Liigat

Video: Espoossa jälleen rankkarijännäri – Oilersin pää kesti toistamiseen

22.03.
2017
33 Kommenttia
0
Liigat

Oilers-SPV päättyi Oilersin juhlintaan rankkareiden jälkeen. Kuva: Markku Taurama

Espoossa nähtiin jälleen kerran todellinen jännitysnäytelmä, kun Oilers ja SPV kohtasivat neljännen kerran miesten Salibandyliigan puolivälierissä. Lopulta voiton korjasi Oilers lukemin 8-7 rankkarikisan jälkeen.

Oilersin ja SPV:n kohtaamisessa avauserä oli vieraiden, mutta toinen erä kotijoukkueen. Avauserässä Joona Kukko ja Tuukka Kiviranta osuivat seinäjokelaisille ja Markus Markkola espoolaisille. Toisessa erässä Eino Pesu toi isännät tasoihin ja Casper Pfitzner vei ”öljymiehet” ensi kertaa johtoon.

Kolmannessa erässä nähtiin todellista maalijuhlaa. Ensin Sylvester Raikamo vei Oilersin kahden maalin johtoon, mutta parivaljakko Kiviranta ja Kukko toivat SPV:n tasoihin. Sen jälkeen Oilers siirtyi uudelleen johtoon, mutta SPV nousi taas rinnalle ja ohi. Neljä minuuttia ennen loppua isännät tasoittivat, mutta minuutti myöhemmin vieraat onnistuivat jälleen maalinteossa. Pelikellossa oli enää 55 sekuntia, kun Oilers tasoitti vielä kerran ja kuten joukkueiden edellisessä Espoon kohtaamisessa, edessä oli jatkoaika.

Jatkoaika oli maaliton ja ratkaisua haettiin tässä otteluparissa toistamiseen rankkareilla. Ratkaisu nähtiin seitsemännessä laukojaparissa.

Rankkarikisassa SPV:ltä onnistuivat Tuomas Mustonen kahdesti ja Harri Karjala kertaalleen. Oilersin onnistujina olivat Risto Töllikkö, Markus Markkola ja Jesperi Lindfors kahdesti. Twitterissä herätti keskustelua SPV:n Matias Veikkolan maaliin uponnut rangaistuslaukaus, joka hylättiin, koska tuomarit näkivät pallon menneen taaksepäin.

Ottelun tehokkain kokonaisuudessaan oli Markus Markkola tehoin 2+3. SPV:n tehokkain oli pisteet 1+2 tehtaillut Tuukka Kiviranta.

Otteluoitot ovat nyt tasan 2-2. Välieräpaikka irtoaa neljällä voitolla
.

Ottelutilastot

Ottelun ratkaisuhetket näet oheiselta videolta:

Omalaatuinen Happee nähdään kuudetta vuotta putkeen välierissä: ”Ihan sama mikä joukkue tulee vastaan”

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Vaasa

Twitter: @ilkkakittila
60100
22/03/2017
Ei voi kun ihailla Oilersin venymistä. Huikea sarja jatkuu vielä pitkään.
Junnu#8
22/03/2017
No SPV voittaa kolmannen kotiottelunsa putkeen. Ja sitten Espoon pelissä the ryöstö. Ja välieriin lompsis.
Rankku
22/03/2017
Jännään väittääkö joku ettei mennyt taaksepäin?
Ernu
22/03/2017
Ja tuomaripeliinhän se kaatui taas.
Uskomaton
22/03/2017
Ihana Oilers. Hyvää Casper ja Oilers
HM
22/03/2017
On kyllä aikamoinen mussuttajalauma tämä speve. Jos me oilerskannattajat valitetaan usein tappion hetkellä vähän kaikesta (yleensä tuomaripelistä), niin seinäjoki tekee sitä kyllä ihan pelaajien ja etenkin valmentajan toimesta kesken pelin. Aivan älytöntä käsien levittelyä, tuomarien ohjeistamista ja ihmeellisiä palavereita heidän kanssaan. Tuossa mittakaavassa ei kyllä näe muiden joukkueiden harrastavan samaa. Ei siis ihme, että päästävät kaverin aina lopussa lähelle kun ei koposellakaan pysy fokus omassa tekemisessa sitten millään.

Niin ja pakko sanoa, että onnistui kyllä tuomaripari hyvin! Kontrasti edelliseen kuin yö ja päivä.
Minäpahoitinmieleni
22/03/2017
Raikamo on aika varma näissä rankkareissa. Kolme jo putkeen epäonnistunut :D onneks muut onnistuu :)
EL JUDAS
22/03/2017
SPV:n selkäranka katkaistu. Oilers ryöstää vieraissa ja sunnuntaina sarja poikki niin pääsee Seinäjoen Mussuttajat rentoutumaan aurinkotuoliin. #Öljykevät
tuomarit hiljaa
22/03/2017
en ymmärrä miksi tuomarit lähti tuohon vuoropuheluun SPV penkin kanssa, kyllä siinä helposti alkaa ymmärtämään näitä ihmekantoja

kentällä SPV kamppaili ihan rehdisti ja tyylikkäästi, penkki on nyt jotenkin ylilatautunut

tuomarit voivat lopettaa sen dialogin, jokaista vihellystä ei tarvitse erikseen käydä perustelemassa, jos on jotain oikeasti tarvetta niin sitten tietysti, sellaiset kerran-kaks pelissä

ukkoa putoo nyt puolin ja toisin siihen tahtiin että välierässä toinen iso kävelee helposti finaaliin leveämällä materiaalilla
Yläsen mummo
22/03/2017
Meni taaksepäin - selvästi!
Markkolallakin saatto mennä noin tuuman.

Tuomaripari oli pelin aikana hyvin mukana. Rangaistuspotkuissa saatto tulla feelu. No nehän tasaantuu pitkässä juoksussa.
Zäbäleinen
22/03/2017
Ylijohtava voisi ottaa sen viivoittimensa esiin ja kyhätä YouTubeen viivoja, kuinka Koski aikoinaan kuljetti rankkarissa taaksepäin, mitä ei koskaan käynyt. Tänään Markkolan rankkari meni selkeästi taaksepäin, mutta tuomio oli täysin väärä, kun tuomittiin maaliksi.
Joku
22/03/2017
Tuomarit otti ratkasijan viitan
Espoo
22/03/2017
Uskomatonta jännitystä tässä otteluparissa!
Tuomarit ei tällä kertaa ottaneet roolia, kiitos tästä ja toivotaan että jatkavat samalla linjalla.
Seinäjokelaiset tekivät muutaman taidokkaan maalin, vaikka erikoinen pelitapa kun tapetaan pelin tempo aina kun Holopainen on kentällä, pakki-pakki palaaminen on pahinta säbän kehityksen kannalta., katsojien aliarvoistamista. Voisiko tulevaisuudessa tulla sääntömuutos? Esim.max 30 sek. sääntö omalla puolustusalueella?
Oilers on salibandy!
säbäukko
22/03/2017
Ainahan se on näin mennyt että kehäkolmosen ulkopuolisia joukkueita sorsitaan.Tämä touhu alkaa jo junnujen sm sarjoissa.Koskee muitakin palloilulajeja kuin säbää tämä tuomarointi.
Pitää olla selkeesti parempi kuin vastustaja ettei tuomarit voi vaikuttaa lopputulokseen.Toivonkin että happee tai spv vie mestaruuden.Pari maalia sai oilers lahjaksi tuomarivirheillä.Yksi tuli oilerssin avustuksella mutta se oli laillinen pörsä.
Enymmärrä
22/03/2017
Miten voi liigatasolle päästä tuomarit jotka ei nähny kummallakaan kerralla että markkolan rankkari meni taaksepäin? Nyt on jo aika huolestua
Jykä
22/03/2017
Näyttää olevan Stadin nukkumalähiöläisille tärkeämpää päästä tuulettamaan vastustajan tappiota kuin omaa voittoa. Kyllä tuo elvistely vielä kostautuu ja saa pojat viettää kesälomaa Espoon keskuksessa.
jykä?
22/03/2017
voi voi jykä, missä täällä nyt on ilkuttu? taitaa kyyneleet sumentaa silmät
Huvittavaa
22/03/2017
Varsin söpöä tämä Espoolaisten SPV:n ja fanien mollaaminen. Espoon kesäteatteri saa hyviä näyttelijöitä kun pelit päättyy. Noilla rangaistuksien kalastelu kaatumisilla voisi saada pian jopa Hollywoodissa pystin. Kehuskellaan öljymiehillä, tämä öljy ei kyllä vauvaöljyä kummempaa nyt ole. Tuomari kaksikko oli kyllä edellisiä parempia ja kohtuu hyvin kartalla pelissä. Taisi sielä ainakin yksi kaksiminuuttinen tulla näistä hyvin näytellyistä kaatumisista. Harmi jos näin hyvää taistelua pitää tälläisillä keinoilla kääntää voitoksi. Rankkarit asia erikseen...
Jykä
22/03/2017
Puhuin kyllä pelaajista, en sinusta narsissi.
Arttemi
22/03/2017
Karavaani kulkee, koirat haukkuu, pojat pelaa ja tuomarit viheltää!
Mennää näillä eikö nii?
Tieto
22/03/2017
Meikän harjaantunut tuomareita kritisoiva katse kyllä huomasi 4-5 ns taktista rikettä, joista ei penalttia tullut eikä aina edes vaparia. Olen nähnyt parempaa tuomarointia, mutta ei peli siihen ratkennut. Rankkarit on hyvä nähdä videolta kuin myös peliajan rankkariin johtanut rike. Näytti katsomoon ettei ollut rike.
JZ
23/03/2017
Numerot 88 tänään ratkaisijoina. Markkola Oilerssilla, sekä Spevellä Hannula, joka oli uskomattoman keitaalla rankkareissa.
Toni
23/03/2017
Pienet asiat nämä ratkaisee. Maali sinne, maali tänne. Heinolan oma liike rankkarin ampujan mukana ja siinä arvioida - ilman niitä Ylijohtavan apuviivoja - meneekö pallo taaksepäin, aikamoista silmäpeliä. Kentässä käytössä olevat kiintopisteet liikkuvat koko ajan. Tänään tuollainen silmäpeli suosi selvästi Espoota. Olisiko tilanne ollut sama, jos Heinola olisi seurannut kriittiset tilanteet paikallaan maalialueen viivoja hyödyntäen?
...
23/03/2017
Viihdyttävä matsi oli. Jäähyt 4-0. Olisi pitänyt olla Speveltä pari napsua ahnaampaa haastoa, että olisi saanut Oilersille myös jäähyjä hankittua. Siinä olisi voinut olla pelin kääntämiseen mahdollisuus. Rankut nyt on sitten aina rankkuja.....
SisuT
23/03/2017
Jykälle : Tiedäthän että narsissi on kukkanen? Käyt koulut loppuun ennen kuin alat kuittailemaan muille täällä. Ei jatkoon
voisiko
23/03/2017
Oilers julkaista kaikki rankkarit tuosta kuvakulmasta, niin siitä varmaan näkis hyvin myös SPV:n hylätyn maalin. Ei tarttisi enää väitellä kuka oli oikeassa.
Fanseat
23/03/2017
Selostaja ja kommentaattori Manner ovat liian virkamiesmäisiä ja kuivia, tunnetta kaivattaisiin peliin. Turhaa krititiikkiä ja omia mielipiteitä, kohteena liian usein yksittäinen pelaaja.
Tuomo Reponen on kyllä paras näistä fanseat selostajista, tosin Alkio on legenda jota kaivataan takaisin.
ISTV
23/03/2017
Ville Hokkanen on kyllä pirtein salibandyselostaja. On hienoa, että eri ääniä selostamassa.
Fanseat2
23/03/2017
En saa kiinni tuosta Oilersin matsin selostajan ja Mannerin virkamiesmäisyydestä. Itse tosin en kaipaakaan nasaalihuutajia ja Tuomas Virkkusen matkijoita vaan asiallista tapahtumien kerrontaa. Vähän tosin eilisellä selostajalla turhaan nousi ääni, kun Oilers tasoitti matsin ja myös tuossa kun Kaltiainen nappasi ratkaisevan. Taitaa olla Oilers-kytkös kun noin suoraan hehkutti Lerssin voittoa.
KimmoQ
23/03/2017
Onko niin, että tuota kuudetta Espoon finaalia ei näe mistään? Se oli jossain vaiheessa Fanseatin aikataulussa, mutta nyt poistunut. Harmittava juttu jos ei näy, kun tuossa sarja katkennee.
KimmoQ
23/03/2017
Toki puolivälierästä kyse eikä niinkään finaalista, kuten alunperin argumentoin.
Elina
23/03/2017
Ooh Espoon Oilersille sellaaset terveiset täältä etelä-pohjanmaalta notta SPV tuloo voittamaan kirkkaasti nämä tulevat pelit ;D, ja ihan turha filmata ! Ja jos ei nuppi kestä ni sitten voi miettiä tulevaisuuren suunnitelmia uurestaan! Ja ai niin kiviä taskuun notta pysytte pystyssä :D
Junnu#8
23/03/2017
Itseäni tuo Sanen analyyttinen linja miellyttää. Omaa niin pitkän peliuran. Että osaa kunnolla arkumentoida pelin tilanteet.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.