Varusteet

Miten salibandykenkä eroaa tavallisesta sisäpelikengästä? [Ilmoitus]

18.02.
2017
5 Kommenttia
7
Varusteet

Tämä artikkeli on tuotettu yhteistyössä Unihocin kanssa. Kuvassa Unihocin U4-salibandykengät.

Perinteisen urheilujalkinevalmistajan sisäpelikengät on juostu puhki salibandykaukaloissa. Pitäisi hakea paikallisesta urheilukaupasta uudet tossut alle. Ostanko samat Addut tai Asicsit kuten aiemmin – vai pitäisikö sittenkin ostaa ihan ns. virallinen salibandykenkä?

Tähän kysymykseen on saattanut useampi lajiniilo törmätä parin viime vuoden aikana. Muutamat salibandyn välinevalmistajat ovat rohkeasti lähteneet mukaan myös kenkäbisnekseen. Yksi näistä brändeistä on Unihoc, jonka tuotteita tuo maahan GD Promotions Oy. Firman toimitusjohtajana häärii pelaajalegenda Jaakko Hintikka ja markkinointi/myyntitirehtöörinä ex-Happee-peluri Jaakko Fredrikson.

Unihocin keihäänkärkenä kenkämallistossa on tällä hetkellä U4 STL LowCut -malli, joka saapui hiljattain myös Pääkallo.fi:n kokeiltavaksi. Kyseessä on Unihocin neljäs kenkämalli maalivahdin kengät mukaan lukien.

– Suomessa suurin ongelma on ollut, että paikalliset urheilukaupat ovat aika hitaasti lämmenneet näille lajiuutuuksille, koska sisäpelikenkiä on markkinoilla pilvin pimein. Tietysti myös se on vaikuttanut, että tässäkin asiassa tullaan muutama vuosi Ruotsia perässä. Suurin este on siis perinteinen muutosvastarinta, Fredrikson kertoo ja jatkaa:

– Jos joku on vetänyt kymmenen vuotta jonkun merkin sisäpelikengillä, niin aika usein päätyy ”tuttuun” merkkiin. Mutta kannustan kyllä kokeilemaan, se ei vielä maksa mitään.

Mutta sitten siihen tämän jutun otsikon kysymykseen: mikä tekee salibandykengästä salibandykengän? Miten juuri esimerkiksi Unihocin huippumalli eroaa ns. tavallisesta sisäpelikengästä?

– Salibandyssä lajinomainen liikkuminen vaatii nopeita suunnanmuutoksia. Tämä on otettu huomioon kengän pohjarakenteessa – se vakauttaa jalkaa niin suunnanmuutoksissa kuin sivuliikkeessä. Kenkä on kärjestä saumaton, mikä tuo taas keveyttä. Jokainen ylimääräinen sauma tuo lisää painoa. Pohjamateriaalin toimittajana on sveitsiläinen Suptraction, jonka kehittämä kumiseos antaa hyvän pidon kaikilla alustoilla pelattaessa, Fredriksson perustelee.

Pääkallo.fi:n teettämän pikaisen liigapelaajakyselyn perusteella Unihocin tuoreimmat salibandytossut saavat kiitosta muun muassa vähäisestä painosta sekä erityisesti istuvuudesta. Lievästi pyyhkeitä tulee pölyä keräävistä pohjista.

Jos haasteita on ollut kaupata kenkää jälleenmyyjille, niin oma show’nsa on ollut myös kengän asettaminen huippupelaajien jalkoihin.

– Tämä olikin se jännitysmomentti. Olemme aika rauhassa edenneet ja testanneet paljon eri pelaajilla – ettei tuoda Suomen markkinoille mitään kuraa. Edellinen U3-mallisto oli jo hyvä, mutta nämä uudet U4 STL Lowcut -mallit ovat saaneet jo tosi hyvän vastaanoton ja palautteen pelaajilta.

Suomalaisista huippupelaajista Unihocin kengillä viilettävät tällä hetkellä muun muassa Casper Pfitzner, Jami Manninen, Peter Kotilainen, Karoliina Kujala ja Jesperi Lindfors.

– Kenkähän on hyvin yksilöllinen tuote ja sen pitää istua hyvin. U4-mallistossa istuvuus on onnistunut ja kyllähän tuolla noita nimiäijiä ja naisia näillä pelaa jo. Koko ajan useampi pelaaja on meihin yhteydessä ja kysyy kenkää testiin, mutta vaikka meillä on yhteistyöseuroja, niin sen verran ymmärretään ihmisen anatomian päälle, ettei pakoteta pelaamaan näillä meidän kengillä. Vaikka lesti on meidän mielestä hyvä, niin ei ole olemassa yleiskenkää, joka sopii 100-prosenttisesti kaikille jalkatyypeille, Fredrikson sanoo.

Katso alta Unihocin salibandykengän esittelyvideo.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Monte
18/02/2017
Jos tulee korkeavartinen versio, niin sitähän voisi jopa kokeilla. Korkeavartisissa kun ei ole kauheasti Asicsin lisäksi vaihtoehtoja tarjolla.
Japa
18/02/2017
Mistä tämmösiä kenkiä voi kysellä testaukseen? Kiinnostusta löytyisi kyllä! Ei meinaa normaalit sisäpelikengät kestää koko kautta 3divarissakaan
kimmo
18/02/2017
"Mutta kannustan kyllä kokeilemaan, se ei vielä maksa mitään"

Otan mieluusti vastaan ilmaisen parin kokeiltavaksi seuraavaan peliin. Tosin en ole ns. nimiäijä.
Forssankauko
20/02/2017
Itsellä kyseiset tuotteet löytyy.. Likaisella alustalla eli jokaisessa hallissa pitänee olla perinteinen märkä pyyhe systeemi että tennari pitää. Mutta siis pelitilanteissa toimii kyllä ja tämmöisenä rallinilkkana ei todellakaan tarvitse olla mitään nilkkurimallia, pohjan kiertojäykkyys on se mikä pitää olla hyvä että nilka pysyy kunnossa. Ei mikään korkea varsi.
Aki Murtovaara
23/11/2017
Olisi pojalle uusien kenkien osto edessä... täyttää 12 ja harjoittelee 5x viikossa ja pelaa c2 sarjassa. aika hankalaa lähtee etsimään uusia pareja, malleja ja merkkejä paljon ... suosituksia /kokeilupareja ??

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.