Divarit

Kuopiolaiset etevämpiä Divarin ensimmäisessä finaalissa

21.03.
2017
17 Kommenttia
4
Divarit

Mikko Niiva osui tänään kahdesti Welhoille. Kuva: Jari Turunen.

Kuopiohallilla pelattiin tänään ensimmäinen miesten Divarin finaali, kun SB Welhot ja Porin Karhut iskivät vastakkain. Ensimmäisen voiton ottelusarjassa korjasi kotijoukkue Welhot 4-1 -voitolla.Ottelun avauserä oli tunnustelevaa pelaamista ja maaleja nähtiin vain yksi, kun ajassa 3:20 Welhot pääsi nopeaan vastaiskuun. Hyökkäyksen päätti Mikko Niiva, joka latoi Aki Kolarin mainion ”lättysyötön” verkon perukoille suoraan ilmasta. Erän tunnustelevasta luonteesta kertoo paljon myös se, että Welhojen maalivahti Kosti Jolkkoselle merkattiin ensimmäisen 20 minuutin aikana kolme torjuntaa ja Karhujen Rasmus Östermanille ainoastaan yksi torjunta.Toisen 20-minuuttisen aikana tapahtumia oli enemmän, vaikka torjuntatilastoihin ei edelleenkään merkattu maalivahdeille paljoakaan töitä. Welhot hallitsi erän avauspuolikasta, mutta Karhut pyöritti jälkimmäistä kymmenminuuttista pakottaen Welhot-vahti Jolkkosen muutamaan ”game saver” -torjuntaan.Viimeinen erä alkoi energisesti, sillä reippaan kolmen minuutin jälkeen taululla olivat lukemat 3-1 Welhoille Niivan ja Tero Korhosen osuttua isännille ja Kalle Santasen maalattua Karhuille. Ajassa 53:46 tulleen Jesper Kauhasen 4-1 -osuman jälkeen porilaiset turvautuivat aikalisään. 
Se ei kuitenkaan joukkuetta piristänyt, vaan Welhot piti pintansa loppuun saakka, eikä lisämaaleja ottelussa enää nähty.

Niivan lisäksi kahteen tehopisteeseen ylsi kaksi osumaa syöttänyt Pauno Kajoksinen. Jolkkoselle kuopiolaismaalilla merkattiin 14 torjuntaa.

Liiganousuun vaaditaan kolme voittoa.

Miesten Divarin finaalit:
18:30 SB Welhot-Karhut 4-1 Ottelutilastot Otteluvoitot 1-0

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Vaasa

Twitter: @ilkkakittila
Vikatimees
21/03/2017
Tarviiko näissä peleissä olla kolmee erää.... Kuopiossa viimesessä on alettu pelaamaan tosissaan, ainakin tilastojen valossa. No jospa karhut kotonaan antasivat parempaa vastusta...
Stadi
21/03/2017
Tervetuloa liigaan Welhot!
Kuopio on perinteinen palloilukaupunki, mikä näkyy upeasti yleisömäärässä.
Murre on rikkaus, savolla selostettu upposi myös stadilaiseen.
Olisihan se myös kiva kuulla selostus stadin slangilla joskus..
Arto Kilponen
21/03/2017
Ois kyllä mukava käydä katsomassa ensi kaudella peli Kuopiossa. On varmaan Suomen suurin kaupunki, jossa en ole koskaan nähnyt pelin peliä.
Jani
21/03/2017
Enemmän lentopallo kaupunkina olen pitänyt Kuopiota eli Kups-Volley taisi seura olla. Uusi tuttavuus tämä salibandy ja Welhot.
Vorssa68
21/03/2017
Aivan mahtavaa selostusta! En ole näin hyvää säbäselostusta kuullut sitten Jani Alkion! Welhot liigaan niin saadaan lisää mahtavaa kulttuuria lajille! p.s missä oli muuten Porin toivo Hautaoja?! nuorri mies dominoi kevään pörssiä ja nyt 4 kentäs?!
Junnu#8
21/03/2017
Lentopallo,Jääkiekko kaupunki Kuopio on. Kupsin edustuksen pelit. Vetävät myös kesällä hyvin porukkata. Salibandy tosiaan kyllä hyvässä nosteessa... Welhojen nousu tekisi kyllä hyvää salibandyliigalle. Ja koko Savon alueelle.
kierteishäntäkettu
21/03/2017
Ei ollut hautaoja missään kentässä, kun ei ollut edes penkillä koko pelin aikana.
kpo
21/03/2017
Karhut taisivat käydä talviunille nähdessään lunta, sen verran hengetön esitys heiltä oli.
Arto Kilponen
21/03/2017
Jos Salibandyliigaa rakennettaisiin kuten esim. NHL:ää, että mm. markkina-alueiden mukaan joukkueet saavat paikkansa (toki siellä on muitakin tekijöitä), niin Kuopio kuuluisi pomminvarmasti sarjaan.
muikkumarkkinat
22/03/2017
Olipa tänään varsin kliininen peli Welhoilta - ei ollut kyllä Karhuilla mitään palaa. Mikäli Welhot pystyvät jatkossakin dominoimaan pallollisena ja uhrautuvat pallottomana kuten tänään, niin sarja tulee menemään poikki sunnuntaina. Hyvin nakuttaa kaikki kolme sylinteriä, vaikka rosterista uupui tänäänkin Ri.Tuononen, Vepsäläinen ja Makkonen.
Länsiranta
22/03/2017
Harmi, että Karhuilla oli noin paljon avainpelaajia pois.
Jani
22/03/2017
Miten mestaruuslajit kuopiossa, onko lentopallon Kups-Volley:n kultamitalin v. 2000 jälkeen tullut muita mestaruuksia sinne? Jos ei pitäisi Welhojen noustessaan yrittää rakentaa mestaruudesta taisteleva porukka.
qp
22/03/2017
On siinäkin logiikka. Kyllä kaikessa urheilussa aina mietitäänkin, että tähän kaupunkiin tuli jonkun toisen lajin mestaruus pari vuotta sitten, eli meidän ei kannata tavoitella voittoa vielä ainakaan 15 vuoteen..
Eiköhän jokainen joukkue tavoittele lähtökohtaisesti aina mestaruutta, realiteetit vaan sanelee tuloksen.
NJOO
22/03/2017
Karhuilta puuttui melkoinen määrä avainpelaajia, mutta mutta.. Perjantaina pelataan taas uudella ilmeellä.
kierteishäntäkettu
22/03/2017
Niin puuttui welhoiltakin samalla tavalla avain pelaajia kuten tuonon, makkonen ja vepsäläinen vielä jäi kesken pois nii turha selittää et siinä syy
länsiranta
22/03/2017
Itse en ainakaan mielestäni selitellyt karhujen tappiota kun totesin, että harmi että puuttuu avainpelaajia. Saataisiin entistä parempi sarja tästä aikaa, jos joukkueiden kokoonpanot olisi terveenä. No loukkoja on tietenkin tässä vaiheessa kautta kaikilla. Silti 1000 henkeä Porin urheilutalolla perjantaina siivittää Karhut Kotivoittoon. Itsekin taidan ajella Poriin. Sen verran hieno Peli ja tunnelma oli Nurmo sarjan ratkaisevassa pelissä
Jani
23/03/2017
Ylempänä kommenteissa todettiin että Kuopio kuuluisi markkina-alueen perusteella salibandyliigaan. Hyvä pointti, mutta hyvä myös katsoa mitä siellä alueella jo on seuroja pääsarjassa eli onko yleisöstä kilpailua ja sponsoreista. Urheilullinen puoli minusta riittää Welhoilla pääsarjaan ja siinä suurin mahdollisuus saada myös näitä yleisöä ja sponsoreita, jos menestys hyvää jatkossakin.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.