Maailmanmestarit tasapeliin Tshekkiä vastaan lähes 2000 katsojan edessä

Eemeli Salin palkittiin Suomen parhaana lauantaina. Kuva: Anssi Koskinen

Joulukuussa Riiassa maailmanmestaruuden voittanut Suomen maajoukkue palasi yhteen Turussa, kun se kohtasi Tshekin. Tshekki nousi lopussa rinnalle, ja ottelussa päädyttiin 5–5-tasapeliin.

Pääkallo.fi seurasi ottelua paikan päällä Turun Marli Areenalla, jonne oli saapunut 1969 katsojaa.

Tshekki aloitti ottelun pirteästi. Erän edetessä pallokontrolli siirtyi Suomelle ja Tshekin aseeksi jäivät vastaiskut, joista paras päättyi 1-1-maaliin. Matej Jendrisakin rangaistuslaukausosuma oli malliesimerkki varmasta ja yksinkertaisesta viimeistelystä.

Suomen kentällisistä vakuuttavimmin esiintyi Nico Salon johtama kolmoskentällinen, jonka paineistus tuotti paljon ongelmia Tshekin avauspelille. Mika Kohosen ykköskentällinen toistaiseksi kelvollinen ja pelin avaamisen kanssa vielä haasteita. Kohonen ilmoitti erätaukohaastattelussa, että ”aikuiset lämpenevät kolmanteen erään.”

Toisessa erässä tasapaksusti edenneessä maaottelussa alettiin nähdä tunnetta, kun vanhan kotiyleisönsä edessä pelannut Miko Kailiala upotti Suomen 3-2-johto-osuman erän alussa. Tshekin paikat Suomen maalille vaihdetun Jarno Ihmeen edessä vähissä ennen Peter Kotilaisen kevyeltä näyttäneen kaksiminuuttisen aikaista ylivoimaa, jonka jälkeen edettiin tasaisemmissa merkeissä.

Kukkolan kentällinen Suomen selvästi vaarallisin ja Kohosen kentän 4-2-maalissa viisikko osoitti lämpenemisen merkkejä.

Tilastojen mukaan Ihme tuli maaliin vasta ajassa 40:00, mutta hänet vaihdettiin sisään jo toisessa erässä. Yleisö Marli Areenalla alkoi herätä Tshekin 4-4-maalin jälkeen.

Mika Moilanen vei Janne Lammisen upean esityön jälkeen Suomen 5-4 johtoon, mutta se ei riittänyt voittoon asti. Jakub Gruber pääsi vielä tasoittamaan kamppailun ajassa 56.38.

Suomen tehokkaimmat olivat tehot 1+1 mieheen iskeneet Eemeli Salin ja Mika Kohonen.