Liigat

Jättiyllätys puolivälierissä – Indians kaatoi Classicin 33 sekuntia ennen loppua syntyneellä maalilla

15.03.
2017
25 Kommenttia
4
Liigat

Indians pääsi tuulettelemaan loppusummerin soidessa. Kuva: Esa Takalo

Tampereen Classic isännöi Westend Indiansia Salibandyliigan puolivälierien ensimmäisellä kierroksella keskiviikkona. Indians järjesti ison yllätyksen voittamalla hallitsevan Suomen mestarin maalein 9-8.

Ottelu oli tasainen koko 60 minuutin ajan, mutta vierasjoukkue oli useaan otteeseen johtoasemassa. Classic tuli tasoihin vielä 3 minuuttia ennen loppua, mutta puolustaja Teemu Venäläisen maali ajassa 59.27 ratkaisi voiton Indiansille.

Vieraiden tehopelaajia olivat 2+2 iskenyt Heikki Iiskola sekä 2+1 naulannut Valtteri Kainulainen. Classicin Nico Salo onnistui pistein 1+3.

Ottelusarja jatkuu perjantaina Espoossa. Välieriin pääsy vaatii neljä voittoa.

Seinäjoella pelatusta SPV-Oilers-pelistä ei draamaa uupunut. SPV vei lopulta voiton maalein 7-6.

SPV johti peliä kahden erän jälkeen 5-2 ja ajassa 39.59 syntynyt johtomaali tulee varmasti herättämään keskustelua jatkossakin. Nettilähetyksen hidastusten perusteella seinän pelikello oli jo selkeästi ylittänyt 20 minuutin rajan. Toimitsijaesimies kuitenkin hyväksyi maalin, joten on hyvin todennäköistä, että virallinen kello oli eri ajassa kuin seinällä näkynyt.

Mikko Kohosen iskiessä 7-3-maalin kaksi minuuttia ennen loppua, näytti jo siltä, että Oilers on lyöty. Toisin kuitenkin kävi ja joukkue punnersi vielä välillä 58.48-59.55 kolme maalia, mutta se ei tällä kertaa riittänyt voittoon tai jatkoajalle asti.

Kotijoukkueen tehopelaajia olivat 2+1 iskeneet Mikko Kohonen ja 1+2 taiteillut Tuukka Kiviranta. Oilersin Casper Pfitzner ja Ilari Talvitie iskivät pisteet 1+2 mieheen.

Ottelusarjan toinen osaottelu pelataan perjantaina Espoossa. Välieriin yltäminen vaatii neljä voittoa.

Keskiviikon puolivälierät:
EräViikingit-Nokian KrP 5-6 rl Ottelutilastot KrP johtaa otteluvoitoin 1-0.
Classic-Indians 8-9 Ottelutilastot Esa Takalon ottelukuvat Otteluvoitot 1-0 Indiansille.
SPV-Oilers 7-6 Ottelutilastot Juha Käenmäen ottelukuvat Otteluvoitot SPV:lle 1-0.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
Kilpi
15/03/2017
Ens oilers ei oo noin nopee vaikka kilponen kannustaakin. Taitaa aika olla 58.48-59.55
Jonninmoinen friikki
15/03/2017
Silti vielä uskon Classicin menevän mestaruuteen...miehissä & naisissa.
Kuitenkin ajatuslwikki mielessä; Oilerssin nappaamat inkkarit olisi vielä kanootissa n7in miten olisi..
Nyt uskon materiaalin ylivoimaan.
Mestaruussaunaa varailemaan
15/03/2017
Luulen että Indianssille tuli lisäbuustia kauteen kun kolme loikkas naapuriin ja sitten ennakoissa povattiin 10-14 sijoille. Nyt kaikki pelaa joukkueelle ja tulos on tommosta.
Eiköhän Classic tosta nouse mutta mielenkiintoista nähdä että laskeeko käsijarru koskaan. Jos mestaruuden haluaa ni käsijarru pitäisi ottaa mahdollisimman nopeasti pois. Ja edelleenkään Inkkareiden voitosta ei oteta mitään pois!
Arto Kilponen
15/03/2017
Todella hienoa, että Indians ja KrP voittivat. Tuo paljon lisää mielenkiintoa puolivälieriin. Siitä molemmat vielä 0-4 voitoin välieriin :D
TODELLA OUTOA!
15/03/2017
Venäläinen intiaani Espoosta. Olipas se yllättävää. Hivenen kuin olis italialainen eskimo Porista? hä?
Jj
15/03/2017
tämä sitä tasoeroa :D
Ei millään pahalla, mutta
15/03/2017
oli aika huvittava hyppy Markelinilta. Toivottavasti tulee koosteeseen. Naurettiin vedet silmissä.
Seinäjoki puolivaloilla
15/03/2017
SPV lasketteli helppoon voittoon, vaikka lopussa Oilers kaunistelikin numeroita. Tuntuu, että SPV:n ykkönen pelasi käsijarru päällä ja odottelee Hankkiota pelille. Koponen antaa kopissa selkäsaunan joka jätkälle kun lopettivat 3 min. ennen loppua kokonaan pelaamisen selvässä johtoasemassa jo toisen kerran ja päästivät vastustajan liian lähelle vaikka peli oli täysin hallussa 57 minuuttia.
JANIINPÄ
15/03/2017
Voihan Clasu sentään!
Jonninmoinen friikki
15/03/2017
Onko Markelin siirtynyt Indianseihin?
Peepee
15/03/2017
Hyvä inkkarit! Tätä on salibandya parhaimmillaan! Ennakkosuosikki ja viime vuoden mestarit vetää käsijarrulla, inkkarit meloo tasaisesti eteenpäin. Hyvä hyvä hyvä!
Aikamoista
15/03/2017
Varsinainen avaus pudotuspeleissä, Inkkareiden upea voitto, KRP: n ryöstö mosalla, ja tuomarifarssi seinäjoella.
Ainakin sattuu ja tapahtuu..
Kilpos fani
15/03/2017
Tuuhan kilponen teurastamolle niin tarjoan lipun. Eikös ev ja clasun pitänyt marssia heittämällä jatkoon. Toki ev varmasti pitkässä juoksussa krp:n voittaa. Mutta onneksi ei 4-0
Utale
15/03/2017
Mitäs siellä Seinäjoella on tapahtunut? Valmentaja potkinut laidat kumoon, toimitsijat ollut kuudes pelaaja? Kuulema....
Katsoja
15/03/2017
Ottelussa tehtiin 17 maalia eli joudutaan varmaan odottamaan jonkun aikaa maalikoostetta. Toki todennäköisempää on saada maalikooste jos Classic olisi voittanut pelin.
Fanseat
15/03/2017
Toivotaan että tämä oli viimeinen tuomarifarssi näissä pudotuspeleissä.
Spv-Oilers maalikosteesta voi käydä katsomassa valitettavan huonon esimerkn tuomaritoiminnasta. Ei ollut Oilers parhainmillaan, mutta tuomarit olivat vielä enemmän pihalla.
Pate
15/03/2017
Tuntuu että tuomarit ollu se huonoin jengi tänään. Nettilähetyksen selostajat eivät Mosallakaan ymmärtäneet linjaa missään vaiheessa.
KATSOJALLE
15/03/2017
Maalikooste ja Classic sopii samaan lauseeseen vain jos lause on: "Classicilta ei tule maalikoosteita.". Se on aivan sama voittavatko vai häviävätkö, niin niitä ei tule. Näin etänä joukkuetta kannattavalle äärimmäisen mukavaa, kun nykyään otteluita ei edes lähetetä ja maalikoosteita ei tarjota. We are Family.
Casperille Oscar
15/03/2017
Oilers-hyökkääjä tökki mailan lavalla maalivahtia munille. Pari viikkoa sitten paljon pienemmästä mailan liikkeestä tuli neljän ottelun pelikielto. Nyt arvottiin maalivahtia puolustaneelle pakille 5 min. jäähy. Erikoinen tuomio.

Hienosti toki hyökkääjä filmasi sen jälkitilanteen. Jopa aina SPV-kriittinen selostaja totesi jalkojen olevan kevyet. Oscarin arvoinen heittäytyminen.
Banzai
16/03/2017
Hienoa että Nokia ja Indians voittivat. Vaikka lopulta "suuret" jatkoon menevätkin niin toivotaan ainakin vähintään kuutta peliä molempiin sarjoihin.
Lom
16/03/2017
Riittääkö indianssin kunto jatkossa? Classic tulee perjantaina kairaamaan rutiininomaisen voiton tiipiiltä ja kun puolet joukkueesta pelaa lauantaina A-junnuissa niin ei taida enään sunnuntaina riittää game kolmosessa jalat?
JAA
16/03/2017
Empä usko että Inkkareitten A ikäset menee lauantaina A:n peliin eiköhän liigan poffit oo etusijalla.
jaajaa
16/03/2017
Luulis että panostetaan aahan tossa vaiheessa, tuskin kukaan uskoo heimon menevän oikeasti jatkoon tosta sarjasta
Jonninmoinen friikki
16/03/2017
Luulisi suhtkoht fyysisesti helpon runkosarjan (pelien määrä kuudelle kuukaudelle) jälkeen hyvin treenanneiden nuorten pystyvän pelaamaan näitä pelejä joita varten on treenattu.
Harmi valtaosalle A-poikia jos muutamaa kaveria 'säästellään' ja sitten kausi loppuu ennenaikaisesti syyttä.
NO
16/03/2017
ei se varmaan jaksamisesta kiinni ole mutta loukki riski on aina olemassa.Ja luulempa että ainakin Heimo uskoo voittamisen olevan mahdollista vaikkei muut uskoiskaan eihän heidän pitänyt saada täplääkään Clasulta.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.