Useat lähteet: Petteri Nykystä uusi Suomen maajoukkueen pääkäskijä – jatkaa myös Classicissa

Petteri Nykystä on tulossa Suomen miesten maajoukkueen päävalmentaja. Pestistä huolimatta Nykky jatkaisi Classicissa vielä ensi kaudella. Kuva: Mika Hilska

Petteri Nykystä on tulossa Suomen miesten maajoukkueen päävalmentaja. Pestistä huolimatta Nykky jatkaisi Classicissa vielä ensi kaudella. Kuva: Mika Hilska

Uutisoimme viime viikolla Suomen miesten päävalmentajavalinnasta ja tuolloin Salibandyliiton puheenjohtaja Ismo Haaponiemi oli aiheesta hyvin vaitonainen. Tämän lisäksi uutisoimme siitä, että Petteri Nykky on Tshekin liiton ykkösvaihtoehto MM-nelosen uudeksi päävalmentajaksi.

Tämän ohella suomalaisen salibandyn sydämestä tihkui tietoja siitä, että liigaseurat ovat keskustelleet, josko maajoukkueen tuleva päävalmentaja voisi olla samaan aikaan myös seurajoukkuevalmentaja. Tietojemme mukaan liigaseurat eivät ole suhtautuneet tähän ratkaisuun erityisen suopeasti.

Tällaista poikkeusjärjestelyä ei ole tehty pitkään aikaan miesten maajoukkueen osalta. Tämä ratkaisu viittasi vahvasti nimenomaan Classicia valmentavaan Nykkyyn.

Täten Nykky on ja oli ykkösehdokas niin Suomen kuin Tshekin Salibandyliitoille. Viimeisimmän tiedon mukaan Nykky on tuleva Suomen päävalmentaja ja Salibandyliiton hallitus on antanut tälle mandaatin jatkaa myös Classicin päävalmentajana ensi kaudella. Tämä tieto on peräisin useammasta eri lähteestä.

Täten tilanne näyttää siltä, että Petri Kettusta ei nähdä enää miesten maajoukkueen peräsimessä, ja Petteri Nykky tiimeineen valmentaa ensi kaudella sekä suomen seurajoukkueiden lippulaivaa että miesten maajoukkuetta, joka on koko suomalaisen salibandyn näkyvin osa.

Lisäys 9.2. klo 13.03 koskien muiden liigaseurojen reaktioita.
17.30 muokattu siltä osin, että seurat ovat keskustelleet keskenään voiko päävalmentaja toimia kaksoisroolissa vai ei.

26 comments

  1. Toivotaan että valitsevat Nykyn, maajoukkueen toiminta ottaa ison askeleen eteenpäin.

  2. Nykky neuvottelee Tsekin majun kanssa. Pyyntö kuulemma 6000/kk ! Tsekin liitto tiedottaa asiasta lähiaikoina

  3. On se ahne jätkä, kahdesta paikasta pitää saada kovaa liksaa!

  4. Ei seurajoukkuettta ja maajoukkuetta samaan aikaan. Junnu puolella käy. Mutta ei miehissä. Tämä in varmaan jokaisen jengin mielipide. Nyky käy , mutta sitten jättää Classicin. Ehdoton ei kaksoisroolille.

  5. Kauhea intressiristiriita, miten muut seurat voi hyväksyä tällaisen. No, tämmöistähän ei voi tapahtua kuin suomalaisessa sählyssä.

  6. Edellisten kanssa samaa mieltä, nyt päättäjät järki käteen. Taidanpa vetää pienet sponssit pois lajista, jossa ahneus esillä näin silmiinpistävästi.

  7. Varmaan liitto ja klässik järjestävät taas yhteisen tiedotustilaisuuden aiheesta sitten. Liiton piikkiin

  8. Täähän ois vähän niinkuin Venäjällä, medvedev käy olemassa vähän aikaa pressana, että puuttin voi sitten taas tulla takas… Siis jos Nykky on uus maajoukkueen pääskyttäjä.

  9. Vinkkinä seurajohdoille. Mikäli ette halua kaksoisroolia, lyöttäytykää yhteen, löydätte kyllä painostuskeinot joilla tilanne korjaantuu.

  10. Ei näin! Pete jatkoon mieluummin kuin mitään tuplaintressejä. Huomioitavaa, nykyn mestaruuden miehissä kun materiaali kunnossa, mites sveitsissä meni? Jep, ei ees pronssia…

  11. Mitäs jos valmentais jotain muuta joukkuetta kun classikkia, vaikka sitä omaa joukkuetta mitä nyt kukin kannustaa, käviskö kansalle? Onko tämä kyseisen seuran vika jos liitto päättää et onnistuu valmentaa molempia?

  12. Tarkoittaako tämä sitä, että Jarkko Nieminen pääsee majuun?

  13. Nykystä tulee Tsekin päävalmentaja ja maajoukkueeseen valitaan ”esimerkillinen huippu-urheilija” Roman Sebrle (mm. 10-ottelun olympiakultaa 2004).

  14. Jos Korsmann palkattaisiin majuun ”päävalmentajaksi” niin kuka sinne otettaisiin ”kakkoseksi”?

  15. Emme tule hyväksymään tätä ratkaisua! Ai niin mehän pelaamme ensi kaudella divaria.

  16. Omista lähteistäni olen kuullut, että Nykky menisi valmentamaan maajoukkueen ja klassikin lisäksi Jokerit Salibandyn edustusjoukkuetta ensi kaudella. Mahtaa halleilla käydä keskustelu jo miten jokerit nousee ensi kaudeksi divariin HIfkin paikalle

  17. Siis sählyssä on ahneus kaukana.Katsokaa mitä lätkässä ja futiksessa maksetaan valmentajille.nää on ihan pennosia.homma kumminkin ihan samanlaista.

  18. S7: tietääkseni Sveitsi meni valovuoden edelle näissä touhuissa kun nykky valmensi siellä? Viime kisoissa meinas pudottaa Suomen ja sitten pronssi ei enää kiinnostanutkaan kun olivat niin lähellä finaalia 🙂

  19. Sveitsissä ei kyllä kukaan, yksikään jäänyt kaipaamaan.