Liigat

Happee ensimmäisenä Salibandyliigan välieriin – TPS taipui suoraan neljässä pelissä

22.03.
2017
8 Kommenttia
0
Liigat

Veli-Matti Hynynen (vas.) oli oivassa vireessä neljännessä puolivälierässä. Kuva: Esa Jokinen

Happeen ja TPS:n välinen neljäs puolivälieräpeli pelattiin keskiviikkona Jyväskylässä. Happee voitti neljännen kohtaamisen maalein 10-6 ja eteni Salibandyliigan välieriin ensimmäisenä joukkueena.

Happee aloitti kotikentällään vahvasti ja karkasi kahden maalin johtoon. TPS:n kavennusosuman myötä ensimmäiselle erätauolle mentiin luvuissa 2-1.

Happee aloitti toisen erän maalinteon ja tilanteeseen 5-3 asti molemmat joukkueet iskivät maaleja vuoronperään. Tuon jälkeen Happee kasvatti johdon neljään maaliin. Eero Jalo osui vielä erän viimeisellä minuutilla, joten viimeiseen periodiin lähdettiin Happeen 7-4-johdossa.

Kolmas erä alkoi TPS:n kavennuksella, jonka Happee kuitenkin kuittasi lähes samantien. Happee pääsi jälleen neljän maalin johtoon viimeisen kympin ensimmäisellä minuutilla ja siitä ahdingosta TPS ei enää noussut. Molemmat joukkueet osuivat vielä kertaalleen viimeisillä minuuteilla.

Happeen pistenikkari oli 1+3 naulannut Veli-Matti Hynynen. Vieraiden tehopelaaja oli kolme maalia iskenyt Eero Jalo. Jyväskylän monitoimitalossa oli paikan päällä kaikkiaan 995 katsojaa.

Ottelutilastot Otteluvoitot 4-0 Happeelle.
Esa Jokisen ottelukuvat

Lue myös:
Classic ja EräViikingit voiton päässä välieristä – katso keskiviikon salibandytulokset
Espoossa jälleen rankkarijännäri – Oilersin pää kesti toistamiseen
Omalaatuinen Happee nähdään kuudetta vuotta putkeen välierissä: ”Ihan sama mikä joukkue tulee vastaan”

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
Minäpahoitinmieleni
22/03/2017
Ei ollut tps se yllättäjä mitä moni täällä veikkas. Vaikka osa oli tasaisia pelejä ja ratkes vasta lopussa tepsin sulamiseen niin 4-0 häviö kertoo siitä paljon saa vielä tepsin pojat kesällä treenata että pärjäävät sitten ensi vuonna näissä oikeasti tärkeissä peleissä. Hyvät lomat siitä huolimatta! :)
Jeppis
22/03/2017
Turha tätä on ylianalysoida. Happee oli Tps:ssää parempi salibandyjoukkue ja voitti ennenkaikkea olemalla terävämpi hyökkäyssuuntaan. Kolmansien erien dominointi taas viittaa siihen, että Tepsi ei ollut itseasiassa lähelläkään isompaa menestystä salibandyliigassa. Jos ratkaisuvoimaa vikalle kympille ei löydy, voi mitalit unohtaa samantien. En muista kuinka mones vuosi putkeen tää on happeelle mitalipeleihin, mut ei tää varsinaisesti "uppoavaa laivaa" muistuta, mistä muutamat huuteli alkukaudesta.
Jkl
22/03/2017
Joo, kättä vaan täältä pystyyn. Happeen peli oli melkoista Linnanmäkeä runkosarjassa, ja välillä usko pleijarimenestykseen oli vähissä. No tyypillisesti sieltä sitten nousi se runkosarjassa uinaillut, ei niin nuorten miesten kaarti ratkomaan näitä tiukkoja pelejä. Sepä se onkin tulevaisuudessa iso kysymys, kauanko nämä pelaajat jatkavat. No, se jää nähtäväksi. Tepsille täältä ainakin propsit, pelissä oli tosi paljon hyvää. Pari, kolme ahneempaa maalintekijää, niin hyvä tulee, jos porukka pysyy kasassa. Näissä Happeen peleissä ei ole oikeastaan koskaan tylsää, koska milloinkaan ei tiedä mitä seuraavaksi tulee. Huippukuvioita, hienoja maaleja ja hiuksia nostattavia mokailuja tulee vuorotellen liukuhihnalla ?Joku Ervi on mielestäni toki kliinistä, mutta myös aika tylsää. Jatkokuvioissa näyttäisi siltä, että parit ovat Classic-Happee, Ervi-Spv, tai Oikersin viedessä Classic-Oilers ja Ervi-Happee. Mitähän toivoisi?
Hirvi
22/03/2017
Upeaa, Happee jatkoon likipitäen loistavalla ja kypsällä puolivälieräesityksellä. Tänään meinas lähteä peli lapasesta kun Kouvonen, Kaasalainen ja Tuomala loukkaantuivat. Onneksi kokeilujen jälkeen kentälliset napsahtivat kohdilleen. Jo ennestään katsomossa oli kolme avauskokoonpanon pelaajaa. Nyt parannellaan haavoja ja isketään sitten välierissä parasta pöytään. Kaukon kentän herääminen lämmittää mieltä.
Hapettaja
23/03/2017
4-0 tulos ei jätä selittelyille sijaa, oli ottelut tilastojen perusteella miten tasaisia tahansa. Happee oli valovuoden Tepsiä edellä kahdessa keskeisessä asiassa. Maalinteon tehokkuus ja henkinen kypsyys.

Tepsi lähti puolivälieräsarjaan suurin odotuksin - nyt otetaan Happeesta ja viime keväästä revanssi. Tavoitteelle oli katetta, sillä joukkue oli saanut riveihinsä kolme kovanluokan paluumuuttajaa.

Maalinteko-ongelmia suurempi ja pahempi romahdus Tepsissä tapahtui henkisellä puolella, mikä lopulta ratkaisi ottelusarjan Happeelle. Tepsin kykenemättömyys pelata johtoasemassa ja pitää johto ottelun loppuun saakka oli valtava puute osoittaen joukkueen mentaalivalmennuksen epäonnistuneen, jos sitä oli edes ollutkaan. Tämän kevään pleijarisarja osoitti, että Tepsillä on vielä paljon opeteltavaa kehittyäkseen kokonaisvaltaisesti, ja ennen kuin joukkue voi ottaa seuraavan askeleen kohti Liigan huippua. Aika näyttää onko tulevasta valmentajasta siihen. Ruotsalainen on vielä itsekin liigajoukkueen päävalmentajauran alussa. Nuorille valmentajille on tyypillistä, että pelaajien mentaalipuolen vahvistamista ei pidetä vastaavassa arvossa kuin esim. pelaajien henkilökohtaisten taitojen tai joukkuepelaamisen hiomista. Joukkue ei kuitenkaan voi saavuttaa suuria voittoja, ellei myös kupoli ole kunnossa. Tällöin ei olisi tapahtunut vastaavaa johtoaseman sulamista kuin Tepsille kävi kolmessa ensimmäisessä pelissä. Niiden kolmen ensimmäisen tyrityn pelin johdosta neljäs ottelu oli jo liian suuri vuori kiivettäväksi.

Tepsin pojille tekisi hyvää ottaa sessio mentaalipuolen valmentajan kanssa ja asettaa selkeät kehitystavoitteet mentaalitason vahvistamiseksi. Esim. Minna Marsh toisi jo pelkällä olemuksellaan nuorten miesten pukukoppiin uudenlaista värinää ja ajattelemisen aihetta pelaajan henkisen minän kehittämiseksi.

Mentaalipuolen vahvistaminen ja pari-kolme uutta maaliahnetta pelaajaa Tepsille, niin sillä avautuu uusi menestymisen taso. Kailialan paluu ja pari muuta kovan luokan hyökkääjää olisi toiveena monelle TPS-kannattajalle. Niitä odotellessa kohti kesää ja uutta kautta...
KESÄHESSU
23/03/2017
Ei tullut yllätyksenä Happen voitto 4-0, loistava suoritus hirvipojilta. Tepsin suurimpia ongelmia on pelaajien eräänlaiseen "muottiin" kasvattaminen jo junioritasolla.
Ei anneta Kotilaisen tyyppisten maalintekijöiden kehittää omaa soveltamiskykyä pelissä vaan pelataan niinkuin takaraivoon on opetettu poikkeamatta linjasta.
Muutaman vuoden takainen avoinkirje Kytöhongalta lopetettuaan Tepsissä pitää kyllä paikkansa. Ehkä toiminnanjohtajan vaihtuminen tekisi seuralle hyvää.
Enkä missään tapauksessa usko että esim Kailialalla on mitään kiinnostusta takaisin tepsiin.
Katsoja
23/03/2017
Tämä taisi olla Happeelta Tepsiä vastaan 8. voitettu peli putkeen. Siinä siis mukana runkosarja ja viime vuoden 7. peli. Vaikka tiukkaa oli yksittäisissä peleissä, niin tuo rekordi on aika vakuuttava.
Banzai
23/03/2017
Hieman oudolta kuulostaa Wilander arvio etta Tepsi pelasi parhaan pelinsa eilen. Huolimatonta pelaamista omassa päässä josta Happee rokotti kolmesti. Kavennusmaalien jälkeiset vaihdot käsittämättömän löysää pelaamista. Hynysen ja Kotilaisen vaparimaaleissa merkkaus unohtui täysin. Kolmas peli Turussa oli tepsin parasta ja silloin olisivat ansainneet voiton.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.