Maajoukkueet

TPS-pakki maaottelun alla: ”Turku on urheilua rakastava kaupunki”

04.02.
2017
1 Kommentti
0
Maajoukkueet

Lauri Stenfors pelaa lauantaina kotikaupungissaan Tshekkiä vastaan. Kuva: Mika Hilska

Lauri Stenfors juhli heti toisissa miesten MM-kisoissaan kultaa joulukuussa Riiassa. Huomenna TPS-puolustajan uralla on vuorossa seuraava kohokohta: Suomen edustaminen omassa kotihallissa Turun Marli Areenalla.

– Kokoontuminen klo 13 Vantaalla ja sitten palaute kisoista, käydään läpi, mikä kaikki meni paremmin ja mikä huonommin ja varmaan katsotaan finaali läpi, Lauri Stenfors jutteli ajaessaan maaottelun aattona kohti Helsinkiä.

– Sitten syödään ja puhutaan lisää. Itsellä on iltaohjelmana vieraspeli Oilersia vastaan TPS:n paidassa samaan aikaan kuin muu maajoukkue käy harjoittelemassa. Ehdin joukkueen mukaan taas syömään, ja aamulla ohjelmassa on palaveri ja pikkuhikoilua ennen kuin lähdetään dösällä kohti Turkua.

Odotukset lauantain otteluun ovat korkealla.

– Kyllähän kaikkein suurinta on tavata porukka taas, ja samalla tietää, että pääsee ensimmäistä kertaa pelaamaan Suomen paidassa omassa kotihallissa. Siellä odottaa hyvä jäähalli, ja ilta merkitsee minulle henkilökohtaisesti paljon. Tuntuu, että porukkaa on tulossa katsomoon paljon.

”Suurinta on pelata tuollaisten äijien kanssa”

Voitokkaista MM-kisoista voimapuolustajan mieleen jäi menestyksen lisäksi ennen kaikkea joukkue isolla jiillä.

– Samalla kun edettiin kohti mestaruutta, joukkue hitsautui hemmetin hyvin yhteen kuin hyvä saunailta- tai kaveriporukka. Jokainen pystyi puhumaan suoraan kaikista asioista ja olemaan porukassa oma itsensä. Kaukalossa jo välierä oli tosi tiukka mutta pystyttiin kuitenkin puristamaan itsemme finaaliin. Siellä sitten kyettiin ryhdikkääseen suunnitelman mukaiseen esitykseen ja oltiin pelillisesti parempi joukkue, vaikka kulta lopulta rankkukisan kautta haettiinkin.

Stenfors pelasi ensimmäiset miesten kisansa kaksi vuotta sitten Göteborgissa, jossa loppuottelu päättyi niukkaan tappioon.

– Jo siellä oma peli kulki aika mukavasti ja sain hyvin vastuut. Muuten kaikki oli kuin nytkin muttei oltu vielä ihan valmiita voittamaan. Pettymys oli niukan häviön jälkeen todella iso. Nyt Riiassa oli kypsytty osaamaan voittaa eikä siihen sinänsä tarvittu mitään uusia erityisiä temppuja. Me olimme ottaneet yhden stepin eteenpäin ja Ruotsi samalla pysynyt paikallaan. Suuri vahvuus meillä oli myös nuorten jätkien esiinmarssi. Mukana oli puoli tusinaa Savosen, Johanssonin ja kumppanien tasoisia kavereita, jotka pystyivät astumaan saman tien esiin ja ratkaiseviin rooleihin.

Ei ole vaikeata arvata, että Riian MM-kulta tuskin jää Lauri Stenforsin viimeiseksi suureksi saavutukseksi salibandyssa.

– Aina tulee uusia projekteja ja osa pelaajista vaihtuu. On kyllä jäätävän hieno juttu joka kerta kun on mahdollisuus pelata kisoissa ja finaaleissa aukeaa, mutta suurinta kaikista on saada pelata ja tehdä matkaa tuollaisten äijien kanssa. Se on se, mikä motivoi kesällä harjoittelemaan ja lähtemään liikkeelle, kun on joskus raskaampaa. Ja sitten vielä päälle tulee mahdollisuus voittaa.

TPS matkalla jopa Superfinaaliin?

Lauantain maaottelun pelipaikka ei ole sattumaa, sillä Turku on noussut suomalaisen salibandyn ykköspuheenaiheeksi, jota on tälläkin sivulla ehditty tällä viikolla kehua. Lauri Stenfors on nähnyt lähimpää, mistä oikein on kyse.

– Viime vuoden pleijarit jo näyttivät suuntaa vaikka välieräpaikka ei vielä auennutkaan (TPS ahdisti Happeen seitsemän pelin puolivälieräsarjaan) mutta ihmiset näkivät hyvän jengin, joka pelaa vauhdikasta salibandya. Turussa kiinnostus herää, kun joukkue menestyy, ja TPS on saanut ihmiset mukaan pelaamalla sekä hyvää että viihdyttävää peliä, jossa ei jumiteta maalin takana. Turku on urheilua rakastava kaupunki, jossa varsinkin TPS:aa seurataan tarkkaan, ja seuran salibandylla on potentiaalia vielä nähtyäkin isompaan suosioon.

TPS:n tämän kauden mahtava vire onkin nähtävä pitempiaikaisen systemaattisen työn tuloksena.

– Meillä on hyvä maalivahti ja seitsemän – kahdeksan laadukasta puolustajaa, jotka mahdollistavat pelaamisen puolustuksen kautta. Omiin on mennyt mukavan vähän palloja, ja pelitapamme on, että ensin puolustetaan huolella oma pää tukkoon ja sitten lähdetään kääntelemään. Jokainen joukkueen jäsen tuntee pelitavan, ja kaikki pelaajat ovat toisilleen tuttuja persoonia.

Numerona lausuttua sijatavoitetta ei Turun ylpeydellä ole, mutta joukkue taistelee tällä hetkellä jo kotiedusta.
– Pleijareissa TPS varmaan nähdään jollei jotain aivan ihmeellistä sulamista tule, ja nyt taidetaan olla jo tasapisteissä neljäntenä olevan joukkueen kanssa. Sen tarkemmin ei ole puhuttu kuin että halutaan mahdollisimman pitkälle, onko se sitten välierät tai Superfinaali, jää nähtäväksi. Nyt kai voi sanoa, että ensin haetaan pudotuspelien kotietua ja mahdollisimman hyviä asetelmia sinne.

Teksti: Salibandyliitto

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
rakkikoira
04/02/2017
Tsemppiä Stenulle. Oispa viihtynyt Helsingissä pidempään.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.