Liigat

Kooveelle kolme jatkosopimusta ja yksi paluumuuttaja

01.02.
2017
0 Kommenttia
3
Liigat

Tuomas Aho palaa Koovee-paitaan. Kuva: Maria Aho

Kooveen miesten liigajoukkue on tehnyt neljä sopimusta kaudelle 2017-18. Samu Saari, Perttu Koljonen sekä Ossi Koskinen jatkavat joukkueessa ja Tuomas Aho palaa Koovee-paitaan Sveitsistä.

Tämän kauden joukkueesta seuraavallakin kaudella Kooveen paidassa nähdään Saari, jonka kohdalla käytettiin sopimuksen jatko-optio. Puhtaan jatkosopimuksen Kooveen riveissä tekivät jo useamman vuoden joukkueessa ollut Perttu Koljonen ja täksi kaudeksi Kooveeseen siirtynyt Ossi Koskinen. Näiden pelaajien lisäksi kahden Sveitsin pääsarjan Chur Unihockeyssa vietetyn vuoden jälkeen Tuomas Aho palaa kasvattajaseuraansa. Koskinen ja Aho ovat vuonna 1994 syntyneitä, Saari ja Koljonen taas 1995-ikäluokkaa.

Pelaajista sekä Saari että Koljonen ovat tuttuja Kooveen kotiyleisölle jo muutaman vuoden takaa, ja molemmat saivat tällä kaudella kutsun U23-maajoukkueeseen. Molempien pelaajien Salibandyliiga-debyytti on aikanaan tapahtunut Kooveessa ja tällä kaudella he ovat nousseet myös pisteiden valossa Kooveen kärkihahmoihin. Saari on pelannut vasemmassa laidassa sekä sentterinä ja tehnyt tehot 10+3 18 ottelussa. Koljonen taasen on tehnyt tähän mennessä tehot 12+10 ja noussut Kooveen ykkösketjun sentteriksi.

Koskinen siirtyi täksi kaudeksi Kooveeseen pääkaupunkiseudulta ja on nyt löytänyt hyvän vireen ykkösketjun oikeana puolustajana. Maalitili on vielä avaamatta Kooveen paidassa, mutta syöttöjä mies on puolustustehtävien ohella ehtinyt jakelemaan 6 kappaletta.

Sveitsissä nyt toista kauttaan pelaava Aho on ehtinyt pelata Salibandyliigaa jo kaudesta 2011-12 lähtien ja palaa tuttuun paitaan taas kaudelle 2017-18. Viimeisellä kotimaan kaudellaan 2014-15 Aho teki puolustajan paikalta runkosarjassa tehot 7+7.

Sveitsissä Aho on pelannut suurimman osan otteluista sentterinä ja tähän mennessä NLA-runkosarjan 32 pelissä on kertynyt pisteitä 15+19. Vastuuta Churissa on tullut sekä yli- että alivoimassa. Viime kaudella joukkue oli playoffien puolivälierissä ja on nyt sarjassa viidentenä. Ahon tavaramerkkejä ovat myös näyttävät rangaistuslaukaukset, joita mies on suorittanut sekä kotimaassa että Sveitsin NLA:ssa. Kooveen harjoitusvahvuuteen Aho liittyy Sveitsin kauden päätyttyä viimeistään huhtikuun lopulla.

– Mukava palata tuttuihin ympyröihin ja seuraan. Sveitsin kokemukset ovat olleet hienoja, mutta nyt opiskelut tuovat takaisin Tampereelle. Valtteri Sainion kanssa on puhuttu pitkin matkaa ja vaikka kyselyjä tuli muualtakin, niin käynnissä oleva projekti ja kehittyvä porukka veti puoleensa. Toki porukka suurelta osin on tuttua junioreista ja aiemmilta kausilta, mutta erittäin iso syy valintaan oli mahdollisuus edelleen kehittyä pelaajana Kooveessa, Aho kommentoi.

Kooveen pääkäskijä: ”Pelaajilla täytyy olla oikeanlainen suhtautuminen harjoitteluun ja urheiluun”

Teksti: Kooveen tiedote

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.