Salibandyliigassa jälleen ennätysmurskajaiset – sarjajumbo sai kyytiä lukemin 17-0

Peter Kotilainen takoi viikonloppuna kahdessa pelissä yhteensä tehot 9+4. Kuva: Esa Jokinen.

Peter Kotilainen takoi viikonloppuna kahdessa pelissä yhteensä tehot 10+4. Kuva: Esa Jokinen.

Happee antoi tänään todellisen selkäsaunan miesten Salibandyliigan jumbojoukkue M-Teamille kotikentällään. Ottelu päättyi lukemiin 17-0.

Kyseessä on Salibandyliigan suurinumeroisin voitto kautta aikain. Edellinen ennätys oli kymmenen päivää sitten pelattu Classicin 18-2 -voitto SalBaa vastaan. Classicin takomat lukemat sivusivat tuolloin kaikkien aikojen suurinumeroisinta voittoa ja samalla nähtiin kaikkien aikojen suurinumeroisin kotivoitto. Happee löi nyt nuo molemmat ennätykset uusiksi.

Jyväskyläläisten tehokkain oli tuttuun tapaan Peter Kotilainen tehoin 5+1. Otto Tikka merkkautti pisteet 2+2. Happee onnistui kaikin puolin tehokkaasti kolmen kentän voimin. Maalilla Miro Tuomala piti nollapelin 14 torjunnan myötä.

Ottelutilastot

Edit: Juttua täydennetty 19.2. klo 20:52.

40 comments

  1. Tämän kauden jälkeen olisi Peterin lähdettävä Ruotsiin. Ei oo mitään järkeä enään hänellä pelata Suomessa. Liian ylivoimainen täällä, nuorikaveri, kehittyy vielä lisää ja saisi varmasti pelata täysammattilaisena Ruotsissa salibandya! Eikös kuulosta hyvältä Peter..? Kielitaidosta siirto ei saa olla kiinni.

  2. Lohko 1:

    EräViikingit
    M-Team
    Indians
    Oilers
    ÅIF

    Lohko 2:

    TPS
    Karhut
    SalBa
    SB Vaasa
    OLS
    Lohko 3:

    Happee
    SB Welhot
    Josba
    NST
    Blue Fox

    Lohko 3:

    Koovee
    Classic
    Nokian Krp
    SPV
    NJ

    Lohko 5:

    Steelers
    LASB
    Loviisan Tor
    LNM

    Pelit pelataan kaikkia vastaan, mutta oman lohkon kanssa 4x ja muiden kanssa 2x.

  3. Kun on kiitoksen paikka niin sitä pitää sitten antaa. Happeelta hyvä ja täysipainoinen esitys kaikin puolin. Ja mikä parasta tehot tais jakautua tasaisemmin kuin monesti aiemmin: Kotilaiset 7+8, Kaukot 6+3 ja kolmonenkin 3+4 kait. Ja nelosellekin yksi tehty. Ja tietty Tuomaalan 0-peli, joka on tässä lajissa harvinaista. Jospa joukkue löytää tärkeimmillä hetkillä itsensä ja alkaa puhaltamaan samaan hiileen. Olkoonkin, että M-Team oli surullisen huono mittari….

  4. Minäpahoitinmieleni: Saataisin varmaan paikalliskamppailuja, taistelupareja, tunnetta, pelejä, junnuja, pelaajia, harrastajia… lisää.

  5. Veikkaan, että Peterin sopimuksessa joku ulkomaaoptio? Eiköhän hän ens kaudella Helsinborgissa operoi?

  6. Kertokaa joku tietäväinen mistä napsahti ja kelle, muistaakseni ajassa 42.02 -37min jäähyä? Mitähh

  7. M-Teamin huoltaja tai oliko huoltopäällikkö ja nimi Lesch tai jotain…korjatkaa jos meni väärin. 2+5+10+20. Tais avautua Mv:n loukkitilanteessa aika pahoin tuomareille.

  8. tämä miesten salibandyliiga on kyllä täysverinen floppi. tämänlaisia tuloksia taotaan viikosta toiseen. tämä on kuin e-junnujen peleissä. selitellään mitä selitellään, eihän tässä sarjassa ole mistään kilpailullisuudesta kyse. vain muutama joukkue kamppailee mestaruudesta, muut pyrkivät epätoivoisesti selviytymään sarjan läpi.

    ja vielä täällä salibandyväki kuvittelee että tämä laji olisi valmis olympialajiksi, telkkariin tai salonkikelpoiseksi urheiluksi. tehkään nyt herrajumala näille pelaajille ja joukkueille jotain! huudetaan että pelaajia on kymmeniä tuhansia mutta eihän salibandyä osaa pelata kuin 60 miestä. Mitä pelleilyä. ja mikä helkkarin nimi on M-Team? eihän tuo edes tarkoita mitään. Happee nimenä edes tarkoittaa jotain, vaikka ei kukaan tuotakaan tajua. ei ristus näitä teidän jumppasalien pelejä! Mieli pahoittui ja nyt kukkakaalikin maistuu happamelta.

  9. Kotilaisella on täydet mahdollisuudet voittaa kaikki pörssit tällä kaudella. Pistepörssiä jo johtaa ja ykkösenä komeilee jäähypörssissäkin. Antakaa sille yks matsi veskana tällasta M-Teamin tasosta jengiä vastaan, niin saa voittaaa maalivahtipörssinkin…

  10. No, ainakin nyt nähtiin helsinkiläisen salibandyn taso kun tämähän on kaupungin ykkösjoukkue.

    Samoin tämä alleviivaa taas sitä, että aika selkeät on tasoerot, siellä on kuusi parasta ja sitten siellä on kahdeksan huonointa. Ensimmäisistä osa (Oilers ainakin) vetää kauttaan aivan vihkoon ja jälkimmäisistä osasta on puhuttu aivan unelmasuorituksena (Indians, Nokian KrP) ainakin jossain vaiheessa kautta ja silti se ero on sarjataulukossa selvä.

  11. Otteita Ruotsin superliigasta:Falun-Warberg 10-4,Falun-Linköping 12-4,Falun-Karlstad 14-2,Falun-Mullsjö 13-4,Falun-Aik 17-2….

  12. mitä te voitte odottaa joukkueelta joka on jo sinetöinyt putoamisensa aiemmin? että joukkueella olisi fiilis katossa ja peli-iloa muille jaettavaksi? koittakaahan itse mennä pelaamaan kyseisistä lähtökohdista happeeta vastaan jolla on vielä panoksia pelissä. ei auta jumbon kun läpsytellä loput peleistä alta pois ja päättää kausi ja matka salibandyliigassa tältä erää.

  13. Toisaalta harraste-/kaljaliigassa nimeltä Serie A nähtii viikonloppuna peli, jossa sarja viimeinen Pescara voitti Genoan 5-0.

  14. Eihän toi vielä mitään.ruotsin superliigan suurin voitto on 21-1 🙂

  15. Mitä tuolla M-Teamille on tällä kaudella tapahtunut? Viimekaudella runkosarjan 11

  16. Kertokaa Joku: Siel on Härmä valmentamassa ja ykkösveska joutu lopettamaan uransa kesken kauden. Tarviiko siihen nyt viel muuta.

  17. Liigajoukkuiden määrä 10:een. 4×9 eli 36 peliä. 4 runkosarjan parasta playoffeihin pelaamaan mestaruudesta paras 7:stä sarjoissa. Pronssi jaetaan välierissä pudonneiden kesken runkosarjasijoituksen perusteella. Superfinaali pois. Ei toimi. Runkosarjan 2 viimeistä (9. ja 10.) putoavat suoraan TAI 10. putoaa suoraan ja 9. karsii sarjaporrasta alempaa tulevaa vastaan.

    Toiseksi korkein sarjaporras 12-joukkueen kokoiseksi.

    Yleisiin pelijärjestelyihin käyttöön joko 3 tai 2 pistettä voitosta varsinaisella peliajalla. Jatkoajalle mentäessä molempia palkitaan 1 pisteellä ja voittajalle 1 lisäpiste. Tarvittaessa pelattava jatkoaika olisi 5 minuutin pituinen ja pelattaisiin 4v4-mallilla. Jos ratkaisua ei synny, paras 3:sta rangaistuslaukaukset.

    Alkaa taso nousta ja pelit kiinnostamaan yleisöä ja sitä kautta sponsoreitakin. Hyvää salibandylle. Salibandy olisi tärkeä saada brändättyä koripallon, käsipallon, futsaalin jne. kanssa. Jääkiekkoon vertaaminen vahingoittaa salibandyn imagoa ja laskee sen kiinnostavuutta. Jääkiekolla ja salibandyllä ei ole mitään tekemistä keskenään.

  18. Itse en ainakaan haluaisi salibandyyn noita jääkiekosta tuttuja säälipisteitä jatkoajalle ”selviytymisestä”. Jos häviät, niin häviät – ei siitä tarvitse palkita pisteelläkään, ratkesipa peli sitten varsinaisella tai jatkoajalla. Sitä urheilu on parhaimmillaan/pahimmillaan.

  19. Kilponen löytänyt super espoolaisen asenteen, ei perse. Evi nyt on toimii seurana, siis muu kuin edustus, ihan muualla kuin energia areena, toki jos toi artsin mielestä määrittää kaiken niin antaa olla. Kummasti oilerssiin kelpasi heikot pelaajat ssv:stä, junnuja ja aikuisia.

  20. Lienemme kaikki samaa mieltä, että tämä laji on statukseltaan, näkyvyydeltään ja anasaintamahdollisuuksiltaan amatöörilaji, vaikka treenimäärät ja ajankäytöllinen panostus on, ainakin joillakin joukkueilla, jo melko huomattavaa. Jos tässä nyt mentäisiin sarjan supistusten myötä vaikkapa suurempiin pelimääriin, niin kysynpä vaan, kuinka se käytännössä hoituisi? Siis tarkoitan jos pelikenttänä olisi edelleen koko valtakunta pitkine pelimatkoineen. Jo nyt pelaajat ja heidän työnantajansa joutuvat varsinaisen leipatyönsä suhteen tekemään kompromiseja, puhumattakaan siitä, miten paljon satsaus on pois perheellisten perhe-elämästä. Ja jos pelimääriä ei nostettaisi, vaan ehkä jopa laskettaisiin, niin sehän veisi lopunkin näkyvyyden ja kiinnostavuuden sponsorien kannalta tästä lajista. Olisiko joku pienimuotoinen turnauspelaaminen tai vaikkapa kahdella suppeammalla alueella pelattava välisarja ratkaisu siihen, että joukkueita voisi kenties karsia ja pelimäärät pitää ennallan, tai jopa hieman niitä kasvattaa?

  21. Happee taisi kyntää muutama vuosi sitten oikein kunnolla. Aika kuultaa muistot. Oilers myös nähnyt vasta viime vuosina valoa tunnelin päässä. Ei saada ikään suomeen tasaväkistä liigaa. Jos Kotilaiset, Kukkoset ym ovat noin hyviä ja ylivoimaisia, ei muuta kuin kokeilemaan onneaan pienempiin seuroihin. Katsotaan sitten kuka itkee ja mitä itkee. Ainahan voi lähteä Ruotsiin. Sitten täällä itketään pelaajien tasosta kun liigassa ei ole tähtiä. Pitäisi osata nauttia ja pitää niistä kynsin hampain kiinni.

  22. Olen laittanut kalenteriin ensi lauantaille M-Team – EV pelin, mutta taidan keksiä jotain muuta tekemistä.

  23. Hyvä, kiitos jakamastasi infosta. Pidätkö vielä meitä kaikkia jännityksessä ja et kerro mitä aiot sitten tehdä? Twiittaamassa ehkä hassunhauskoja tasoero twiittejä?

  24. Ottamatta nyt kantaa joukkuemäärään tuo ”Nimeni”-nimimerkin ehdottama malli runkosarjan neljän parhaan joukkueen playoff-sarjasta on hyvä; ”4 runkosarjan parasta playoffeihin pelaamaan mestaruudesta paras 7:stä sarjoissa. Pronssi jaetaan välierissä pudonneiden kesken runkosarjasijoituksen perusteella.”

    Seuraavia voisi myös harkita:
    – Välieräparit neljän parhaan kesken arvotaan, niin vältetään varmuudella viimeisten kierrosten taktikointi.
    – Runkosarjan kautta jatketaan kuukaudella molemmista päistä suuremman pelimäärän mahdollistamiseksi.
    – Pelataan yleensä vain viikonloppuisin; kaikki joukkueet pelaavat kierroksen ottelunsa pe – ma. Pääsääntöisesti pelipäivä olisi joko la tai su kotijoukkueen valinnan mukaan.
    – Noudatetaan sääntöjä. Liigajoukkueella pitää olla nykyisten sääntöjen mukainen halli / pelipaikka. Jos ei ole, niin liigalisenssiä ei myönnetä.
    – Liitto/liiga ei missään tilanteessa ota osuutta myydyistä lipuista vaan liitolle/liigalle menevät maksut määritellään ottelukohtaisesti. Seuran on saatava itse täysi hyöty hyvin hoidetusta markkinoinnista ja lisääntyneestä lipunmyynnistä.

  25. MSY:LLE:lle: En ole twiittaamassa, vaan lähden laskettelemaan ko. päiväksi. Olisi ollut kiva käydä katsomassa kova ja kiivas paikallisvääntö, mutta sellaista ei ole tulossa.

    Joku tykkää maalijuhlista, mutta itseäni kiinnostavat enemmän EV – Steelersin kaltaiset pelit, joissa altavastaaja laittaa suosikin ahtaalle.

  26. LOHKOJAKO on osannut hyvin kiteyttää viime aikaisen keskustelun ja miltä sen tavoite ja ihanne kuulostaa. Hyvä, hyvä !!!

  27. Lohkojako olisi karhunpalvelus lajille. Lohkojako vain syventäisi tasoeroja ja toisi mukanaan joukkueita, jotka eivät omastakaan mielestään kuulu korkeimmalle sarjatasolle.

    Tasoerot vähenisivät, jos jokaisella liigajoukkueella olisi mahdollisuus edes jossakin mitassa hankkia vahvistuksia oman seuran ulkopuolisista pelaajista. Se taas edellyttää joukkueiden talouden vahvistamista. Ja se ei kyllä tapahdu millään lohkojaolla. Mieluummin pitäisi vähentää joukkueita ja vaatia lisenssin ehtona riittävää liikevaihtoa/tuottotasoa. Jos talous ei pysy annetuissa rajoissa, niin lisenssi siirretään toiselle seuralle.

    Määräajaksi suljettavaa sarjaa on pakko harkita? Joka tapauksessa liigan on oltava alusta loppuun valtakunnallinen. Lohkojaolla mukana liigassa olisi sekä urheilullisesti että taloudellisesti luvattoman heikkotasoisia joukkueita.

  28. Se tasainen sarja mitään tasoa nosta.Veikkausliiga paljon tasaisempi kuin La Liga.Ja kaikki La Ligan jengit kepittää suomalaiset vastaavat.

  29. Huomasin ison puutteen Suomen ja Ruotsin välillä.
    Unibet ei tunne vedonlyönnissään kuin Ruotsin ja Tsekin sarjat, Suomea ei lainkaan.
    Siispä äijät hipihopi Ruåttiin jotta pääsee pelaamaan muuyakin kuin Veikkausta.
    Ehe-ehe.

  30. Real Madrid-Vallecano 10-2 futiksessa viime kaudella.Tehkää näille bubijengeille jotain 🙂

  31. Montrealkin otti änärissä nekkuun joku aika sitten 10-0. Vähennetään joukkueita heti.

  32. Barcelonan ja Real Madridin kohdalla isot murskajaiset ovat arkipäivää…kuten myös Bayernin. Hyvät ovat hyviä ja joskus vieläpä ylivoimaisia eikä sen takia tarvitse alkaa vähentämään joukkuemäärää. Muistaakseni M-Team voitti joku viikko sitten Speven vieraissa. Annan Happeelle täyden tunnustuksen viikonlopun voitoista. Ei näitä liian usein ole kokenut ja hyvälle isot voitot maistuu vaikeiden otteluiden jälkeen. Juuri niinkuin Pulkkisseppo myhäili pressissä kauden ehjimmän 60min jälkeen.

  33. Ehdotukseni:
    Rakennetaan salibandyyn kansainvälinen liiga. Sinne lähtisi Suomesta nämä ” OMG OMG OMG LIIAN HYVÄ JENGI TÄNNE” jengit niin saisi nämä pubijengi Nokian Krpt sun muut pelata salibandyliigassa.
    Salibandyliiga:
    PSS
    SalBa
    LASB
    Karhut
    Erä Akateemia
    SB Welhot
    OLS
    M-Team
    Nokian Krp
    Koovee
    Steelers
    Karhut
    Nurmon Jymy
    Limingan Niittomiehet
    Indians
    SB Vaasa
    Blue Fox
    ÅIF
    NST
    Josba

    Salibandyn KHL:
    Oilers
    Happee
    TPS
    EräViikingit
    Classic
    SPV
    IBF Falun
    Växjö IBK
    Mullsjö AIS
    Storveta IBK
    Linköping IBK
    Pixbo Wallenstream IBK
    HC Rychenberg Winterthur
    SV Wiler-Ersigen
    Grasshopper Club Zürich
    UHC Alligator Malans
    Chur Unihockey
    Floorball Köniz
    Technology Florbal MB
    FAT PIPE FLORBAL CHODOV
    Tatran Střešovice
    1. SC TEMPISH Vítkovice
    Itelligence Bulldogs Brno
    Hu-Fa Panthers Otrokovic
    (Harmit niille jotka ei seuraa salibandya niin ei tiedä jengeistä yhtään )
    Pelit 2x molemmissa sarjoissa.

  34. Jos m-team voitti speven niin miks happee ei voita speveä 20-0 🙂

  35. Saatais tasane sarja melkee aillä et classic ja eräviikingit lähtis vailka ruotsin sarjaa…