Maajoukkueet

Maailmanmestarit tasapeliin Tshekkiä vastaan lähes 2000 katsojan edessä

04.02.
2017
5 Kommenttia
0
Maajoukkueet

Eemeli Salin palkittiin Suomen parhaana lauantaina. Kuva: Anssi Koskinen

Joulukuussa Riiassa maailmanmestaruuden voittanut Suomen maajoukkue palasi yhteen Turussa, kun se kohtasi Tshekin. Tshekki nousi lopussa rinnalle, ja ottelussa päädyttiin 5–5-tasapeliin.

Pääkallo.fi seurasi ottelua paikan päällä Turun Marli Areenalla, jonne oli saapunut 1969 katsojaa.

Tshekki aloitti ottelun pirteästi. Erän edetessä pallokontrolli siirtyi Suomelle ja Tshekin aseeksi jäivät vastaiskut, joista paras päättyi 1-1-maaliin. Matej Jendrisakin rangaistuslaukausosuma oli malliesimerkki varmasta ja yksinkertaisesta viimeistelystä.

Suomen kentällisistä vakuuttavimmin esiintyi Nico Salon johtama kolmoskentällinen, jonka paineistus tuotti paljon ongelmia Tshekin avauspelille. Mika Kohosen ykköskentällinen toistaiseksi kelvollinen ja pelin avaamisen kanssa vielä haasteita. Kohonen ilmoitti erätaukohaastattelussa, että ”aikuiset lämpenevät kolmanteen erään.”

Toisessa erässä tasapaksusti edenneessä maaottelussa alettiin nähdä tunnetta, kun vanhan kotiyleisönsä edessä pelannut Miko Kailiala upotti Suomen 3-2-johto-osuman erän alussa. Tshekin paikat Suomen maalille vaihdetun Jarno Ihmeen edessä vähissä ennen Peter Kotilaisen kevyeltä näyttäneen kaksiminuuttisen aikaista ylivoimaa, jonka jälkeen edettiin tasaisemmissa merkeissä.

Kukkolan kentällinen Suomen selvästi vaarallisin ja Kohosen kentän 4-2-maalissa viisikko osoitti lämpenemisen merkkejä.

Tilastojen mukaan Ihme tuli maaliin vasta ajassa 40:00, mutta hänet vaihdettiin sisään jo toisessa erässä. Yleisö Marli Areenalla alkoi herätä Tshekin 4-4-maalin jälkeen.

Mika Moilanen vei Janne Lammisen upean esityön jälkeen Suomen 5-4 johtoon, mutta se ei riittänyt voittoon asti. Jakub Gruber pääsi vielä tasoittamaan kamppailun ajassa 56.38.

Suomen tehokkaimmat olivat tehot 1+1 mieheen iskeneet Eemeli Salin ja Mika Kohonen.

Ottelutilastot

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Satu
04/02/2017
Ihana Eemeli Salin! Kuva pelasti tämän lauantai-illan <3
#51
04/02/2017
hallissa oli hyvä tunnelma, vaikka yleisö ei nyt niin hirv eesti ollukkaa.
BGBJ
04/02/2017
Olisiko paha toivomus, jos näistä majupeleistä - myös nuorten saisi maalikoosteet? No, naisten pelistä ei tarvi tehdä :DDDD
Ooj
04/02/2017
Onse kyllä helvetin tyhmää että maju siis cmoon Maju peleistä ei tehdä maalikoosteita
Ooj
04/02/2017
Vaikka pääkallolle kaikki propsit silti

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.