Divarit

Jymypaukku jännitysnäytelmässä – sarjanousija eteni Divarin välieriin

12.03.
2017
22 Kommenttia
8
Divarit

Nurmon Jymy eteni Divarin välieriin. Kuva: Kimmo Hautala

Nurmon Jymy ja LNM (Limingan Niittomiehet) mittasivat sunnuntaina toisiaan Divarin puolivälieräottelussa Nurmossa. Nurmon Jymy voitti ottelun maalein 7-6 jatkoajalla ja eteni Divarin välieriin otteluvoitoin 2-1.

Kotijoukkue meni ottelun alussa johtoon, mutta LNM vastasi kolmesta seuraavasta osumasta. Jymyn kannalta oli tärkeää, että Sami Kujala onnistui alivoimalla vielä ensimmäisen erän lopussa. Toinen erä meni kotijoukkueelle maalein 2-1, joten kolmas periodi lähti liikkeelle lukemista 4-4.

Molemmat joukkueet maalasivat kertaalleen kolmannen kaksikymppisen ensimmäisellä kympillä, joten niin sanotulle ”pelimiesten kympille” jäi paljon jännitettävää. LNM iski johtoon, kun varsinaista peliaikaa oli noin viisi ja puoli minuuttia pelaamatta. Hannu Palomäen osuma ajassa 56.33 varmisti sen, että ottelussa edettiin jatkoajalle.

Jatkoaika ehti vanheta 1.41, kun Jose Kivipelto maalasi Palomäen syötöstä ratkaisuosuman. Kivipelto oli myös ottelun tehopelaaja pistein 1+3. Toiseksi tehokkain oli Palomäki pistein 2+1.

Divarin välierissä nähdään varmuudella Erä Akatemia, Porin Karhut sekä Nurmon Jymy. Neljäs välieräjoukkue varmistuu maanantaina, kun SB Welhot ja SB Vaasa kohtaavat Kuopiossa.

NST ja LeBa kohtasivat toistamiseen miesten Divarin playout-sarjassa. NST maksoi potut pottuina ja vei voiton maalein 10-2.

Ottelu pysyi lähes kaksi erää melko tasaisena maalien valossa, vaikka NST johtikin 2-0. LeBan Mikael Jolkkonen nappasi punaisen kortin ajassa 39.01 (pr1), ja sen jälkeen ottelu repesi kotijoukkueen eduksi, sillä NST iski kolme maalia viiden minuutin ylivoimalla. Viimeinen erä meni NST:lle lopulta maalein 7-2.

Kotijoukkueen tehopelaajia olivat 1+2 nakutelleet Eetu Leskinen ja Joonatan Kovanen sekä 2+1 iskenyt Petteri Puustinen.

Kakkosdivisioonaan putoava joukkue ratkeaa keskiviikkona LeBan kotiluolassa. Molemmat joukkueet ovat nyt voittaneet yhden ottelun lukemin 10-2.

Miesten Divarin puolivälierät:
NJ-LNM 7-6 ja. Ottelutilastot Otteluvoitot 2-1

Miesten Divarin playoutit:
NST-LeBa 10-2 Ottelutilastot Otteluvoitot 1-1

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
Näitä tarvitaan
12/03/2017
Ehdottomasti yksi vuoden salibandystooreista. Tälläisiä yllättäjiä tarvitaan lajille.
Joooo o
12/03/2017
No eipä tuo kyllä mikään jymypaukku ollu. Ansaitusti Jymy välieriin!
janne
12/03/2017
Nyt pitäisi enää tietää mikä on LNM.
Liminka
12/03/2017
Janne... tai kuka oletkin... niin tyhmä ainakin olet!!!
Per
12/03/2017
Niin ne kakkosen ja divarin tasoerot...
Tilhe
12/03/2017
Pysähtynyt kello, on päiväs kahesti oikeessa pääkallon playoff ja sarja ennakot ei edes sitä. Hyvä Nurmon Jymyy!!
Arttemi
13/03/2017
Per: Haluisin kuulla divarin ja 2div tasoeroista esim. Hifk:n ja LeBan kohdalla !!! Kerran elämässä joku sarjanousija menee välieriin.
Arttemi
13/03/2017
Mä haluaisin kuulla liigan ja 2-divarin tasoeroista nst:n kohdalla.kerran elämässä joku putoaa ehkä liigasta kakkoseen.
No arttemi
13/03/2017
Tuleeko sitä lyysiä?nst oli 2015-2016 liigassa ja nyt täällä.mikäs se tasoero on?hä?
Arttemille
13/03/2017
Eikös Nakit pelanneet keväällä 2014 jopa pleijareissa? Jonkun sortin ennätys tulee, jos tippuvat.
Heh heh
13/03/2017
Sitten vois laittaa jotain tilastoa että ketkä liigapelaajat ovat "kehdanneet" pelata 1-div.tai 2.div...?
Heh heh
13/03/2017
Nibacos-Lasb 4-5.Siinä liigan ja 2-divarin tasoero :-)
Juuuu
13/03/2017
Sitten keskiviikkona kontiolahdessa taas leban vuoro voittaa....
Harri
13/03/2017
Leba ei tainnut aivan pelillisesti nousta divariin vaan kabinetin kautta nousu tapahtui, kun sarjaa täydennettiin. Toisenlaisella ratkaisulla kenties Nst olisi nyt suoraan säilynyt divarissa ja vain Hifk tippunut?
Heh heh
13/03/2017
Se on helppo huudella jostain tasoeroista seuroissa,joihin tulee valmiita pelaajia.Esim.2-divarista tai 1- divarista liigaan.On ihan eri asia kasvattaa omista pelaajista runko liigaan.Joissain joukkueissa pelaajakato on niin suurta että ei siinä mitään pysyvää ja tasokasta pysty rakentamaan kun parhaat pelaajat lähtee ylemmäs pelaamaan tai ainakin on todella vaikeaa.Jokainen voi esim.tulla yrittämään nostaa joku 2-div.jengi liigaan.Voi olla että siinä ajassa kerkiää partakin jo kasvaa ja vaihtua harmaaksi.
Markkinoija
13/03/2017
Divarin jengeissä osassa on junnuilla vielä iso rooli, nst vaikka esimerkkinä. Hienoa että näin pystyy tarjoamaan kehittymispaikkaa nuorille pelaajille. Toisaalta sitten nuori jengi antaa tasoitusta vaikkapa fyysisen pelin puolella.
hassuttelu
13/03/2017
Onhan se nyt JYMYpaukku, jos Nurmon Jymystä on kyse. Pikkuhassuttelut pääkallolta.

Asiaan; NJ:lle on kyllä pakko nostaa hattua - ei varmasti kovinkaan moni odottanut että joukkue pelaa itsensä playoffeihin, välieristä puhumattakaan. Ennakkoon LNM:ää pidettiin yhtenä vahvimmista playoff-joukkueista, ja niin vaan NJ laittoivat heidät lauluun. Jollain tapaa tämä NJ:n tekeminen muistuttaa Rauman Salbaa, joka niinikään on lyönyt epäilijöitään vastapalloon. Pakko arvostaa.

Kun en seuraa/joukkuetta/pelaajia/aluetta juurikaan tunne, niin vaikea ennustaa joukkueen tulevaisuutta. Toivotaan että isoveli SPV ei kuppaa joukkueen tähtiä (kuten teki Vaasalle), ja "tapa" Nurmon hurmosta oman edun tavoittelulla. Esim. Kivipelto vaikuttaa olevan ainakin tuloksellisesti korvaamaton Nurmolle, joten NJ:n kannalta hänen jatkonsa on kriittinen. Jos Kivipelto lähtisi, niin iso aukko jäisi paikattavaksi.
Tietoa?
13/03/2017
Muistanko oikein, mutta eikös NJ ole pelannut jossain vaiheessa jopa liigaakin?
Todellakin
13/03/2017
Sehän oli sitä legendaarista "manageri" Pölösen aikaa 2000 luvun vaihtees...
vikatimees
13/03/2017
Täytyy antaa NJ:lle tunnustus sarjasta, tekivät pari maalia enempi kuin niittarit ja sitä kautta ansaitsivat paikan välieriin. NJ oli Karhujen kanssa ainoat joukkueet, joita LNM ei onnistunut voittamaan tämän kauden runkosarjassa. Karhuilla on yksi yksilö, joka omalla maalintekotaidollaan ratkaisee pelit. Nurmolla ei vastaavaa ole, Kivielto kuitenkin on myös hyvä maalintekijä. Nämä kaksi herraa kun vastustaja saa kuriin, on joukkueet lirissä. Toisaalta olisi hienoa, jos Karhut ja NJ pelaisivat finaalissa, näkis minkälaista taktikointia tehdään näiden herrojen osalta.

Mutta maalikoostetta katsellessa, oli kyllä melkoisia pomppumaaleja muutamat NJ:n maalit. Ja sitten vielä tuo niittarien Otso T. kyllä rakastaa reikäpalloa liikaa, ei malta luopua ennen kuin on liian myöhäistä. Ehkä hänellä on ajatuksena, että parempi yksinään kun huonon kaverin kans... Lahjoitti maalin omalla hölmöilyllään ratkaisevassa pelissä, ei hyvä.

No ensi kaudella sitten pikkuisen terävämpänä ja kunhan LNM:n uusi kotipelipaikka tulee tutummaksi, niin NJ:kin joutuu lähtemään kotio ilman pisteitä....

Ensi kaudella Punaset taas taistelee!
JANIINPÄ
13/03/2017
Kyllä Jymy kävi liigassakin aikanaan, muistan hyvin.
Rahaa oli että ranteet paukkuivat. Tampereelta saakka pelimiehiä raahattiin molskille pelaamaan.
Kovin pitkäikäistä tuosta ei syntynyt, mutta tuli Speve.
jymäytämua
13/03/2017
Pelasihan silloin jymyn liigajengissä muuan Sebastian Freuhenthal

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.