Maajoukkueet

Tshekkiläinen lähde: Nykky vahvin ehdokas ensi kisojen isäntämaan päävalmentajaksi

03.02.
2017
4 Kommenttia
5
Maajoukkueet

Maajoukkueiden valmennuskuviot vaikuttavat tällä hetkellä mielenkiintoisilta. Petteri Nykkyä ollaan viemässä vahvasti Tshekin pääkäskijäksi. Kuva: Esa Takalo

Tshekkiläinen salibandysivusto Florbal.cz uutisoi aiemmin tällä viikolla, että Petteri Nykky on vahvin ehdokas Tshekin miesten salibandymaajoukkueen päävalmentajaksi. Radim Cepekin pesti päättyi joulukuun MM-kisoihin ja lauantain Suomi-Tshekki -ottelussa Tshekillä ei ole virallista päävalmentajaa.

Samainen sivusto on huhuillut Nykkyä aiemminkin vuoden 2018 MM-kisaisäntien peräsimeen, ja Pääkallo.fi:n saamien tietojen mukaan huhuissa on tällä hetkellä perää. Luotettavan lähteemme mukaan sopimuksen allekirjoitus on hyvinkin lähellä, mutta vääntöä on eritoten siitä, että Nykky haluaisi tuoda mukanaan koko valmennusryhmänsä, joka ei vielä toistaiseksi ole sopinut Tshekin liiton suunnitelmiin.

Tietojemme mukaan Nykky ryhmineen olisi kokonaisuutenaan kallis, ellei koko lajin kallein valmennusryhmä. Myös ruotsalainen Jan-Erik Vaara on yksi ehdokas, mutta Nykky on tiettävästi selkeä ykkösvaihtoehto.

Nykky valmentaa tällä hetkellä aisaparinsa Samu Kuitusen kanssa Tampereen Classicia. Entistä Suomen päävalmentajaa on huhuttu myös Suomen maajoukkueen seuraavaksi päävalmentajaksi, jos Petri Kettuselle ei sorvata jatkopahvia.

Salibandyliiton hallituksen puheenjohtaja Ismo Haaponiemi kommentoi aiemmin tällä viikolla Suomen valmentajatilannetta Pääkallo.fi:lle.

”Alkemisti” on aiemmin luotsannut Suomen, Sveitsin ja Australian maajoukkueita. Suomen kanssa Nykky juhli kahta maailmanmestaruutta. Tampereen Classic voitti viime keväänä Nykyn johdolla Suomen mestaruuden ja tamperelaisryhmä johtaa tällä hetkellä miesten Salibandyliigan runkosarjaa.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
Nykky vai Kettunen
04/02/2017
Nykky
+ voittava valmentaja
+ auktoriteetti
+ kansainvälinen ja arvostettu ammatti-valmentaja
+ tuntee hyvin kotimaisen liigan pellaajat seuravalmentajana
- ei ole ns. liiton mies
- vaatii kovempaa palkkaa?

Kettunen
+ tuore maailmanmestari
+ liiton luottomies
+ edullisempi palkkatoivomus?
+ tuntee hyvin nykyiset maajoukkuepelaajat
- ei ole kaikkien pelaajien arvostama valmentaja
- vanhanaikainen valmentaja?
- ei tunne kaikkien liigaseurojen pelaajia

Jos Nykky menisi Tsekkien valmentajaksi, tämä olisi ikävä ratkaisu Suomelle mutta voisi olla hyvä ratkaisu kansainväliselle salibandylle, Tsekki voisi kunnolla haastaa Suomen ja Ruotsin.
Swe
04/02/2017
Saiko vaara kenkää?kuka ruotsin uusi päävalmentaja?
Heh heh
04/02/2017
Kyllä tsekki on haastanut Suomen jo monessakin yksittäisessä pelissä
Pate
04/02/2017
Mielenkiintoista olisi nähdä esim. Vaara Suomen valmentajana. Mihin suuntaan peli kehittyisi, minkälainen rosteri jne.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.