Liigat

Pääkallogallup: Kolme liigaseuran edustajaa kannattaa Salibandyliigan supistamista

14.02.
2017
36 Kommenttia
4
Liigat

EräViikinkien Joonas Naava (toinen oik.) kannattaa Salibandyliigan supistamista. Kuva: Juhani Järvenpää

Viikon toinen Pääkallogallup koskettaa viime aikoina paljon puhuttanutta aihetta. Kyseessä on miesten Salibandyliigan joukkuemäärä.

Viime viikolla muun muassa maajoukkuetähdet Miko Kailiala ja Peter Kotilainen ottivat Twitterissä räväkästi kantaa sen puolesta, että Salibandyliigassa on liikaa joukkueita ja vapaamatkustajia. Tämä kirvoitti useammankin eri instanssin kirjoittamaan oman näkemyksensä kuumaan perunaan.

Me jätimme oman mielipiteemme nyt narikkaan ja kysyimme suoraan kaikilta 14 liigaseuran edustajalta. Kolmen seuran edustaja oli valmis äkkiseltään supistamaan sarjaa, kolmella ei ollut kantaa ja kaikkiaan kahdeksan joukkuetta oli valmis jatkamaan nykyisellä 14 joukkueella. Ilahduttavan moni seurapomo puhui ihan suoraan myös parannusehdotuksista.

Mikä olisi sopiva joukkuemäärä miesten Salibandyliigassa?

Supistetaan sarjaa:

Steelers, Mika Koskinen, manageri
– Normaalisti Salibandyliigassa on ollut kuusi vahvaa joukkuetta. Ehkä se 14 on liikaa ja 12 olisi optimaalinen, kun ollaan aiheesta keskusteltu. Jos 12 olisi ollut tällä kaudella, niin mehän ei pelattaisi nyt sarjassa. Toukokuussa kun sain tiedon paikasta, niin meillä oli neljä sopimusta, joten pitkä tie ollaan tultu.

– Joukkuemäärää merkittävämpi asia olisi saada tuo rahaliikenne kulkemaan. Rahan keräämisen ja rahankäytön kouluttaminen liiga- ja divariseuroille olisi ensisijaisen tärkeää. Se, että rahoja ei käytettäisi pelkästään liigaan vaan seuran kehittämiseen. Monessa muussa lajissa käytetään rahaa eri lailla.

– Suomesta lähtee pelaajia ulkomaille rahan takia. Toinen asia on se, että huippupelaajat hakeutuvat liikaa samoihin jengeihin. Kun katson kahden kärkijoukkueen kolmosvitjoja, niin ihmettelen, että miksi kärkipelaajat menevät sinne, eivätkä ykkösvitjoihin huonompiin seuroihin, kuten vaikkapa jääkiekossa. Tällaista kulttuuria uupuu.

– 12 joukkuetta olisi oikea määrä. Jos pelkkää tasoa katsoo, niin sekin on liikaa. Jos me ollaan nyt kymmenensiä, niin meillä on vielä aika pitkä matka top 4 -sijoille. Pitää sallia mukaan myös heikompia liigajoukkueita. Kyllä esimerkiksi jääkiekossa on sarja tasaantunut, vaikka pari isompaa oli ylivoimaisia joskus 10 vuotta sitten. Yksi ongelma on se, että salibandyssa on liikaa seuroja, ja liiton ei pitäisi antaa muodostaa seuroja niin helpolla.

Esport Oilers, Jouni Vehkaoja, toiminnanjohtaja
– 12-13 joukkuetta.

EräViikingit, Joonas Naava, urheilujohtaja
– Seuran kanta on varmasti se 12 tällä hetkellä. Meidän seuran näkökulma perustuu paljolti siihen, että pelit ovat olleet vähän epätasaisia. Toisaalta koko ajan mennään lajina eteenpäin, ja myös Divari on mennyt eteenpäin. Jos liigassa olisi 12 joukkuetta, niin Divari olisi entistä kovatasoisempi. Se tarkoittaisi sitä, että meillä olisi kaksi ihan kovaa sarjaa.

– Toisaalta edelleenkin liigaan on liian helppo päästä pelaamaan, ja 14 joukkueeseen ei riitä pelaajamassaa. Alueellisuus on tässä nykyisessä systeemissä se plussa. Täytyy tiedostaa se, että ollaan edelleen lajina kasvuvaiheessa. Jos miettii, niin esimerkiksi Lahti ja Hämeenlinna ovat hyviä paikkoja lajin kannalta, kun nousijoista puhutaan. Totta kai pääkaupunkiseudulta tulee paljon jengejä, kun täällä on harrastajista yli puolet. Kolme jengiä tulee Tampereelta, niin ei sekään ole hyvä, että yli puolet joukkueista tulee parilta paikkakunnalta. Urheilu edellä pitää kumminkin mennä, eli 12 on järkevä määrä.

Nykyinen on hyvä:

OLS, Ville Oksa, toiminnanjohtaja
– Aika nopeasti tulee kysymys. Liigan tähdet toki supistuksen kannalla, mutta ei se vielä ratkaise sitä sarjan tason nostamista. Ennemmin lähtisin kehittämään seuroja. En näe ongelmaa, että jatketaan nykyisellä. Tämä on henkilökohtainen mielipiteeni. Enemmän on kyse seurojen kehityksestä, vaikka Kailialalla ja kumppaneilla on ollut hyvätkin pointtinsa.

Nokian KrP, Marko Salmela, manageri
– Haastava kysymys vastata nopeasti. Tässä asiassa pitäisi miettiä monia asioita. Jos lähdetään siitä, että nyt on 26 peliä, niin voidaan olla sitä mieltä, että niitä ei hirveästi vähempääkään voi olla. Nyt jos lähdettäisiin miettimään 12 joukkueen sarja, niin pelattaisiinko sitten 33 peliä? Kanta on se, että nyt on oikea määrä joukkueita. Aina on uudella joukkueella mahdollisuus päästä yrittämään omaa pärjäämistä. Näen kolminkertaisen sarjan epäreiluna, kun koti- ja vieraspelien määrä vaihtelee. Mielestäni on hankala ruveta supistamaan sarjaa.

Koovee, Esa Koivisto, toiminnanjohtaja
– 14 ei ole huono määrä lainkaan. Vähän on toki ollut epätasaisuutta kärjen ja häntäpään suhteen.

Happee, Pasi Kotilainen, toiminnanjohtaja
– Aika paljon olen miettinyt tätä viime päivinä. Se 12 olisi varmasti tietyllä tavalla järkevää. Mielestäni tämä 14 on kuitenkin pitkässä juoksussa järkevämpää. Nuorten maajoukkuepolku laajenee, ja meille pitäisi tämän uuden polun myötä tulla enemmän ja parempia pelaajia, jos se toteutuu kuten liitto on suunnitellut.

– Pitkässä juoksussa pidän 14 joukkueen sarjaa kokonaisuutena parempana. En näe asiaa ihan niin kuin nuo pelaajat ovat sen ilmaisseet. Niin kauan kuin olen ollut mukana, niin on tullut repsahduksia ja isoja eroja. Toisaalta se kommentointi on mielestäni vastustajien aliarviointia, sillä kaikki varmasti tekevät hommia kehityksen eteen. Joillain matka on vasta alussa ja tietenkään se peli ei voi olla samalla tasolla kuin sellaisilla, jotka ovat kauan pelanneet yhdessä tai niillä, joilla on varaa hankkia pelaajia joukkueeseen.

– Tässä pitää muistaa se, että suurin osa jengeistä toimii ihan ”kädestä suuhun” ja varmaan puolissakaan joukkueista ei pystytä maksamaan mitään pelaajille. Tämä on edelleen kuitenkin paikallista toimintaa. Paikallisuus vaikuttaa asiassa niin kauan kuin rahavirrat eivät ole auki. Niiden aukeamiseen en usko ihan lähitulevaisuudessa. Laajempi sarja antaa paremman mahdollisuuden, kun pelaajamäärät ovat lisenssien puitteissa nousseet koko ajan salibandyn historian aikana. Itse kannatan laajaa sarjaa.

SPV, Tommy Koponen, toiminnanjohtaja
– 14 joukkuetta.

Westend Indians, Mika Leiponen, heimopäällikkö
– Siinä on parikin eri kulmaa. Jos katsotaan hyvin lyhytnäköisesti, niin ymmärrän tämän puheen tästä karsimisesta. Kymmenen kuulostaa vähän turhan kovalta jo. Isompi juttu on se, että pitää ajatella hiukan pitkäjänteisemmin asiaa.

– Asioita pitäisi tehdä eri tavalla ja parannusaiheet ovat enemmän sellaisia, joita ei julkisuudessa ole ollut esillä. Liigaseuroja pitäisi ehdottomasti vahvistaa ylipäänsä toiminallisesti. En näe, että nopea vaihdos olisi merkittävä parannus tasoon. Seurat eivät ole valmiita hankkimaan pelaajia vaikkapa 200 kilometrin päästä tai ei voida olettaa, että pelaajat lähtisivät salibandyn ehdoilla muualle.

– Tällä hetkellä on vielä niin paljon työnsarkaa siinä, että juttu voisi toimia lyhytnäköisesti, mutta ei pitkäaikaisesti. Pitkässä juoksussa muutama isompi juttu pitää ratkaista. Tämä mistä Passokin on huudellut, eli mistä rahaa saisi seuroille. Hän otti kantaa nettilähetyksiin, mutta pohti taustalla myös sitä, että miten ihmisiä saataisiin katsomoon ja sitä kautta euroja joukkueille. Miten euroja saataisiin joukkueille? Se on radikaali kysymys, johon pitäisi saada vastauksia.

M-Team, Päivi Wickström, toiminnanjohtaja
No, kohtahan tässä ollaan itse Divarissa. Kinkkinen kysymys, mutta nykyinen on ihan ok.

SalBa, Toni Salonen, manageri
– Mukava kysymys näin äkkiä. Näkisin, että 14 on ihan hyvä.

En osaa sanoa:

LASB, Mika Virtanen, toiminnanjohtaja
– Kaikessa on varmasti puolensa, mutta en ole vakuuttunut, että 12 tai 10 joukkueella taso muuttuisi. Eilen vähän keskusteltiin Twitterissä tuosta, että muuttaisivatko nuo pelaajat sinne liigapaikkakunnille vai jäisivätkö mieluummin paikkakunnalleen pelaamaan vaikka Divaria.

– Kyseessä on kumminkin amatöörisarja ja siinä on sitten opiskelut, työt, perheet ja muut, jotka vaikuttavat merkittävästi. Vaikka supistamisessa on ajateltu, että joukkueet kovenevat, niin en usko, että pelaajat niin simppelisti siirtyisivät sinne liigajengeihin. Se ei ole realismia. Ei ole ihan selkeää kantaa, että montako pitäisi olla. 12 joukkuetta muuttaisi myös sitä, että montako peliä pelattaisiin ja esimerkiksi sitä, että pitäisikö olla jonkinlainen lohkojako. En osaa silti sanoa selkeää kantaa.

TPS, Juha Kiviniemi, toiminnanjohtaja
– En osaa sanoa tällä hetkellä.

Classic, Pasi Peltola, toiminnanjohtaja
– Ei selkeää kantaa tähän kysymykseen.

Huom. Mika Koskinen on Steelersin edustusjoukkueen manageri, eikä itsessään vastaa koko seuran mielipiteestä. Steelers ei koko seurana ole ottanut aiheeseen kantaa. Myös otsikkoa muokattu tästä syystä.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
Jaaha
14/02/2017
M-teamin toiminnanjohtaja heittänyt jo pyyhkeen kehään liigassa säilymisen osalta.. Rehellistä puhetta. :) Steelersin kanssa eri mieltä, seurojen perustamisen helppous lajin suola eikä liiton pidä sitä vaikeuttaa. Tällä tavalla saadaan harrastajia aladivareihinkin. 2,3,4,5 joukkueiden asema isoissa seuroissa usein nihkeä, omalla seuralla toimiessa aidompi identiteetti ja maksut menevät omaan toimintaan eikä muiden toiminnan ylläpitämiseen.
Katsomosta käsin...
14/02/2017
Liigaan 12 joukkuetta ja divariin 16 joukkuetta joka jaetaan kahteen 8 joukkuuen lohkoon/konferenssiin. Lohkojako osin maantieteellisesti (esim itä-länsi) pienentämään divariseurojen kustannuksia.
Kailialan twiitti
14/02/2017
Viime kaudella kun Viikingit pöllytti Salbaa Helsingissä niin Kailiala totesi lehdistötilaisuudessa Salban olevan hyvä piristysruiske ja toivoi Rauman pysyvän liigakartalla. Nyt Classic pelin jälkeen sama mies twiittaa että mitä tälle sarjalle pitäisi tehdä.....Itse näkisin nykyisen 14 joukkueen sarjan hyvänä, kuten myös sen että divari on yksi valtakunnallinen sarja.
murrosvaiheessa
14/02/2017
Jos liigaa supistetaan niin monellako seuralla on oikeasti rahaa hankkia ne ylimääräiset potenttiaaliiset pelaajat. Tuskin pelaaja muuttaa muutaman mailan ja tuhat lappusen takia toiselle puolen Suomea.

Liigan taso tulee nousemaan ja tasoerot kaventumaan muutaman vuoden sisällä. Kun sukupolvet siirtyvät miehiin, jotka ovat pelaneet salibandya ykköslajinaan koko ikänsä.

Helsingin ja Tampereen seudulla asuvien on tällä hetkellä parhaat mahdollisuudet , koska niillä alueilla on pelaajille oman tasonsa seuroja joka sarjatasolla. Sielä pääsee huippujuniorit heti siirtymään ylemmäs ja parempiin / kovempiin sarjoihin pelaamaan.

Itä-Suomessa taitaa olla tällä hetkellä huonoimmat mahdollisuudet junioreilla kehittyä juniorivuosien jälkeen. Koska divari on korkein sarjataso n 300km säteellä. Potentiaalinen juniori ei sieltä lähde pelaamaan muualle Suomeen jollein opiskelu tai työpaikka sati suuntautumaan lähelle "liigakaupunkeja".

Niin kauan kun liigaseuroilla ei ole varaa maksaa pelaajille niin paljoa , että he pystyvät elämään edes sitä vuotta paikkakunnilla niin siirrot ovat minimaalisia. ( jollei satu asumaan Helsingin tai Tampereen alueilla )

Kyllä alkaa olemaan matka max 70km minkä pystyy työpäivän tai opiskelun jälkeen kulkemaan harjoituksiin 4-5 kertaa viikossa . Eipä silloinkaan siinä enään perhe-elämää vietetä.
HaHa
14/02/2017
Ehkä kallistuisin supistamisen kannalle ja divariin kaksi lohkoa. Tällä menolla parhaat pelaajat eivät motivoidu pelaamaan höntsäpelejä.. Nico Salo lähti jo Ruotsiin että saisi kovempia pelejä. Tällä menolla perässä lähtee Kailiala, Kotilainen ja Stenfors ja kumppanit.
Hahalle
14/02/2017
Jos noita yksittäisiä repsahduksia loppulukemissa on tullut muutamassa ottelussa niin ei häntäpään jengit silti läheskään aina mitään läpikävelyitä kärkijengeille oo ollut. Pitkässä juoksussa luulen tuon 14 joukkueen systeemin olevan kannattava ja tosiaan sarja tiukentuu vuosi vuodelta kuten esim. TPS joka pari vuotta sitten oli vielä putoamiskarsinnoissa. Ei jääkiekon SM liigassakaan joukkuemäärää varmaan tason nostamiseksi ole lisätty, itse ainakin koen 14 joukkueen sarjan mielenkiintoisempana kuin esim. 12 joukkueen
Gm Jari Kurri
14/02/2017
12 joukkuetta ja 33 peliä olisi ideaali ja helsinkiin pitää saada kunnon säbäareena.
Analyytikko
14/02/2017
Ehdottomasti näin:

1) Liigaan 12 joukkuetta ja kolminkertainen sarja = otteluita tulisi enemmän 26->33. Top 8 pudotuspeleihin, 12. divariin ja 11. karsimaan.

2) Divariin 2 x 8 joukkueen lohkoa: 3 x sarja omaa lohkoa vastaan ja lisäksi 1 x pelit toista lohkoa vastaan = 21 + 7 peliä. Maantieteelinen (itä-länsi) jako vähentää kustannuksia, että myös synnyttäisi "rivalrypelejä". Pudotuspelit siten, että A1->B4, A2->B3 jne jne. Voittaja liigaan ja finaalin hävinnyt karsimaan.
12 joukkuettä
14/02/2017
Tehdään samantien 10 joukkueen liiga ja joukkueet vain helsingistä ja tampereelta ja divariinkin lohkot ettei tule yli 100 km pelireissuja niin sitten on kaikille mielenkiintoiset sarjat......
Jonninmoinen friikki
14/02/2017
12 joukkuetta liigaan & pelit vain viikonlopuille.
Divariin 16 joukkuetta kahdessa 8 joukkueen lohkossa + pelit viikonloppuisin.
Nyt pelit on miten sattuu pitkin viikkoa ja saattaa liigajoukkuella olla kolmen viikon tauko kotipeleissä...markkinoi siinä sitten otteluita!
14/02/2017
Maakuntakiintiöt mukaan, muuten sarja painottuisi liikaa etelä-Suomeen.
Analyytikolle
14/02/2017
Miksi liigasta putoaa yksi joukkue suoraan? Miksei siihenkin tason mittaus. Automaattisesti alemman sarjan paras ei ole parempi kuin ylemmän huonoin, mutta jos on, niin nousee sitten pelaamalla.
Viäräleuka
14/02/2017
Tää on hyvä!
"divariinkin lohkot ettei tule yli 100 km pelireissuja" -> esim. Oulussa siirryttäisiin varmaan sitten kaupungin sisäiseen sarjaan, kun lähes joka paikkaan taitaa olla yli 100 km.
Heh heh
14/02/2017
Mites TPS:llä meni silloin ku Kailiala pelas siellä?
Ja
14/02/2017
Joo tiputellaan jengejä reilusti vaan.otetaan 2014-2015 runkosarja.Esim.Tps oli silloin toiseksi viimeinen.Ei riitä taso.Divariin. :-)
Just näin
14/02/2017
Ja Nst nostetaan takas kun kerran taso riittää
Lämärilapa
14/02/2017
Kärkipäähän tässä on ongelma. Eikö EV ja C voisi siirtyä pelaamaan Ruotsin liigaan, jäljelle jäisi melko tasainen sarja
Maalivahdin alue
14/02/2017
Montako Suomen mestaruutta sarjan epätasaisuudesta valittavat Kailiala tai Kotilainen Pe ovat voittaneet?
Eiku
14/02/2017
Yhdistetään Suomen ja Ruotsin liigat.Ja niin se taso vaan nousis.Ja laivaristeilijät sais lisää asiakkaita.
Viäraleualle
14/02/2017
Tuo "100 kilometrin pelimatka" nyt oli vitsillä heitetty!
Arto Kilponen
14/02/2017
Ongelma ei niinkään ole joukkueiden vaan otteluiden määrä. Kolminkertainen sarja on hyvä, koska runkosarja ei vaikuta niin paljoa kuin jalkapallossa. Tuon voi vielä tasata jotenkin järkevästi, eli vaikka joka toinen vuosi pelataan toisia vastaan kahdesti vieraissa ja joka toinen vuosi toisia. Sarjaan tulleet voivat sitten ottaa lähtijöiden paikat (eli LASB = NST ja Steelers = EräViikingit tässä mielessä).
Höpö höpö
14/02/2017
Otteita Ruotsin superliigasta:Falun-Warberg 10-4,Falun-Linköping 12-4,Falun-Karlstad 14-2,Falun-Mullsjö 13-4,Falun-Aik 17-2....Aika epätasainen sarja.Pitäiskö vähentää joukkuemäärää jotta taso nousis :-) heh heh
tietäjä
14/02/2017
liiga 10 joukkuetta ja divari 2x10 joukkuetta (itä-länsi) lohkot. liigasta kaksi viimeistä pelaisi divarin 6 parhaan kanssa loppusarjan josta kaksi parasta seuraavaksi vuodeksi liigaan jos talous kestää.
Ja
14/02/2017
Esim.viime kaudella ruotsin superliigan jumbo saalisti kokonaista 2 voittoa sarjassa.maalisuhde oli 116 pakkasella...:-) ja mikään ei oo muuttunu...
Arto Kilponen
14/02/2017
En oikein ymmärrä JA:n pointtia. Se, että muut hoitavat asiansa päin seiniä ei tarkoita sitä, että itsekin pitäisi tehdä samat virheet.
...
14/02/2017
Voisi kyllä olla niin kuin joku ylempänä kirjoitti, että liigasta ei putoaisi suoraan. Mitä sieltä alempaa nousta, jos ei pärjää liigan jumbolle.
Kimi
14/02/2017
Komppaan "Katsomosta käsin..." 10-12 joukkuetta liigaan ja divari kahtia. Toki siellä voisi olla 10+10 joukkuetta. Divarista putoaminen onneksi muutettiin järkevämmäksi joukkueen rakentamisen kannalta.
JZ
14/02/2017
"– Suomesta lähtee pelaajia ulkomaille rahan takia. Toinen asia on se, että huippupelaajat hakeutuvat liikaa samoihin jengeihin. Kun katson kahden kärkijoukkueen kolmosvitjoja, niin ihmettelen, että miksi kärkipelaajat menevät sinne, eivätkä ykkösvitjoihin huonompiin seuroihin, kuten vaikkapa jääkiekossa. Tällaista kulttuuria uupuu."

Erittäin hyvä pointti. Ja syyhän tähän on varmasti osittain raha ja osittain mahdollisuus voittaa jotain kovan joukkueen kanssa. Kumpikaan näistä asioista ei muutu mihinkään joukkuemääriä veivaamalla.

Oleellista on kehittää lajia, seuroja ja ottelutapahtumia.
Surmis
14/02/2017
Ei missään nimessä D1varin jakoa kahtia. Tämähän ainoastaan heikentää sarjan tasoa ja vähentää tasaisten pelien määrää. Muutoksella tuhottaisiin tällä hetkellä erittäin mielenkiintoinen sarja ja kaivettaisiin entistä suurempaa kuilua liigan ja divarin välille. Kun vertaa nykyistä divaria n. 7-8 vuotta sitten vielä käytössä olleesseen länsi- ja itä divarilohkoihin, niin ei samaksi sarjatasoksi tunnistaisi.
Artolle
15/02/2017
Pieni kysymys selvitettäväksi.Mikä maa on voittanut eniten salibandyn maailmanmestaruuksia?Millä maalla on eniten seurajoukkueiden mestaruuksia?Mitä maata matkitaan superfinaalin muodossa? etc.etc.
Puukäsi
15/02/2017
Ja runkosarjan voitto ratkee aina siihen kumpi saa toisen himamatsin evi vai clasu... Veikkausliigafanit kironnu kolminkertasen sarjan. Älä tee samaa virhettä!!
Heh heh
15/02/2017
Arton mielestä ruotsi on hoitanut hommansa päin seiniä.No kerroppa mikä maa on hoitanut paremmin?hä?hä?
Paavo
15/02/2017
Kovin on kapea katsontakanta Kotilaisella ja Kailialalla. "Ulostulon" olisi myös voinut tehdä tyylikkämminkin, kollegoja kunnioittaen.

Toki näitä niin kutsutuilla tähtipelaajilla (seuraan katsomatta) tuntuu muutenkin olevan eri säännöt. Viimeisimpänä ettekö-te -tiedä-kuka-mä-oon esimerkkinä mainittakoon se kun viime viikonloppuna Tero Tiitu meni jäähypenkin asemasta vaihtopenkille saatuaan viitosen jäähyn. Siirtyi vastentahtoisesti jäähypenkille tuomarin käskytyksen jälkeen kun peli oli ollut jo tovin käynnissä. Ja luonnollisestikin pelikentän kautta. Eri pelajilla eri säännöt. Onneksi Helsingissä on muitakin seuroja kun Erä-Viikingit. Menestys on toki tavoite ja kivaa, mutta koko juttu se ei ole. Muuten, Helsingin Sanomien jutusta poiketen ole nähnyt useita mielenkiintoisia pelejä tällä kaudella vaikka ne kuuluisat SuperFinaalit on vielä pelaamatta...
Juhani Järvenpää
16/02/2017
Salibandyliiga ei eroa tasaisuudessaan tai sen puutteessa esim. Valioliigasta, jota yleisen myytin mukaan pidetään sarjana, jossa "kuka vaan voi voittaa kenet tahansa". Salibandyliigassa on tehty tähän mennessä maaleja noin 11.3/ottelu. Valioliigan lukema on 2.8/ottelu, joten salibandyliigassa tehdään ottelussa noin 4 kertaa enemmän maaleja kuin Valioliigassa. Näin ollen Valioliigan 3 maalin voitto "vastaa" Salibandyliigan 12 maalin ´voittoa ja 4 maalin voitto 16 maalin voittoa. Näitä 3/12 maalin voittoja on Valioliigassa ollut 19.6% ja Salibandyliigassa 2%. 4/16 maalin voittoja on ollut taas VL 6.8% ja SBL 0.7%. Jos vähän helpotetaan, kymmenen maalin voittojakin on ollut SBL:ssä vain 4%.
Pate
16/02/2017
Erikoinen kommentti M-Teamin edustajalta. "Kohtahan tässä ollaan itsekin divarissa". Vähän tyylikkäämpää lausuntoa olisin odottanut. M-Team on toki tällä hetkellä todennäköisin tippuja, mutta sillä on kuitenkin kaikki mahdollisuudet kairata viimeisistä peleistä 4-5 pistettä ja LaSBin jäädessä pisteittä Tiimi selviytyisi sentään karsintoihin. Keskitalvella otteet ainakin olivat tosi pirteitä ja hyökkäykset kohtuu tehokkaita.
Fuusioita...
20/02/2017
Jos fuusioidaan loputkin jengit, niin vain parhaat saavat pelipaikat. Tai sitten kielletään fuusiot ja erotetaan Viikingit ja Eräkin toisistaan. Kailialankaan ei paranisi valitella yhtään, kun jokaisessa pelissä pitäisi viikinkinä tapella voitosta tosissaan. Lisäksi olisi vielä yksi paremman keskikastin joukkue lisää hakemassa päänahkoja.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.