Liigat

Liigajoukkueiden enemmistö linjasi: ”Joukkuemäärää ei ole tarvetta muuttaa”

16.02.
2017
7 Kommenttia
2
Liigat

Salibandyliigan joukkuemäärän muutokselle ei ole tarvetta liigajoukkueiden enemmistön mukaan. Kuva: Esa Takalo

Miesten Salibandyliigan joukkueiden avainhenkilöt kokoontuivat tiistaina ja keskiviikkona Tampereella. SSBL Salibandy Oy:n tuore toimitusjohtaja Kimmo Nurminen oli kutsunut seurat koolle liigan kehityspäiville Sokos Hotel Ilveksen kokoustiloihin.

Edelliset kehityspäivät järjestettiin noin vuosi sitten, joten asioita riitti agendalla. Tapetilla oli niin päivänpolttavia kuin pitkän tähtäimen asioita.

– Jäi hyvä fiilis. Näitä seurojen keskinäisiä kokoontumisia on vuosien varrella ollut liian vähän. Niitä mielipiteitä kun sitten lentää julkisesti tai vaikka somessa laidasta laitaan, niin se on hyvä, että päästään täällä keskenään keskustelemaan, Happeen toiminnanjohtaja Pasi Kotilainen kommentoi.

– Olisi hyvä olla muutaman kerran vuodessa näitä. Päivän aikana huomasi jälleen sen, että täällä monta intohimoista laji-ihmistä, joilla on se sama intressi viedä lajia eteenpäin, EräViikinkien urheilujohtaja Joonas Naava komppasi.

Heti kehityspäivien alkuun tiskiin lyötiin miesten maajoukkueen päävalmentajan valintaprosessi, josta on viime päivinä riittänyt puhetta. Salibandyliiton puheenjohtaja Ismo Haaponiemi kävi seurojen kanssa valintaprosessia avoimesti läpi ja seurojen edustajat saivat esittää omat mielipiteensä. Asia saatiin yhteisvoimin puitua ja paketoitua – ja katseet siirrettyä eteenpäin.

– Se oli hieno juttu, että saatiin asiat täällä keskusteltua. Puhelimen välityksellä ja sähköpostilla kun käydään asioita, niin jotain voi jäädä auki. Nyt päästiin kasvotusten käymään ja uskon, että kaikille jäi hyvä fiilis. Vaikeita asioita on osa toki, TPS:n toiminnanjohtaja Juha Kiviniemi muotoili.

Seurat pääsivät keskenään ruotimaan myös tuoreeltaan pinnalle noussutta liigan joukkuemäärää. Tähänkin aiheeseen löytyi keskustelun jälkeen yhteisymmärrys: joukkuemäärää ei ole tarvetta muuttaa, nykyinen 14 joukkueen malli miellyttää selkeää enemmistöä liigajoukkueista. Itse joukkuemäärää selkeästi tärkeämpänä asiana nähtiin liigaseurojen toiminnan kehittäminen jokaisella osa-alueella.

Sarjan tulevaisuuden näkymiä pohdittaessa alleviivattiin, etteivät asiat saa jäädä vain keskustelun asteelle. Monilta osin saatiin aikaiseksi myös konkreettisia muutosehdotuksia, joita viedään sekä SSBL Salibandy Oy:n, joka vastaan liigan myynnistä ja markkinoinnista että Salibandyliiton hallituksen käsiteltäväksi. Tarkemman luupin alla aiheista olivat muun muassa nettilähetysten kohtalo, liigan verkkosivut, liigakauden avauskierros, tapahtumaottelut, otteluohjelman rakenne sekä liigan pelialustojen eli mattojen uusimistarve. Myös esimerkiksi Suomen Cupin nykytilanteen parantamiseen löytyi hyviä ehdotuksia.

– Julkisuudessa ollaan nyt näyttäydytty vähän erilaisena kuin tilanne käytännössä on. Selkeitä konkreettisia toimenpiteitä lähdetään nyt tekemään, mitkä ovat askeleita eteenpäin. Niistä kuuluu lisää sitten myöhemmin. Täältä lähtee kaikki seurat hyvässä hengessä ulos, Classicin toiminnanjohtaja Pasi Peltola sanoi.

– Erittäin hyvä anti kehityspäivillä. Paljon positiivisia asioita käytiin läpi. Yllättävän yhtenäiset mielipiteet kaikilla liigajoukkueilla. Erittäin hyviä uudistuksia saatiin viriteltyä aikaiseksi, Nokian KrP:n puuhamies Marko Salmela kommentoi.

Teksti: Salibandyliitto

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Kalevi
16/02/2017
Tämmöisen tapahtuman kun saisi siten, että kaikki halukkaat pääsisivät antamaan mielipiteensä salibandyn nykytilanteesta. Kuitenkin pelaajilla, toimihenkilöillä ja katsojillakin on varmasti hyviä pointteja liigan, ja miksei koko salibandyn nykymenosta.
S7
16/02/2017
Ai että ihan kaikki paikalle ja huutoäänestys? En viitti edes sanoa mitään...
...
16/02/2017
Kyllä Kalevi. Kun osallistut pitkäjänteisesti seuran toimintaan vuosien ajan ja näytät kyntesi niin kuulut sen myötä avainhenkilöihin. Sille ei ole asetettu esteitä eihän?
Timppa
16/02/2017
Tästä jutusta sai taas eri näkemyksen kuin mitä Pääkallon päätoimittaja antoi ymmärtää edellisissä teksteissään.
Ollako vai eikö olla
17/02/2017
Ensin ollaan kovaan ääneen supistamassa ja yht'äkkiä ollaankin samaa mieltä ja kaikki on hyvin. Tämä on niin tätä, sählyä.
Vastakkainasettelu
17/02/2017
Parempi näin kun päästään yhteisymmärrykseen. Seurat vs liitto on ollut niin mennyttä aikaa kun todellisuus on kuitenkin niin että seurat valitsevat liiton johdon.
Pah
17/02/2017
Huomioitavaa että Happee ja EräViikingit tyrmäsivät seuroina twitterissä avautuneiden Pe. Kotilaisen ja M. Kailialan avautumiset. Yksittäisten pelaajien huutelut eivät merkkaa mitään seuran yhteistä kantaa. Antaa niiden piirtää joilla on liitua!

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.