Liigat

Salibandyliiton puheenjohtaja Nykyn nimityksestä: ”Liigaseurojen kanssa on ollut keskusteluyhteys”

10.02.
2017
29 Kommenttia
3
Liigat

Ismo Haaponiemen mukaan liigaseurat hyväksyvät Petteri Nykyn tuplaroolin. Kuva: Juhani Järvenpää

Petteri Nykky julkistettiin perjantaina miesten salibandymaajoukkueen uudeksi päävalmentajaksi. Salibandyliiton puheenjohtaja Ismo Haaponiemi vakuutteli, että seurojen kanssa on päästy yhteisymmärrykseen Nykyn kaksoisroolista seura- ja maajoukkuevalmentajana.

HS kertoi vielä torstaina, että seurajoukkueet eivät seiso Nykyn valinnan takana, jos Nykky jatkaa myös Classicissa. Toinen kysymys, joka valmentajavalinnan suhteen on herättänyt kiinnostusta, on Petri Kettusen tuleva rooli. Kettunen toimi aiemmin sekä huippu-urheilujohtajana että miesten päävalmentajana.

Mikä on Petri Kettusen tilanne tästä eteenpäin?

– Hän on huippu-urheilujohtaja. Hänellä on voimassa jatkuva työsopimus. Kyseessä ei siis ole määräaikainen sopimus, ja hän jatkaa tehtävässään normaalisti.

Sanoit, että seurojen kanssa on keskusteltu päävalmentajan valinnasta. Osa seurajoukkueista väitti vielä torstaina, että näin ei ole käynyt. Onko siis kaikkien seurajoukkueiden kanssa keskusteltu vai ei?

– Henkilökohtaisesti olen keskustellut yhden henkilön kanssa, joka on sanonut edustavansa 13 liigaseuraa. Hän on käynyt keskusteluja muiden liigaseurojen kanssa. Kahden liigaseuran pomot ovat ottaneet erikseen yhteyttä ja heidän kanssaan olen keskustellut myös.

Onko seuroilta tiedusteltu asiasta sen tarkemmin erikseen?

– Ei ole. Liigaseurat ovat puhuneet keskenään ja valinneet puolestapuhujan. Ollaan keskusteltu ja mietitty toimintamallia, miten tämä seurasidonnaisuus saadaan katkaistua. Yhdessä keskustellen on todettu, että tämä toimintamalli on hyvä.

Helsingin Sanomien jutun mukaan 13 seuran keskuudessa on ollut erimielisyyksiä tästä toimintamallista. Voidaanko tulkita, että tässä ovat keskustelut menneet niin sanotusti ristiin vai mistä on kyse?

– En osaa sanoa, mistä HS on saanut tiedon siitä, että liigaseurat eivät tätä hyväksyisi. Minulla on ollut tieto, että hyväksyvät tämän mallin. Tämmöinen vuoden siirtymäaika on se, jolla edetään. Minun tietoni mukaan seurat ovat tämän takana. Juuri eilen keskustelin muutaman seuran edustajan kanssa, jotka ovat olleet yhteydessä. On todettu, että seurasidonnaisuudet saadaan purettua hyvissä ajoin ennen varsinaisia kisoja. Kun asia kerrotaan nyt jo, niin tässä on selkeä viesti sekä seuroille että pelaajille, Haaponiemi kertoi.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
TJ
10/02/2017
Hiukan homma haiseen tuon kaksoisroolin seura hyväksynnän suhteen. Seura ihmisetkin voisivat hiukan kommentoida.
Niilo
10/02/2017
Joku tyyppi on sanonut edustavansa 13:a liigaseuraa ja Haaponiemi uskoo kun kerran tyyppi itse niin sanoi. Voi jumalauta mitä pelleilyä. Kyllähän se pitäisi olla kunnolla tiedossa miten se keskusteluyhteys hoituu ja miten se edustajan mandaatti päätetään. Jos oikeasti olisi yksi edustaja niin miksi nämä kahden liigaseuran pomot olivat sitten ottaneet yhteyttä. Tän Haaponiemen aikaan on vähän haissut semmoinen yksinvaltiuden haju kun on asioita juntattu läpi.
Heh
10/02/2017
Oliko tama seurojen edustaja mahdollisesti Classicin Pasi Peltola?
Katsoja
10/02/2017
Salibandyliiton hallitus haisee pahasti Classicille. Seuraavissa vaaleissa tulee ovi käymään kovalla kädellä.
NIKSU
10/02/2017
Pääkallon toimitus ottaa nyt toivottavasti yhteyttä liigaseuroihin ja pyytää selvitystä mitä mieltä oikeasti ovat. Loppuu spekulaatio suuntaan tai toiseen ja päästään jatkamaan hommia.
Jonninmoinen friikki
10/02/2017
About aivan sama kuka majua koutsaa näistä meidän kolmesta tai neljästä huippukoutsista, mutta mitä Kettusen pesti pitää sisällään ja kuinka paljon euroja palaa moiseen suojatyöpaikkaan?
Jonninmoinen friikki
10/02/2017
Kettusen pesti/tilleli yhtä koominen kuin aikoinaan Hexi Artevan titteli majun taustalla; GM
Likainen Ismo
10/02/2017
Kuka oli eniten ajamassa salibandyliiton puheenjohtajaksi Haaponiemeä: Classic
Kuka oli eniten ajamassa Nykkyä kaksoispestiin Classic ja maajoukkue: Haaponiemi
"Kenen leipää syöt, sen lauluja laulat"
Katsoja
10/02/2017
Classicilla on ensi kauden budjetissa lisää rahaa käyttää pelaajahankintoihin kun Nykyn ja Kuitusen palkan maksaa liitto. Tämä entisestään lisää tasoeroa liigassa.
mitämitä
10/02/2017
Kyllä näissä kommenteissa ny haisee etelänrannikon tuulet. Mitä vikaa on Nykyn valinnassa? Mitä pahaa siinä on jos valmentaa samalla Classicia? Onko jollekkin valmentajalle jo aiemmin "luvattu" pesti ja nyt sitten hiertää ? Tulokset puhukoon puolestaan ja sitten vasta lynkataan, jos aihetta on.
kaksoisedustus
10/02/2017
Sen kummemmin kommentoimatta henkilöä niin onhan kaksoispestissä hieman ongelmia.
Ensinnäkin Liigaseuran päävalmentaja saa tietoa vastustajajoukkueiden parhaiden pelaajien taidoista, kunnosta ja mahdollisista loukkaantumisista (heikkouksista) melko hyvin itse järjestämissä leiritapahtumissa. Myös kaiken järjen mukaan seuroilla on ollut edes jonkinlainen keskusteluyhteys leirien ulkopuolella. Jos on joku ollut loukissa niin on siitä voinut majukoutsille kertoa ilman pelkoa .Esimerkiksi playoff- sarjassa tällä on melko suuri merkitys. Jos vaikka Classicin vastustajan maju pelaajalla on joku loukki, joka estää pelaamisen täydellä teholla, niin melko varmasti majun koutsi tietää siitä tai ainakin kyselee. Toisaalta majun koutsi käy pelaajien kanssa keskusteluja koko kauden ajan. Näiden keskustelujen sisältö voi olla yhtä haitallista kuin loukkaantumisista tietäminen. Voihan keskusteluilla luvata esimerkiksi jonkinlaista pelipaikkaa eräässä kovatasoisessa liigajoukkueessa.

Toinen ongelma tulee tulevan kauden pelaajarekrytoinnissa. Maajoukkuevalmennuksen omaavaan liigaseuraan kannattaa hakeutua kaikkien niiden, jotka haaveilevat MM-joukkuepaikasta. Varsinkin niiden, joilla pelipaikka on 50-50. Kaikki eivät tietenkään mahdu, mutta jos kyseessä on pelaaja, josta on kiinnostunut useampikin liigaseura ja jonka majutilanne on auki (nousemassa joukkueeseen), niin kuinka reilu asema muilla joukkueilla on siinä sopimusneuvottelussa.

Kolmas ongelma on maajoukkueessa pelaavat pelaajat. Aina kun Classicista valitaan joku uusi pelaaja majuun, tulee poru jokatapauksessa. Jos valitaan liikaa pelaajia Classicista, tulee poru. Jos taas kovassa otteluruuhkassa Classicista ei valita yhtään pelajaa majuun vaan ainoastaan kilpailijoista, tulee poru. Eli joka tapauksessa tulee poru.

Eikä kai haittaa liigaseuraa, että oma joukkue on koko ajan liiton huomion alla esimerkiksi toimitsija- ja pelikielloissa, ottelusiirroissa sekä kaikissa mahdollisissa ongelmatilanteissa.

Toisaalta seuraavat MM-kisat ovat tällä periaatteella jonkinlaiset välikisat. Valmennus pystyy keskittymään kisoihin täysipainoisesti noin puoli vuotta. Sitä ennen mennään puolivillaisesti kahta etua ajatellen. Valmennuksen ja "projektin" eli maajoukkueen kehittäminen seurajoukkueen ohella ei vaan ole ihan kauhean helppoa (jompi kumpi kärsii silloin kun on toisessa tärkeät vaiheet-> lopulta kumpikin kärsii).

En väitä, että tuleva valmennusporukka näin tulisi käyttäytymään, mutta kaksoispesti antaa kaikille muille mahdollisuuden ajatella ja luulla, että juurikin näin asiat menevät.

Loppujen lopuksi ei kuitenkaan pidä vetää hernettä nenään. Lajissa, jossa vain yhdellä ottelulla on merkitystä (MM-ottelu Ruotsia vastaan), valmentajan merkitys on vähäisempi kuin monessa muussa lajissa.
Seurakateus
10/02/2017
Muutosvastarinta on ymmärrettävää kun ei osata nähdä liiton visiota tulevaisuudesta.
Haaponiemi on jo näyttänyt puheenjohtajana ilman seurakytköksiä tuloksia, esimerkiksi superfinaali, organisaation uudistus jne.
Seurat voisivat paremmin tehdä yhteistyötä yhteisen tavoitteen eteen, antakaa pelaajien ja fanien taistella liigan otteluissa mutta muut voisivat nähdä oikeasti metsän puilta.
Jonninmoinen friikki
10/02/2017
*Haaponiemi on jo näyttänyt puheenjohtajana ilman seurakytköksiä tuloksia, esimerkiksi superfinaali, organisaation uudistus jne*
Kaunis muisto vain kevään varma merkki eli huikeat finaalisarjat!
Mikä organisaatiomuutos??
46
10/02/2017
Kyllä Haapaniemi on näyttänyt jo kuinka seurojen mielipiteet eivät kiinnosta. Superfinaalia vastusti suunnilleen 12/14 seuraa ja tätä muut paitsi Classic. Nykky on hyvä valmentaja Suomelle, mutta eihän se nyt voi samalla Classicia valmentaa. Vie muut seurat epäreiluun asemaan.
46
10/02/2017
Onnistuin näköjään Haaponiemeä väittämään Haapaniemeksi. Harmi, ettei täällä pysty korjaamaan mokiaan ilman uutta viestiä.
Jonninmoinen friikki
10/02/2017
Seuroissa tapahtuu vääjäämättä kehitystä, mutta liitto ja Oy luisuu samaan suuntaan kuin Palloliitto!
Petteri
10/02/2017
"Henkilökohtaisesti olen keskustellut yhden henkilön kanssa, joka on sanonut edustavansa 13 liigaseuraa. "

Ikävä kyllä, tämä kuvastaa minunkin mielestä Haaponiemen epäkunnioitusta seuroja kohtaan, jotka kuitenkin tekevät sen suurimman duunin lajin eteen. Edellinen vastaava case oli tosiaan Superfinaali. AIkaisemmin sama on näkynyt muun muassa jalkapallossa, mutta nyt näyttää rantautuneen myös salibandyyn.

Kaikki tällainen lajin eteen työtätekevien mielipiteiden yli käveleminen murentaa seurojen motivaatiota tehdä asioita yhdessä lajin eteen.

Myös Classicin näkökulmasta osoittaa jonkinlaista näköalattomuutta, jos kaikkien muiden seurojen mielestä tietyt ihmissuhteet pääsevät vaikuttamaan merkittäviin päätöksiin, niin kyllähän muut seurat tulevat siitä katkeriksi ja yhteistyöhalukkuus laskee. Sitä taas tarvittaisiin, että lajia voidaan viedä seuraavalle tasolle, jossa yleisömäärät ovat nykyistä huomattavasti suuremmat koko Suomessa. Ei ole koskaan kauhea kunnia olla kukkona tunkiolla, on sitten nimenä Classic tai joku muu.
Haaponiemelle ja hallitukselle
10/02/2017
Nyt kyllä kerrot Haaponiemi väärää totuutta kun väität että liigaseuroille käy Petteri Nykyn tuplarooli. Seurat vastustavat yhteisrintamassa (poislukien Classic) tätä tuplaroolia. Nyt seurat joutuivat taipumaan tähän yhden vuoden siirtymäaikaan puheenjohtajan ja Classic vetoisen hallituksen päätöksen seurauksena. Huonoa johtamista ja enteilee lyhyttä pestiä puheenjohtajalle ja koko hallitukselle. Huonoin hallitus pitkään aikaan.
Ihan uskomaton vale ...
10/02/2017
... tämä, että Haaponiemi tietää jonkun seurojen edustajan kanssa keskusteltuaan, että seurat eivät vastusta tuplaroolia. Luulisi ymmärtävän tuossa asemassa, että ei tuommoista paskaa voi suustaan päästää. Superfinaalijunttauksessa seurojen tahto sentään huomioitiin siirtämällä toteutusta vuodella. Jos se nyt on kielteisen kannan huomioimista :) :) Varmaan nyt tämä "siirtymäaika" on sitä. Osa liiton "herroista" on oikeasti kiinnostunut siitä, mitä osalliset ajattelevat, mutta silti aina kun halutaan, tehdään tällaisia ilmapiiriä entisestään tulehduttavia ja ulospäinkin kovin oudoilta vaikuttavia päätöksiä. Kera valheiden. Amen!
NoNo
10/02/2017
Kyllä tämä haiskahtaa, Superfinaali jupakan uusinnalta? Kai se on seurojen kuitenkin pidettävä kotipesä siistinä, vaikka kuinka siellä joku runnoisi asioita ohi seurojen tahdon?
Jonninmoinen friikki
10/02/2017
Toivottavasti liigajoukkueiden taustahenkilöillä on munaa astua esiin ja kertoa miten asia hoidettiin ja mikä on jokaisen joukkueen kanta siihen.
Nimimerkki Kaksoisedustus avasi ongelmia hyvin eli ristiriita on huima. Ehkä liiton alkuaikoina oli taloudellisista syistä pakko sallia kaksoisrooli, mutta nyt on ilmeisesti euroja pitää Kettunen listoilla, auttaa Classiccia Nykyn avulla & maksaa lisäksi "päävalmentajan palkka"...Nykyllä hyvä rooli kun kaikki tulee hänelke; seuravalmentajan korvaus, majun korvaus, roolien synergiat...
Tero Töyrylä
10/02/2017
Ei liity välttämättä tähän kieltämättä kummastusta laajasti aiheuttavaan keissiin, mutta: kun twitterissä heittelen ajatuksia suuntaan ja toiseen ihan kokeillen erilaisia heittoja asoista, vaikkei minulla useimmiten ole oikeasti mitään selvää mielipidettä (ennen kun twitter oli ERITTÄIN vuorovaikutteinen media), niin nykyään yleensä saan useampia yksityisviestejä seuroilta. Selvä tendenssi tuntuu olevan, että kun jotain ns. "provosoivaa" kokeeksi heitän, niin vastauksia tulee merkittäviltä tahoilta seuroista, mutta vain yksityisesti. Mitään yksityiseksi tarkoitettua tietoa en jaa enkä ole ikinä jakanut, mutta tämä tuntuisi kertovan siitä, ja niin on minulle viestitettykin, että liittoa/liigaa jotenkin pelätään ilmaistaessa mielipiteitä tärkeistä asioista, jotka aivan ehdottomasti kuuluvat liigan tiedettäviksi/huomioon otettaviski. Tämä on minusta outoa ja erittäin haitallista lajille Suomessa. Jotakin kautta olen tämän huoleni jo vähän liittoon päinkin jakanut.
Tero Töyrylä
10/02/2017
Siis: liiton/liigan ja seurojen välillä ei saa olla mitään aivan avoimen kommunikaation estettä, tietenkään. Mielikuva on ollut, että kabineteissa tapellaan, mutta avoimesti puhutaan. Enää ei tunnu olevan edes näin? Toivottavasti olen tehnyt väärän, kauhistuttavan johtopäätöksen.
Haaponiemelle
10/02/2017
Mielestäni Haaponiemi vois kysyä seuroilta onko luottamusta jatkaa. Uskon että yhtä lukuunottamatta vastaus on että EI. Todella huonosti hoidettu tämä päävalmentaja valintaprosessi.
Miksi seuraavat valinnat olisivat paremmin hoidettuja. Koko hallitus vaihtoon. Eivät ymmärrä että ovat seurojen edusmiehiä/naisia.
HAAPONIEMELLE
10/02/2017
PEUKKU! Näin se menee: päätetään miten tehdään ja sitten tehdään joku naurettava myönnytys seurojen mielipiteelle, kuten "siirtymäkausi". Mj-valkun valintahan ei sinänsä mitenkään seuroille kuulu, mutta jos tällainen kaksoisrooli kyseessä, niin jo helvetti kuuluu ja paljon! Todella ikävä maku ja todella oudolta näyttää kyl ulospäin!
totuus
11/02/2017
Tarvitaanko näihin keskusteluihin muita kuin tämä ylijohdotin (=Lötjönen) ja Töyrylä. Ensiksi mainittu kertoo "totuuden", pullistelee, provosoi ja heiluu millä tahansa tavalla, että pääsisi ja pysyisi mukana salibandyn jonkinlaista virallista julkisuuskuvaa.

Töyrylä on varmasti mahtava tyyppi fanituksessa, mutta näissä netin keskustelu-tyyppisissä jutuissa kannattaisi ehkä muistaa, että se peilistä näkyvä tyyppi ei ole aina oikeassa. Vaikka tietäisikin esimerkiksi sen, mitä porukka Turussa ajattelee tullessaan tepsin sählypeliin. Nöyryyttä herrat, nöyryyttä.

Itse ajattelen ja/tai toivon niin, että kun salibandy pääsee mediassa näistä ylihihhuleista eroon, saavuttaa se samalla todellisen mahdollisuuden ns. suuren kansan mediatietoisuuteen.

Mutta voin olla toki täysin väärässä. Milloin kuulitte tai luitte lötjöseltä / töyrylältä edellisen virkkeen?
Pepe
11/02/2017
Aika ajoi Kettusen ohi. Nykky-Kuitunen-kaksikko yksinkertaisesti paras vaihtoehto, joka on saatavilla. Ja parhaat on valittava. Salaliittoteoreetikoiden kannattaisi nyt pistää lääkitys kuntoon ja mennä pelaamaan liiton puheenjohtajapeliä saunan taakse. Haapaniemi olisi väistänyt vastuutaan, jos olisi jättänyt Nykyn valitsematta. Haapaniemi on suoraselkäisin urheilujohtaja mitä minä olen nähnyt. Tekee päätöksensä urheilullisin perustein, ei ole kytköksissä mihinkään taloudellisiin eikä muihinkaan intressipiireihin. Hänhän on Jyväskylästä...nuo Tre-kytkökset kuulostavat lapsellista...Ettei olisi tätä säbän likaista kotipesään kakkaamista ja omituista politikointia joka tyypillistä just meidän lajissa. Haapa uskaltaa tehdä lajia eteenpäinvieviä päätöksiä, vaikka ne ovat kipeitä.
The truth is out there...
11/02/2017
Joo, salaliittoteoreetikot voisivat vaikka ottaa selville, että Nykky ja Haaponiemi molemmat asuivat muistaakseni 90-luvulla Jyväskylässä. Nykky valmensi Happeeta ja Haaponiemi vastasi JYPin junnutuotannosta. Etteivät olisi jo siellä juonineet, että nostavat Nykyn parinkymmenen vuoden päästä ajamaan tamperelaisen salibandyjoukkueen etuja Suomen salibandymaajoukkueeseen...Herätkää nyt ihan oikeasti.
Heikki
11/02/2017
Vositko PEPE pyytää sitä sun tuntemaa suoraselkäistä Haapaniemeä säbäliiton hommiin, niin voitaisiin antaa Haaponiemelle kenkää itsevaltiudesta?

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.