Maajoukkueet

Suomi murskasi Italian maalein 23-1 – Rantala sivusi yhden ottelun piste-ennätystä

01.02.
2017
9 Kommenttia
5
Maajoukkueet

Naisten liigan pistepörssiä dominoiva Nina Rantala iski hirmutehot myös Suomen naisten maajoukkueen historian ensimmäisessä MM-karsintapelissä. Kuva: Juhani Järvenpää

Suomi ja Italia kohtasivat ensimmäisen kerran naisten maajoukkuetasolla Italian Celanossa pelatussa MM-karsintaottelussa. Suomi murskasi karsintalohkon emäntämaan luvuin 23-1.

Italia tippui Suomen kelkasta jo ensimmäisessä erässä, kun sinivalkoinen armada takoi taululle luvut 8-0. Varsinkin ensimmäistä naisten maaotteluaan pelannut Daniela Westerlund aloitti vahvasti, sillä debytantti syötti kaksi ensimmäistä osumaa, ja iski yhden maalin ensimmäisessä erässä. Myös toinen erä meni Suomelle 8-0, joten viimeiseen periodiin ei jäänyt jännitettävää.

Suomella joukkueesta löytyi useita teholinkoja, mutta kentän ehdoton keisarinna oli 3+4 taiteillut Nina Rantala. Naisten salibandymaajoukkueen yhden pelin piste-ennätys (7) oli aiemmin pelkästään Jonna Kettusen nimissä, joka takoi tehot 7+0 vuonna 2003 Venäjää vastaan. Westerlund naulasi ottelussa lopulta pisteet 1+4 ja Elina Kujala tehtaili pisteet 3+2.

MM-karsinta jatkuu Suomen osalta torstaina, kun Venäjä astelee vastaan klo 17 Suomen aikaa. Turnauksen loppuohjelman ja Suomen kokoonpanon löydät tästä uutisesta.

Ottelutilastot

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
Jee
01/02/2017
Westerlund on KOVA!! Tyttö oikealla paikalla :)
Veke
01/02/2017
Todella hyvä debyytti Westerlundilta, myönnettävä. Jotku täällä epäili - turhaan.
Keke
01/02/2017
Kujalat on liekeissä! Aika paljon kuitenkin Suomella harhasyöttöjä ja kakasinkamppailuhäviöitä! Italia oli loppupelissä odotettua parempi!
Jess
01/02/2017
Kakkoskenttä oli huikea!! Kujalat, Westerlund! Tämmöstä menoa on makuun kaivattu koko syksy! Näillä pärjää jo kovemmillekin.
Arto Kilponen
02/02/2017
Eipä sitä Westerlundin tasoa mitään Italiaa vastaan kannata lukea. Kumpaankaan suuntaan. Katsotaan ihan rauhassa ensimmäiset tosipelit Ruotsia vastaan ja aletaan sitten vetämään johtopäätöksiä. Kumpaankaan suuntaan.
Näin on!
02/02/2017
Ihan mahtavaa, että Kaupit on kuntoutumassa peleihin! Näistä kahdesta voidaan sanoa, että superlahjakkuuksia! Palaavat varmasti maajoukkueeseen! Näiden Italian pelien perusteella ei paljon kannata lippuja liehutella - olisi katastrofi, jos näissä ei pärjättäisi!!
Hyvä Suomi
02/02/2017
Kauppien paluu kyllä todella tärkeä!
Joo ei näiden pelien perusteella vielä maailmanmestaruuksia jaeta, mutta kyllä esim. tuo nuori Westerlund paikkansa paremmin hoitaa kuin jotkut häntä ennen kokeillussa olleet heikommat esiintyjät! Tsemppiä vaan jatkonkin maju-peleihin!!
Jules
02/02/2017
Pakko todeta että Nina Rantala on todella esimerkillinen pelaaja kaikille tulijoille suomen joukkueeseen. Ja hänestä voi ottaa hyvin mallia. Jo ed suomi-ruotsi pelissä energia areenalla teki kovaa työtä vaikka voitto olikin jo karannut ja pelaa päivästä toiseen omalla tasolla. En yhtään ihmettele piste ennätystä henen osaltaan ja kova tulos vielä että syötöt ja maalit melk tasan. Hyvän kapteenin alaisuudessa lienee helpompi pelata uusien majo pelaajienkin ja mielenkiinnolla voidaan odottaa uusista hyviä vahvistuksista Westerlund ja Kaupit ja monet muut. Naisten puolelle voisi hyvin ottaa B-maajoukkueenkin, opiskelija sarjan jossa eri pelaajat.
kyllä
03/02/2017
Westerlund on upea uusi lisä timiin, ja tänään näistä uusista Saariokin veti hyvää settiä. Kaupit ja Pölläset mukaan - Wickman jos on kunnossa - ja siinä alkaa olla!!

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.