Liigat

VeikkausTV-ennakko: Tärkeitä pisteitä jaossa Raholassa – Nokian KrP iskee yhteen Happeen kanssa

13.02.
2017
1 Kommentti
6
Liigat

800 liigapisteen rajapyykkiä lähestyvä Henri Johansson pelaa loistavaa kautta. Tänään on Happeen vuoro yrittää saada mies aisoihin. Kuva: Esa Takalo

VeikkausTV on maanantai-iltana paikalla Tampereen Raholassa, kun pudotuspeliviivan päällä kahdeksantena oleva Nokian KrP haastaa molemmille tärkeässä pelissä kotiareenallaan sarjaviitosen Happeen. KrP haluaa jatkaa pelejä myös runkosarjan jälkeen, ja Happee taas tähyää kovasti kotietua samaisiin kevätkarkeloihin.

Lähtöasetelmat:

Happee-koitokseen 19 sarjapisteen turvin lähtevä Nokian KrP aloitti kauden todella vahvasti, mutta erinomaisen syksyn jälkeen kone on alkanut yskähdellä pahemman kerran. Joulun jälkeen Heikki Luukkosen suojatit hävisivät viidesti putkeen, kunnes Steelers kaatui Raholassa 9-5. Edellinen peli Espoossa päättyi bensakanisterin tyhjennyttyä jälleen tappioon 7-5, vaikka hyvällä ilmeellä liikkeellä ollut KrP johti puolivälissä vielä 1-5. Pudotuspelipaikka vaatisi edellisten kausien perusteella vielä muutaman pisteen, ja tämän illan jälkeen jäljellä on vielä viisi ottelua.

KrP:n menestys tällä kaudella on pohjautunut Santtu Pohjosen hyvään maalivahtipelaamiseen, onnistuneeseen maalinestopeliin sekä Henri Johanssonin hirmuvireeseen. Lisäksi on vaikuttanut siltä, että fyysisesti ryhmä on paremmassa tikissä kuin vuosiin. 52 pistettä latonut Johansson on löytänyt hyvän kemian Joni Henttosen ja Jere Oksasen kanssa, ja alla kippari Matti Koskela on rakentanut peliä erinomaisesti. Kotikentällä Raholassa saldo on tällä kaudella 5-4, mutta mikään helppo paikka halli ei ole vierailla. Happeella on monesti ollut vaikeuksia Raholan arkireissuilla, ja viime vuonna vastaava peli meni ”Näädän” nimiin.

Jos aloitti KrP kautensa räväkästi, viime kauden cup-voittajan sekä SM-pronssimitalistin Happeen startti kauteen oli erittäin nihkeä. Seitsemästä ensimmäisestä pelistä se hävisi neljästi, mutta koneiden käynnistyttyä tahti on ollut parempaa. SPV:lle ja EräViikingeille Seppo Pulkkisen joukot taipuivat niukasti, mutta muuten edellinen tappio on lokakuulta, jolloin juuri KrP puristi pisteet hirvipaidoilta Jyväskylässä.

Edellisessä pelissä lauantaina Oulussa Happee nykäisi päätöserässä kolmen maalin johdon, mutta Joni-Arttu Siepin hattutempulla oululaiset punnersivat tasoihin lukemiin 7-7. Vaikka peli onkin kehittynyt, ailahtelua on vielä havaittavissa, puolustuspäässä on ajoittaisia vaikeuksia ja Oulun hurlumhei-iltapäivä tuskin valmennusta tyydytti. 20 pelistä 24 pinnaa kerännyt Happee on mukana taistelussa kotiedusta, ja Raholan reissun jälkeen on jäljellä vielä kotipainotteisesti viisi peliä.

Kuumat ja kylmät:

Kuten todettua, nokialaisten hahmoja ovat olleet tällä kaudella Johansson, muu ykkösviisikko sekä maalivahti Pohjonen, joka on tarjonnut joukkueelle mahdollisuuksia voittaa illasta toiseen. Laituri Jere Oksanen sivuaa tällä hetkellä yhden kauden piste-ennätystään (27). Latvian ikiliikkuja Morics Krumins on pelannut myös vahvan kauden toistaiseksi.

Happeen Peter Kotilaisen kausi on ollut tyrmäävä, ja pörssittömiä päiviä ei ole ollut. Kotilaisen jälkeen on reilusti tyhjää, mutta myös velipojat Paul ja Panu ovat onnistuneet tekemään mukavan määrän pisteitä. Paul pelaa tehokkainta kauttaan neljään vuoteen, ja Panu on matkalla uuteen piste-ennätykseensä. Esiin täytyy nostaa myös Mäntyharjun voimamies Toni Kuosmanen, joka on tehnyt omat ennätysnumeronsa (9+4) ja ollut muutenkin vireessä. Tuttu ykkösketju Juuso Heikkinen-Petri Kauko-Veli-Matti Hynynen ei ole lähelläkään viime kausilta tuttuja pistemääriä.

Yhteinen historia:

KrP onnistui yllättämään Happeen vieraissa syksyllä lukemin 4-6, joten hirvinutuilla on kalavelkoja makseltavana. Viime kaudella Happee voitti Jyväskylässä lokakuussa 2015 7-5, ja KrP kukisti jyväskyläläiset lähes päivälleen vuosi sitten 7-4. Kalenteria katsomalla siis Happee ei ole voittanut nokialaisia lähes 16 kuukauteen, eikä joukkue monien muiden tavoin todellakaan viihdy Raholassa.

Taistelupari:

Henri Johansson, Nokian KrP – Peter Kotilainen, Happee

Tuiki tuiki tähtönen, iltaisin sua katselen. Nämä rightin veijarit ovat totta vie tuikkineet, ja pistepörssin voitto tullaan ratkaisemaan kaksikon kesken. Vanhan iskukykynsä vaivojen hellitettyä löytänyt Johansson johdatti syksyllä hattutempullaan KrP:n voittoon Jyväskylässä, ja tuolloin Kotilainen jäi yhteen maaliin. Kumpikaan tuskin jää ”kiikareille” tänäänkään.

Kokoonpanot:

KrP:n leirissä on ollut virusta ja pöpöä liikkeellä, ja maanantain rosterissakin voi olla vielä puolikuntoisia pelureita liikkeellä. Kokoonpanot ilmestyvät tänne maanantaina viimeistään pari tuntia ennen ottelun alkua.

Edelliset ottelut:

10.2. Oilers-Nokian KrP 7-5
26.1. Nokian KrP-Steelers 9-5
20.1. Indians-Nokian KrP 6-3

11.2. OLS-Happee 7-7
22.1. Oilers-Happee 2-4
15.1. Happee-LASB 8-6

Tulosvetovihje:

Niukasti hirvirytkeen tahtiin

Viime kaudella Happee kompuroi vastaavassa pelissä, ja joukkue tietää hyvin, mihin he ovat tulossa pelaamaan. Jos KrP saa hurmosta päälle, se voi yllättää, mutta Happee on suosikki vieraissakin. Hirvillä on lauantailta Oulun reissu alla, joten nokialaisilla on lepoetua. Nokian ilme oli perjantaina hyvä, mutta joukkue ei ole välttämättä 100-prosenttisessa iskukunnossa.

Pääkallo.fi:n maaliarvio: Nokian KrP 4,5,6 – Happee 6,7,8
Peliaika ja -paikka: Ma 13.2. klo 18.30, Rahola

Veikkauksen Tulosvetoon >

VeikkausTV:n lähetys Tampereelta käynnistyy hieman ennen ottelua, ja Tulosvedon lisäksi ottelu on myös Pitkävedossa pelattavana useammassa kohteessa.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Henri Pitkänen
Henri Pitkänen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Lappeenranta

Twitter: @HenriPitkanen
Näytönpaikka
13/02/2017
Se on sitten KrP:n Kortetmaalla tänään näytön paikka Happeeta vastaan. Jaa jaa.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.