Maajoukkueet

Petri Kettunen Tshekki-ottelusta: ”Katsojille tämä on viimeinen mahdollisuus nähdä MM-kultajoukkue kotikentällä”

02.02.
2017
0 Kommenttia
2
Maajoukkueet

Petri Kettusen mukaan Tshekkiä vastaan pelattava harjoitusottelu on joukkueelle erityinen tapahtuma. Kuva: Mika Hilska

Suomi kohtaa Tshekin lauantaina 4. helmikuuta Marli Areenalla klo 17. Se on MM-kultajoukkueen viimeinen yhteinen tapahtuma.

”Tiukaksi meni, mutta niin se tässä kohtaa pitää mennäkin. Tshekit ovat saaneet hiton paljon järkeä pallolliseen pelaamiseensa. He eivät luovu pallosta helpolla ja on ikävä joukkue hyökkäämään vastaan.”

Näin totesi Suomen päävalmentaja Petri Kettunen 10. joulukuuta, kun välierä Suomi-Tshekki oli juuri päättynyt. Suomen sankari ottelussa oli Eemeli Salin, joka vapautti Suomen piinasta seitsemän sekuntia (59:53) ennen täyttä aikaa. Suomi eteni hänen maalillaan 4-3-voittoon ja seuraavan päivän MM-loppuotteluun tunnetuin seurauksin.

Mitä tällä hetkellä on päällimmäisenä mielessä MM-kisojen Tshekki-välierästä?

– Pelattiin silloin vähän käsijarru päällä. Pelimme oli suhteellisen tasapainoista, mutta ei rentoa tekemistä, kertaa sinivalkoisten päävalmentaja Petri Kettunen.

Tunnepitoisena joukkueena pidetty Tshekki teki MM-areenalla kovan tasonnoston.

– Oli heiltä iso petraus marraskuun EFT:hen verrattuna. Tiiviimpi ja enemmän joukkueena pelaava. Näki, että olivat valmiina laittamaan kaiken likoon.

Millaista vastusta odotat Tshekistä Turussa?

– Joukkueessa on mukana MM-kisapelaajia ja uusia kasvoja. Turun-ottelu on heille lähtölaukaus kohti Prahan MM2018-kotikisoja, joten vastassa on varmasti näytönhaluinen ryhmä, joka laittaa all-in, Petri Kettunen tuumii.

Entä millainen valmistautuminen Suomen maajoukueella on?

– Aika lyhyt. Kokoonnumme perjantaina ja puretaan koko ryhmän kesken viimeisin MM-projekti. Illalla on harjoitukset Myllypurossa. Lauantaina sitten aamureippailut ja ottelupalaveri. Siitä sitten lähdemme kohti Turkua.

Tshekki-ottelu on Suomen MM-kultamitalijoukkueelle erityinen tapahtuma.

– Kyllä. Meille, mutta myös katsojille. On äärimmäisen hienoa päästä vielä kerran pelaamaan yhdessä. Ja katsojille tämä on viimeinen mahdollisuus nähdä MM-kultajoukkue kotikentällä. Sen voin luvata, että aina kun maajoukkue pelaa, lähdemme tekemään siitä mahdollisimman hyvän päivän. Näin kunnioitamme itseämme, lajiamme ja myös meitä seuraavaa yleisöä, Kettunen päättää.

Teksti: Salibandyliitto

Edit: Lauantain Suomi-Tshekki -ottelu näytetään suorana lähetyksenä myös YLE Areenan kautta. Pääkallo.fi sai tiedon asiasta vasta perjantaina 3.2.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.