Ulkomaat

Allsvenskanissa erikoinen suoritus – joukkueen maaliero kauden jälkeen 398 maalia pakkasella

08.03.
2017
0 Kommenttia
2
Ulkomaat

IBF Göteborgin kausi oli sangen mielenkiintoinen ainakin joukkueen maalivahtien kannalta. Kuvituskuva: Iiro Karesniemi

Salibandyn Allsvenskanin etelälohkossa pelaava IBF Göteborg keräsi vähintäänkin kyseenalaista mainetta tällä kaudella, sillä Ruotsin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaava joukkue väänsi runkosarjan 22 ottelua maalein 48-446, joten maaliero jäi peräti 398 maalia pakkaselle.

Keskimäärin joukkue teki alle 2,2 maalia ottelua kohden ja päästi peleissä keskimäärin 20,3 osumaa per peli.

Joukkue rikkoi myös useita Allsvenskanin ennätyksiä. Helmikuun 18. päivä IBF Göteborg hävisi Kim Nilssonin tähdittämälle FBC Kalmarsundille maalein 33-3, ja tuo tulos (36 maalia) on sarjan historian maalirikkain ottelu. Syksyllä ryhmä hävisi runkosarjan voittaneelle Jönköpings IK:lle maalein 33-1, joka on taasen sarjan historian isoin voitto ja samalla toki myös suurinumeroisin tappio.

Tehtyjen maalien määrä (48) on sarjan historian pienin yhden kauden aikana. Sattumoisin myös päästettyjen maalien määrä (446) on sarjan uusi ennätys. Tämän lisäksi joukkueen suoritukset avittivat vastustajien pelaajia rikkomaan muutamia sarjatason henkilökohtaisia ennätyksiä.

Joukkueen kokoonpano näytti kauden alla vielä laajahkolta ja tasokkaaltakin, mutta ryhmästä poistui ennen kautta paljon nimenomaan hyviä pelaajia. Tämän myötä arvioitiin, että joukkue jopa luopuisi sarjapaikastaan.

Ruotsista saatujen tietojen perusteella IBF Göteborgilla ei ollut kunnon valmentajaa ja kaikki lähestulkoon pelaamaan halunneet pääsivät kentälle. Osa pelaajista oli myös sangen nuoria eli 17-18-vuotiaita. Jotkut pelaajat joukkue joutui hankkimaan 5. divisioonasta. Pelaajapulasta kärsinyt ryhmä pelasi ajoittain kapealla kokoonpanolla. Joka tapauksessa joukkue nähdään tulevalla kaudella Division 1-tasolla.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.