Liigat

Happeen kantti kesti toistamiseen – kolmen maalin tappioasema kääntyi voitoksi kolmoserässä

17.03.
2017
9 Kommenttia
2
Liigat

Kuva: Esa Jokinen

Jyväskylän Happee ja TPS väänsivät perjantaina miesten Salibandyliigan puolivälierien merkeissä. Happee lähti viimeiseen erään 4-1-tappioasemassa, mutta nappasi vahvan viimeisen erän voimin voiton maalein 6-5.

TPS siis johti viimeiseen erään asti samoin luvuin kuin torstaina, mutta joutui lopulta taipumaan ottelussa. Voittomaaliksi jäi Toni Kuosmasen osuma ajassa 59.07.

Happeen tehomiehiä olivat Paul Kotilainen (2+0), Peter Kotilainen (1+1) ja Janne Hoikkanen (0+2). TPS:n parhaat pistemiehet olivat Ville Hirvisuo (1+1) ja Jani Hyytiäinen (0+2).

Sarjan kolmas peli pelataan maanantaina Turussa. Happee johtaa sarjaa voitoin 2-0. Välieriin pääsy vaatii neljä voittoa.

Esa Jokisen ottelukuvat
Jari Turusen ottelukuvat

Nokian KrP isännöi EräViikinkejä perjantaina Raholassa. EräViikingit haki vieraskentältä voiton maalein 7-4 ja tasoitti ottelusarjan tilanteeksi 1-1.

EräViikingit oli vahvempi osapuoli kaksi ensimmäistä erää ja viimeiseen erään lähdettiin lukemista 7-1. Kolmannessa erässä KrP pelasi lähes viimeiset 13 minuuttia korkealla riskillä ilman maalivahtia ja onnistui iskemään kolme kavennusosumaa. EräViikingit piti kuitenkin pintansa loppuun asti.

Vieraiden tehokkain oli 1+2 naulannut Kevin Söderling. Miko Kailiala maalasi kahdesti. KrP:n paras pistenikkari oli 2+1 naulannut Tommi Merto.

Ottelusarja jatkuu sunnuntaina Vantaan Energia Areenalla. Välieräpaikkaan vaaditaan neljä voittoa.

Esa Takalon ottelukuvat

Westend Indians ja Tampereen Classic mittasivat toisiaan perjantaina Espoossa. Classic tasoitti ottelusarjan voittamalla pelin maalein 7-6.

Ottelun ensimmäinen erä oli tasainen ja päättyi 1-1. Toisessa periodissa Classic oli vahvempi ja kolmanteen erään lähdettiin lukemissa 6-4. Kolmas erä alkoi Classicin maalilla, mutta Indians sai kirivaihteen päälle viimeisellä kympillä ja pääsi lopulta maalin päähän.

Classicin tehopelaajia olivat 1+3 iskenyt Sami Johansson sekä kolmesti maalannut Joonas Pylsy. Indiansin Aaro Astala ja Valtteri Kainulainen osuivat kahdesti.

Ottelusarjan kolmas peli pelataan sunnuntaina Tampereella. Välieriin pääsyyn vaaditaan neljä voittoa.

Perjantain puolivälieräottelut:
Nokian KrP-EräViikingit 4-7 Ottelutilastot Otteluvoitot 1-1
Indians-Classic 6-7 Ottelutilastot Otteluvoitot 1-1
Happee-TPS 6-5 Ottelutilastot Otteluvoitot 2-0 Happeelle
Oilers-SPV 7-6 rl. Ottelutilastot Otteluvoitot 1-1

Lue myös:
Puolivälierissä hurja trilleri – Oilers tasoitti ajassa 59.59, tolppapitoinen rankkarikisa espoolaisille

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
Minäpahoitinmieleni
17/03/2017
Ja vastaavasti jonkun kantti ei kestänyt :D
tepsukka
17/03/2017
Tepsin pitäisi peluuttaa enemmän kolmatta ketjua. Ykkös ja kakkos ketju ei jaksa enää kolmattaerää aktiivisesti puolustaa. Hyökkäykseen kyllä jaksetaan lähteä, mutta puolustaminen on vain 75%.
JiiK
18/03/2017
Eikö tuosta päähän osuneesta mailasta (taisi olla Kuosmasen) siis vihelletty mitään? Miksei?
Sweet
18/03/2017
Jiik: Olisikohan siksi, että tuomariparista kumpikaan ei nähnyt osumaa. Tuollaisessa härdellissä on ilman hidastuksia aika paha mennä sanomaan, kenen mailla siellä ilmassa heiluu..

Mutta olipahan maukas suoritus Hullulta tuohon Happeen viimeisen maalin alustukseen. Kerrassaan I-HA-NA!
HApettaja
18/03/2017
Happee-TPS puolivälieräpari etenee Happeen vääjäämättömään 4-0 voittoon. Happee leikkii Tepsillä kuin kissa hiirellä. Päästää hetkeksi karkumatkalle, mutta kuitenkin ottaa kiinni ja painelee ohi.

Kevään pleijarit ovat säbäpelaajien kypsyyskoe ja siinä testissä Tepsille on toistaiseksi annettava heikko arvosana. Tepsin ykköskentän vaisu puolustuspelaaminen kolmannessa erässä ratkaisi tämän pelin. Nuoriherra Jalolle taisi sittekin tirahtaa vetelät housuun toisella erätauolla, vaikka haastattelussa vielä esiintyi kovin itsevarmasti. Vaikuttaa vahvasti siltä, että turkulaiset eivät uskalla tai osaa voittaa. Kasetti ei kestä johtoasemassa pelaamista. Tämä oli jo kuudes peräkkainen Happee-ottelun tappio. Jatkoa seuraa tänä keväänä vielä kahden ottelun verran.
Bambou
18/03/2017
Raitumsin kasvoihin osuva maila on Alinin ei Kuosmasen. Ei taida oman pelaajan naamaan osumisesta saada jäähyä, vaikka korkea mailahan sekin on.
Sweet
18/03/2017
Bambou: Niimpäs muuten onkin Alinin maila. Ihan muutaman kerran piti hidastusta kelata, mutta näinhän se tosiaan on.

Tuomariainesta :D
Tiputtaja
18/03/2017
TPS:llä ei ole jakoa jatkossa, jos ei pysty hidastamaan pelin tempoa. Ihmetyttää kyllä, miksi Happee on kahteen kertaan siihen mukaan lähtenyt. Eväät onan pelin pelaamiseen kuitenkin selkeästi on olemassa. Hirvirytke, ei "pudotuspelipelaaminen" on pelit ratkaissut
Happee
18/03/2017
En tiedä mitä Seppo lehdistötilaisuudessa tarkoitti sanomalla että kolmanteen erään otettiin riski ? Jos pelaajavalintoja, niin kannatti ottaa ! Ja vastaisuudessakin kannattaa ottaa, olisi pitänyt jo aikaisemmin peluuttaa nelos kentän pelaajia. Joko nyt valmennus heräsi ??

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.