Jättiyllätys: Koovee kaatoi EräViikingit viime minuutin maalilla – Pihan jatkoaikamaali ratkaisi Classicin runkosarjavoiton

Jussi Piha ratkaisi Classicille runkosarjan voiton. Kuva: Topi Naskali

Jussi Piha ratkaisi Classicille runkosarjan voiton. Kuva: Topi Naskali

Tampereen Classic varmisti Salibandyliigan runkosarjan voiton kaatamalla Happeen Jyväskylässä jatkoajalla maalein 7-6. Ottelun voittomaalin iski Jussi Piha ajassa 61.14.

Ensimmäisen erän jälkeen tilanne oli kutkuttava 3-3. Toisessa Happee oli terävämpi ja kolmanteen periodiin lähdettiin tilanteessa 5-3. Happee iski ajassa 57.57 johtomaalin ja viimeiselle minuutille saakka Classic oli köysissä, kunnes Sami Johanssonin hirmulaukaus painui kotijoukkueen verkkoon ajassa 59.11. Täten ottelu eteni jatkoajalle, jossa Piha iski ratkaisevan osuman.

Classicin tehopelaajia olivat kolmesti osunut Eemeli Salin ja kolme maalia syöttänyt Mikko Leikkanen. Happeen Peter Kotilainen onnistui pistein 0+3.

Classic lähtee pudotuspeleihin sarjan ykköspallilta ja runkosarjan voittajana. Happeen tappio tarkoittaa sitä, että joukkue menetti kotiedun ja TPS nousi jyväskyläläisten ohi sarjataulukossa.

Keskiviikon täyden liigakierroksen toinen olennainen fokus kohdistui Vantaalle, jossa EräViikingeillä oli mahdollisuus varmistaa runkosarjan voitto ja Koovee tarvitsi kipeästi pisteitä välttääkseen liigakarsinnat. Koovee järjesti todellisen yllätyksen ja voitti ottelun maalein 5-4.

Tamperelaisjoukkue aloitti tuloksellisesti vahvasti ja toisen erän alussa joukkue johti ottelua 2-0. EräViikingit laittoi kuitenkin kovemman vaihteen silmään ja 11 minuuttia myöhemmin kotijoukkue johti peliä maalein 4-2. Kyseisistä lukemista lähdettiin kolmanteen erään.

Kolmannessa erässä Koovee sai kirivaihteen päälle kolmannessa erässä. Ajassa 52.42 joukkue tuli tasoihin. Tilanteessa 4-4 edettiin viimeiselle minuutille asti, jonka alkajaisiksi Tommi Ahola maalasi. Osuma jäi pelin voittomaaliksi.

Kooveen tehopelaajia olivat 1+2 iskenyt Perttu Koljonen sekä 1+1 iskenyt Ahola. EräViikinkien tehokkaimpia olivat 1+2 taiteillut Kevin Söderling sekä kahdesti maalannut Janne Hyvönen.

Koovee varmisti voitolla 11 sijan ja ensi kauden sarjapaikan. Sen myötä SalBa joutuu playouteihin. EräViikingit lähtee pudotuspeleihin toiselta sijalta.

Pudotuspelijoukkueet:
1. Classic
2. EräViikingit
3. SPV
4. TPS
5. Happee
6. Oilers
7. Nokian KrP
8. Indians

Pudotuspeliparit valitaan 10.3. järjestettävässä valintatilaisuudessa.

Sijat 9-11 (nähdään ensi kaudella Salibandyliigassa)
9. OLS
10. Steelers
11. Koovee

Playout-joukkueet
12. SalBa
13. LASB

Suora putoaja:
14. M-Team

Keskiviikon miesten Salibandyliigan ottelut:
EräViikingit-Koovee 4-5 Ottelutilastot
LASB-TPS 5-6 Ottelutilastot
OLS-Indians 8-5 Ottelutilastot
Happee-Classic 6-7 ja. Ottelutilastot
SalBa-Nokian KrP 5-9 Ottelutilastot
SPV-Steelers 5-7 Ottelutilastot Juha Käenmäen ottelukuvat
Oilers-M-Team 8-7 ja. Ottelutilastot

48 comments

  1. Hyvä Family, varmaan kiitollisia katseita naapuriseuran suuntaan. Voidaan puhua tasaisesta sarjasta, täydellä päätöskierroksella ei kukaan tehnyt 9 maalia enempää eikä kukaan 4 maalia vähempää.

  2. Eräviikingit sarjan pienentäminen kannalla. Ja eivät voita melkein play out joukkuetta. Ylimielinen Eräviikingit saisi mennä ottamaan vaihtaa Divarissa! Kiitos Koovee!!

  3. että Salba on suora säilyjä mutta eihän tämä ”tasoero eräviikingit” pystynyt kooveeta kaatamaan…

  4. Eiköhä joku tikkurilan säbäniilo tule tänne taas puolustamaan kun EV:tä haukutaan, mutta onhan tää häviö aika nolo kaiken ton ylimielisen kommentoinnin jälkeen.

  5. Milloin EV on hävinnyt yksittäisen erän 3-0 ja jäänyt kahdessa erässä nollille? Näköjään tiukan paikan tullen…

  6. Olipas todella jännittävä viimeinen kieros. Ensi vuoden kovat top 6 joukkueet Koo-Vee , Steelers. Nuoria ja kehittyviä ryhmiä molemmat.

    Espoon ”Heimolle” pitkä miinus , jos ei saa edes 13 miestä enempää kokoon viimeiseeen peliin. Luovuttajia ??

  7. Kooveen voitto oli kyllä hieno suuryllätys. Harmittaa varmaan EräViikinkejä. Classicilta varmaan paljon kiitosta Kooveen suuntaan.
    Myös Happeen häviö Classicista ja Tepsin voitto antoi Tepsille kotiedun.
    Steelrsillä ja SPV:llä ei ollut sen kummemmin panoksia, mutta sarjanousija Steelers voitti joukkueiden molemmat kohtaamiset.
    M-Team oli jo tosi varma putoava, Ja Oilersin ja KrP: n molempien voittaessa ei heidänkin välinen sijoitus muuttunut. Mutta mitenköhän Classic, kenet valitsee puolivälieriin vastustajaksi. Meneekö tutun kaavan 1 vs 8, 2 vs 7, 3 vs 6 yms. vai miten. Ainakin Indiansia vastaan Classic voitti täpärästi, 4-3 ja 8-5. Jälkimmäinenkin ratkesi vasta viimeisen minuutin 5 min jäähyyn.

  8. Uskokaa jo. Passo naulasi pari vuotta sitten, että Classic ottaa aina sarjasijoituksen mukaan, mikäli pääsee valitsemaan. Classic-Indians. Loput voitte itse päätellä.

  9. KrP auttoi myös mukavasti Kilpaveljiä! Eikös KrP olisi hävitessään aiheuttanut Salban suoran säilymisen ja KooVeen tiputtamisen karsijan paikalle?

  10. Hyvä nousu KVta.Ja pikku näpäytys muutamalle pelaajalle/valmentajalle sarjan epätasaisuudesta.No nyt se makso sarjan piikkipaikan EVlle
    kun KVee laittoi jalan kaasulle ja varmisti sarjapaikan ilman karsintoja.Hyvä KVee ja TAMPERE, missä kannu toivottavasti pysyy tänkin kauden jälkeen.

  11. Niinhän se olisi ollut jos siis päivän otteluihin ainoa muutos olisi ollut että salba olisi voittanut krp:n. Mutta jos salba olisi voittanut ja steelers tai ols olisi hävinnyt omansa, olisi sieltä löytynyt sarjan 12.

  12. ei mitään järkeä classicin valita indiansia, krp sukkaili just 12-0 vai miten se meni eikä tarvi istua bussissa. lisäksi pääsylipputulot paremmat kun ne kuus krpfania tulee paikalle

  13. No höh, Peter ei voittanut ku jäähypörssin

  14. Hieno runkosarjan huipennus, yllätyksiä ja draamaa loppuun asti.
    Salibandyliiga on poikkeuksellisen tasainen sarja suomalaisessa palloilussa.

    Miinuksena sb-liigan surkeat yleisömäärät viimeisellä kierroksella, liiga ja seurat eivät usko omaan tuotteeseen eivätkä osaa vielä markkinoida.
    Tämä on valitettava totuus, toivottavasti kuitenkin otetaan opiksi.

  15. KrP pelasi miehekkäästi KooVeen pois karsimasta!
    Tosin KooVee hoiteli omanruutunsa myös. Pelasitteko muuten vetoa 🙂

  16. Nykky tokas ennen peliä et ei tuloksella ole väliä. Ei tainnut löytyä luottoo naapuri seuraan.
    Lopussa kaasua ja ohi, tais tulla nappiin tulos hesasta. Hieno oli vika kierros.

  17. KV voitti EV:n. EV tuolla pelaajistolla niin koutseissa ”hieman” tasoeroa;)

  18. Hienoa KV! Upeaa taistelua koko joukkueelta. Uskoitte hienosti itseenne!

  19. Aikalisällä Nykky kertonut et Koovee voitti. Komee suoritus pelaajilta?.

  20. Miksei Nykky Kooveen voittoon uskonu? 😀
    Kyllähän koovee pisti classicin ja Eräviikingit kauden kaikissa kohtaamisissa pelaamaan tosissaan 😀

  21. Hätönen huilaa siis ainakin ensimmäisen playout-ottelun. Mitä hän teki?

  22. Takki auki ja tukka vastatuuleen vai miten niinkun omasta mielestä EV????? KV ja Classic kiittää.
    On tää niin oikein, onnea molemmille.

  23. Hätöseltä korkea maila kaverin naamaan. Täydellinen vahinko, mutta korkea mikä korkea. Huonompi homma LASBille.

  24. Katos katos, viestit ”katoaa”. No pitäkää tunkkinne ja sensuurinne! Yksi seuraaja vähemmän tästä eteenpäin…

  25. Niin että mitä ennustin (pari kierrosta ennen loppua) ja miten meni noin niinkuin omasta mielestä? No ainakin sen ennustin, että kannattaa pelata Oilersin peleissä suurinta kerrointa. Toisen Oilers hävisi, toisen pelasi (siis Veikkauksen silmissä) tasan. Joku oli kovasti sitä mieltä, että Oilers on todella tiukilla playoff-paikkansa kanssa. Oilers oli seitsemän pistettä viivan yläpuolella, saman verran kuin jäi kolmossijasta. 9. sijoittunut OLS keräsi 75% Oilersin pistemäärästä. Minusta tämä ei ollut erityisen tiukilla.

    Lisäksi ennustin, että Indians ei pahemmin juhli viimeisissä kolmessa pelissään. Kooveen voittivat, joka oli todella kova voitto, Turusta piste, joka oli paljon paremmin kuin oletin, mutta OLS oli juuri niin paha kuin ajattelinkin. Ja syinä listasin keskellä viikkoa olleen pelin – korjatkoon Heikki, mutta minä olettaisin 13 kenttäpelaajan ja viikolla pelatun pelin välillä olevan jonkunlainen syy-seuraus yhteys.

    LASBin kohdalta kirjoitin, että vaikeat pelit, sija 13 -> Kaksi niukkaa 5-6 tappiota ja sija 13.

    Koovee yllätti positiivisesti minun lisäkseni varmaan aika monen muun tänään. Veikkasin sijaa 12, mutta punnersivat itsensä kuiville ja sijalle 11.

    SalBa puolestaan pelasi vähän paremmin kuin oletin, mutta jäi silti karsintoihin.

    Steelersille povasin kahta tappiota, mutta Seinäjoelta hakivat voiton, joka oli paljon paremmin kuin ajattelin. Sija 10 osui kuitenkin kohdalleen.

    OLS:n ajattelin voittavan ainakin Indiansin peleistään, ja sen tekivät. Ei kuitenkaan riittänyt Nokialle tappion myötä.

    Nokiaa meinasin sijalle 7. ja kasvojenpesua M-Teamia vastaan -> 18-3 voitto M-Teamista ja sija 7.

    Happeelle povasin voittoa Steelersistä ja sijaa 5. -> Voitto Steelersistä ja sija 5.

    TPS:n laitoin sijalle 4., mutta ajattelin neljää pistettä, tuli kolme.

    SPV:n kolmossija oli jo selvä, mutta en ajatellut, että häviävät kotonaan Steelersille.

    Vantaalaiset alittivat riman komeasti tänään. Povasin ainakin 10 maalin voittoa. Toisaalta en myöskään ajatellut, että Classic jäisi helsinkiläisten vieraana tasapeliin. Kärkikaksikon sijoitin väärinpäin.

    Suurin positiivinen yllätys oli ilman muuta M-Team. Tämä ”kakkosdivaritason nippu, joka pilaa liigan maineen” pelasi kaksi viimeistä peliään viime kauden Superfinalisteja vastaan. Sanomattakin on selvää, että turpaan tuli ainakin 30 maalilla yhteensä… paitsi että stadin ykkösseura vei molemmat pelit jatkoajalle ja ottipa Classicilta jopa pisteen. Minä en tiedä paljonko Petri Leschin tulo lopulta vaikutti joukkueeseen, mutta olipahan melkoinen temppu. Tällä tasolla kun pelaavat ensi kauden, niin voittavat Divarin mennen tullen.

  26. EV:n valmennuksesta uupuu henkinen valmennus. Katsomoon asti näkyi kuinka homma alkoi tutisemaan Kooveen tasoituksesta. Joka oli sekin kyllä niin heikko esitys EVltä. Hyvösen kenttä pelasi aivan loistavan toisen erän, mutta kolmannessa oli jostain hiipinyt Hyvöseen itseenkin pelko. Palloa ruvettiin munimaan omalla alueella ja menettäen se vielä. Sanoisin, että heikko esitys ja ansaitsivat 5000 euron menetyksen, jonka runkosarjan voitosta olisi saanut. Sanoisin näin, että ellei peli muutu radikaalisti (mitä en usko Korsmanin pystyvän tekemään), niin Passo vie pytyn tänäkin vuonna Tampereelle. Cupin voittivat Clasun loukkien takia, mutta superfinaalissa ei tuu käymään samoin.

  27. Se Superfinaali on niin sattumankauppaa, kun yhdessä pelissä ratkaistaan, että sen voi viedä ihan kumpi tahansa finalisteista. Kysy vaikka Classicin naisilta, jos et minua usko.

  28. Eiköhän tuohon 13 pelaajan kokoonpanoon ollut syynä ainoastaan pelin merkityksettömyys. Kunhan vain peli jotenkuten kunnialla läpi ilman sen kummempaa kiinnostusta voitosta. Mikäli pelillä olisi ollut jotain väliä olisi kentällä varmasti nähty täysin eri Indians ja pistesarake todennäköisemmin kolmesta viimeisestä pelistä olisi ollut 5 eikä 3. Maalivahtinakin pelasi uransa ensimmäistä kertaa aloitukseen päässyt A-juniori.

  29. 13 pelaajan kokoonpanoon ollut syynä ainoastaan pelin merkityksettömyys. Peli ei kuitenkaan ollut merkityksetön. Salba ,kun olisi niistänyt Nokian niin olisiko silloin oikea joukkue ( Koo-Vee ) joutunut playoutteihin ? Kun Ols sai lähes luovutus voiton Inkkareista.

    Eräänlaista kunnioitusta tämäkin sarjaa kohtaan.

  30. OLS – Indians peliä edeltävinä päivinä ’preerialla kiersi huhu’ intiaanileirissä olevan liuta sotureita heikossa taistelukunnossa.
    Töhän kun ynnää merkityksettömän oelin lähes tundralla niin selittänee aika paljon.
    Maanantaina vielä kävivät Turussa niin tuossahan taas liigakalenterin järki oikein loistaa!

  31. Hyvä tarkennus, Rauamalla 500, loppuunmyyty halli.
    Salba olikin ainoa joka oli saanut hypetyksen aikaan viimeiselle kierrokselle.
    Pääkaupunkiseudulla nolot lukemat kun espoossa ja vantaalla jäätiin alle 400 yleisön.
    Herätystä tarvitaan myös markkinoinnissa, EräViikingit houkutteli vähämmän yleisöä tällä kaudella kun Tapanilan Erä, todella erikoista kun uudessa yhdistetystä joukkuessa on noin puolet maajoukkuemiehiä..

  32. Raumalla 500 ja loppuunmyyty halli? Eikö liigasäännöt sano että kapasiteetti tulee olla 800? Eli samat säännöt ei päde kaikille, ei kurinpidon suhteen ja ei näköjään myös olosuhteidenkaan. Hyvin menee!

  33. Minusta tuo yleisökapasiteettivaatimus pitäisi päinvastoin poistaa. Raumalla on areenan kanssa asioita pahasti väärin, mutta niistä ykkösasia ei todellakaan ole katsomon koko. Muuten siellä onkin sitten joukkueen ulkopuoleisia asioita hoidettu hienosti, josta annoinkin kiitosta sunnuntaina. Näissä kapasiteeteissa pitää mielestäni muutenkin lähteä vähintään katsojakeskiarvosta, jos ei jopa sieltä kauden minimimäärästä liikkeelle, ennenkuin pohditaan paikan pienuutta.

    Mutta ei tämä sitä tarkoita, etteikö sääntöjen pitäisi olla samat kaikille. Itse vain priorisoisin ihan eri sääntöjä korkeammalle (esim. pankkikorttimaksaminen mahdollistettava joka lipunmyynnissä).

  34. MOT – kun pelipäivät on miten sattuu ja kotipelien väli saattaa olla kolmisen viikkoakin niin markkinoi siinä sitten.

  35. Tarkennusta viimeisen runkokierroksen yleisömäärään sanoo:

    Jyväskylässä Happee-Classic yleisömäärä 997. Ja taatusti jokainen noista oli oikeasti paikalla. Jos halli vetäisi enemmän, niin eiköhän huippuottelut keräisi sen lähemmäs 2000 katsojaa, jos ei enemmänkin. Jäähallissa oli Happeen mestaruusvuonna varmasti yli 5000 katsojaa, vaikka virallinen kapasiteetti on 4600. Sunnitelmissa on Hippoksen alueelle isoa jäähallia, mutta myös sisäpelihallia (monitoimihallia) isolla yleisökapasiteetilla.

  36. Indians kokeili uusia ketjuja joten se ehkä on yksi syy pelin panoksettomuuden lisäksi.

  37. Happee ei pötki pitkälle mikäli joukkue ei opi puolustamaan. Jösses kuinka avoimet ovet Happee vastustajalle. Happeen pelaessa ylivoimalla, ylivoimaisesti vaarallisimmat tilanteet rakentaa alivoimajoukkue. Play-offeissa Happee saattaa selvitä TPS:stä, mutta sen jälkeen onkin puolustuksen toimittava, jos haluaa 4:n joukkoon, saati mitaleille. Happeen peli on kyllä viihdyttävää seurata, mutta mikäli joukkue haluaa voittaa pelejä, pitää joukkueen oppia puolustamaan.

  38. Minä veikkaan, että jos Happee kaataa playoffeissa TPS:n, niin sillä on hyvät mahdollisuudet neljän joukkoon. Pitäisin tätä jopa varmana.

  39. Hyvä, sarjajärjestelmä ja play-off-systeemi tuntuu olevan hanskassa! 🙂 Yllätys, yllätys, Arto osaa ironisoidakin!

  40. ”13 pelaajan kokoonpanoon ollut syynä ainoastaan pelin merkityksettömyys. Peli ei kuitenkaan ollut merkityksetön. Salba ,kun olisi niistänyt Nokian niin olisiko silloin oikea joukkue ( Koo-Vee ) joutunut playoutteihin ? Kun Ols sai lähes luovutus voiton Inkkareista. ”

    Eiköhän siellä nyt ”oikea” joukkue ole kun kaikki on runkosarjapelinsä pelannut. Ja se ei ole Koo-Vee, ei KooVee vaan Koovee.