Liigat

Video: Liigavalmentaja tylytti Valavuorta – ”Annettiin kutsu treeneihin, ja eipä miestä näkynyt”

20.02.
2017
12 Kommenttia
2
Liigat

Kuva: Kuvakaappaus videosta.

Jyväskylän Happee antoi raumalaiselle SalBalle kylmää kyytiä miesten Salibandyliigan lauantain ottelussa. Happeen 11–6-voiton jälkeen lehdistötilaisuudessa esiin nousi jälleen paljon viime aikoina puhuttanut tasoerokeskustelu.

SalBa sai kolmannessa erässä kaunisteltua numeroita, mutta kaksi ensimmäistä erää olivat kotijoukkueen tylyä näytöstä. Happee meni kahdeksannen peliminuutin kohdalla jo 5–0-johtoon, ja toisen erän päätteeksi lukemat olivat 10–2.

Ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa joukkueiden päävalmentajilta kysyttiin mielipidettä paljon pinnalla olleeseen liigan tasoerokeskusteluun.

– Kyllä sen kritiikin ymmärrän niiltä, jotka näkevät pelin. Eihän tällaisia tuloksia saisi tulla. Me kuitenkin yritämme omilla resursseilla tehdä sen, mitä pystymme, SalBa-luotsi Petri Seppinen vastasi.

Taannoin myös mediapersoona Aleksi Valavuori otti Minäkin olisin voinut pelata Salibandyliigassa -blogitekstissään kantaa keskusteluun.

– Se nyt vaan ei ole oikein, että Peter Kotilainen, Miko Kailiala, Tero Tiitu, Henri Johansson, Jani Kukkola ja moni muu tähtistatuksen omaava huippu-urheilija joutuu veivaamaan pubijengejä vastaan sarjassa, jota liigaksi kutsutaan, Valavuori kirjoitti blogissaan viitaten sarjan häntäpään joukkueisiin.

Seppinen ja SalBa kutsuivat Valavuoren Twitterin välityksellä omiin treeneihinsä kokeilemaan tasoa. Lehdistötilaisuudessa Seppinen kertoi painavasti mielipiteensä blogikirjoituksesta.

– Uskon, että joka jätkä tätä hommaa tekee ihan tosissaan, eikä lähdetä siihen pubijengivertaukseen. Joku pelle, joka tulee lajin ulkopuolelta eikä ymmärrä lajista mitään, sanoo, että voisi tulla liigaan pelaamaan. Annettiin kutsu, ja eipä miestä missään näkynyt.

Sunnuntaina Seppinen ja Valavuori jatkoivat asian puintia Twitterissä.

Lauantain ottelussa tehot 5+3 iskenyt Peter Kotilainen jakoi myös värikkäitä kommenttejaan.

– Toisaalta, jos olisin jäänyt kotiin, SalBa olisi voittanut, Kotilainen nauratti paikalla olleita.

Lehdistötilaisuus:

Maalikooste:

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Anssi Karjalainen
Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Jyväskylä

Twitter: @A_Karjalainen
Espoo
20/02/2017
Näyttää erikoiselta kun koripallomies alkaa arvostelemaan ja antaa "asiantuntijana" neuvoja salibandyyn.
Salibandy on pelottavan suosittu näköjään kun pitää dissata..
46
20/02/2017
Seppinen on ihan oikeassa haukkuessaan Valavuorta pelleksi. Mitään muuta tuo mies ei ole.
Minäpahoitinmieleni
20/02/2017
46: niin onhan se kamalaa, kun joku nykypäivänä (kun kaiken pitää kasvaa pumpulissa) sanoo asioita suoraan vaikka eivät olisi positiivisia ja kannustavia :)
Paavo
20/02/2017
Kovin pieneksi menee salibandyliiga, jos siinä pelaamiseen olisi oikeus vain näillä Valavuoren nostattamilla "tähtistatuksen" omaavilla pelaajilla...

Kiva että salibandyn tila jaksaa huolettaa koripallomiestäkin noin väkevin sanoin... Toki tuli mitätöineeksi koko lajin kommentillaan että hänkin olisi voinut pelata salibandyliigassa. Samoin on tosi loukkaavaa kutsua osaa joukkueista pubijengeiksi, kun totuudessa ovat kuitenkin kaukana siitä. Kielikuvia joo. Kielikuvinakin nuo ovat äärimmäisen epäonnistuneita välittäen ainoastaan ylimielisyyttä, halveksuntaa ja vähättelyä kertoen enempi itse kommentoijasta kuin mistään muusta. Juuri sitä samaa mitä nämä "tähtistatuksen" omaavat pelaajatkin ovat omilla avautumisillaan viestittäneet. Siinä tähtisumussa ei tunnu näkevän sitä tosiasiaa, että salibandy, liigatasollakin, on muuta kuin he ja että laji elää ja hengittää vielä sen jälkeenkin kun nämä "tähtistatuksen" omaavat pelaajat ovat ripustaneet pelikenkänsä naulakkoon. Sekin päivä kun vielä koittaa, uskokaa tai älkää. Juu-u, ihan tosi. Nuoria tulevaisuuden maajoukkuemiehiä liigassa pelaaminen varmasti kehittää ja haastaa parempiin tuloksiin. Niitä maajoukkuemiehiä voi muuten tulla muualtakin kuin muutamasta ns. suuresta seurasta. Salibandyssä käy muuten kuin mäkihypyssä, jos keskitytään VAIN olemassa olevaan.

Perjantain tv-pelin erätauolla kuultiin järkevää ja perusteltua puhetta aiheesta tämän perkeleiden pärräämisen ja vähättelyn sijaan. Kiitos ko. herroille siitä. Kritiikkiä saa ja pitää esittää, sillä eihän ilman sitä tapahdu kehitystä. Pointti onkin siinä kuinka palautteesi ja kritiikkisi esität. Fiksu ihminen ymmärtää, että ylimielisyydellä ja vähättelyllä saa kyllä paljon melua ja itseensä kohdistuvan ikävän vastareaktion, mutta itse asia, tärkeäkin, jää siinä tyrskeessä sivuseikaksi. Joillakin ihmisistä on vielä käytöstapoja.

Mitä tästä "rakentavasta" keskustelusta jää isoinpana mieleen ? Että nämä Valavuoren nostattamat "tähtistatuksen" omaavat pelaajat ovat suuria pelaajia sekä upeita tyyppejä? Että he ovat liigajärjestelmän uhreja ja peli-ilokin on viety? Ööööö.... Ei. Isoimpa asiana mieleen jää ylimielisyys, halveksunta, vähättely. Minä, minä ja muut ei oo mitään. Joku saattaisi käyttää k-kirjaimella alkavaa yhdyssanaakin, mutta jätetään se nyt väliin. Hyvät tavat estää... -heh-
Nikkeri
20/02/2017
PAAVO:n kanssa täysin samaa mieltä. Pitäis vähän pystyä näkemään sitä isompaa kuvaa eikä vaan minä itse aina. Nää Valavuoren jutut on nyt mitä on niin kuin itse mieskin..
S7
20/02/2017
Kuka nyt noita valavuoren horinoita viitsii enää edes lukea? Äijä polttanut jokaiseen lajiin sillat missä ollut. No toisaalta saavutus ois sekin jos säbään polttais ennen kuin ois edes mukana :-D
Jonninmoinen friikki
20/02/2017
Valavuorihan on itse pubimanageri ja GM osaston kingi eli mukaan vaan säbään näyttämään tekemisen mallia omalla esimerkillä....tai ehkö mielummin ei kiitos.
Pysyklön mahd. kaukana hienosta lajista.
Kuoma
20/02/2017
Valavuori asia jätkä. Jos hän on amisaikoinaan ollut about Timo Toivosen tasoinen kaveri niin varmasti olisi kiigassa pärjännyt jos olisi säbään panostanut. Ei hän väitä tällä hetkellä säbäliigassa pärjäävänsä. Asiat oikeaaan kontekstiinsa!
#Heimo#
20/02/2017
Minä.olen sitä mieltä, että ei kyllä Valavuori pärjäisi Salibandyliigassakaan. Eikä saisi kutsua pubijengeiksi.
Kasi
20/02/2017
Hei ystavat hyvat,jattakaa nyt herrajumala Valavuori rauhaan ja keskittykaa johonkin muihin asiohin ,vai pitaa pahaa Han on teille tehnyt?!
Santtu
20/02/2017
Miten PAAVO tuossa aiemmin kirjoittikaan... Jos ottaa raflaavasti kantaa, niin saa vastaanottaa samanlaisia vastineita. Aika maltillisiahan noi Valavuoreen kohdistuvat kommentit on sitäpaitsi olleet ja hän tuon keskustelun aloitti. Muillakin on oikeus mielipiteensä.
Peet
20/02/2017
Ali Koljonen taas kommentoi!

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.