Liigat

Kooveen pääkäskijä: ”Pelaajilla täytyy olla oikeanlainen suhtautuminen harjoitteluun ja urheiluun”

01.02.
2017
0 Kommenttia
2
Liigat

Valtteri Sainion (punaisissa) luotsaaman Kooveen kausi on kääntynyt viime kuukausina positiivisempaan suuntaan. Joukkue kohtaa keskiviikkon paikallispelissä sarjakärjessä liihottavan Classicin. Kuva: Esa Takalo

Kooveen miesten joukkueen kausi on ollut hankala, vaikka valoa onkin näkynyt tunnelin päässä viime kuukausina. Tällä hetkellä tamperelaisjoukkue on Salibandyliigan sijalla 11 ja on toistaiseksi välttämässä karsinnat tai suoran putoamisen.

Päävalmentaja Valtteri Sainio kommentoi Kooveen keskiviikkona julkaisemia sopimuksia sekä alkukauden otteita.

Kuinka tärkeitä pelaajasopimuksia nämä ovat Kooveen kannalta?

– Kaikki sopimuksen tehneet ovat meille keskeisiä pelaajia ensi kauden joukkuetta ajatellen. He edustavat sitä ajatusta minkälaisia urheilijoita me joukkueeseen haluamme. Kaikki jatkavat pelaajat ovat viimeistään tällä kaudella nousseet isoon rooliin joukkueessa ja pelaavat hyvällä tasolla jo nyt. Lisäksi kaikilla on vielä paljon potentiaalia kehittyä edelleen paremmiksi. Aho edustaa myös tätä samaa linjaa ja tuo meille lisäksi johtajuutta. Hän on kasvanut pelaajana ja ihmisenä Sveitsissä ja on hienoa saada todella tavoitteellinen ja kunnianhimoinen urheilija mukaan ryhmään, Sainio sanaili

Millainen filosofia itselläsi on pelaajien kasvattamiseen ja miten nämä pelaajat siihen mielestäsi sopivat?

– Pelaajalla pitää olla oikeanlainen suhtautuminen urheiluun ja salibandyn harjoitteluun. Siksi on tärkeää, että joukkueessa olevilla pelaajilla on samanlaiset arvot ja tahtotila sen suhteen. Meidän valmentajien tehtävä on sitten ohjata tekemistä oikeaan suuntaan ja auttaa pelaajaa kehittymään. Kun nämä asiat kohtaavat kuten näiden nyt sopimuksen tehneiden pelaajien kohdalla, niin kehitystä tapahtuu myös kentällä, Sainio linjasi.

Vaikean alkukauden jälkeen pelaaminen on parantunut, mitkä on suurimmat tekijät siinä?

– Siihen on kolme isoa tekijää. Ensimmäinen on, että laadukas päivittäinen harjoittelu tuottaa ennen pitkää tulosta. Toinen tekijä on viisikoiden löytyminen, jotka toimivat hyvin yhteen ja kolmas parantunut maalinteon tehokkuus. Myös alkukaudesta pystyimme luomaan paikkoja peleissä, mutta olimme tehottomia, jonka jälkeen peli meni väkinäiseksi tekemiseksi. Nyt laukaisutehokkuus on ns. normaalilla tasolla ja sitä kautta myös tulos parempi, Sainio valaisi.

Onko Koovee ”kasvattajaseura” vai miten luonnehtisit seuran roolia omasta näkövinkkelistäsi?

– En pidä Kooveeta pelkästään kasvattajaseurana. Ajatus tulee varmasti siitä, kun joukkueen keski-ikä on matala. Pelaajavalinnat on kohdistunut nyt pääasiassa nuoriin pelaajiin, koska vanhemmista ei ole sopivan tasoisia pelimiehiä löytynyt. Toisaalta mielestäni on vain positiivista, että seura on pystynyt auttamaan pelaajia uudelle tasolle omalla urallaan. Kyllä meidän tavoite on myös pärjätä mahdollisimman hyvin. Se tarkoittaa pitkäjänteistä hyvää työtä ja sillä tiellä nyt olemme, Sainio paalutti.

Teksti: Koovee tiedotus

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.