Liigat

Naisten liigajoukkueen valmennus vaihtuu – Markus Huhtimosta uusi pääkäskijä

21.02.
2017
17 Kommenttia
3
Liigat

Markus Huhtimo on ensi kaudella EräViikinkien naisten päävalmentaja. Kuva: Kuvakaappaus videolta.

Naisten Salibandyliigassa pelaava EräViikingit uudistaa valmennustiiminsä ensi kaudelle.

Päävastuun tiimistä kaudella 2017-18 tulee ottamaan Markus Huhtimo. Pelaajana Huhtimolla on viisi Suomen mestaruutta, neljä Suomen Cupin voittoa ja yksi Champions Cupin voitto.

Pelaajauran jälkeen hän oli mukana Viikinkien valmennusryhmässä. Valmentajana tililtä löytyy yksi Champions Cupin voitto, kaksi Suomen Cupin voittoa sekä yksi SM-hopea ja kolme SM-pronssia. Naisten maajoukkueen valmennustiimissäkin vaikuttava Huhtimo oli mukana saavuttamassa naisten MM-hopeamitalia vuoden 2015 kotikisoista. Tällä kaudella Huhtimo on ollut yksi EräViikinkien miesten valmentajista ja ollut osana myös naisten valmennustiimiä.

– Nyt avautui tällainen mahdollisuus ja tässä on aika nopealla syklillä hommat edennyt. Todella odottava tunnelma. Kun on ollut naisten kotikisoissa mukana ja nähnyt tavallaan siellä sitä keihäänkärkeä, niin koen tällä hetkellä sellaisen poltteen ja fiiliksen, että olisi kiva päästä naisten sarjaan vaikuttamaan ja katsoa, miten siellä rahkeet riittävät, Huhtimo kommentoi seuran nettisivuilla.

Huhtimon lisäksi valmennustiimiin kuuluu yksi Suomen menestyneimmistä valmentajista, Timo Suonpää. Suonpää on voittanut naisten Salibandyliigassa valmentajana yhden Suomen mestaruuden, ollut neljä kertaa hopealla ja kahdesti pronssilla.

– Jos maailman suurin salibandyseura pyytää valmentajaksi, niin ei siitä voi olla kuin innoissaan. Innokkaana, todella innokkaana lähden tähän projektiin, Suonpää totesi.

Jatkumoa EräViikinkien valmennukseen tuo Marko Vaittinen, joka on tällä hetkellä edustusjoukkueessa Janne Nissisen aisaparina. Vaittinen toimii jatkossa myös A-tyttöjen päävalmentajana ja hänen tärkeänä tehtävänään on linkittää juniorit edustusjoukkueeseen.

Kolmikon sopimusten kesto on kahden vuoden mittainen. Heidän lisäkseen valmennusta tulee täydentämään maalivahtivalmentaja Tony Bäcksbacka, joka on toiminut miesten joukkueen ja poikien U19-maajoukkueen maalivahtivalmentajana kuluvalla kaudella. Tiimiin lisätään lähiaikoina myös fysiikkavalmentaja ja hieroja.

EräViikinkien uutinen aiheesta.

Markus Huhtimon haastattelu seuran Youtube-kanavalla:

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Vaasa

Twitter: @ilkkakittila
Nyt floppas
22/02/2017
Tulee musta kausi jossa maalivahti ainoa joka tietää mitä pitäisi tehdä...
Mosanmäki forever
22/02/2017
Mitä ihmettä Naava oikein puuhaa? Hommaa Erään koutsin jonka kaikista viimeiseksi halutaan nähdä seuran logo rinnassa! Vuosia puhunut paskaa Erän pelaajista. Ylimielisellä käytöksellä muiden seurojen pelaajia, toimihenkilöitä ja tuomareita kohtaan ei saa aikaan muuta kuin vastareaktiona inhoa. Kuinka kehtaat suonpää katsoa Erän pelaajia silmiin?
Hah
22/02/2017
Sitä mekin mielenkiinnolla odotetaan :DDD
jj
22/02/2017
Voi kyynel... Alkaa ilmeisesti muissa seuroissa hieman ahdistamaan... Odotettavissa hieman vankempaa menoa jatkossa naisten liigan osalta Mosalla.
Hah
22/02/2017
Taitaa palaute olla ihan suoraan Mosalta! Ehkä siellä odotetaan suonpään vetävän puoli prota mukanaan - saas nähdä miten äijän käy! Mitään vankempaa menoa näillä ervin pelaajien toimesta ei tule tapahtumaan vaikka valmentajaksi nimettäisiin itse Moses!
Kahdet kasvot, hame päällä
22/02/2017
Uskomaton on ollut kyllä Naavan valinta. Mies hymyilee vastaan tullessaan, mutta puukkoa tulee selkään kun selän käännät. Ja vaikka palaute tuleekin suoraan Mosalta niin mitä sitten? Siinä on mies kellomekko päällä. Ja luulenpa ettei Prosta montaa tule. On varmasti helpotus Prolaisille tämän miehen pois lähtö. Ikävä juttu kokonaisuudessaan Eräviikingeille.
JJ
22/02/2017
On se niin... Kaikkea pitää yrittää. Jos vähän provotaan negalla ja siitä sitten... No aika näyttää kuka tästä hyötyy ja kuka ei. Innolla odotetaan Pron uutta coachia... Ja jotainhan varmaan on syytä Mosallakin tehdä, kun viime vuodet naisten puolella ovat olleet kohtuu synkkää konttaamista. Tuskinpa se touhu ainakaan huonommaksi voi muuttua?!?!
Hah
22/02/2017
Ehkä suorapuheiseksi itseään tituleeraava herra pitää tästä vilpittömästä, suoraan sydämmestä tulevasta arviosta, joka on kaiken lisäksi totuuden mukaista ensimmäisen kommentin osala. Joo Onnea vaan virveille! Ja mielenkiintoista kuka hyppää pron puikkoihin!
Hmmm
22/02/2017
Voihan sitä pudota divariin...
Mosan mies
22/02/2017
Näköjään jotain ahdistaa? Jokainen asioista ymmärtävä tietää, että Mosalla jatkossa naisten liigan paras valmennusryhmä kasassa. Aika kivasti molempien herrojen valmentamat ryhmät ovat aikaisemmin pärjänneet. On sitten vedetty kellohameissa tai ilman. Eli tervetuloa Mahu&Timi! Ja ymmärtäähän sen, että se muita alueen jengejä huolestuttaa...
Ainoana keinona surullisesti on yrittää kylvää negaa "seuran sisältä". Ei ole kovin vaikeaa arvata mistä suunnasta noita viestejä tulee? Hyvä vaan, että herättää tunteita. Tuleepahan paikallispeleihin tunnetta pitkästä aikaa! Ja eiköhän jokainen pelaaja jatkossakin löydä itselleen mieluisan ympäristön sählyä pelailla.... On se sitten Porvoossa, Nurmijärvellä, Mosalla, Rusalla, Tampereella tai vaikka Sveitsissä.
Posin kautta
22/02/2017
Varmasti myös toiveita, että valmennus vetää puoleensa potentiaalisia pelaajia ja jokainen todellakin voi valita joukkueen missä pelaa tätä leikkimielistä sählyä!
justjoo
23/02/2017
Hienoa,jotain yritystä eränkin suunnalta pitkästä aikaa. Toivotaan,että ensi kaudella naisten salibandyssä Helsinkiläinen joukkue kärkikahinoissa. Tsemppiä vaan.
Tietäjä
24/02/2017
Ei taida olla Ervin naisten valmennus ainut, joka kokee muodonmuutoksen. Taitanee helsinkiläiset pyrkiä kummallakin pääsarjapuolella johtotähdeksi. Pron pelaajat plussaa, mutta mitä uskotte vaikkapa Tiimin huippulupausten tykkäilevän joukkueen menestyksestä kuluvalla kaudella? Ervi kokonaan uudistetulla rosterilla ensi kauteen, vähintäänkin välierissä tavataan.
Ou nou
24/02/2017
"Pron pelaajat plussaa" Voihan sitä haaveilla :DDD Joku reissutyttö voi innostua, mutta Prolle tulossa uusi halli,joukkueessa on kiinteä runkopelaajajengi ja uusi valmentaja, joka tuo kyllä riittävästi vahvistuksia ensikaudelle! Kyllä nyt pitää ervin käydä mosamiehen listaa läpi ihan sveitsiä myöten, jos aiotaan saada mestaruudesta taisteleva jengi kokoon! Toivottavasti onnistuu - Prollekin vähän haastetta näihin paikallisvääntöihin!
Hmm
24/02/2017
Itse pohdin mitä nykyiset pelaajat ajattelee kun elokuussa sanotaa että kiitos mutta ei kiitos!
ou nou
24/02/2017
Tiimistä voi olla lähtiöitä ja pron tiimin pelaajat myös. Ja miksei Stadi haluaisi rakentaa menestyjäjoukkuetta, onhan se vähän noloa, että sieltä ei olla koskaan noustu välieriin... Ja miehissäkin on ollut haastetta sitten ssv:n. Onnea vaan yritykselle! Classichan sen vie, metaruuden, näillä näkymin vielä vuosia!
jep
25/02/2017
Katsokaahan tarkemmin erän naisten historia:) Nelinkertainen Suomen Mestari.....

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.