Liigat

Kurinpitäjä linjasi – SPV-tähdelle lisäpelikieltoa sukukalleuksille huitaisusta

04.03.
2017
14 Kommenttia
1
Liigat

Jari Hankkio sai kaksi ottelua lisäpelikieltoa Salibandyliigan kurinpitäjältä. Kuva: Juha Käenmäki

Salibandyn pääsarjojen kurinpitäjä on määrännyt SPV:n hyökkääjä Jari Hankkiolle kahden ottelun lisäpelikiellon. Hankkio ajettiin 26. helmikuuta ottelussa SPV – TPS kentältä hänen huitaistuaan vastustajaa mailalla genitaalialueelle, ja siitä seurasi automaattinen yhden ottelun pelikielto, jonka Hankkio kärsi eilen ottelussa EräViikingit – SPV.

Kurinpitäjän päätöksen asiaselostuksen mukaan Jari Hankkio TPS-ottelussa käveli kohti maalia ja kävellessään TPS:n Juuso Alinin ohitse Hankkio löi mailallaan Alinia alavatsan tienoille, jolloin tämä loukkaantui lievästi.

Kurinpitäjän arvion mukaan videoltallenteelta näkyy selvästi, että Hankkio lähestyy Alinia maila lantiotason yläpuolella. Hänellä on esteetön näkyvyys Aliniin. Saapuessaan Alinin lähelle, Hankkio lyö mailallaan osittain ylhäältä alaspäin suuntautuvalla liikkeellä Alinia genitaalialueelle. Osumahetkellä Hankkion mailan lapa ei näy videokuvassa koska Alinin lantio peittää sen. Näkyvä osa mailan varresta on Alinin lantion korkeudella mailan ollessa alaviistoon mailan lavan ollessa alempana kuin mailan toinen pää. Mailan varren kulma ja piilossa olevan lavan mitta huomioiden, mailan lapa on genitaalialueella. Kyse on tarkoituksellisesta väkivaltaisesta teosta, mikä osoittaa merkittävää piittaamattomuutta toisen pelaajan turvallista pelaamista ja terveyttä kohtaan.

Kurinpitokäytännössä mailalla/mailan tupella tapahtuneisiin lyönteihin/tökkäisyihin, osuivatpa ne sitten käteen, vartaloon taikka genitaalialueelle, on suhtauduttu tiukasti. Mailalla tapahtuva kevytkin lyönti on omiaan aiheuttamaan vahinkoa tai jopa vakavan
loukkaantumisen lyönnin kohteelle, erityisesti osuessaan päähän tai genitaaleihin. Edelleen kurinpitokäytännössä tämän tyyppisistä normaaleista tapauksista on seurannut ottelussa annetun pelikiellon (mikäli sellainen on annettu) lisäksi kahden ottelun mittainen pelirangaistus. Tutkittavassa tapauksessa ei ole sellaisia lieventäviä tai ankaroittavia seikkoja, että edellä mainitusta käytännöstä olisi syytä poiketa, päätöksen perusteluissa lausutaan.

Erotuomarien tuomittessa Jari Hankkiolle ottelussa pelirangaistuksen uutisoitiin, että erotuomarit olisivat tehneet päätöksensä hallin videoscreeniltä näkemänsä perusteella. Väite on väärä, kuten erotuomariraportista on luettavissa, kurinpitäjä erikseen toteaa.

Kurinpitopäätös kokonaisuudessaan

Video tilanteesta

Teksti: Salibandyliitto

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Arto Kilponen
04/03/2017
Jos joku ei jaksa tarkistaa, niin nuo kaksi väliin jäävää peliä ovat siis SPV - Steelers 8.3. ja SPV:n 1. puolivälierä.
JiiK
04/03/2017
Oikein meni tämä.
Kaulaillaanko
04/03/2017
Entäs se tilanteen jälkeinen kaulassa roikkuminen? Onko kurin pitäjällä mitään sanomista tuosta?
Katotaanko
04/03/2017
Eikö sen voisi kattoa kans videolta. Toivottavasti sama kaksikko viheltää Speven puolivälierät. Seinäjoella odotetaan jo innolla.
Hehei
04/03/2017
Ja höpö höpö, olin itte paikalle, kumpikaan tuomareista ei nähny tapahtunutta. Menivät tepsin huutoon, syrjäsilmällä videotaululle kurkittiin sitte keskinäinen palaveri ja punanen. Luokaton tuomarikaksikko.
Pettynyt
04/03/2017
Kyllä neljä pelii ois ollu tosta sopiva. Raivarit tuomarille pahempi kun vastustajan tahallinen vahingoittaminen ei näin. No ennakkotapaus oli, niin kai se sit tarvi pistää samoihin sen kans.
Heh heh
05/03/2017
Täällä on kyl ihme porukkaa.Olihan se huitaisu nyt ihan selvä.Te ootte just sitä mieltä että pään saa vaikka seivästää jos tuomari ei näe.Tuomarin pitää nähdä.Ei muuten tarvitse.Tuomari voi onneksi käyttää harkintaa jota selvästikään kaikilla ei ole.Ja sitä tuomarointia voi ihan itse kukin käydä kokeilemassa niin huomaa että näkeekö kaikki tilanteet.
Argentinos
05/03/2017
Maradona teki kädellä maalin.Huomasiko kukaan? :-)
Heh heh
05/03/2017
Englantilaiset huomas mut tuomari oli kova jätkä eikä menny huutoon mukaan.:-)
Dorka666
05/03/2017
Seinäjoen notkopolvet taas vauhdissa. Kai se on pakko huitoo tilanteen jälkeen, niin koski kuin hankkio, kun eivät voimat ja tahto riitä tilanteissa. Sitten vielä nähdään ihan omia kuristuksiakin, huikeeta.
Uhg, olen puhunut
05/03/2017
Kyl Kailialallekin sitten olisi varmaan vähintään se kaksi peliä kieltoa kuulunut kun niin meni toista päähän taklaan. Näissä tuomioissa ei ole mitään linjaa. Jos tämä oli hyvä tuomio, niin moni muu ei sitten ole ollut linjassa hyvän tuomion lanssa.
Huomio
05/03/2017
Onko meillä täälä uusi SPV vihaaja: Dorka666.. sama nimimerkki itkee samoja juttuja jokaseen uutiseen :D
F. Underwood
05/03/2017
UHG:lle, kurinpitäjä antoi siitä kaksi peliä. Valituslautakunta pudotti yhteen. Kaksi eri instanssia, mikä unohtuu yleensä kaikilta.
Tahatonta huumoria?
05/03/2017
Kurinpitäjä on kyllä huumorimiehiä! "Mailan varren kulma ja piilossa olevan lavan mitta huomioiden, mailan lapa on genitaalialueella." Ei puutu muuta kuin se, että olisi päätellyt kummassa lahkeessa...

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.