AL: KrP-luotsi ampuu kovilla: ”Laasonen on hyppinyt nyt kolmessa pelissä”

Heikki Luukkonen (vas.) syyttää syyttää Roni Laasosta (oik.) jäähyjen kalastelusta. Kuvat: Juhani Järvenpää

Heikki Luukkonen (vas.) syyttää syyttää Roni Laasosta (oik.) jäähyjen kalastelusta. Kuvat: Juhani Järvenpää

Nokian KrP:n ja EräViikinkien välisessä puolivälieräsarjassa on pelattu nyt kolme ensimmäistä ottelua. KrP:n pääkäskijä Heikki Luukkonen avasi sanaisen arkkunsa sunnuntain ottelun jälkeen Aamulehdessä ja syytti EräViikinkien Roni Laasosta jäähyjen kalastelusta.

Luukkosta kismitti eritoten Rene Anderssonin toisessa erässä ottama viiden minuutin jäähy, jonka aikana EräViikingit rankaisi vierasjoukkuetta kahdesti ja voitti lopulta ottelun maalein 5-3. Luukkosen mukaan Laasonen kalasteli rangaistuksen Anderssonille.

– Laasonen on hyppinyt nyt kolmessa pelissä ja sai nyt kalasteltua viiden minuutin ylivoiman.

– Laasonen kaatui kevyesti. Kahden minuutin jäähy olisi ehkä ollut paikallaan, mutta tämä oli tuomareilta iso ratkaisu, Luukkonen sanoi lehdelle.

Luukkosen mukaan tapaus ei ollut ensimmäinen laatuaan ottelusarjassa.

– Ensimmäisessä pelissä hän kalasti Anderssonille jäähyn. Hän repi Anderssonia shortseista. Molemmat lensivät laidan yli, mutta meille tuli jäähy. Toisessa pelissä hän hyppäsi kevyestä kontaktista, josta tuli rankkari. Hän on aika pahasti vienyt höplästä tuomareita, Luukkonen paalutti.

EräViikingit on voittanut sarjan kaksi edellistä peliä ja johtaa voitoin 2-1. Välieriin pääsy vaatii neljä voittoa. Puolivälieräsarja jatkuu keskiviikkona Raholassa.

– Pelasimme todella hyvän kolmannen erän, mutta aika loppui kesken. Olen tosi ylpeä meidän jengistä. Iso ennakkosuosikki pystyttiin haastamaan tänäänkin, Luukkonen kertasi ottelun muuta antia.

Ottelutilastot

30 comments

  1. Nojaa.. Kyllähän siinä näytti tuomarit käyvän keskustelussaan kontaktin osumakohtaa läpi eleistä päätellen. Kontakti tuli polvi/reisi -tasoon. Että olisin jopa punaista voinut odotella.. En oikein tiedä mikä kakkosen sääntökohta täyttyy. Taitaa olla vaan Luukkonen lukenut Karri Kiven kirjaa ja koettaa laittaa painetta dumareiden suuntaan. 😉

  2. onni oli ettei kukkola ”loukkaantunu” kun henttonen löi mailalla olkapäähän , horjahti kyllä pahasti tilanteessa.

  3. Pakko kyllä kompata Luukkosta ja todeta, että menihän eilen tuomareilta Anderssonin femma ja Henttosen kakkonen aika pahasti vihkoon. Andersson kyllä laittaa ns. ovet kiinni ja pysäyttää täten hyökkäyksen joten selvä jäähyn paikka. Mutta että 5min? En kyllä muista nähneeni vastaavasta estämisestä ikinä kenenkään vitosta saavan.

    Toisessa tilanteessa Kukkola tökkää, jonka jälkeen Henttonen tökkää=Kukkolaan ”sattuu” ja Henttonen boksiin? Eikö tilanteessa olisi pitänyt molemmat laittaa jäähylle?

    Kyllähän ErVi pelissä edellä oli ja loi paljon enemmän paikkoja, mutta kyllä peli olisi voinut olla erilainen ilman näitä tuomioita.

  4. Ottamatta kantaa tähän tilanteeseen…(muuten kuin, että tuskin tämä KRPn valmentaja aivan turhista nostaa tällaisen porun)….. toteaisin, että eiköhän nyt jätetä tästälähin nämä filmaamiset pois. Se on niin säälittävää. Tässä pitäisi mitata se mikä joukkue on paras pelaamaan salibandyä, eikä siihen saisi vaikuttaa vippaskonsteilla. Samoin kuin doping ja rasismi pitää kitkeä pois urheilusta samoin pitää kitkeä filmaaminen. Jos ei esim. Eräviikingit muuten voita niin onhan se säälittävä tapa voittaa filminpätkien avulla.

  5. Miksi urheilussa pitää ylipäänsä filmata? Ja sitten ihmetellään miksi tuomarit eivät näe filmin taakse? Miksi valmentaja sallii omassa joukkueessaan filmauksen?

  6. Varmasti jotain perää koska ei luukkonen turhasta valita ja ei olisi ensimmäinen kerta kun laasonen filmaisi

  7. Laasonen pitäisi poistaa liigasta ja kaikki muutkin filmaajat. Ominkin silmin nähnyt niin monta tilannetta jossa laasonen filmaa. #filmikunkku

  8. Mahtavia pelaajia täynnä tämä ervi tasoero kailialat ja huhtimot ja filmi laasonen.

  9. Älä anna vastustajalle mahdollisuutta filmata vaan pelaa ja lopeta ruikuttaminen! Jokainen alasarjasta lähtien tietää että niitä käytetään kun tulee mahdollisuus varsinkin kun on pleijarit käynnissä.

  10. Entäs se KrP:n pelaaja joka sukekelsi vihellyksen jälkeen pikku hipaisusta sunnuntain pelissä. Tuomarikin piti hänelle pienen puhuttelun. Ai niin, ne olikin ne EV:n suuntaan viheltävät tuomarit…
    Luukkonen yrittää nyt hämmentää tuomareita. Sen verran kaksi erää KrP oli jäljessä, että vaihtoehdot oli mailaan lyöminen, selkään ajo tai kaksin käsin vastustassa roikkuminen. Kivahan se olis jos noihin ei puututtaisi. Niin vois pärjätä EV:lle.

  11. @Reikäpää

    En nyt heti saa päähäni ketä KrP:n pelaajaa tarkoitat, mutta eikös se ole vaan hyvä asia jos tuomari ei mennyt ”halpaan” ja piti kaverille puhuttelun? Se on totta, että KrP oli ensimmäiset kaksi erää jäljessä, mutta se ei poista sitä tosiasiaa että tuomari vihelsi pari kyseenalaista jäähyä Nokialle.

    Ja mitä pärjäämiseen tulee niin taitaa KrP olla nimenomaan jo nyt yllättänyt kaikki pärjäämisellään ErViä vastaan, varsinkin kun peilaa runkosarjan peleihin, ja hyvä niin! Toivottavasti saadaan vielä hyvä ja tiukka sarja.

  12. Olet oikeassa Henttonen sukelsi Aron tuuppaisusta ja syy siihen oli tällä kertaa sarkasmi. Sarkasmin syynä se, että Kukkola filmasi aiemmin Henttosen osumasta, josta Henttoselle jäähy.

  13. Henttosen filmaus ei kuitenkaan ollut kovin tuottoisa, hyvä ettei joutunut jäähylle, selvisi puhuttelulla. Kukkolan ja Laasosen filmit upposivat sitä vastoin tuomareihin nätisti.

  14. Tiedät itsekkin että laasonen on sarja pahin filmaaja ja myös sen että tuomarit ovat olleet ev:n puolella pahasti. Ja mitä mailaan lyömisiin ja repimisiin tulee niin ne ovat menneet tasan. Vaikka olet ev fani ei tarvitse tulla tänne levittämään harha tietoa.

  15. Kyllä tämä on evn pohjanoteeraus. Ärsytää tuollaiset pelaajat

  16. ev voitaisiin poistaa koko sarjasta mitään hyötyä koko seurasta

  17. Voi lapset lapset. Lopettakaa ruikutus ja pelatkaa. Vois Luukkonenkin näyttää mallia, eikä lähteä Huhtamon tielle. Paras voittaa, eikä tuomarit pysty paras neljästä sarjaa peukaloimaan..Itseasiassa tämä kaksikko on selvinnyt kiitettävästi .

  18. Kova pelimiäs tekee kaikkensa voittaakseen. Siksi myös fudiksessa filmataan. Jos filmaukset halutaan pois niin sakkoja jakelemaan niinkuin änärissä.

  19. Aikamoinen ajojahti on kyllä saatu käyntiin täällä. Luukkoselta turhaa huutelua, jolla ei halua mitään muuta kuin kääntää tuomareiden huomion. Esimerkiksi tuo Anderssonille tuomittu 5min oli aivan oikein. Noissa tilanteissa, kun toisen liike estetään polven eteen laittamisella, voi sattua erittäinkin isosti. Täällä tietysti varmaan toivotaankin Laasosen loukkaantumista, joten ei tästä asiasta sen enempää..

    En muutenkaan ymmärrä miksi täällä palstalla käydään jatkuvasti niin kuumana. Kaikkia haukutaan kaikesta ja jokainen asia on päin prinkkalaa. Ennen keskustelu oli vain joukkueista, mutta nyt ollaan jo siirrytty suoriin henkilökohtaisiin haukkumisiin. Tätä asiaa ei tietenkään paranna se, että myös joukkueiden valmentajat ovat lähteneet mukaan.

    Mietitäänpä suomalaisia huippuvalmentajia Ahosta, Nykkyä, Koposta ym. Kuinka usein he lähtevät suoraan lynkkaamaan jotain vastustaja joukkueen pelaaja? Aivan, eivät koskaan. Valot päälle.

  20. Seinäjoella ajellaan veskari niin kylmäksi, että joutuu jättämään pelin kesken. Tästä tuomarit antavat 2 min. Laasosen estämisestä 5 min. Aika linjatonta on tuomareiden työskentely. Ev valmentaja haukkuu vain toisten ottelutapahtumia ja tasoeroja. Mahtavan tapahtuman järjestivät tosiaan sunnuntaina.

  21. Olipas jälleen kerran Eräviikingit tehneet mahtavan ottelutapahtuman…. Katsojia ei lähes lainkaan, Nokian fanit pitivät onneksi ääntä hallissa. En tiedä missä ottelutapahtumassa se Huhutimo oikein on pyörinyt mutta jos omat tapahtumat ovat tuota tasoa niin saisi kaveri pitää naamansa kiinni ja kunnioittaa myös muita!!!

  22. Ervin sivuille tulleessa maalikoosteessa näkyi tämä Laasosen tilanne. Andersson laittaa polven eteen ja sulkee tien, aivan selkeä vitonen. Luukkonen teki kyllä nyt itsestään pellen itkemällä noin selvästä tilanteesta. Nyt olisi kyllä anteeksipyyntö tuomareita kohtaan paikallaan!

  23. Samaa mieltä Jamon kanssa.
    Kun sääntökirjasta poistui ”taktinen rike” jäähy, niin sen jälkeen tuli nämä polvella estelyt ja selvät mailarikkeet mukaan. Ylivoimahyökkäykset estetään hinnalla millä hyvänsä.
    Oliko tää Luukkonen maajoukkuevalmentaja?

  24. Mitä se ”Kuhmu” täällä oikein huutelee..? Kerro nyt ihmeessä että koska tuollainen ”taktinen rike” -jäähy on ollut sääntökirjassa, ja koska se sitten sieltä poistettiin? Oletan nyt siis kuitenkin puhuttavan salibandyn sääntökirjasta…

  25. Kun tässä on päässyt katselemaan tämän kauden EV:n pelit joko katsomossa tai striiminä niin olen tehnyt sellaisen havainnon, että meitä rikotaan koko ajan ja me ei olla vielä onnistuttu tekemään yhtään selvää rikettä.

  26. Kommentoin asiaa enkä huudellut sen enempää kuin Luukkonen.

    ”Taktinen rike” vai millä nimelle se nyt olikaan, oli salibandyssä muutamia vuosia sitten. Jos joku tätä palstaa lukeva tuomari sattuu muistamaan asian, niin voisi kertoa tarkemmin.

    Tällä säännöllä haluttiin nopeuttaa peliä ja että jäähyjä vihellettäisiin herkemmin rikkeistä, joissa vastapuoli olisi pääsemässä ylivoimahyökkäykseen, mutta palloton joukkue rikkoo vain vapaalyönnin arvoisesti. Kun tuomari on rikkeen viheltänyt, niin vastustaja ehtii pelin katketessa ryhmittymään omaan päähän.