Divarit

Lappeenrannassa huokaistiin helpotuksesta – NST säilyy Divarissa

15.03.
2017
30 Kommenttia
5
Divarit

Divarissa säilyminen maistui NST:lle vaikean kauden jälkeen. Kuva: Markku Taurama

Kolmas ja samalla ratkaiseva Divarin playout-ottelu pelattiin keskiviikkona Kontiolahden liikuntahallissa, kun LeBa ja Lappeenrannan NST pelasivat sarjapaikasta. Vierasjoukkue NST oli lopulta vahvempi loppunumeroin 4–7 ja pääsi juhlimaan säilymistä.

LeBa huudatti kotiyleisöään ensimmäisessä erässä siirtymällä johtoon Petri Väänäsen maalilla. Toisella 20-minuuttisella tilanne kääntyi kuitenkin päälaelleen. NST takoi vajaassa kahdeksassa minuutissa viisi maalia LeBan verkkoon, eivätkä isännät onnistuneet maalinteossa kertaakaan toisessa erässä.

Lappeenrantalaisten sankareiksi nousivat toisessa erässä kakkoskentän pelimiehet. Joonatan Kovanen kirjautti 1+3-pisteet ja Ere Laitimo säesti tehoilla 1+1.

Toisen erän maalit nousivat lopulta ratkaisevaan osaan NST:n kannalta. LeBa onnistui päätöserässä kolmesti lappeenrantalaisten kahta maalia vastaan, eikä kotijoukkueen Miika Sikiön lopussa tekemä 4–7-kavennus enää riittänyt nostamaan LeBaa voittotaisteluun.

Näin ollen täksi kaudeksi Divariin noussut LeBa matkaa takaisin 2. divisoonaan, ja NST säilyttää Divari-paikkansa myös ensi kaudelle.

Ottelutilastot

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Anssi Karjalainen
Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Jyväskylä

Twitter: @A_Karjalainen
Ja salba
15/03/2017
tippuu divariin kanssa. nyt on niiden aika lakata leikkimästä isompaa kuin ovat
Erko
15/03/2017
Kattokaa seuran taustat jatkossa,velkaa joka suuntaan ja PALJON !!!!!
kierteishäntäkarhu
15/03/2017
Onneksi kytöhonka ei onnistunut tavoitteessaan tiputtaa nst:n vaan pelaajat ottivat ohjat käsiinsä
Oikeesti
15/03/2017
NST:n talous on täysin kuralla ja maksuhäiriöitä on on kymmeniä ,monta vuotta pelleilty et asiat hoidetaan ,fakta on et asiat on ihan kuralla ja myöntäisivät totuuden ?
Kajastus
15/03/2017
Hieno tunnelmaa täynnä oleva peli.
N 600 katsojaa paikan päällä ja kova meteli !
Tunnelman puolesta salibandya parhaimmillaan.
Nst :lle onnittelut voitosta , pelastivat seuran vuodeksi eteenpäin.Leballe kiitokset kanssa hienosta tapahtumasta !
Minäpahoihinmieleni
15/03/2017
Siinä voi sitten jokainen miettiä kumman valitsee, säilytätkö "kunnian" ja tiput kakkosdivariin vai otatko kaikki aseet käyttöön ja säilyt divarissa. :D Lopulta kuitenkin muistetaan se, että kumpi säilyi ei se miten säilyi, joten kannattaa lebankin miettiä onko fiksua ajatella miltä jokin näyttää, kun tärkeät pelit on kesken.
Mahtavaa
15/03/2017
Meni aivan oikein!

Joensuussa ja sen lähi alueella ei kaivata kahta pääsarja jengiä!

Nyt vaa josballe tsemppiä hirveesti ens kauteen ja tavoitteet lähivuosina liigaa kohti!

Hyvää matkaa kakkoseen leba, jokoha ne tajuis luopua tuosta jolkkosesta.

Kusi aikoinaan josbassa junnu asiat ja mitään ei saa lebassakaan aikaiseksi.

Pahoittakaa mielenne kaiken maailman pätijät.
Mahtavalle
15/03/2017
Jos olet oikeasti Joensuun alueen säbä- tai Josban toimija, ymmärtäisit että Leban pysyminen divarissa olisi ollut vain ja ainoastaan hyvä asia Josban kannalta. Mieti hetki ja ymmärrät.
Fani
15/03/2017
Parempi voitti tänään, siitä ei jäänyt jossiteltavaa. Hieno ja tasainen sarja oli Divari tällä kaudella (ja tiedän, että Hifki floppasi). Lebakin jäi vain pisteen päähän suorasta säilymisestä. Mutta karvas kalkki tuli lopulta nieltäväksi. Tsemppiä jatkoon niin NST:lle kuin Leballekin!
Juri Jolkkonen
15/03/2017
LeBa SB kiittää Lappeenrannan NST:tä hienosta ottelusarjasta, ja toivottaa onnea Divariin tulevalle kaudelle. Kiitos myös Perttu Kytöhongalle hienosta väännöstä. Kiitos Kontiolahden mahtavalle yleisölle tänään, ja propsit ottelun tuominneelle tuomaripari Toni Pekkiselle ja Markku Heikkiselle , kovassa paikassa saatiin NST:n kanssa nauttia myös kauden parhaasta vihellyksestä.

Juri Jolkkonen, LeBa SB
Joen suusta
15/03/2017
NST ryhdistäytyi kauden tärkeimpiin peleihin ja Leballe tuli kalliiksi 2. erä nukahdus. Kumpaakaan en olisi tiputtanut tasaisen sarjan perusteella.
Aktiivisesti seurannut
16/03/2017
Voisko ajatella näin, että leban tippuminen oliskin parasta mitä alueen salibandylle pystyi tapahtumaan? Jos alueelle aiotaan saada lähitulevaisuudessa salibandyliigajoukkue, niin käytössä olevat vähäiset pelaajaresurssit kannattaa keskittää yhteen joukkueeseen. Yhdistämällä tämän kauden josban ja leban parhaimmat pelaajat pystytttäisiin taistelemaan ensi keväänä oikeasti liiganoususta. Tällä hetkellä alueen pelaajamateriaali riittäisi varmaankin kahteen divarijoukkueeseen, mutta miten on jatkossa? Molempien seurojen parhaimmat junnut ovat jo mukana divarijoukkueissa, mutta ikäluokat -99 alkaen eivät vaikuta kovin vahvoilta, pl. josban 2001-syntyneet. Muutamaan vuoteen ei taida olla näistä omista kasvateista tulossa divaritason materiaalia. Ensin josba takaisin liigakartalle, sitten miettimään resurssien riittämistä divarijoukkueeseen. Korjatkaa, jos olen väärässä.
Haikea fiilis
16/03/2017
Nst:llä on taustoissa ollut ongelmia jo vuosia ja tyttösäbä erityisesti menee jyrkkää alamäkeä, kun keskitytty vain poikiin, vaikka naisten joukkue on se, joka ollut Suomen parhaimmistoa. Onko sitten unohdettu, että naispelaajat jää aikanaan eläkkeelle ja ne pitäisi myös korvata. Mutta keskitytty vain miehiin, joita ei olla saatu kärkikahinoihin. Potentiaalisia tulevia naisten pelaajia tippunu paljon pois vuosien varrella huonon taustatoiminnan vuoksi. Ja Lappee ei tunnetusti vedä paljoa ulkopaikkakuntalaisia pelaajia puoleensa. Kaaosta pyöritetty muutaman ihmisen voimalla, jotka ajautuneet rooliinsa. Ei ole heidän vika, ovat yrittäneet varmasti parhaansa, mutta kun tietotaito ei talouden pyörittämiseen ole valitettavasti riitänyt. Kun pieniä tarjottuja apuja ei oteta vastaan (ylimielisyys?), niin ennemmin tai myöhemmin ollaan isossa kusessa. Toivottavasti seura saa asiat kuntoon ja NST saadaan uuteen nousuun!
Harri
16/03/2017
Eikös jotain pelaajia vaikka Pauno Kajoksinen siirtynyt myös Kuopioon eli tilanne varmaan elää minne pelaajat menee Itä-Suomessa?
Tuomarifarssi
16/03/2017
Onnittelut NST:lle voitosta ja onnea ens kauteem, kumpaakaan ei ois toivonut tippuvan. Siitä huolimatta toivottavasti tämö tuomaripari ei vihellä ens kaudella divaria matsiakaan.. Olivat molemmat niin kujalla koko ottelusarjan ajan, mutta varsinkin ratkaisevassa matsissa. Ei voi tän tason tuomareilla linja ailahdella noin paljon ja ite omalla hölmöilyllään tekevät pelistä itelleen vielä vaikeampaa ja sitten ottavat isoa roolia pelissä, mitä tuomarin ei pitäs tehdä.. Välillä sai sukeltaa kun uimahallissa ja roikkua kun apina selässä, ei vihelletä mitään. Välillä taasen pienikin kontakti ja käsi nousee pystyyn. Käsittämätöntä pillipiiparointia tältä parivaljakolta.

Mut ei voi mitään, parempi meni jatkoon, nst teki paikoista jotka sai, kun leba ei tehnyt.
jori
16/03/2017
KOVANEN ON KOVA! TULEVAISUUDEN NIMI
Harri
16/03/2017
Onnea Nst:lle ja tukea ja myötätuntoa jatkoon!
Harrille
16/03/2017
Leban pelaajista sauurin osa on entisiä josbalaisia, jotka oli kyllästyneet Ruokosen temppuiluun. Nyt on mielenkiintoista seurata pelaajien liikehdintää, kun josban ja leban valmennus uudistuu, mutta leban sarjataso muuttui. Tuleeko paluumuuttajia? Lähteekö joku Welhoihin yrittämään?
Koko viestiketjulle ja aktiivisesti seuranneelle
16/03/2017
Kyllä alueen salibandylle olisi parasta, että jos pärjäät jollakin sarjatasolla, se on joukkueesi paikka. Mutta jos tiput, kuulut sinne tasolle sweuraavalla kaudella. Jokaisella on sarjajärjestelmä tiedossa ennen kauden alkua. Turha selitellä enää.

Kyllä Joensuun alueella on varmasti divaritasoisia 99 ja nuorempia junnuja, jotka siellä pystyisi muiden kokeneempien kanssa pelaamaan. Eihän se ole normaalia, että koko ikäluokka siirtyisi suoraan divariin vaan ne yksittäiset pelaajat. Kuten Josbassa siirtyi lähes koko yksi ikäluokka divariin ja se on vaikuttanut siten, että Josba tippui ASM sarjasta ensimmäisellä divarikaudella ja toisella divarikaudella ei päässeet loppupeleihin A1div, kun suurin osa A ikäisistä pelaa divaria Eikä pelkästään Josban 01 ikäluokka ole se potentiaalinen jos he nyt sattuvat pelaamaan tänä vuonna ainoana C1divaria. Edellisellä kaudella Josbassa oli kolme neljästä ikäluokasta SM sarjassa, eikä se taito pelaajiilta katoa yhdessä kaudessa. Tulevalla kaudella taas voi ehkä nähdä nuorten joukkueita myös SM/divaritasoilla myös Joensuun seuduilla. ASen aika näyttää, miten joukkueet menestyvät tulevan elokuun karsinnoissa. Kyllä siellä myös 99/00 ikäisiä on Josban edarissa treenaillut sekä Lebassa pelannut 99 ikäisiä, joten tulevaisuuden pohjiakin löytyy vähintäänkin divaritasolle. Pitkäjänteisempi työ pitää olla vielä että alueen junnuista saadaan liigatason pelureita. Ehkä vanhemmat ikäluokat A-C2 välillä voisi Joensuun seudulla pelata samassa joukkueessa ainakin kilpatasolla, niin saataisiin alueelle varmasti joka vuosi nuorten SM / divarijoukkueita.
Yhteenvetona -> divaritaso ei yksittäiselle pelaajalle ja hänen sisäänajolle ole niin vaativaa, etteikö Joensuun seuduilta voisi ajaa useampia pelaajia divariin per vuosi treeniringin ja yhteisen tekemisen kautta.
Mielenkiinnolla odotellaan miten pelaajavirrat kehittyvät miesten joukkueissa tulevalle kaudelle...
Divarin sarjajärjestelmästä
16/03/2017
Edelleen sitä mieltä, että divarin viimeisen kuuluukin tippua suoraan. Sitten toiseksi ja kolmanneksi viimeinen karsivat kakkosesta tulevia vastaan, jotka on selvitetty jollain tapaa. Näin on potentiaali, että kolme joukkuetta vaihtuu, mutta varmuudella vain yksi.
Saa käyttää, mutta ei ole pakko.
Fani
16/03/2017
Noista pelaajavirroista puheenollen, tässähän on sellainen kuvio vielä, että Leban alla pelaa todennäköisesti ensi kaudella kaksi joukkuetta kakkosdivaria. Jos nyt ei sitten Leba KCK nouse divariin..
Huolestunut fani
16/03/2017
Kyllä Leban ratkaisupelit, kuten tämä viimeinen, kaatui valmennuksen sulamiseen. Hätäilevää peluuttamista ja kenttien muuttelua. Kentälle kaverit jotka luo tilanteita eikä niitä ketkä tuhlailee niitä.

Joensuun seudulla pelaajamateriaali riittäisi varmasti divarin kärkikahinoihin, ehkä jopa sinne liigakarsintoihin saakka, mutta valmennus on kyllä huolestuttavan huonoissa kantimissa tällä hetkellä. Ensi kaudelle Josbankin pelaajamateriaali vahvistuu varmasti Leban putoamisen myötä, mutta riittääkö rahkeet penkin takana? Hyvä asia on, että uudistusta päävalmentajissa tapahtuu, sillä siihen on selvä tarve, mutta onko tilalle tulossa pätevämpiä kavereita. Ensi kaudelle sellainen lajia alueella eteenpäin vievä vinkki, että mikäli tulee hetki painaa paniikkinappia, niin ei palata valmennuksessa vanhaan vaan koitetaan löytää uusi ratkaisu.
Onkonäin
16/03/2017
Ei taida leba olla ihan ensimmäisenä kenelle mahdollisesti kabinetissa avautuvia divaripaikkoja tarjotaan. Jos en väärin muista niin ensin niitä tarjotaan niille ylöspäin karsiville joukkueille jotka ovat viimeisillä kierroksilla hävinneet. Näinhän lebakin viime keväänä lahjapaikan sai.
JZ
16/03/2017
Tai kai se voisi olla niinkin, että pääsarjoihin noustaan vain mittaamalla taso sarjasta putoavaa vastaan?

Jos esimerkiksi tämän kauden HIFKiä ei kykenisi voittamaan ottelusarjassa, niin tuskin sitä valtaisaa lisäarvoa Divariinkaan tuo.
EI kabinettipäätöksille
16/03/2017
Ei mitään kabinettipäätöksiä, tämän jo Leba käynti toistamiseen divarissa osoitti. Karsimalla ylöspäin voisi olla kestävämpää lajikehitystä....
huomio
16/03/2017
Leballa on varsin moni asia kunnossa.Lopputuloksesta huolimatta pelasivat ok,nuoria nälkäisiä pelaajia ja talous kunnossa.
John
16/03/2017
Kausi se on divarissaki.
Harri
16/03/2017
Leban tilanne voinut olla kestävämpi taloudellisesti, kun ovat alempana pelanneet. Varmaan pelaajat omin voimin pelaamisen kustantaneet. Jos jollain tietoa, niin tuokin voisi kiinnostaa millaisia kustannuksia pelaaminen vaatii tai ketkä saavat jotain, millaisia palkkioita ne ovat. Voisiko valmentajat suurin kulu olla? Voisiko pelaaminen ainakin reilu tuhat euroa kaudessa olla per pelaaja?
Sensuuri
16/03/2017
Ei näköjään Juri Jolkkonen taas kestänyt kritiikkiä kun on pyytänyt poistamaan häntä koskevat viestit. Niinhän se aikanaan sulki lebankin sivuilta kommentointi mahdollisuuden.
Talous
17/03/2017
Nst ja Josba voisi kilpailuttaa pelipaikat ainakin siinä tilanteessa jos ovat ainut divari seura lähialueella. Kuka pystyy tuomaan sponsoreita tai näillä pelaajamaksujen suuruudella. Tietenkin edullinen valmentaja myös kannatettavaa ja edullinen taustaorganisaatio vapaaehtoispohjalta.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.