Divarit

Karhut-luotsi avainpelaajiensa vammoista: ”Eivät muutamassa päivässä parane”

24.03.
2017
4 Kommenttia
1
Divarit

Saku Lahtista (kuvassa) ja Juha Tikkaa tuskin nähdään kentän puolella Divarin finaaleissa. Kuva: Kari Saha / UrheiluSuomi.

Porin Karhut on raivannut tänä keväänä tiensä miesten Divarin finaaleihin. Se on otteluvoitoin 1-0 -tappiolla ottelusarjassa SB Welhoja vastaan. Pääkallo.fi jututti porilaisten valmentaja Juha-Petri Kujansuuta toisen finaaliottelun alla.

Kujansuun tunnelmat toisen finaalin alla ovat hyvät. Perjantai-iltana on jälleen uusi mahdollisuus ottaa avausvoitto finaalisarjassa.

– Nollasta-nollasta lähdetään taas täplää metsästämään. Olemme saaneet aikaan hyvän salibandykevään kaupunkiin ja koko lajin taas nosteeseen pitkästä aikaa. Viime keväänä matka jäi lyhyeksi, kun tipuimme ensimmäisellä playoff-kierroksella. Welhot on ollut koko kauden ennakkosuosikki, joten haastajanahan tässä ollaan ja nyt pitää laittaa taas yksi vaihde lisää silmään ja napata ensimmäinen voitto, Kujansuu sanaili.


Perjantain ottelu pelataan Porin urheilutalolla. Kujansuun mukaan kotikentällä pelaamisesta on etua sarjan tasoittamista tavoitellessa.


– Ainakin siitä on se hyöty, ettei tarvitse kahdeksaa tuntia matkustaa. Kyllä pitkät retket vaikuttavat, kun tässäkin parissa on yli 400 kilometrin etäisyydet paikkakuntien välillä. Sen lisäksi kotiluola on aina kotiluola. Näissä peleissä on pienet marginaalit ja kotiyleisöstä saa aina lisäenergiaa. He ovat se kuudes kenttäpelaaja, etenkin nyt kun meillä vain vimma kasvoi edellisestä pelistä.Divarin ensimmäisessä finaalissa Kuopiossa Karhut vaikutti aavistuksen väsyneeltä, vaikka tasaväkisesti taistelikin. Syyt tähänkin liittyvät pitkälti palautumiseen ja matkustamiseen.


– Kyllä se vaikutti, että meillä oli sunnuntaina viimeinen puolivälieräpeli, sitten yks lepopäivä ja tiistaina sitten reissattiin pitkä matka Kuopioon. Kyllä tuollainen palautumisaika on amatöörisarjassa haaste ja se jättää oman jälkensä, kun pelataan tiiviissä tahdissa lyhyen ajan sisällä.- Vaikka emme energisimmillämme olleetkaan, niin pystyimme olemaan pelissä mukana silti Kuopiossakin. Maalinteko oli hankalaa ja toivottavasti saamme kotona levänneenä niitäkin hanoja paremmin auki, Kujansuu tuumi.


Maalinteko todella oli tukkoista kummankin joukkueen osalta etenkin, kun vertaa siihen, että joukkueet paukuttivat runkosarjassa keskinäisissä kohtaamisissa yhteensä 36 maalia.


- Eihän niitä maaleja voi luvata, mutta kyllä meillä ainakin on tarkoitus enemmän maaleja tehdä. Yhdella maalilla kun harvoin pelin voittaa, Kujansuu naurahti ja jatkoi:- Pudotuspelit ovat pudotuspelejä ja pelaajat ovat näissä runkosarjaa paremmin hereillä. Jos peli on repsahtamassakin, niin ylpeys on vielä kovempi playoffeissa. Nämä ovat ainutlaatuisia tapahtumia. Samanlaista maali-iloittelua ei varmaan siis nähdä kuin runkosarjapeleissämme Welhoja vastaan.Paljon lepää taas kerran Benjamin Lepolan harteilla Karhujen maalitehtailun osalta. Kuva: Jari Turunen.

Karhuille murhetta on tuonut myös se, että kovimpia maalinikkareita on poissa kokoonpanosta. Playoffien pistepörssiä johtava Markus Hautaoja palaa huomenna kokoonpanoon, mutta Juha Tikkaa ja Saku Lahtista tuskin finaalisarjassa kentällä nähdään. Tarkempaa tietoa porilaisten avainpelaajien vammoista Kujansuu ei suostunut paljastamaan.– Aika epätodennäköistä se on. Vammat ovat sellaisia, etteivät ne ihan ihan muutamassa päivässä parane. Loukkaantumisia tulee urheilussa ja niillä mennään ketä on. Monet saavat nyt näytön paikkoja ja sankarin viittaa soviteltavakseen. Kyllähän nuo nimet ovat kokoonpanossamme iso lovi, mutta tässä on tarkoituksella lähdetty oman kylän poikia kasvattamaan ja oli meillä Kuopiossakin kilpailukykyinen joukkue jalkeilla. Meiltä löytyy kyllä voimavaroja painia sarjavoitosta.


Kujansuun mukaan joukkue on mennyt koko kevään mahdollisuuksien kautta. Pettymys ei kaada maailmaa, vaikka suoraa liiganousua ei tulisikaan.


– Ei tässä mitään pettymyksiä tarvitse miettiä. Mennään mahdollisuuksien kautta. Pelasimme riittävän hyvin runkosarjassa ansaitaksemme paikan pudotuspeleissä. Sen jälkeen olimme riittävän hyviä kahdella edellisellä pudotuspelikierroksella ja pääsimme finaaleihin. Ilman muuta, kun pelaamalla on tämä tilaisuus ansaittu, niin kynsin hampain yritetään sarja voittaa. Kausi on onnistunut, kun voittaa kauden viimeisen pelin ja sitä tässä havitellaan, Kujansuu paalutti.

Edit: Juttua muokattu klo 9.23. Kuvia vaihdettu.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Vaasa

Twitter: @ilkkakittila
Jani
24/03/2017
Näkyisikö tässä Länsi-Suomen ja Itä-Suomen tilanne ero, sillä lännessä enemmän liigaseuroja ja Itä-Suomessa vähemmän, että Welhot olisi saanut vähän leveämmän materiaalin laatupelaajia alueeltaan. Karhut vähän kapeammalla kärjellä ja väsyneet plus nämä loukkaantumiset näkyy nyt?
Masse
24/03/2017
"Lahtisen jalan murtuminen tuli pahaan paikkaan kesken playoffsien."

Valmentaja ei suostu paljastamaan, mutta satakunnan kansa paljastaa jutussaan.
Porilaine
24/03/2017
Tikka ei pelannut enää edes runkosarjan lopussa.. Polvi menee varmasti leikkauspöydälle :/
janne
24/03/2017
"otteluvoitoin 0-1 -tappiolla ".

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.