuollaisesta käytöksestä järkyttävä myötähäpeä. No, tyylitaju ei taida olla naisten maajoukkueen taustatiimillä suurin vahvuus…..

  4. Nämä mömmömkarsinnat on kyllä vitsi! Tuommoiset tulokset ei kyllä tule lisäämään kiinnostusta lajia kohtaan, voi käydä päinvastoin. Ja haaveet olympialajiksi voi kyllä unohtaa muutamaksi vuosikymmeneksi.

    Tuolta vois jättää neljä maata pois, eli Ruotsi, Suomi, Tshekki ja Sveitsi. Muut pelaisivat karsintansa kisoihin. Suomi ja Ruotsi eri lohkoihin sitten kisoissa, tshekki ja sveitsi vuorottelevat eri vuosina sitten kumpaa vastaan pääsevät pelaamaan.

    Tai sitten nuo neljä suurta saisivat osallistua vain jollain kakkosdivarista kootulla joukkueella, ehkä tasottus sitten hieman. Tai pelata 4 vs 5…

  5. Tsekki-Ukraina (?), tulos kuitenkin 45-2 :DDD On se muillakin kestämistä! Ehkä kuitenkin näille reppanamaille iso juttu pelata huippujoukkueita vastaan. Brititkin näytti ihan harrastekerholta ja siellä tuskin on mitään liigaa tms. En tiedä, mutta hirveetä katsoa!

  6. Kannatti myös ottaa veska pois lopussa nii saatiin reilusti yli 30 maalia kasaan. Hiljaseksi vetää.

  7. Tyylitajua kuvaa myös 29-0 tilanteessa Mv:n pois ottaminen. Tuota ei tasoeron vuoksi voi perustella edes harjoittelulla.

  8. Tämmöistä tää on maailmalla.Esim.100 metrin olympiakisoissa ei juokse maailman parhaat vaan mailla on kiintiöt.typerää.eikö olympialaisissa ja mm-kisoissa pitäisi olla maailman parhaat juoksemassa.joku lähi-idästä juoksee vaikka ajan 11,3.1000 jenkkiä juoksee alle sen.ja sitten joku jenkki putoo karsinnoissa kisoista ajalla 10,3.Sitten kisoissa hirveät tasoerot kun on maakiintiöt.

  9. Niin että vähän tyylitajua Usain Bolt.Älä voita niin ylivoimaisesti. 🙂

  10. Ja sitten kehtaa vielä poseerata tulostaulun luona ylivoimaista tulosta.

  11. Päävalmentajakin oikein puolustelee tuota tyylitajuttomuutta twitterin puolella… olkoon, että peli päättyy vaikka 0-50 mutta lopun maalivahdin poisottamiset sekä tulostauluposeraukset ovat jo vastustajat nöyryyttämistä. Englanniksi puhutaan termistä ”running up the scoreboard”: ht tps://en.wikipedia.org/wiki/Running_up_the_score

    Noh, karma on sellainen asia joka sitten puraisee takaisin.

  12. Herra päävalmentajalta olisi kiva kysyä, että jos ko. tekeminen ei ole vastustajan nöyryyttämistä niin mitä tekoja se sitten vaatisi? Toki jos on sitä mieltä ettei vastustajaa voida koskaan nöyryyttää niin…

  13. Kurrosella tainnu mennä kritiikin pointti vähän ohi. Eihän suurinumeroista voittoa kukaan kritisoi, päinvastoin sehän on vaan hyvä asia. Käytöstapoja voiton jälkeen ja osin pelin lopussa voi kritisoida mauttomiksi.