Karhujen tähtihyökkääjä: ”Meitä on vaikea pysäyttää, kun saamme pelin rullaamaan”

Benjamin Lepola pelaa mainiota kautta Porin Karhujen ykköspyssynä. Kuva: Kari Saha / UrheiluSuomi.com.

Porin Karhut voitti tänään Divarin toisessa finaaliottelussa SB Welhot lukemin 7-5. Pääkallo.fi jututti ottelun jälkeen tehot 2+1 iskenyttä Benjamin Lepolaa.

Oikea käsi alhaalla pelaava maaliahne laituri totesi heti alkuun, että vähän voi juhlia voittoa kopissa ennen kuin katseet käännetään kohti seuraavaa ottelua sunnuntaina Kuopiossa.

– Ihan hyvät fiilikset. Hetki juhlitaan nyt kopissa tätä voittoa ja sitten aletaan keskittymään sunnuntaihin. Lähdetään hakemaan isoa ryöstöä Kuopiosta, Lepola jutteli.

Ottelun avauserä sujui Welhojen hallinnassa. Karhut sai kuitenkin tärkeän pukukoppimaalin aivan erän viimeisellä sekunnilla Kalle Kujansuun toimesta ja toiseen periodiin porilaiset tulivatkin todella hyvällä energialla kääntäen ottelun kulun edukseen.

Mitä myrkkyjä kopissa erätauolla keiteltiin?

– Ei siinä oikeastaan mitään ihmeellistä juteltu. Omat tyypilliset virheet piti vaan saada pois. Sitten saimmekin hyvän flow’n toiseen erään ja taisimme tehdä viisi maalia. Meitä on vaikea pysäyttää, kun saamme pelin rullaamaan. Se ensimmäinen finaali tuli niin äkkiä välieräsarjan jälkeen, että meillä ei oikein ollut jalkaa. Tänään pääsimme omalle tasollemme, vaikka avauserä olikin vähän hakemista vielä.

Toisen erän lopussa nähtiin mielenkiintoinen tilanne. Ajassa 39:55 Kujansuu teki ottelun toisen maalinsa jälleen aivan erän päätöshetkillä siirtäen Karhut 6-4 -johtoon. Maalin jälkeisestä aloituksesta Welhot kaivoi voiton ja tempaisi nopean hyökkäyksen. Karhut rikkoi maalinsa edustalla erän viimeisellä sekunnilla.

Rike vihellettiin ennen kuin summeri soi ja tuomari pyysi kummatkin jo koppia kohti suunnanneet joukkueet takaisin kentälle. Kellossa oli siis sekunti aikaa ja Welhoilla lähivapari. Pauno Kajoksinen ampui pallon Tero Korhosen jalan kautta sisään ja tauolle lähdettiinkin isäntien johtaessa kahden maalin sijaan yhdellä osumalla. Porilaisyleisö ja penkki protestoivat suurisanaisesti ja -eleisesti tuomiota.

– Se oli selvä maali. Itse me sen sössimme. Tyhmä rike siihen loppuun ja kaveri painoi pallon pussiin. Ei noissa saisi turhaan purnata tuomareille. Mielestäni he vetivät tänään ihan hyvin, Lepola tuumi.

Karhujen kokoonpanosta uupui tänäänkin koko finaalisarjan sivussa olevat Saku Lahtinen ja Juha Tikka. Normaalisti nämä herrat olisivat Lepolan rinnalla, mutta tässä tilanteessa ketjukaverit ovat nuoria, juniori-ikäisiä pelaajia. Toisessa laidassa pelasi tänään pudotuspeleissä hurjassa iskussa ollut Markus Hautaoja ja sentterinä B-juniori, tänään tehot 1+2 nakutellut Petteri Santi. Nuoret pelimiehet saivat maaliruiskulta kiitosta.

– Koostumustenkin suhteen avausottelussa oli vähän hakemista. Tänään löysimme ainakin kaksi hyvin toimivaa ketjua. Itse tarvitsen sentterin, jolla riittää pelinopeutta. Petteri Santi on juuri sellainen, joka pelaa nopeaa peliä. Hautaojan Markus taas on nöyrä jätkä, jonka työmäärä kentällä on ihan järkyttävän kova. Hän on parhaita kärkikarvaajia kenen kanssa olen pelannut. Ennen kaikkea nämä nuoret ovat tosi tervepäisiä kavereita.

Runkosarjan pistepörssin voittanut ja nyt kahden kauden ajan melkoisia pistemääriä Divarissa takonut Lepola vaikuttaa itsekin pitävän jalat maassa. Omassa tekemisessä riittää hänen mukaansa edelleen parannettavaa.

– Sanotaan nyt näin, että kun pelaat vasemmassa laidassa kärkiketjuissa ja siihen lisäksi ykkösylivoimassa, niin siinä pitääkin tulla pisteitä. Se on minun roolini vasempana laiturina. Vähän rikkonaista on välillä ollut, kun ketjukaverit ovat vaihtuneet kaudella tiuhaan Lahtisen oltua paljon poissa. Ihan hyvä kausi silti. Ei kuitenkaan mikään nappikausi tähän mennessä, Lepola totesi.