Liigat

Maajoukkueen tähtisentteri siirtyy Ruotsiin – ”Olen unelmoinut pelaavani liigan parhaita vastaan”

10.02.
2017
7 Kommenttia
3
Liigat

Nico Salon ura jatkuu ensi kaudella Superliigan suomalaisseura FC Helsingborgissa. Kuva: Esa Takalo

Tampereen Classicin tähtipelaajiin kuuluva keskushyökkääjä Nico Salo siirtyy ensi kaudeksi Ruotsin Superliigaan. Salon uusi seura on FC Helsingborg, jonka kanssa hän solmi yhden vuoden optiollisen sopimuksen.

Salo oli voittamassa joulukuussa Suomen maajoukkueen kanssa maailmanmestaruutta Latvian Riiassa.

Viime kausien aikana 23-vuotias sentteri on noussut Suomen parhaimpien pelaajien joukkoon. Salo voitti Classicin paidassa viime keväänä Suomen mestaruuden, ja hän on iskenyt 120 pelaamassaan Salibandyliiga-ottelussa tehopisteet 41+47=88.

Salo kertoo Helsingborgs Dagblad -sivustolla haaveilleensa maailman kovimmassa liigassa pelaamisesta. Hän kävi tutustumassa kaupunkiin ja näytillä seurassa jo ennen kuluvaa kautta.

– Olen unelmoinut pelaavani Superliigan parhaita vastaan. Tästä tulee jännittävä haaste, ja Helsingborg on todella ammattimainen seura.

Salolla on sopimuksessaan optio jatkosta FC Helsingborgin kanssa.

Helsingborg tunnetaan Superliigan suomalaisseurana, sillä sen urheilujohtajana toimii edelleen joukkueessa pelaava Juha Kivilehto. Lisäksi joukkueessa pelaavat Mika Kohonen, Petri Hakonen sekä Jami Manninen, ja joukkueen päävalmentajana toimii Mika Ahonen.

– Parhaat pelaajat täytyy kiinnittää hyvissä ajoin. Samalla näytämme muille, että haluamme jatkaa panostamista seurassa, Kivilehto kommentoi ruotsalaislehden sivuilla.

Seuran kotisivuilla puolestaan suomalaispomo kuvaili Saloa juuri sellaiseksi pelaajaksi, jota he ovat etsineet viime kausina.

Lisäys 10.2., 15.50: Jutussa nyt mainittu myös Petri Hakosen nimi Helsingborgin kohdalla.

Linkit:
Uutinen FC Helsingborgin sivuilla
HD.se: Klart: Världsmästaren Nico Salo till FC Helsingborg

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Anssi Karjalainen
Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Jyväskylä

Twitter: @A_Karjalainen
Pate
10/02/2017
Kuka korvaa? Sopimustilanteista mitään tietämättä/muistamatta, koko rahalla Henttosta. Omille pojille ei taida vielä ruutua löytyä.
Naama
10/02/2017
Tämä on kyllä erinomainen uutinen Salonkehityksen kannalta. Toivottavasti viihtuu Ruotsissa useamman vuoden. Vielä kun saadaan Savonen ja Kotilainen lähtemään naapuriin niin hyvä tulee. Tosin jälkimmäisen kielitaidolla (?) kynnys lähteä voi olla melko korkea.
Timotei
10/02/2017
Huono uutinen Salibandyliigan kannalta, mutta hauska nähdä Salo kuitenkin ensi kaudella maailman parhaassa liigassa. En näe mitään syytä miksei Nico onnistuisi myös Ruotsissa sillä, toisin kuin vaikkapa Kotilaiselle, uskoisin Superliganin matalamman karvauksen ja hitaamman pelityylin sopivan Salolle jopa paremmin kuin Salibandyliigan vauhtisalibandy.

Classicilla on kyllä sikäli hyvin pullat uunissa, että Pylsy-Piha-Sikkinen on sentterikolmikkona liigan eliittiä ilman Saloakin. Pääkallolta taas unohtui Helsingborgin suomalaisnelikosta Petri Hakonen, jolla taitaa vielä jatkua sopimuskin ensi kaudelle.
Anssi Karjalainen
10/02/2017
Totta, yksi nimi puuttui. Nyt on myös Hakonen lisätty.
Patelle
10/02/2017
Henttosella pahvia viellä jälellä, jönssiki teki jatkon näätään kun henttonenki teki.
Pate
10/02/2017
Ok, kiitos tiedosta. Pylsy-Piha-Sikkinen varmasti hyvä trio mutta kutina on silti että joku MJ-tason kaveri tuohon värvätään Salon tilalle.
Junnu#8
10/02/2017
Vai että tähtisentteri.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.