Liigat

SalBalle seitsemäs perättäinen tappio – joukkue tehnyt ainoastaan neljä maalia neljässä viimeisessä pelissä

05.02.
2017
13 Kommenttia
2
Liigat

SalBalla on ollut hankalaa, mutta SPV onnistui voittamaan viikonlopun molemmat ottelunsa. Kuva: Esa Takalo

Rauman SalBa ja SPV väänsivät sunnuntaina miesten Salibandyliigan ottelussa Raumalla. SPV oli ottelussa vahvempi maalein 6-1.

Ottelu pysyi pitkään tasaisena maalien valossa ja kolmanteen periodiin lähdettiin lukemista 2-1. Vierasjoukkue osui kahdesti kolmannen erän ensimmäisellä kympillä, piti maalinsa puhtaana ja maalasi kahdesti vielä viimeisellä kympillä. Täten pisteet matkasivat Seinäjoelle.

Vieraiden Ville Kuusela maalasi kahdesti, Mikko Kohonen onnistui pistein 1+1 ja Matias Veikkola tarjoili kaksi maalisyöttöä.

SPV nappasi viikonlopun toisen voittonsa ja jatkaa miesten Salibandyliigan kolmantena. SalBalla on meneillään todella haastava vaihe. Joukkue on hävinnyt seitsemän ottelua putkeen ja on valahtanut sarjataulukon toiseksi viimeiseksi. Vielä huolestuttavampaa on ollut joukkueen maalintekotahti, sillä raumalaispoppoo on osunut vain 13 kertaa seitsemässä viime pelissä, ja ainoastaan neljästi viimeisessä neljässä.

Miesten Salibandyliiga:
SalBa-SPV 1-6 Ottelutilastot
M-Team-LASB 11-5 Ottelutilastot

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
fänik
05/02/2017
Nyt vaan tosia on tunnustettava. Salba tulee tippumaan pois liigakartalta. Valitettavasti ei jakoakaan. Ratkaisu peli on M team vastaan. Ja siinä ei mitään jakoa viimeksi sen jo näki. Teami vie mennen tullen ottelun. Mutta ainoa oikea päätös liigauralle.
Takapiru
05/02/2017
Aika tiukkaa on putoamistaistelu. Lasb ja KooVee on myös liipasimella.
Turkulainen
05/02/2017
Kyllä SalBa ja LASB näyttäisivät keskinäisessä ottelussaan kuntopuntarin perusteella ratkaisevan suoran putoajan paikan. M-Team sitten noista toista vastaan play-outtiin.
Salba
05/02/2017
Syksyllä näytti vielä raumalla hyvältä mutta taas paikanpäällä käyneenä täytyy sanoa, että alkaa näyttää huolestuttavalta. Aivan avopaikoista ei saada maaleja, ylivoima on todella huonoa ja vastustaja kuittaa AV:lla.
1-6
05/02/2017
Kortelaisen muutaman hyvän torjunnan ansiosta lukemat pysyivät siedettävinä Raumalla.
Junnu#8
05/02/2017
En olisi kyllä uskonut. Että LASB pelaa noinkin surkeasti. Vaikka toki on tulokas joukkue Liigassa.
Arto Kilponen
05/02/2017
M-Team onnistui sitten vihdoin ja viimein voittamaan Pasilassa. Siihen nähtynä, että kauden saldo on 3-2-14, 2-2-6 viimeisestä kymmenestä on melkoinen tasonnosto. Tuo M-Team - SalBa peli tulee tosiaan olemaan ratkaiseva. SalBa on siinä mielessä jännä tapaus, että vaikka M-Team ei aiemmin ollut voittanut pelin peliä Pasilassa Salibandyliigassa, niin SalBan se kyllä on liigassa kotonaan kaatanut.

M-Teamilla alkaa vain aika käydä vähiin. Seitsemästä ottelusta etukäteen ajateltuna varmoja tappioita ovat ainakin Happee vieraissa, EräViikingit kotona, Classic kotona ja Oilers vieraissa. Yksikin piste noista neljästä pelistä yhteensä olisi vastaavantasoinen pommi kuin se SPV:n kaataminen Seinäjoella. Kaksi muutakaan eivät ole niitä ihan helpoimpia, sillä niin Nokia Raholassa kuin OLS Oulussa ovat pahimmillaan todella ikäviä kotijoukkueita - Nokiahan on voittanut mm. SPV:n ja TPS:n kotonaan ja OLS otti pisteen viime kauden finalisteilta.
Joskus liiga ei sovi
05/02/2017
Eiköhän LASB ala katselemaan jo ensi vuoden vastuksia divarissa. Sinne se maitojuna vie takas.
S7
05/02/2017
Joku aika sitten jo veikkasin(spv pelin jälkeen), että salba häviää kaikille, tiimi saa ainakin 10 pojoa, mutta siitä enempi tekee tiukkaa. Krp ja ols haarukassa, top6 jengit taitaa olla mahoton. Tasapisteissä ratkaisee maaliero? Siinnä tilastossa luultavasti tiimi vie salbaa.
Arto Kilponen
06/02/2017
Jos oletetaan, että M-Team voittaa SalBan kotonaan, niin joukkueet ovat tasapisteissä. SalBalle tuo maaliero tuntuu tekevän todella tiukkaa. Siinä missä molemmat toki ovat vasta hävinneet esim. Indiansille, M-Team hävisi maalilla vieraissa, SalBa kuudella kotonaan. Sen jälkeen kun M-Team hävisi nöyryyttävästi EräViikingeille 14 maalilla, siellä on ollut yksi kahdeksan maalin tappio ja yksi viiden maalin tappio. Muuten onkin tullut tukkaan max kolmella, joka on sarjajumbolle luokkaa "ihan ok". SalBa sen sijaan on hävinnyt tämän tappioputkensa aikana kerran kahdella, kerran neljällä ja viisi kertaa vähintään viidellä maalilla. Suuntaus on siis selvä. M-Teamin hyökkäyskään ei ole ollut mikään umpisurkea. Esimerkiksi Indians on tehnyt vähemmän maaleja (joo, on niillä peli vähemmän pelattunakin, silti).

LASB ei nähdäkseni ole vieläkään kovin suuressa pinteessä. Playoffit menivät viimeistään tänään, mutta siellä on edelleen jäljellä esim. kotipelit SalBaa ja Kooveeta vastaan. Steelers ja Indians vieraissa eivät myöskään ole täysin mahdottomia. Vastaavasti Kooveella ei enää ole "helppoja" pelejä jäljellä, helpoimmillaankin puhutaan Steelersistä tai Indiansista kotona, top-6 joukkueista Koovee kohtaa vielä TPS:n, Oilersin, SPV:n ja EräViikingit, joista yhteensä yksikin piste olisi mainio tulos.

Steelersillä alkaa olemaan karkeasti ottaen se tilanne, että kunhan nyt eivät häviä Kooveelle vieraissa tai LASB:lle kotonaan, niin sarjapaikka on paketissa. Jos meinaavat playoffeihin mennä, niin Indiansin on kaaduttava Hämeenlinnassa torstaina ilman mitään selittelyitä.

Jännäksi menee ja hyvä niin.
JZ
06/02/2017
Saattaa olla niinkin että suora putoaja ratkaistaan SalBan vieraillessa Lasbin vieraana (Elenialla). Nämä ovat kuitenkin ne kaksi joukkuetta joiden käyrä on jyrkimmin alaspäin, M-Team on pimeydessä vaeltelun jälkeen ilmeisesti löytänyt peliinsä jotain ideaa. Tämä vire kun jatkuu niin jumbosija vältetään.

Kohtalo olisi aika ivallinen, kun tavallista suuremmalla hypellä liigaan tullut Lasb saisikin mustanpekan kouraansa. Maalivahtipeli näyttää koituvan jengin suurimmaksi ongelmaksi.
Arto Kilponen
06/02/2017
Minua ihan oikeasti harmittaisi, jos LASB putoaisi. Lahden oleminen liigakartalla on iso juttu, tosin niin on kyllä Helsinginkin, ei siinä mitään. LASB on myös hoitanut kotiotteluidensa järjestämisen todella hyvin (kaksi olen nähnyt paikanpäällä) ja puitteet ovat aivan toista luokkaa kuin esim. Raumalla. Vastaavasti vieraskannattajia ei juuri Raumalta näkynyt niissä SalBan vieraspeleissä joissa olen käynyt, LASBin kannattajia oli todella kiitettävästi.

Mutta pelaamalla ratkotaan ja jos LASB päättää olla niin huono, että putoaa Divariin, niin sitten sen kanssa eletään.
Fänik
09/02/2017
Totta puhut, pelaamalla sarjatasot ratkaistaan ei tunne tasolla. Mutta rauma ei mielestäni ansaitse liiga paikkaa. 1. Rauma kaupunkina ei arvosta liigapaikkaa 2. Seura ei tee mitään olosuhteiden parantamiseksi 3. Joukkue ei ole liigatasoa, pelaajien käyttäytyminen törkeä 4. Katsomosta ei näe peliä, katsojien aliarvioimista 5. Peli on vaan huonoa 6. Tuomareiden painajainen

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.