Liigat

Viimeisin käänne – EräViikingit hakee muutosta Kailialan saamaan pelikieltoon

21.02.
2017
8 Kommenttia
0
Liigat

EräViikingit hakee muutosta Miko Kailialan (oik.) saamaan kahden ottelun pelikieltoon. Kuva: Esa Takalo

Salibandyliigan EräViikinkejä edustavalle Miko Kailialalle lätkäistiin tiistaina kahden ottelun pelikielto ja hänen edustamalleen seuralle 100 euron sakkorangaistus lauantain Steelers-ottelun tapahtumien vuoksi.

EräViikingit uutisoi myöhemmin tiistaina, että joukkue aikoo hakea muutosta maajoukkuehyökkääjän rangaistukseen. Samassa uutisessa ilmoitettiin, että joukkue on täysin eri mieltä ”taklauksen” tahallisuudesta.

Itse kurinpitopäätöksessä EräViikinkien näkemys oli tämä:

EräViikingit on käsitellyt pelissä sattuneen tilanteen ja videotuomarin päätöksen yhdessä valmennustiimin ja Miko Kailialan kanssa. EräViikinkien kanta on, että kyse oli pelitilanteesta, jossa tapahtui tahaton kontakti Kailialan yrittäessä peittää vastustajan vetoa. EräViikingit korostaa, että molemmilla tuomareilla Markku Heikkisellä ja Toni Pekkisellä on täysin esteetön näkyvyys tilanteeseen, eivätkä he tuomitse tilanteesta rangaistuksia. Vastineen liitteenä on valokuva päädystä tilannehetkeltä, jossa näkyy tuomari Pekkisen katsovan suoraan kohti kyseistä pelitilannetta. Tuomari Heikkinen myös katsoo kyseisen tilanteen syntymistä.

Mikäli tuomiota ei muuteta, Kailiala huilaa 25.2 pelattavan M-Team-ottelun sekä 1.3 pelattavan TPS-ottelun.

Uutinen pelikiellosta
Tapaus videolla
Kurinpitopäätös kokonaisuudessa

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Stadi
21/02/2017
Säälittävää valittamista aivan selkeästi tahallinen. Kailiala jatkaa liikkeen jo laukauksen lähdettyä ja kontakti päähän.
OK
22/02/2017
Toivottavasti tulee muutos.4 peliä pannaa ja 200 egee :-)
Arto Kilponen
22/02/2017
Ai perhana. Nyt tulee kyllä rajusti turpaan M-Teamilta, jos Kailiala ei pelaa. Sehän voi päättyä vaikka vain alle 20 maalin erolla EräViikinkien hyväksi :(
Minäpahoitinmieleni
22/02/2017
Nyt on kivat sakot :D hyvä että vaarallisia tilanteita puidaan mut onhan noi maassa makoilut ha kieriskelyt myös säälittävää katsottavaa varsinkin kun pystyy jatkaa peliä :/
JZ
22/02/2017
Kurinpidon kannalta on muuten kanssa kohtalaisen epäoleellista arvuutella paljonko Johansson tilanteessa näyttelee. Rangaistus teosta.

Keskustelupalstoilla siitä toki voi repiä iloa jos siltä tuntuu. Kyllä siinä näyttäis vähän Jurkkaa olevan mukana minustakin, mutta yhtälailla: tarpeeton ja vaarallinen tilanne, rapsut sen mukaan.
JZ
22/02/2017
EV:n perustelu "tuomarit katsoivat kohti tilannetta" on myös hieman erikoinen. Eihän tämä nyt koskaan ennenkään ole ollut mikään tae sille, että nopean tilanteen myös näkee ja ymmärtää oikein - etenkään kun vertailukohtana on kelailla rauhassa hidastusta hyvälaatuisesta videosta.
Pelle
22/02/2017
Poika joka kitisee kentällä ja sen ulkopuolella. Hyvä, että kerrankin myös maajoukkuepelaajalle annetaan rangaistus telomisesta. Eihän tuossa minkäänlaista peittoliikettä ole. Yrittää vain miestä ajaa pystyyn
FT
22/02/2017
Päivänselvä tilanne, turhaa itkevät.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.