Liigat

US: Espoo United salibandymarkkinoille? – ”Jos lähtisivät salibandyyn, niin olisivat heti mestareita”

01.02.
2017
31 Kommenttia
0
Liigat

Westend Indians (vas.) ja Esport Oilers (oik.) ovat tällä hetkellä espoolaisen salibandyn isoja vetureita. Kuva: Mika Hilska

Vuonna 2016 perustettu Espoo United on kiinnostunut laajentamaan lajirepertuaariaan salibandyyn, kertoo tämän viikon Urheilusanomat. Tällä hetkellä seurasta löytyy jääkiekon Mestiksessä pelaava miesten joukkue, koripallon 1. divisioonassa esiintyvä miesten joukkue, naisten Korisliigassa pelaava joukkue sekä naisten SM-sarjassa vääntävä jääkiekkojoukkue.

Espoolaisjoukkueet Oilers ja Indians pelaavat tällä hetkellä miesten Salibandyliigassa ja viimeisimmän rankingin mukaan emoseurat ovat Suomen kolmen suurimman salibandyseuran joukossa.

Miljonääri Jussi Salonojan pyörittämä Espoo United pelaa tällä kaudella Mestistä noin 400 000 euron budjetilla ja Salibandyliigaan osallistuminen vaatisi arvioiden mukaan noin puolet tuosta summasta. Ennakkoon rahoitus ei vaikuttaisi olevan ongelma, mutta EU:n pitäisi pystyä tekemään yhteisyötä muiden espoolaisseurojen kanssa.

– Espoo United haluaa monilajiseuraksi ja pidämme salibandya tärkeänä. Meillä on ollut alustavia keskusteluja eri seurojen kanssa, Unitedin toimitusjohtaja Olli Aro kertoi lehdelle.

Aro ei halunnut avata haastattelussa sen tarkempia aikatauluja, vaan sanoi, että salibandyjoukkue voi toteutua yhtä hyvin vuoden kuin viiden vuoden sisällä.

Kuten jo todettua, niin Oilers ja Indians ovat isoja seuroja, ja niiden perustana toimivat pitkät junioriputket. Viime vuonna perustetulla seuralla ei ole alustavasti minkäänlaista junioriorganisaatiota lajia ajatellen. Salibandyn kelkkaan ei olla kuitenkaan lähdössä pelkällä ostojoukkueella.

– Kaikissa lajeissa keskeisintä on se, miten junioripolku rakentuu. Haluamme nähdä seurassa kasvatuksellista aspektia.

– Jos leikitään ajatuksella, että meillä olisi salibandyn liigajoukkue, niin se olisi käytännössä pelkkä kuluerä. Kaikissa lajeissa on se ongelma, että edustusjoukkueesta muodostuu riippakivi koko muulle toiminnalle, Aro kertoi.

Espoolaisjoukkueista Oilers on kuulunut vuodesta 2013 lähtien liikuntapalveluyritys Esportin alaisuuteen. Esportin alaisuudessa pelaa myös jalkapallon ykkösessä esiintyvä Esport Honka. Salibandyseuran toiminnanjohtaja Jouni Vehkaoja tyrmää yhteistyöviritykset Unitedin kanssa.

– Emme ole kiinnostuneita, eikä meillä ole ollut mitään kontakteja. Meillä on hyvä oma juttu menossa, Vehkaoja vakuutti US:lle.

Vihreämpi valo löytyy sen sijaan Westendistä, jonka juniorijoukkueessa Aron oma poika pelaa. Indiansin toiminnanjohtaja Mika Leiponen ei äkkiseltään ole yhtä jyrkkä kuin Vehkaoja yhteistyökuvion suhteen.

– Seuraamme mielenkiinnolla mitä United tekee. Jos urheilu menestyy Espoossa, niin se on meille kaikille hyvä asia, Leiponen sanoi.

Indians on rahallisten resurssien vuoksi hankalammassa asemassa kuin Oilers, eikä pysty houkuttelemaan pelaajia mammonalla. Joukkue on pärjännyt Salibandyliigassa nimenomaan vahvan juniorityönsä ansiosta.

Leiposella on hurja visio siitä miten Espoon Unitedille kävisi Salibandyliigassa.

– Jos United lähtisi mukaan salibandyyn, niin he olisivat heti mestareita. Salibandyliigan budjetit ovat niin pieniä, että se olisi heille pieni satsaus, Leiponen visioi.

Artikkelin voit lukea kokonaisuudessaan täältä, jos olet Urheilusanomien tilaaja

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Jori
01/02/2017
Rahalla saa ja hevosella pääsee. Ens vuodeks uus fuusioseura Classic-eräviikkarit
Kokka
01/02/2017
Nyt olisi mainio mahdollisuus Erällä päästä eroon riippakivestä, SSV:stä. Etenkin, jos Erä Akatemia nousee ylimmälle sarjatasolle. Kunnon hintalappu vaan kylkeen ja Salonoja saa haluamansa junnut samaan hintaan ja vielä kaupan päälle Kurren ja voittolaulu "Victory"
Aarno
01/02/2017
Diipadaapa. Erä ja Viikingit ovat jo yhdistyneet. Erällä on Akatemian lisenssi. EräViikingeillä liigan lappu. Mitäs sitten antaisit SSV:ltä EU:lle? A-junnut vai? Eiköhän olisi lajille hyväksi, jos vaikka Inkkarit pääsisivätkin Unitedin kelkkaan. Olis kerrankin taustat kunnossa. Olli on tehnyt liike-elämässä ihan oikeita johtohommia ja pärjännyt hienosti sekä taloudessa että ihmisten kanssa.

Ei oo tollasta taustaorganisaatiota ihan joka sählyseuralla. Toi Esportin tausta on kyllä mielenkiintoinen myös.
S7
01/02/2017
Halutaan kehitystä ja rahaa, joku tarjoo, niin itketään. Osoitus, että säbä alkaa kiinnostaa muutakin kuin niiloja! Espoosta löytyis varmasta yksi jengi haastamaan clasun ja evin.
seuramies
01/02/2017
Indianssiin ei Jussi tule ikinä koskemaan jos kyse on minusta. Olen vuosia tehnyt töitä seuran eteen enkä voisi ikinä kuvitella että seura tuhottaisiin muovisen likaisen unitedin alle. Pysykööt kaukana poissa.
Westend United
01/02/2017
Voisi olla viisas ratkaisu kun katsoo espoolaisen salibandyn suosiota, harastajammärät nyt voimakkaassa kasvussa.
Westend Indians on hyvä kohde kauppaan kun omat resurssit ei riitä kilpailussa Oilerssin kanssa.
Kun Metro on nyt vihdoin valmistumassa, Metro Areenan sijainti on siten parempi mutta tarvitsevat kipeästi uusia tapahtumia joita tulisi parikymmentä lisää Indianssien kautta.
Indianssilla on hyvä pohja juniorien kasvattajana, seurassa jo nyt n. 1000 jäsentä joista kasvaa laadukkaita pelaajia liigaan.
Toivotaan että Salononoja tekee viisaan ratkaisun ja satsaa tulevaisuuteen, nyt on sen aika.
Kohta kolahtaa.
01/02/2017
UnitedIndians? vai toisin päin....
peluri
01/02/2017
Taitaa olla Mika Leiposella olla oma lehmä ojassa kun näin härkin lausunnon menee antamaan mediaan. Indians ei ole valmis luopumaan logostaan eikä identiteetistään. Raha ei tuo onnea ja vielä vähemmän sitä tuo Espoo united.. Naurettava idea, joka pahoittaa monen ihmisen mielen.
JS16
01/02/2017
Valtti salibandy tarjonnut omaa osaamistaan EU:lle. Nykyäänhän pelaavat Bluesin nimellä ja taustalla vaikuttaa bisnesosaaja Diili-Antti. Suuntana Espoo ja prameat valot länsi-metron ääressä. Blues on rautaa!
AGm
01/02/2017
"Olen vuosia tehnyt töitä seuran eteen enkä voisi ikinä kuvitella että seura tuhottaisiin muovisen likaisen unitedin alle. Pysykööt kaukana poissa."

Täsmälleen samat fiilikset Oilersin puolelta. Onneksi Vehkaoja ei ole tähän pelleilyyn lähdössä mukaan. Veikkaan, että koko Espoo Unitedia ei viiden vuoden päästä ole olemassakaan.
Ykä
01/02/2017
Kutosdivarista liikkeelle, siitä vaan.
Heimo
01/02/2017
Indiansilla rahat loppu. Velkaa joka suuntaan = vaikea saada pelaajia ja valmentajia. Joukkopako naapureihin jatkuu. Salonoja taitaa olla ainoa mahdollisuus selvitä kuiville.
jokkeri
01/02/2017
Tuokaa rahanne raumalle, täällä niitä tarvitaan että tämä kausi saadaan kuitattua! Rahat on loppu ja huumori kanssa.
HEI
01/02/2017
Kyllä siis toi raha pitäs tuoda lammille päin, olishan se komeeta kun seurana olis unitedlammilahtijalähialueet.
jz
01/02/2017
Ei sitä nyt varmaan kannata vielä ideoista, varsinkaan kun ei ole ehditty mitään vielä edes esittää, mieltään pahoittaa. Aika tyhmää minusta kategorisestikaan sanoa suorilta ei millekään kehitysehdotukselle...

Kyllä se vaan niinkin on, että jos rahaa touhuun saadaan lisää ja samalla tehdään edelleen oikeita asioita ja pitkäjänteisesti, niin paljon nopeammin ja pidemmälle päästään kuin ilman sitä rahaa.
Alkuperäisasukas Amerikasta
01/02/2017
En usko että Indiansilta olisi rahat loppu. He tarjoavat ainakin useille pelaajille ilmaisia kausimaksuja. Vai liekö menevät joukkuebudjettiin joka nostaa muiden maksuja? Hyvää tekisi yhdistyä! Esport ei sitä kyllä halua, heillä menee jo niin hyvin.
Heh heh
02/02/2017
Classisen Öljyiset Eräviikinki-Intiaanit :-)
fuusiot jee jee
02/02/2017
Niin, kyllähän tässä nyt joku koottu sikermä joutuu pettymään keväällä, ratkaisu on tietysti yhdistää ja keskittää edelleen.
en ole tyytyväinen tasoon
02/02/2017
Erästelevät viikinki-intiaanit eli ervi-ii-ii
Siel on jo
02/02/2017
Eikö Blues ole siellä jo... lisää valmiita konkurssikypsiä seuroja espooseen :D
Arto Kilponen
03/02/2017
Toivottavasti tosiaan Oilers ei lähde tuohon mukaan. Siellä alkaa olemaan pohjat aika hyvässä kunnossa, se halli vaan vielä niin sitten näyttäisi jo tosi hyvältä.

Ymmärrän toki Indiansinkin idean siitä, että mihinkään tämmöisiin ei lähdetä mukaan, mutta onhan se nyt päivänselvä asia, että kummalle seuralle Espoo Unitedin riveihin siirtyminen olisi loogisempi veto.
UACHI CILPONE
03/02/2017
Leiponen pari pullaa
Mielipide
04/02/2017
Heimolaiset, oletteko miettineet isomman kuvan kautta tai seurannut Espoo Unitedin muiden lajien toimintaa tai tunnetteko Espoo Unitedin periaatteita? Onko esim. Mestiksessä koottu sikermä tähtipelaajia? Niin, eipä ole. Jengi on täynnä nuoria pelaajia joista suurimmalla osalla Espoolainen tausta. Korjatkaa jos olen väärässä, mutta olen käsittänyt että EUlla on nimenomaan intressit oman pelaajatuotannon kehittämisessä eikä luoda välitöntä glooriaa isolla rahalla - vaikka Salonojalla todennäköisesti siihen olisikin mahdollisuudet.
Jos EU ja Indians päättäisi laittaa hynttyyt yhteen, mitä hävittävää Indiansilla on? Joo "heimosydän" ja perinteet on mennyttä. No voi itku sentään. Indians on menettänyt monta avainpelaajaansa esim. Markkolat, Pesu, Mustonen, kun muualta on voitu tarjota parempia soppareita taloudellisesti tai mahdollisuuksia menestyä kilpailullisesti paremmin. Mielestäni Indians ajaa itseään ojaan ja veikkaisin että jatkossakin tullaan näkemään avainpelaajien loikkia muihin seuroihin.
Jos Espoo United on valmis tulemaan salibandyyn mukaan esimerkiksi Westend Indiansin tilalle, niin miksi se on teille "Heimolaisille" negatiivinen asia?
Salibandy on pitkään ollut laji, jossa rahaa ei juurikaan ole ollut ylimääräistä törsättäväksi. Nyt kun olisi ehkä mahdollisuus laittaa paketti kuntoon yhdistymällä Unitediin, niin miksi sitä ei tehtäisi? Pelinäyttämökin voisi muuttaa ummehtuneelta otahallilta metroareenalle.
Näen EUn halun tulla salibandyyn mukaan vain positiivisena juttuna koko lajille Suomessa!
ari joutsenjärvi
04/02/2017
Salonojahan pelasi aikoinaan hetken VFT:ssä liigaa. Mielenkiintoa lajiin voisi siis löytyä....
Arto Kilponen
05/02/2017
Metro Areena ampuu kyllä aika pahasti yli tämän hetken katsojamäärillä. Oletetaan, että Indians tuplaisi katsojamääränsä (joka on jo _todella_ optimistista). Siellä olisi sen jälkeen esim. M-Team -pelissä 752 katsojaa, joka on tyyliin 11% Metro Areenan kapasiteetista. Siihen on ihan turha vedota, että kerran vuodessa pelataan kotona Oilersia tai toisen kerran EräViikinkejä vastaan, valtaosa peleistä on kuitenkin "ynnä muita" vastaan ja valtaosa peleistä on myös näitä "ynnä muita"-pelejä keskellä kautta eikä mitään playoffeja. Toki siellä ensimmäisellä kaudella olisi uutuuden viehätystä ja väki kävisi paikalla siksi, mutta ei näitä seuroja ja pelipaikkoja yhden kauden aikajänteellä kannata suunnitella. Lisäksi noista katsojamääristä voi laskea jo nyt pois sekä ilmaislippulaiset että jokaisen lipun hinnasta vinkujan, sillä tuollaisella 10% täyttöasteella lipunhinnat pitää ampua pilviin, jotta siellä on mitään mahdollisuutta pelata. Salonoja tuskin sellaisella "kunhan nyt tuhlataan järjetön määrä rahaa"-idealla lähtee liikkeelle. Joku tarkemmin asiaa tunteva voisi avata, että paljonko hallivuokrat (tai ylläpitokustannukset) ovat suhteessa välillä Otahalli - Metro Areena. Minä veikkaan, että on siinä jonkunlainen ero.

Kerta kauteen siellä on ihan mukava käydä, mutta ennenkuin Indians alkaa myymään edes Otahallin pelissä kuin pelissä loppuun, niin tästä aiheesta on sen kummemmin turha edes keskustella.

Ja ennenkuin Indians-väki tekee sen mitä parhaiten osaa, eli vetää porot nokkiinsa, niin todettakoot, että täysin samaa sanoisin Oilersin osalta.
Näkemys
05/02/2017
Kilposelle: Metro Areenalla pelataan tällä hetkellä kaikki Espoo Unitedin edustusjoukkueiden pelit. Naisten koris, naisten jääkiekko, miesten jääkiekko ja miesten koris. Pelejä taidetaan pelata muualla varmaan vain jos jotkin tapahtumat menevät päällekkäin, jokunen peli näyttänee olleen Tapiolan Urheiluhallin puolella koriksessa. Joten en yhtään pitäisi epätodennäköisenä sitä että myös salibandy pelattaisiin Metro Areenalla. Faktaa minulla ei ole katsojaluvuista esim. koriksesta, mutta veikkaan että ei ainakaan kovin paljon enempää kuin salibandyssäkään.
Arto Kilponen
05/02/2017
Se, että tappiota tehdään muissa lajeissa (laittakaa toki faktaa pöytään jos ei tehdä tappiota - tämä on lähinnä paikan mukaan järkeiltynä) ei tee siitä Metro Areenasta yhtään sen parempaa paikkaa salibandylle. Siis, toki siellä pelata voidaan, mutta ei se sitä tarkoita, että se olisi taloudellisesti järkevää. Pohja se on Salonojan lompakossakin.
Okotoks
06/02/2017
Eikö yhteistyö Arto olisi Oilersillekin positiivinen mahdollisuus? EU toisi seuraan varallisuutta, ja bisnes-osaamista. Ensimmäistä on erittäin rajallisesti ja jälkimmäistä vielä vähemmän.
MM
06/02/2017
Fuusiot eivät ole onnistuneet ennenkään, eikä niitä kannata nykyisellä osaamistasolla tehdä.
EV fuusiosta voi olla yksi hyvä lopputulos!
Urheiluihmiset ovat puhtaasti omaa napaa kaivavia Niiloja, jotka eivät edes ymmärrä sanaa yhteistyö.
Yleisin kysymys on yhteistyölle, että mitä me siitä saadaan! Hyvä!
46
06/02/2017
Naurettavaa väittää, etteikö perinteet ja Indiansin tapauksessa "heimosydän" olisi tärkeää. Kuka muka voi olla tyytyväinen, jos Indians korvataan muoviseuralla?
Juissi
18/07/2017
Toimittajalla on mennyt autuaasti sekaisin pelaajabudjetti ja joukkueen koko toiminnan budjetti.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.