Video: Hermot menivät Raumalla – hyökkääjä nappasi kertaheitolla 37 jäähyminuuttia

Joni Peltolalla keitti yli sunnuntai-iltana. Kuva: Elmeri Elo.

Joni Peltolalla keitti yli sunnuntai-iltana. Kuva: Elmeri Elo.

Rauman Kauppiksella pelattiin sunnuntaina miesten Salibandyliigaa, kun SalBa kohtasi Seinäjoen Peliveljet. SPV haki liigahistoriansa ensimmäisen voiton Raumalta lukemin 6-1.

Ottelu oli kahden erän ajan todella tasainen, mutta kolmannessa erikoistilanteet käänsivät pelin SPV:lle. Vierasjoukkueen tehokkaimmat olivat kaksi maalia tehtnyt Ville Kuusela, 1+1 -tehot kerännyt Mikko Kohonen sekä kaksi maalia syöttänyt Matias Veikkola.

Ottelun viimeinen, Kohosen viimeistelemä osuma, oli SalBa-hyökkääjä Joni Peltolalle liikaa. Hän avautui tuomarille maalin jälkeen siihen malliin, että kielenkäytön on täytynyt olla hyvin sopimatonta. Jäähytilastoihin merkattiin nimittäin muhkeat 2+5+10+20 lukemat PR 3 -koodin saattelemana.

Ottelutilastot

Elmeri Elon ottelukuvat

33 comments

  1. Ei ihme että hermot menee, kun divari on kutsumassa. Tuota laivaa ei voi enää pelastaa.

  2. Tuon laivan voi pelastaa vielä useammallakin tavalla: Voitto M-Teamista tai LASBista, ja play-outeissa uudestaan pari voittoa jommasta kummasta. Ja vaikka play-outitkin häviäisivät, ei divarin finaalin häviäjä välttämättä karsinnoissa raumlaissi pudota.

  3. Mun mielestä salibandyssa toi maalinliikkumis sääntö on aivan perseestä! Siis tossa yhessäkin maalissa maali oli aivan miten sattuu ja veskari korjas maalin. Siinä samalla sitten tulikin veto ja maali hyväksyttiin.. Tuo sääntö että peliä ei laiteta poikki jos maali liikkuu on aivan hirveä. Pitäisi kehittää joku juttu miten ton maalin sais pysymään paikallaan. Tai jos sellaista ei jakseta suunnitella, niin voisi olla sellainen sääntö että kun veskari korjaa maalia, niin vetäminen on sen aikaa kielletty. Miettikää nyt vaikka jos tuollaiseen maaliin mitä tässä pelissä nähtiin ratkeisi superfinaali.. Olis se NOLOA!

  4. No säännöt on sääntöjä. Ei sitä maalia oikein voi pultatakaan kiinni.

  5. TIEDOLLE: juuri noin hölmön vastauksen liitto tuohon varmasti antaisi:DD

  6. Viisainta olisi ollut jättää maali siihen paikkaan missä oli. Luulen että Kortelainen olisi ainakin torjunut laukauksen? Olisi seurannut kiistapallo. Toki maalivahdin pitää siirtää maali takaisin mahdollisimman nopeasti.

  7. NOLOA tuossa oli vain SalBan moken toiminta. Luulisi pelaajan osaavan lajin säännöt. Ja toinen NOLO tuossa matsissa oli Peltola. Mutta onko NOLOUS lopulta niin paha juttu?

  8. Veskan ensisijainen tehtävä on torjua. Hölmöilyä siirtää maalia katse pois pallosta. Olisi jättänyt siihen, niin joko olisi voinut torjua, tai ainakin peli ois pantu poikki.

  9. Ensinäkin protestoimisjäähyjä ja sääntöä todella asiatonta kielenkäyttöä voisi poistaa kokonaan tai ainakin keventää että ääritapauksessa se on korkeintaan 2 tai 5min ottaen mallia vaikkapa englannin jalkapallosta aika paljon saa huutaa fucking cunttia tuomarille ja soittaa suuta että edea keltainen nousee. Omasta mielestä ei kannata ruveta tuomariksi jos ei yhtää palautetta kestä oli siinä kirosanoja tai ei, loukkaako se tuomaria henkilökohtaisesti vai ei. Omia kokemuksia on todella huonoja sählykentiltä sanomalla no mikäs v*ttu tuossa nyt oli ja protestoimisesta boksiin.. vaikka tuommosessa tilanteessa tuomari vois sanoa minkä rikkeen hän näki ei sitä kummiskaan täysjärkinen enään sen ekan kysäsyn jälkeen ala vääntämään..

  10. Joidenkin tuomareiden, kuten tämän herran toimia saa luvan kanssa kommentoida ainoastaan pelaajat, joilla on tuttu nimi selässä. Muuten lävähtää nopeasti iso jäähy.

  11. ”Fucking cunt” on PALAUTETTA?

    Huh huh… se on v*ttuilua ja solvausta, eikä sitä tarvitse yhdenkään tuomarin kuunnella. Pihalle vaan jos tuollaista tulee, niin loppuu tuollaiset ”palautteet” nopeasti.

  12. Toi oli vaan dumarin täysmoka, Kohonen siirtää maalin = vapari Salballe.

  13. Salibandyssä on mielestäni lisääntynyt muutamassa vuodessa ”Talk to my hand” -tuomarit. Tuomarin käytöksellä on iso merkitys ja vaikutus käytösrangaistuksiin. Tuomari voi eleillä, ilmeillä ja puheilla provosoida tahtomattaan (toivottavasti ei löydy tuomareita, jotka haluavat provosoida tahallaan) tai vastaavasti pitää homman nätisti kasassa.

    Jokaista tilannetta ei tuomarin tietenkään tarvitse selitellä, mutta jos huutelua tulee paljon, niin saattaa jopa olla, että siihen on aihetta ja tuomari voi käydä asiallisesti (ei tyyliin ”nyt loppuu huutelu tai täytyy pistää istumaan”) jututtamassa kapteenia tai valmentajaa, ehkä jopa molempia. Uskon että sillä saadaan suuri osa tilanteista rauhoittumaan. Iso merkitys miten tuomari osaa kommunikoida.

    Olisi mielenkiintoista nähdä tilastoja kuka/ketkä tuomarit antavat eniten käytösrangaistuksia ja miten kuumimmat pelit on edennyt ja millaisia on kyseisten tuomareiden toiminta ottelutilanteessa, varsinkin ”kuumissa” peleissä.

    En tosiaankaan tiedä millainen peli yllä oleva peli kokonaisuudessaan on ollut, mutta ilmeisesti ainakin SPV:n viides maali herätti tunteita Salban riveissä. Miten tuomarit selvittivät tilanteen? Kävikö Salban penkillä avaamassa sääntöjä ja oman näkemyksensä? Onko tuomarin pakko tehdä niin? Ei varmaankaan, mutta olisiko voinut käydä? Olisi varmaan, mutta olisiko auttanut? En tiedä, mutta tuskin haittaakaan olisi ollut.

    Peltolan reaktioon on todennäköisesti vaikuttanut pelin aiemmat tapahtumat (myös sarjatilanne yms. taustalla), jotka sitten purkautuivat ainakin Salban mielestä kyseenalaiseen tilanteeseen (Prokki tuupataan yli laidan, jonka jälkeen SPV teki maalin).

    Ei mitään hajua mitä Peltola tilanteessa sanoo, mutta ilmeisesti tulee jäähyn arvoista tavaraa. Haluaisin kyllä tietää mitä sanoi, kun oli 2+5+10+20 -arvoista tekstiä 🙂

    Mielenkiintoista on katsoa tuomarin reagointia. Kädet lanteille ja jäähy, se on ok, mutta loppu: mykkäkoulu, käden heiluttelut boxin suuntaan, tuijotus perään, että ”sanopa vielä jotain, niin saan laitettua lisää”.

    Mites jos olisi laittanut kädet lanteille ja antanut jäähyn ja sen jälkeen sanonut, että nyt sanoit pahasti (ei ehkä ihan noilla sanoilla), mutta vielä selviät kakkosella. ”Mielestäni tilanteessa ei ollut rikettä ja sillä nyt mennään” tai jotain. Tai olisi vaikka tehnyt noi käänteisessä järjestyksessä, ensin varoitus ja oma näkemys ja sitten vasta jäähy. Voi toki olla, että sanoi jotain mitä ei vaan voinut jättää huomioimatta. Elekieli joka tapauksessa tuomarilla on todella heikkoa, ei ainakaan tilannetta rouhoitteleva.

  14. Olen samaa mieltä siitä, että tuo maalin siirtymissääntö on syvältä ja häiritseehän se nyt maalivahtia kun maali osoitti salban vaihtoaitiota päin, joten ymmärrän että kortelainen lähti korjaamaan tilannetta. Täytyy myös sanoa että peli ei mitenkään ratkennut tuomareihin, mutta olihan linja melko sekava, toivottavasti kyseiset herrat ei vihellä ratkaisupelejä. Lisäksi kohonen tosiaan itse siirsi maalin pois. Kyllä se nimi siellä selässä taitaa vaikuttaa noihin pillipiipareihin.

  15. Kai tuo Peltola sai jäähyjä siitä kun ei puolustanut? Kumma homma ettei liigassa pärjää jos seisoskelee ”kädet taskussa” keskialueella. Vähän vilkaisin tuota koostetta niin fakta on ettei tuossa pelissä SalBalla riitä tekemisen taso SPV:tä vastaan. Ihan alasarjatason virheitä tulee. Kannatteeko siitä muita syyttää ja kiroilla muille kuin itselleen? Kyllä täältä Suomesta kaikille sopiva sarjataso löytyy.

    Vaikka maali pitäisikin siirtää ASAP paikoilleen niin kai sitä nyt pelata saa tilanteet loppuun eli seurata peliä niin kauan kunnes pallo on pois omalta kenttäpuoliskolta.

    NHL:ssä kokeilivat sitä aikoinaan että laittoivat maalit kiinni pelikenttään. Ihan (kisosana) huonoin seurauksin. Se siitä.

  16. Vastustajien hyökkääjät hipelöi maalikehikoita ihan tahallaan ja tuomarit ei tee mitään.Kyllä pitäisi antaa jäähyjä maalin tahallisesta siirrosta.Ps.hyökkääjät,siirtäkää sitä maalia vaikka vain 5-10 cm sivuun ja sitten seuraavassa tilanteessa laukaus siihen kulmaan mitä on siirtäny sivuun. 🙂

  17. sitten kääntää sen maalin läpiajossa toisella kädellä väärinpäin ja vetää takakautta tyhjiin 🙂 helppoa kun saa siirtää maalia

  18. Ottelun tuomarit olivat pihalla koko pelin molemmin puolin huonoja tuomioita eivät keskustelleet pelaajien tai valmentajien kanssa toivottavasti kyseiset pillipiiparit viheltävät jatkossa korkeintaan koulujen välisiä pelejä

  19. En ole ikinä kuullut että kukaan olisi saanut käytösrangaistusta tai protestointi-jäähyä turhasta. Se on jäähy mikä otetaan. Sitä ei tuomarit koskaan anna, ellei sitä pyydetä.

    Tuomarit on ihmisiä, ja se jatkuva valitus ja nillitys mitä tuomareille jatkuvasti tulee, menee enemmän tai vähemmän kaikilla tuomareilla sipuliin. Josko pelaajat ja valmentajat koittaisi olla hiljaa ja pelata, tai edes kohteliaasti kysyä asioita, eikä aloittaa aina sitä juttelua ”mikä vittu” tai muulla vastaavalla lausahduksella. Voisi olla mukavampaa kaikilla.

  20. Pitäisi pistää peli poikki kun maali siirtyy.Ihan kuin lätkässä.Ei siinäkään veskari ala siirtelemään maalia paikalleen kesken pelin.

  21. Tuomari käski Kortelaista laittamaan maalin paikalleen. Ymmärrän täysin Kortelaisen reaktion tuomaria kohtaan, vielä kun Kohonen oli se pelaaja joka sen maalin siirsi. Peltola taas kommentoi maalia edeltänyttä tilannetta SalBan vaihtoaition edessä. Selkeä virhe jäi viheltämättä syystä tai toisesta.

  22. Onko ”Jumppa” tämä että ”tuomari käski Kortelaista laittamaan maalin paikalleen” tieto? Itse koitin etsiä tästä viitteitä videolta, enkä niitä löytänyt..? Ymmärrän maalivahdin harmistuksen jos erotuomari sitoi hänet siirtämään maalia paikalleen, ja sitten veto menee maaliin… Voi toki myös olla että heillä (ET-MV) sattui kommunikointivirhe siitä koska se maali pitää laittaa paikalleen.. ..mene ja tiedä.

    Nimimerkille ”maalivahti” tiedoksi että vastustajan maalin siirtäminen on salibandyssä sanktioitu vapaalyönnin arvoiseksi rikkeeksi…

  23. Mr Hankey; loistava kommentti & lisäyksenä että aikaahan on eupatella yksittäisessä pelissä, mutta kun 90% tuomaroitavista peleistä lienee turnausmuotoisia niin ei siellä hirveesti jutwlla joka pelissä
    Pyritään ohjaamaan ja täten välttämään peovot ja ylilyönnit.

  24. No eikös tuo kohosen maalin siirto melko tahalliselta näytä?? Voisi tuomaritkin käyttää ihan maalaisjärkeä tilanteessa. Olisi ollut hauska nähdä sama tilanna speven puolustuspäässä kun joku salban pelaaja olisi siirtänyt speven maalia. Epäilen että peli olisi vihelletty poikki….

  25. No kylläpäs se niin on, että sarjataulukossa alempana olevaa niin gamalasti aina sorsitaan ja hyljeksitään. Kivasta tervehdyksestä laputetaan ulos, tuomarit ei anna tehdä kun yhden maalin per peli, maalivahti ei saa torjua, kun tuomari kielsi, voittaakkaan ei saa. Kuka vastaa!?!

  26. Olennaista olisi huomata, että nämä kaksi maalia molemmat syötti Salban pelaaja. Aiemmassa 7 oli toki kahden korvaajan ahdistama, mutta silti,s avasi suoraan keskelle takakarvaajan lapaan. Tässä viimeisessä taas oman vaihtoaition edessä käsittämätöntä lällyttelyä, ja pallo suoraan vastustajan lapaan, ja taas omissa soi.
    Kun joukkueen tila on tuollainen, ei ole ihme, että jonkun pinna pettää. Usein se silloin pettää tuomareihin, kun ei omilleenkaan oikein kesken pelin voi huutaa. Tässä tapauksessa se ei edes ihmetytä, kun tuo tuomari on paikallinen eli näitten jantterien saba- ja futispelejä junnuista saakka vislannut, kenties jonkun pelaajan entinen opettajakin.
    Johonkin se paha olo ja ahdistus vaan purkautuu. Sellaista on elämä.

  27. Joo en väitäkkään että peli ratkesi tuomareihin ja onhan salba ollut huono keväällä, mutta silti tuo tuo tuomarilinja ei ollut paras mahdollinen sunnuntaina

  28. Ei kannata liikutella maalia, kun maalikehikon sisään osuminen ei vielä riitä, pitää osua kenttään merkittyjen tolppien välistä.

  29. Tarkkailijalle: Kyllä siinä näin kävi. Tuomari käski Kortelaista asettamaan maalin paikallensa ja hetkeä myöhemmin palllo olikin rysässä. Ja Peltola ei käyttänyt mitään rumaa kieltä, huomautti tuomaria samasta asiasta jossa tässä ketjussa on jo ollut puhetta….. maajoukkuemiehistä…. kuului katsomoon asti tämä kommentti. Sen jälkeen heilahti punalappu.

  30. Sanoiko, että ”anteeksi hyvä tuomari, olisin hitusen eri mieltä ehkä äskeisestä tilanteesta”?

  31. Kyllä tää maalin siirtyminen on vähän harmaata aluetta salibandyssä. Maali voi siirtyä myös tahattomasti (kuten usein käykin) pelitilanteessa ja tilanne edelleen jatkua sen jälkeen siten, että ainakana maalivahdilla ei ole mitään mahdollisuutta alkaa keskittymään kehikoiden asetteluun. Samaan aikaan kuitenkin pallo voi päätyä maaliin paikasta, jossa normaalisti olisi vaikkapa sivurauta, mutta silti näitä maaleja hyväksytään.

  32. Mielestäni ainakin tuossa tilanteessa, jossa Kohonen itse siirtää maalia ilman mitään apua Salban pelaajilta, peli pitäisi ehdottomasti pistää poikki. Vaikeuttaa ihan kohtuuttomasti maalivahdin työtä, kun ei tiedä, missä ne maalin kuvitteelliset rajat menee.

  33. SPV haki liigahistoriansa ensimmäisen voiton Raumalta lukemin 6-1.