Poikien maajoukkue teki selvää jälkeä Ruotsista – Jalo ja Suomela tehokkaina

Puolustaja Antti Suomela tehoili Ruotsia vastaan Skellefteåssa. Arkistokuva: perwiklund.se

Ruotsi joutui taipumaan Suomelle alle 19-vuotiaiden poikien maaottelussa Skellefteåssa. Suomi oli maajoukkuviikonlopun ensimmäisessä kohtaamisessa vahvempi maalein 8–4.

Isäntämaa nousi puolen tunnin kohdalla tasoihin 2–2:een, mutta Suomi ei luovuttanut kuskin paikkaa. Heikki Iiskolan ja Joonatan Kovasen maaleilla päätöserään lähdettiin Suomen kahden maalin johdosta.

Illan tehokkaimpiin kuulunut Eero Jalo (1+2) lisäsi Suomen johdon kolmannessa erässä jo 2–6:een. Ruotsi kavensi vielä pariin otteeseen, mutta ei saanut kunnon kirivaihetta päälle.

Jalon lisäksi Justus Kainulainen (2+1) ja puolustaja Antti Suomela (1+2) ylsivät kolmeen tehopisteeseen. Suomela pääsi iskemään ottelun viimeisen osuman Ruotsin verkkoon.

Suomi oli vahvempi myös rangaistuslaukauskilpailussa ja vei näin ollen täydet pisteet avausottelusta. Maajoukkueet kohtaavat toistamiseen sunnuntaina kello 15.00 alkaen.

Ottelutilastot

7 comments

  1. Miksi Kainulainen sivuutettu otsikosta 2+1 tehoista huolimatta?

  2. Ässä: koska ne oli aika heikot tehot hänen tasoiseltaan tuohon matsiin 😉

  3. No se on toki totta. Erikoista hehkuttaa vain Jaloa 1+2 ja Suomelaa 2+1. Jospa Anssi ei ole vain huomannut tuota.

  4. Katos pääkallo tietäjät taas ihmeissään, kun tää Suomela on suu vaahdossa lytätty 😉

  5. Kiitos kommentoijille tarkennuksesta. Nyt on myös Kainulaisen tehot huomioitu jutussa.

  6. ”tää” Antti Suomela on valehtelematta mattokenttien herra & hidalgo pelistä/sarjasta toiseen. Kyisenen mestari niputtaa länsinaapurin etutaskuunsa mm turnauksen finaalissa, helposti. Ei hän vahingossa ole tehnyt enemmän pisteitä näis peleis ku puolet Suomen jengin hyökkääjistä. Korjaan, turisteista.

  7. Suomen U19 parhaat ja kuumimmat on tällä hetkellä Jalo, Suomela, Kainulainen, Iiskola ja Suomela. Noiden miesten mukaan rakennetaan pitkälti ykkösylivoima.