Juniorit

U19-poikien maajoukkuevalmennukseen muutoksia MM-kisojen jälkeen

20.02.
2017
7 Kommenttia
2
Juniorit

Poikien maajoukkuevalmennukseen on tulossa muutoksia. Kuva: Salibandyliiga

Suomen U19-pojat tavoittelevat toukokuun MM-kisoissa menestystä vielä Heikki Luukkosen vetämän valmennustiimin johdolla. Valmennustiimi ei jatka nykyisessä muodossaan Ruotsin Växjössä pelattavan turnauksen jälkeen.

Luukkoselle tulee keväällä neljä vuotta täyteen U19-poikien päävalmentajana. Nokian KrP -luotsi Luukkosen apuna läpi projektin ovat olleet EräViikinkien duo Joonas Naava-Jyri Korsman. Tällä hetkellä mukana tiimissä on myös Atte Juuti.

– U19-maajoukkueen ja sen valmentajien rooli muuttuu jatkossa. Merkittävin syy muutoksiin on MAAJOUKKUETIEKSI uudistuva pelaajapolku, jossa U19-maajoukkueen valmentajilta vaaditaan MAAJOUKKUETIEN käynnistysvaiheessa erilaisia resursseja ja erilaista ajankäyttöä tapahtumien sisällön, toteuttamisen ja seurannan suhteen. Kokonaisuus jäntevöityy ja toiminta halutaan saada alusta alkaen jämäkästi liikkeelle. U16-maajoukkueen perustamisen myötä U19 ei esimerkiksi enää ole se ensimmäinen maajoukkue, johon pelaajat urallaan valitaan, Salibandyliiton huippu-urheilujohtaja Petri Kettunen taustoittaa.

Uuden valmennustiimin kartoittaminen alkaa heti. Tavoitteena on löytää mahdollisimman hyvä kokonaisratkaisu, joka palvelee sekä poikien maajoukkuetta että MAAJOUKKUETIE-järjestelmää.

Salibandyn MAAJOUKKUETIEN tavoitteena on kasvattaa lahjakkuuksia urheilijoina, ohjata pelaajia suunnittelemaan ja yhdistämään opiskelu- ja urheilu-uraa sekä kartoittaa ikäluokan sen hetkistä tasoa.

– Kiitämme Luukkosen johtamaa tiimiä suomalaisen salibandyn ja poikien maajoukkueen eteen tekemästä työstä. Toivomme ja uskomme tietenkin, että tämä projekti huipentuu vielä MM-kultaan Växjössä, Kettunen kommentoi.

Suomelle perustettiin U19-poikien maajoukkue vuonna 1996. Poikien maailmanmestaruudesta on kisattu marraskuusta 2001 lähtien. MM-kultaa Suomi on onnistunut voittamaan kolme kertaa (2003, 2011 ja 2015).

Teksti on Salibandyliiton tiedotteesta.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
tjaaps
20/02/2017
Eikös tämä ole suora kopio liiton uutisesta, joka julkaistu ensimmäisenä. liitto Julkaistu 20.2.2017 12:18. Pääkallo noin 13:00
http://floorball.fi/uutiset/liigan-uutiset/poikien-maajoukkueen-valmennustiimiin-uutta-verta-kevaan-mm-kisojen-jalkeen/
S7
20/02/2017
Niinhän tossa jutun lopussa lukee. Hyvä että pääkallo näitä julkaisee, kun taitaa olla uutisten osalta seuratumpi kuin liiton sivut
Medvedev
21/02/2017
Kettusen saunakaveri Atte Juuti ottaa päävastuun. Saa käyttää.
sisäpiiri
21/02/2017
Todellakin hyvä homma loppukohan hyväveli saunakerho pelaajavalinnat
Sisäpiirille
22/02/2017
Sisäpiirille sellanen tieto tosta hyvävelikerhosta et jos kultaa tulee u19 koht 2 kertaa perää nii mikä siitä tekee hyvävelikerhon? Ei sinne mitään huonoja oteta . Ja jos omaa poikaas ei otettu nii huono tsägä.
järjen käyttö!
05/03/2017
Atte Juuti: valmentaja joka kunniottaa omia pelaajia todella vähän ja vielä vähemmän vastustajan. miehen suusta saattaa kuulua "ootko sä vittu vammanen" tai "olisitko kuollu keskenmenoon". Käyttäytymisen taso ylipäätään on erittäin järkyttävää. En tiedä nuoleeko tämä herra sitten suurempien tahtojen persettä päästäkseen tälläiseen mukaan.
Järjen käytölle!
11/04/2017
Puhut paljon, mutta kaikki on asiaa. Allekirjoitan jokaisen sanasi.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.