Maajoukkueet

Petri Kettunen kiitollinen jäähyväisottelusta – ”Tapa, jolla pelasimme, kuvaa joukkuetta hyvin”

04.02.
2017
0 Kommenttia
5
Maajoukkueet

Petri Kettunen kiitteli ottelun jälkeen vastustajaa ja joukkuetta. Kuva: Ville Vuorinen

Suomen ja Tshekin kohtaaminen lauantai-iltana päättyi tasatulokseen 5-5. Suomen Petri Kettunen kävi ottelun jälkeen läpi sekä tätä ottelua että pidemmän aikavälin tapahtumia maajoukkueen peräsimessä.

Kettunen kiitteli ottelun kumpaakin osapuolta sekä ottelutapahtumaa.

– Näin se tässä lajissa menee, kun kärkimaat iskevät yhteen. Hieno peli, hieno tapahtuma ja huikeaa, että saatiin tällä ryhmällä vielä kerran jättää jäähyväiset tälle matkalle. Monessa suhteessa vaikea peli meidän joukkueelle ja ei aivan normaali valmistautuminen maajoukkuetapahtumassa – se näkyi varmasti jollain tasolla käynnistymisvaikeuksina.

MM-kisoissa kultamitalit napannut joukkue esiintyi Kettusen mielestä jälleen edukseen.

– Ryhmässä oleva valtava iloisuus ja positiivisuus näkyi loppupeleissä myös kentällä. Vastustaja pääsi vastahyökkäyksillä iskemään osumia, mutta pelistä kokonaisuutena olen iloinen, ja joukkue näyttää kentällä siltä, että se nauttii tekemisestään. Tällaisessa tilanteessa on kaksi vaihtoehtoa: joko suretaan sitä, että asiat loppuvat tai nautitaan siitä, että saadaan vielä yksi päivä viettää yhdessä. Nämä kaverit ovat siinä mielessä hienoja ihmisiä, että he uskaltavat nauttia lajista ja pelaamisesta ja tapa, jolla tänään pelattiin, kuvaa tätä joukkuetta hyvin.

Edellistä MM-kisaprojektia sekä maajoukkueen toimintaa käytiin läpi ennen Turun maaottelutapahtumaa. Kettunen analysoi myös maajoukkueen kehitystä edellisten MM-kisaprojektien aikana.

– Kuusi tuntia purettiin keskustelemalla. Aika suoraa keskustelua käytiin ja pohdittiin mitä on tehty hyvin. Saatiin kasaan konkreettisia ajatuksia siitä, mitä voidaan kehittää. Varmasti maajoukkueen toimintaan saadaan käytännön työkaluja riippumatta siitä miten ja kuka sitä johtaa.

– Ollaan kasvettu maailman parhaaksi maalinestojoukkueeksi neljässä vuodessa. Oltiin jo Göteborgissa mielestäni maailman paras sillä osa-alueella ja Riiassa oltiin sitä edelleen. Göteborgin kisoissa hallittiin pallolla ottelua Ruotsia vastaan finaalissa niin, että oltiin 30 metrin päässä vastustajan maalista ja nyt sitä oltiin 10 metriä lähempänä.

Kettunen löytää myös spesifejä asioita, joissa maajoukkueen peli on edistynyt.

– Monipuolisuus pelaamisessa on asia, jossa on tapahtunut kehitystä. Nyt pelissä on olemassa useampia vaihtoehtoja: on nopeampi ja hitaampi rytmi, pelataan lyhyellä ja pelataan pitkällä. Tilanteiden tunnistaminen ja reagoiminen ovat nousseet tärkeämpään rooliin. Pelaajasukupolvi on ollut hieno sekoitus kokeneita, kaiken nähneitä kavereita sekä uusia, nuoria, raikkaita tulokkaita ja nämä ovat tuoneet peliin uusia elementtejä. Kokeneemmat pelaajat ovat tuoneet oman osaamisensa ja turvan tekemiseen ja nuoret taas positiivisen hulluuden, jonka kautta voidaan tehdä poikkeusratkaisuja.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Jonne Lehtimäki
Jonne Lehtimäki
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö
Asemapaikka: Frankfurt am Main
Twitter: @jonleh

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.