Divarin runkosarja päätökseen – NST ja LeBa karsivat sarjapaikastaan

NST ja LeBa ratkovat kumpi säilyy ja kumpi tippuu. Kuva: Markku Taurama.

NST ja LeBa ratkovat kumpi säilyy ja kumpi tippuu. Arkistokuva: Markku Taurama.

Miesten Divarin runkosarjan viimeiset pelit pelattiin tänään. Pudotuspelijoukkueet olivat selvillä jo ennen päivän kierrosta, mutta tänään selvisivät kaikki lopulliset sijoitukset.

LeBa nappasi kotonaan voiton playoff-paikan jo varmistaneesta SB Vaasasta lukemin 10-6, mutta se ei riittänyt sarjapaikan suoraan säilyttämiseen, sillä Blue Fox onnistui hakemaan vierasvoiton Sipoosta lukemin 7-3. LeBa kohtaa näin ollen alaspäin karsinnoissa tänään Erä Akatemialta pisteet ottaneen Lappeenrannan NST:n.

Akatemian tappion myötä Karhut kipusi 10-5 -voitolla Limingasta runkosarjan toiselle sijalle. Ennakko-oletuksiin nähden loistavan kauden pelannut Nurmon Jymy puolestaan kiilasi sekin ohi akateemikoista voittamalla Loviisan Torin numeroin 10-4.

Näin ollen vielä tänä iltana runkosarjan voittaja SB Welhot valitsee sijoille 5-8 sijoittuneista Loviisasta, Limingasta, Josbasta ja SB Vaasasta ensimmäisenä haluamansa pudotuspelivastustajan. Seuraavaksi valitsee Karhut, sitten Nurmo ja viimeinen vaihtoehto jää viimeisen kotietujoukkueen, Erä Akatemian vastustajaksi.

FBC Turun, ÅIF:n ja Blue Foxin kausi päättyy tähän. NST ja LeBa pelaavat karsinnan, jonka häviäjä tippuu kakkosdivariin. HIFK putoaa sarjasta suoraan.

Divarin sarjataulukko

Miesten Divari:
17:00 HIFK-SB Welhot 5-11 Ottelutilastot
17:00 Josba-FBC Turku 7-3 Ottelutilastot
17:00 LeBa SB-SB Vaasa 10-6 Ottelutilastot
17:00 NST-Erä Akatemia 8-7 Ottelutilastot
17:00 ÅIF-Blue Fox 3-7 Ottelutilastot
17:00 LNM-Karhut 5-10 Ottelutilastot
17:00 NJ-Loviisan Tor 10-4 Ottelutilastot

16 comments

  1. Eikös nst pelannut liigaa viime kaudella? Missä vika kun ens kaudella seura löytyy kakkosdivarista

  2. NSTeen joukkue koostuu Bjunioreista ,miten niillä voi pärjätä aikuisia miehiä vastaan..

  3. Harmi että leba hävinnyt 7peliä tällä kaudella yhdellä maalilla toivon itse että nst tippuu ennemmin kakkoseen

  4. Raholassa nähtiin tänään Johanssonin kauden 50 maali, joka unohdettiin merkitä pöytäkirjaan? 58:33 Johansson viimeistelee 6-4 Oksasen syötöstä tyhjiin, mutta virallisissa tilastoissa tämä on merkitty Oksaselle, ei syöttäjää. Ei näitä 50 maalin ylityksiä kovin usein nähdä, joten aika kaardinaalimoka tilastoinnissa. Maksavana satunnaisena viihdekatsoja raahauduin paikalle ja yksi iso syy siihen Johanssonin 50:n maalin.näkeminen ja virallisesti sitä ei sitten nähtykkään.

  5. Toivottavasti leba tippuu. NYT LIIAN LÄHEKKÄIN TUOLLA ALUEELLA kaks divari seuraa. Ei tule menestystä kummallekkaan edustukselle jos joutuvat vuodesta toiseen kilpailemaan pelaajista.

    Tämä on vain minun mielipiteeni, karua mutta toivotaan että leba tippuu niin tuolta alueelta on ehkä mahdollista saada taas liiga joukkue kartalle.

    Tämä perustuu siihen että saadaan alueen parhaat pelaajat keskitettyä yhteen seuraan ja joukkueeseen.

    Pahoittakaa mielenne, nst saa luvan jyrätä leban karsinnoissa 😉

  6. Täytyypä sanoa, että sarjajärjestelmä on ainakin itsessään mennyt parempaan suuntaan; mikäli vanhalla oltaisiin menty, niin HIFK:in lisäksi suoria tippujia olisi olleet LeBa SB ja NST. LeBalla matkaa pudotuspeleihin vain 5p, ja NST:llä 6p. Nyt toinen näistä saa pitää paikkansa Divarissa. Tietysti harmi ettei molemmat – toivotaan että tilalle löytyy vähintään yhtä laadukas jengi.

  7. Ja jännä homma. Että joukkue joka häviää peräti seitsemän peliä. Voittaa D1varin runkosarjan. Meinaan Kuopion Welhot. Kakkonen Porin Karhut jäi kolmenpisteen päähän. Tasainen sarja…

  8. Katsotaan ensiksi tämän vuoden pudotuspelit loppuun, niin nähdään tuleeko alueelle menestystä. Josba nääs ollu aika hyväsä lennos.

  9. PKARJALAN kommenttiin…samaa mieltä siitä että alueen parhaat pelaajat ois tärkeetä saada keskitettyä yhteen joukkueeseen ja sitä kautta salibandyä saada takaisin nousuun kohti liigaa.On yksi suuri tekijä mikä vaikuttaa tällä alueella ja se on valmennus,valmentajat.Sitä voi jokainen joka haluaa miettiä mitä tarkoitan.
    Tsemppiä jokatapauksessa Leballe!

  10. Johanssonille tullaan merkkaamaan tänään syntynyt 50 maali.

  11. Kaikki tietää ketkä ja mitkä valmentajat on k***ut pohjois-karjalaisen salibandyn, sitä tuskin tarvitsee mainita erikseen 😀

    Tästä kertoo jo se että alueelta puuttuu tietty ikä haarukka kokonaan divari ja liiga kentiltä.

    Mutta aivan mahtavaa että asioista uskalletaan puhua!

  12. Löytyykö pohjois-karjalasta monta valmentajaa jotka ovat pudottaneet joukkueen sekä A-junioreiden sm-sarjasta että divarista? Meriitti sekin.

  13. Monta peliä on tämä playout sarja leballa ja nst:llä

  14. Eikös se ole kahdesta voitosta poikki?
    Karjalaisena pahaa tekee, kun joko Pohjois- tai Etelä-Karjalasta pitää joukkueen poistua sarjasta.

  15. Ihan oikein meni maali Johanssonille, kannattanee tarkistaa faktat eikä uskoa pelkkään kuulutukseen… Tämä on myös väärä kommenttipalsta.