Ulkomaat

Hallitseva mestari jäämässä ulos Sveitsin finaalista – suomalaisnuorukainen playoff-pörssin kärjessä

29.03.
2017
6 Kommenttia
2
Ulkomaat

Esa Jussila on luotsaamassa Alligator Malansia voittoon hallitsevasta mestarista. Kuva: Unihockey.ch.

Sveitsin salibandyliiga NLA:n pudotuspelit ovat käynnissä. Meneillään on välierävaihe. Tällä hetkellä näyttää, että viime vuoden Sveitsin mestari GC Zürich on jäämässä ulos Superfinaalista.

Pääkallo.fi:ssä ei keväällä liialti ole ollut juttuja Sveitsin suunnalta. Tässä vaiheessa onkin hyvä kerrata hieman runkosarjasijoituksia, sekä menneitä puolivälieriä.

Runkosarjassa Ville Lastikan ja Tatu Väänäsen SV Wiler-Ersigen oli totutun kova ja nappasi kärkipaikan 57 pisteellään. Se voitti runkosarjan peräti yhdeksän pisteen erolla toiseksi tulleeseen Mikko Hautaniemen, Kari Koskelaisen ja Niklas Niirasen HC Rychenberg Winterthuriin. Niko Juholan ja Riku Kekkosen edustama GC Zürich jäi pisteen päähän Winterthurista.

Neljännen ja viidennen sijan miehittivät paikallisvastustajat UHC Alligator Malans ja Chur Unihockey. Malansissa pelaa suomalaishyökkääjä Jarkko Nurmela ja Churissa puolestaan puolustaja Tuomas Aho, sekä hyökkääjä Mikko Sipilä. Malansia valmentaa Esa Jussila ja Churia puolestaan Iivo Pantzar. Floorball Köniz oli kuudes, Tigers Langnau seitsemäs ja Johannes Jokisen ja Matias Kaartisen Kloten-Bülach Jets ponnisti kahdeksanneksi.

Runkosarjan pistepörssin voitti ylivoimaisesti 66 tehopisteellään GC Zürichin Joel Rüegger. Suomalaisista korkeimmalle ylsi Klotenin Jokinen ollen kuudes tehoin 26+20=46. Wilerissä pelaava Lastikka oli 13. tehoin 25+13=38 ja Malansin Nurmela 14. pistein 24+13=37. Playouteihin joutuneen ja runkosarjan viimeiseksi sijoittuneen UHC Grünenmattin Erik Härkönen oli 16. 22+14=36 lukemin. Muut suomalaiset eivät yltäneet 20 parhaan joukkoon.

NLA:n runkosarjan pistepörssi kokonaisuudessaan.

Runkosarjan kakkonen kesälomille puolivälieristä

Puolivälieräparit muodostuivat runkosarjan jälkeen siis seuraavasti: SV Wiler-Ersigen (1.) – Kloten-Bülach Jets (8.), HC Rychenberg Winterthur (2.) – Tigers Langnau (7.), GC Zürich (3.) – Floorball Köniz (6.) ja UHC Alligator Malans (4.) – Chur Unihockey (5.). Sveitsissä vastustajia ei valita, vaan ne määräytyvät suoraan sijoitusten mukaan.

Wiler hävisi yllättäen avausottelun Klotenille, mutta voitti neljä seuraavaa ja eteni välieriin. Helpolla altavastaaja Kloten ei suursuosikkia päästänyt, sillä yhtä repsahdusta lukuun ottamatta kaikki ottelut päättyivät maalin voittoihin.

Winterthur suli kevätauringon paisteessa pahemman kerran. Tiiviistä puolustuspelistään tunnettu Tigers Langnau voitti sarjan voitoin 4-1 ja passitti suomalaisnimien lisäksi Fredrik Holtzin ja Rasmus Sundstedtin kaltaisten tähtipelaajien miehittämän Winterthurin kesälomille. Winterthurin odotettiin ennakkoon pelaavan keväällä pitkään, mutta niin vain Johan Samuelssonin johtama Langnau-ryhmä veti lopulta selvästi pidemmän korren.

Zürich ja Köniz väänsivät pykälää tiukemman sarjan, joka meni lopulta kuuteen peliin. Köniz voitti ensimmäisen, mutta Zürich kolme seuraavaa. Köniz nousi vielä voiton päähän, mutta kuudennessa kamppailussa Zürich nappasi välieräpaikan 10-6 -voitolla.

Paikalliskilpailijoiden Alligator Malans ja Chur Unihockey sarja oli totutun tasaväkinen. Vaikka Malansin rosteri Churin vastaavaa vahvempi paperilla onkin, niin se usein jää unholaan joukkueiden keskinäisissä kohtaamisissa. Voitot merkattiin lukemin 4-3 Malansille ja alligaattorit matkasivat välieriin.

Hallitseva mestari vaikeuksissa

Välieräparit ratkotaan niin ikään paras seitsemästä -mallilla ja tällä hetkellä tilanne on se, että Wiler Ersigen johtaa Tigers Langnauta voitoin 2-0. Avausottelussa Wiler oli parempi lukemin 6-5 ja toisessa kohtaamisessa 5-4 vasta jatkoajan jälkeen. Voittomaalin toisessa kamppailussa teki Ville Lastikka. Lastikka johtaa pudotuspelien pistepörssiä tehoin 9+8=17. Alla näet maalikoosteet otteluista.

Ensimmäisen pelin maalikooste:

Toisen pelin maalikooste:

Toisessa parissa puolestaan Malans johtaa Zürichia voitoin 2-0. Alligaattorit voittivat avausottelun lukemin 6-5 ja toisen jatkoajalla lukemin 4-3. Alla näet maalikoosteet otteluista. Zürichin Niko Juhola on ollut pudotuspeleissä toiseksi tehokkain suomalainen. Playoff-pörssin 12. majaileva Juhola on iskenyt tehot 5+5=10.

Ensimmäisen pelin maalikooste:

Toisen pelin maalikooste:

NLA:n playoffien pistepörssi kokonaisuudessaan.

Välieräsarjat jatkuvat tulevana viikonloppuna.

Pääkallo.fi kertoo myöhemmin lisää myös muun muassa Sveitsin playouteista, joissa pelaa niin ikään tukku suomalaispelaajia.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Vaasa

Twitter: @ilkkakittila
Eikö
29/03/2017
Jussilan pitänyt olla jo palannut Suomeen? Mennyt takasin?
JiiK
29/03/2017
Yllätti hieman Lastikan vaisut pisteet. Luulisi, että sillä laukauksella tekisi tuollakin enemmän tuhoa.
Jiik2
29/03/2017
Joo kyllä on vaisut. Tähän mennessä 32peliä 55p. 1.71 pistekeskiarvolla
Laskentavirhe
29/03/2017
Malansin Nurmela 14. pistein 24+13=27 -> 24+13=37
Hilipili
30/03/2017
Jussilan paluu peruuntui kun Oilers teki sopimuksen Luukkosen kanssa ensi kaudesta ja Jussilalle ei pestiä pääkaupunkiseudulta järjestynytkään.
Matias
30/03/2017
Era-Akatemialla olisi voinut olla aineksia liigaan ensi kaudelle, jos kokoonpano olisi säilynyt koko kauden samana. Siinä olisi voinut yksi valmentajapaikka olla. Toisaalta Tomi Rastas pesi mm. Antti Ruokosen tämän kauden peleissä, joten olisiko Jussila sen parempi ollut?

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.