Liigat

VeikkausTV-ennakko: ”Neljän pisteen ottelu” Hämeenlinnassa – LASB ja SalBa haluavat välttää karsinnat

24.02.
2017
9 Kommenttia
0
Liigat

Petri Kemppaisen ja Kalle Tyrkkään valmentamalla LASB:lla on ollut vaikeaa. Irtoaisiko tänään voitto? Kuva: Juhani Järvenpää

VeikkausTV tarjoilee perjantai-illan kunniaksi miesten Salibandyliigaa, kun peräkkäin sarjataulukossa karsijan paikoilla olevat LASB ja SalBa Raumalta lyövät yhteen klassisessa ”neljän pisteen ottelussa” Hämeenlinnan Elenia Areenalla klo 18.30 alkaen.

Lähtöasetelmat:

Divarin viime kaudella voittanut ja Salibandyliigaan täksi kaudeksi noussut LASB ihastutti syksyllä pirteillä otteillaan, ja Lahteen kotipaikkansa siirtänyt ex-lammilaisryhmä näytti kuuluvansa heittämällä tälle tasolle. Marraskuisen Steelers-voiton jälkeen liiga-arki koitti kuitenkin rajulla tavalla, ja seuraavista 10 ottelusta Petri Kemppaisen ja Kalle Tyrkkään luotsaama ryhmä voitti vain yhden. Edellinen peli viikko sitten Otaniemessä Indiansin vieraana oli napakka ja ryhdikäs esitys, mutta pisteitä siitäkään ei lähtenyt mukaan ”Heimon” oltua parempi 5-4.

Erityinen ongelma LASB:lle on ollut puolustuspeli, ja maaleja on ropissut Kaapo Kettusen ja Pasi Järvisen selän taakse aivan liian isoja määriä, jotta joukkue olisi päässyt kiinni pisteisiin. Hyökkäyspäässä tilannetta ei ole auttanut se, että kohtuullisen kapeasta ratkaisijamateriaalista paras pistemies Tino Nivala tippui muutama viikko sitten pois. LASB:n loppukauden tehtävä on hyvin yksiselitteisesti uusia paikka liigassa myös ensi kaudelle, ja SalBa kotona on ehdottomasti sellainen peli, josta pisteitä voisi napsia. Loputkin pelit LASB pääsee pelaamaan sille tutulla Elenia Areenalla, joten matkustusrasitetta ei enää pahemmin ole luvassa ennen mahdollisia karsintoja.

Jos ei ole LASB korkealla kuntopuntarissa, niin sitä ei ole myöskään SalBa. 22 ottelusta 12 pinnaa keränneen SalBan kolmas kausi liigatasolla lähti syksyllä siinä määrin hyvin käyntiin, että se onnistui ottamaan marraskuun puoliväliin mennessä neljä pistepottia kaatamalla mm. OLS:n ja Oilersin perätysten vieraissa. MM-kisatauon jälkeen käynnistyi kahdeksan ottelun tappiosuoni, jonka aikana Petri Seppisen suojatit tekivät mm. neljässä pelissä yhteensä neljä maalia ja kärsivät historiallisen 18-2-selkäsaunan Classicin vieraana.

Edelliset 10 ottelua ovat tuoneet yhden voiton, kun M-Teamia vastaan joukkue venyi äärimmäisen tärkeään vierasvoittoon 4-5. Viime lauantaina Jyväskylässä Happee palautti koirapaidat taas tappioiden tielle lukemin 11-6, kun raumalaisten peliinlähtö epäonnistui täydellisesti ja peli oli käytännössä ohi jo ensimmäisen 10 minuutin jälkeen. Maalinteko on ollut läpi kauden täyttä tuskaa, ja yhteensä tehtyjä on 22 ottelun jälkeen vasta 75, eli 3,4 peliä kohden. Kuten LASB:llakin, myös SalBalla loppukauden missiona on uusia sarjapaikka jälleen ensi kaudelle, ja peräkkäin sijoilla 12 ja 13 sarjassa oleville joukkueille tämäniltainen ottelu on toistaiseksi legendaarisesti se kauden tärkein. Tämän illan jälkeen SalBa pääsee pelaamaan neljän vierasottelun jälkeen loput runkosarjan pelit kotona Kauppiksella.

Kuumat ja kylmät:

LASB:n sisäisen pistepörssin kärkipäästä löytyvät odotetusti loukkaantuneena oleva Nivala, Heikki Hätönen sekä aika monta Kainulaisen veljestä. Vasta 17-vuotias Justus Kainulainen on naputellut debyyttikaudellaan mukavat 25 pistettä, ja hänen nimensä kannattaa painaa paksulla tussilla muistiin tulevaisuutta varten.

SalBan pörssikärki Miikka Sokalla on 22 pistettä, eli hän on ollut osallisena noin 30 prosentissa joukkueen tämän kauden maaleista. Odotettua harvemmin tällä kaudella osunut Jani Lehtoniemi kohenteli itseluottamustaan osumalla kahdesti Happeen verkkoon. Kymmenen pinnaa kerännyt kapteeni Antti Keskitalo saa paljon vastuuta, ja kun omiin on ropissut maaleja urakalla, myös plusmiinus näyttää melko karua lukemaa -36.

Yhteinen historia:

Ensimmäinen keskinäinen kohtaaminen liigatasolla nähtiin marraskuussa, kun SalBa oli parempi Raumalla niukasti 5-4. Ennen SalBan liiganousua joukkueet kohtasivat Divarissa viimeksi kaudella 2013-2014, ja tuolloin molemmat voittivat toisensa vieraissa.

Taistelupari:

Heikki Hätönen, LASB – Antti Keskitalo, SalBa

Johtajuuden merkitystä ei kauden tärkeillä hetkillä voi liikaa korostaa, ja nämä ydinsentterit ovat johtajia niin kaukalossa kuin pukukopissakin. Molemmilla joukkueilla on kokemusta isojen panosten kanssa pelaamisesta viime keväiltä, ja rentojen suoritusten löytyminen on avainasemassa tänäkin vuonna. Hätösen lisäksi luonnollisesti myös polvioperaation jälkeen kaukaloon palannut Mikael Järvi on iso liideri LASB:n kopissa.

Kokoonpanot:

Nivala on LASB:n merkittävin poissaolija. SalBan Miikka Sokka ei pelannut Jyväskylässä. Kokoonpanot löytyvät täältä perjantaina viimeistään kaksi tuntia ennen ottelun alkua.

Edelliset ottelut:

17.2. Indians-LASB 5-4
12.2. EräViikingit-LASB 8-2
5.2. M-Team-LASB 11-5

18.2. Happee-SalBa 11-6
11.2. M-Team-SalBa 4-5
9.2. Classic-SalBa 18-2

Tulosvetovihje:

Kumpi löytää rentouden?

Kooveen selkä siintää molempien joukkueiden mielessä, ottelu on erittäin tärkeä molemmille, ja se voi näkyä varovaisuutena ja hermostuneisuutena etenkin ottelun alussa. LASB on esiintynyt nousujohteisesti viime peleissä, ja se on lähtökohtaisesti kotona niukka suosikki pitkästä tappioputkesta huolimatta. Kummallakaan ei voittamisen kokemuksia juuri viime kuukausilta ole.

Pääkallo.fi:n maaliarvio: LASB 5,6,7 – SalBa 3,4,5
Peliaika ja -paikka: Pe 24.2. klo 18.30, Elenia Areena

Veikkauksen Tulosvetoon >

VeikkausTV:n lähetys Hämeenlinnasta käynnistyy hieman ennen ottelua, ja Tulosvedon lisäksi ottelu on myös Pitkävedossa pelattavana useammassa kohteessa.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Henri Pitkänen
Henri Pitkänen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Lappeenranta

Twitter: @HenriPitkanen
#Heimo#
24/02/2017
Tosi jänniä matseja tänään. LASB ja Salba haluaa välttää karsinnat niin kuin Koovee .
Kooveen vastus Steelers taas hamuaa pudotuspelipaikkaa ja Indians yrittää voitolla varmentaa paikkaa pudotuspeliviivan yläpuolella. Tosi panoksellisia otteluita tänään.
FBI
24/02/2017
LASBin pitäisi päästä viime kauden itseluottamus tasolle.
Vaikka eivät osanneet kaikkea niin uskoivat osaavansa. Eli tekivät hyvin sen mitä osasivat.
Nyt tekemin on enemmän jonkin yrittämistä mitä ei oikein osata. EV pelissä pakonomainen tarve purkaa paine oman maalin edustan kautta kun laidan kautta parilla nepillä 1-0.
Herra Järvi lienee kertonut lajista jo liikaa;?
#Heimo#
24/02/2017
Itseluottamus on tärkeää salibandyssa. Paljon vaan katsojia paikalle niin hyvä fiilis hallille saada kunnon trilleri ja jännä ottelu
Arto Kilponen
24/02/2017
Mielestäni tilanne on se, että jos LASB pupeltaa tämän pelin kotonaan SalBaa vastaan, niin voivat ihan suosiolla poistua liigasta. Näin isoilla panoksilla pelattaessa näitä pelejä ei voi möhliä.
Seuraaja
24/02/2017
Elenia ei ole LASBin kotihalli....
JANIINPÄ
24/02/2017
Nyt oli Artolta aika paha.
Näitä pelejä NIMEN omaan möhlitään, koska kuuppa ei kestä jännitystä.
Maila tärisee ja alkaa pelätä edes pelata. Ja jos kaveri tekee yhden, niin morjes.
Eli paineetta pelaa SalBa. Heille se on oikeastaan ihan sama, voi vaan pelata. LaSBin pitää voittaa. Ja siinä on iso ero.
PItänee avata VeikkausTV. Kuva nyt on mitä on. Hyvää matsia molemmille ja kaikille!
FBI
24/02/2017
Tuomari ratkaisi. Oli 3 m päässä ja ei nähnyt selkeää pallon taaksepäin menoa rankkarissa. Voisko joku hyllyttää pariksi kaudeksi...
S7
24/02/2017
Olihan lasb heikko. SalBa se vaan osaa pelata näitä tärkeitä matseja. Kentän heikoin, lasb 59, ratkaisevan rankunkin lahjoitti hölmöilyyn. Kainulaisten liigassa dominointia saataneen vielä odottaa, tänään ei mihkään riittänyt.
Arto Kilponen
24/02/2017
Ei ollut Kainulaisten päivä. Valtteri otti vitosen ja Indiansin peli olikin sitten siinä.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.