Liigat

Liigajumbolta painavaa tekstiä tasoerokeskustelusta: ”Kuvottavin kausi ikinä”

10.03.
2017
37 Kommenttia
13
Liigat

M-Teamin toinen perättäinen kausi Salibandyliigassa oli raju pettymys. Kuva: Juhani Järvenpää

Miesten Salibandyliigan runkosarjan päätteeksi viimeiselle sijalle jäi helsinkiläinen M-Team, joka tippui samalla ensi kaudeksi Divariin. Seura avaa kotisivuillaan edustusjoukkueen vaikeaa kautta ja antaa oman näkemyksensä paljon puhutuista liigan tasoeroista.

M-Team keräsi runkosarjassa yhdeksän pistettä, kauden aikana se taipui useampaan murskatappioon ja maaliero jäi lopulta 110 osumaa pakkaselle. Esimerkkinä näistä 3–18-tappio Nokian KrP:tä vastaan, 0–17- ja 1–13-häviöt Happeelle sekä 19–5-löylytys EräViikingeiltä.

Toisaalta kauteen mahtui myös hyviä tuloksia helsinkiläisjoukkueelta, kuten kahden viimeisen kierroksen jatkoajalle asti edenneet väännöt viime kauden finalisteja, Tampereen Classicia ja Esport Oilersia vastaan. Lisäksi M-Team yllätti runkosarjan kolmanneksi sijoittuneen SPV:n vierasvoitolla.

M-Teamin managerina toimiva Timo Sirola latasi kuitenkin kovaa kritiikkiä kauden aikana velloneesta keskustelusta ja ilmapiiristä.

– Mitä tähän muuhun keskusteluun tulee, niin täytyy sanoa, että olen itse näissä karkeloissa ollut reilut 20 vuotta ja tämä kausi oli kuvottavin ikinä. Suomi voitti MM-kultaa ja riippumatta mitä muun muassa Superfinaalissa käy, niin tämä kausi tullaan todennäköisesti muistamaan lähinnä näistä tasoerokeskusteluista, Sirola avautui seuran sivuilla.

– Ehkä surullisinta tässä on, että laji-ihmiset kusevat omiin muroihin ja kaikenlaiset Twitter-hahmot kertovat miten asioita tulisi tehdä, sen sijaan, että laittaisivat itse haalarit päälle ja rupeaisivat hommiin. Se on todella helppo katsomosta ja kotisohvalta käsin laukoa totuuksia.

Helsinkiläiset joutuivat myrskyn keskelle erityisesti helmikuun lopussa, kun EräViikinkien valmentaja Markus Huhtimo kritisoi joukkueensa juuri kaatamaa M-Teamia ja sen ottelutapahtumaa.

Myös päävalmentaja Jarmo Härmä avasi sanaista arkkuaan aiheen tiimoilta.

– Toinen kaudesta heti mieleen tuleva seikka on tietysti täysin mittasuhteista karannut tasoerokeskustelu, joka lähti täysin näpeistä ja meni todella vastustajaa epäkunnioittavaksi touhuksi. Oksettavaa! Välillä olimme huonoja, erittäinkin huonoja, mutta aina olisi hyvä tietää kritisoidessa, että millaista meidän arki ja tarina taustalla on, ja onko ne haalarit olleet niskassa vaiko ei.

– Muutamat esittivät, että ”jotain tarttis tehdä”. Pitäisikö ihan ensimmäisenä meidän laji-ihmisten lopettaa omaan laariin oksentaminen ja alkaa kunnioittamaan muita seuroja, valmentajia, pelaajia ja toimihenkilöitä? Siten saisimme hyödynnettyä paremmin MM-huuman, kuin mitä tähän asti on nähty, Härmä lausui.

Härmällä oli näkemys siitä, mitkä asiat johtivat M-Teamin lopulliseen sijoitukseen ja pistesaldoon. Liigajumbo kärsi kauden aikana muun muassa orastavasta maalivahtiongelmasta, kun Petri Lesch joutui jäämään alkukaudesta sivuun loukkaantumisen vuoksi. Nuoresta ja lupaavasta Simo Metsiköstä kasvoi lopulta joukkueen ykköstorjuja.

– Erittäin monta syytä voisi tähän nostaa, mutta ehkä isoimpina seikkoina näkisin liian suuren vaihtuvuuden kesällä, liian ison rosterin kauden alussa ja sitten massiiviset kokoonpanohuolet loukkaantumisten ja muiden esteiden takia. Pakko ottaa itsekin vastuuta tässä kohtaa ja myöntää, että liian kauan meni siihen, että saimme pelimme näyttämään siltä, mille sen halusimme näyttävän.

Koko juttu on luettavissa M-Teamin sivuilta tästä linkistä.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Anssi Karjalainen
Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Jyväskylä

Twitter: @A_Karjalainen
Jukka
10/03/2017
Härmä kantaa oman vastuunsa, ylimielinen Sirola sitä ei tunnu tekevän. Aika hyvin saa valmentaja onnistua jos tolla materiaalilla liigapaikan haluaa pitää.
TeeJii
10/03/2017
Hyvä kannanotto M-Teamilta. Sillon tällön säbää seuraavana oon kummastelu suuresti tätä keskustelua, mitä on käyty. Läpi on paistanu niin lajin nuoruus kuin myös keskustelijoitten "nuoruus". Ei se ainakaa tällä kehity. "Jotai tarttis teherä?"
Ja niin
10/03/2017
– Mitä tähän muuhun keskusteluun tulee, niin täytyy sanoa, että olen itse näissä karkeloissa ollut reilut 20 vuotta ja tämä kausi oli kuvottavin ikinä.

"Näissä karkeloissa"? Kakkosdivari ja divarikin valovuoden päässä liigasta.
Vorssa68
10/03/2017
Kompataan tässä tiimiläisiä.. En ole missään lajissa kohdannut tämmöistä, aivan kuin se olisi yksittäisen tekijän vika että hävitään otteluita aivan perkuleesti. Kauden aikana olen lukenut ainakin yhden tilastonikkarin veivaaman tilaston jossa todettiin että 2000-luvulla ei ole maalimäärät juuri vaihdelleet suuntaan tai toiseen. Kaikilla ei valitettavasti ole säbäliittoa ja isoa organisaatiota takana kuten ervillä. Divarista on edelleen vaikea nousta liigaa, mutta haluaako sinne liigaan kohta kukaan jos joukkueiden välinen kunnioitus on edelleen luokkaa nolla.#Puuhastelua #Puuhelmet #Puupäät
Ja niille
10/03/2017
Ehkä tossa sun kommentissa konkretisoituu koko ongelma ja et sitä valitettavasti ees huomaa. Katsos tämä meidän rakas laji nimeltä salibandy ei ole yhtä kuin ja ainoastaan Salibandyliiga vaan paljon isompi hiekkalaatikko.
Espoo
10/03/2017
Asiaa pääosin. Surullinen on lajin imago. Kuka muistaa enää maailmanmestaruuden? Hyödynsikö litto ja liiga mestaruuden? Tällaiseen ilmapiiriin on helppo hyeenoiden hyökätä. Ja sitten joku yksittäinen finaali ja valintatilaisuus. Pitkä on sählyn korpivaellus...
Esaias10
10/03/2017
Tsemppiä M-Teamille. Ei kannata kuunnella ja uskoa kaiken maailman tietäjiä... Nykyinen järjestelmä on hyvä ja antaa mahdollisuuden tulevaisuuden pelaajille.
FBI
10/03/2017
Tsemppiä M-Team jatkoon.
Divarissa mennään ensi vuonna taas pikkaisen lujempaa kuin tällä kaudella. Liiga lähestyy koko ajan.
Arto Kilponen
10/03/2017
Stadin ykköset eivät kuitenkaan lopulta jääneet kuitenkaan säilymisestäkään kuin muutamien minuuttien päähän, vaikka toki LASB parhaansa teki pudotakseen.

M-Teamin suurin ongelma on mielestäni se, että salibandy ei vain yksinkertaisesti kiinnosta Helsingissä. Sen voi lukea ihan suoraan yleisömääristä. Neljästä nimellisesti Helsingistä olevasta "pääsarja"joukkueesta yksi päätti häipyä koko kaupungista Vantaalle, toinen oli liigan jumbo, kolmas ei tiennyt onko se divari- vai A-poikien seura ja neljäs jäi Divarin jumboksi. Yleisömäärät eivät päätä huumanneet, ainakaan hyvässä mielessä.
Jeppe
10/03/2017
Ei se mitään. Eräviikingit fuusiotuu kauden jälkeen ja on sen vuonna Esport EräViikingit. Sitten voitetaan pelejä ylivoimasella materiaalilla, kitisitään twitterissä tasoeroista ja presissä kaikesta kaikille. Lopulta päävalmentaja totetaa "ompa yllättävää että uutena joukkueena ollaan pärjätty näin hyvin".
#51
10/03/2017
Hahaha:DD halkesin JEPEn kommentille:DD
Liitolle
10/03/2017
Liiton henkilöstö suojatyöpaikkoineen yrittävät tavata näitä juttuja ymmärtämättä mistä on kyse. Niin salibandyssä kuin yritys maailmassa homma lähtee ylhäältä. Mutta mitä tekee Salibandyliitto? Suosii jälleen kerran isoa seuraa eikä rankaise sitä kuten muita. Ei siinä, ensimmäistä kertaa kurinpitäjä teki oikean päätöksen olla rankaisemasta Huhtimoa. Harmi vaan että samaan aikaan pikku seura esim. Ala sarjoissa saavat 100€ sakkoja kun haukkuvat syystä tuomareita raporteissaan. Onhan se kiva että annetaan liitosta työpaikka vanhoille pelureille mutta kun se ei vaan vie tätä lajia eteen päin. Kaverit saavat leikkiä pienessä piirissä ja lystin maksaa pelaajien vanhemmat lisenssimaksuina. Jos liitossa olisi oikeasti osaavia tekijöitä niin lajin saavutuksista voitaisiin ottaa niin paljon irti sponsori mielessä että lisenssimaksuja ei tarvitsisi edes kerätä. 90% suomen kansasta ei edes tiedä että tässä lajissa on edes voitettu mitään. Eli älkää haukkuko seuroja kun liitto ei anna edes mahdollisuutta toimia tasapuolisesti tässä maassa.
Jukkisb
10/03/2017
Miten lajin ulkopuolisilta voidaan vaatia säbän arvostusta, jos laji-ihmisetkään itse eivät arvosta?
20#
10/03/2017
Liitolle,..täyttä asiaa
Tarkkailija
10/03/2017
JUKKISB kiteyttää ongelman valitettavan hyvin...
Big S7
10/03/2017
JEPELTÄ painavaa tekstiä.
R28
10/03/2017
Jeppe just näin?
Tieto
10/03/2017
Tuu ny #Huhtimo itte kertomaan. Kerro samalla miltä tuntuu toimia kohtuu hyvällä pelaajamateriaalilla liigassa. Älä kuitenkaan ens vuonna ole joukkueessa, joka ottaa 12-1 neniin. Sillä sitten joutuisit oikeasti laittamaan itsesi peliin. Ja sekin olisi naurettavaa. Koska muuten saatte Suomen suurimmasta potentiaalista edes 500 ihmistä katsomoon? Pelitapahtumatkin ovat uskomattoman hienoja ja mukaansatempaavia.
JZ
10/03/2017
Sympatiat tiimille. Osa minusta olisi toivonut, että Härmä olisi jo siinä kuuluisassa pressissä herännyt vähän kritisoimaan Huhtimon negailua.
Seliseli
10/03/2017
"loukkaantumisten ja muiden esteiden takia. Pakko ottaa itsekin vastuuta tässä kohtaa ja myöntää, että liian kauan meni siihen, että saimme pelimme näyttämään siltä, mille sen halusimme näyttävän."
Missä vaiheessa peli sitten näytti siltä, miltä sen haluttiin näyttävän?!? Härmälle terveisiä... Jokaisella coachilla ja pelaajalla on seurasta&lompakosta riippumatta ne samat 24 h vuorokaudessa aikaa... Ja jokainen käyttää ne valitsemallaan tavalla. Tuskin Ervissä tai Cladussakaan kovin montaa ammattilaista on....
mikko
10/03/2017
Sirolalle kommentti, jos ykkösveska loukkaantuu, eikö edes kannattaisi yrittää muualta? Sä kuitenkin oot manageri ;)
Lihava Piippu
10/03/2017
AAMEN!!! Tämä on juurikin näin. Joku on huonompi kuin toinen, mutta se huonokin pystyy yllätyksiin. Näillä ErVi:n lausunnoilla ei ainakaan kukaan voita mitään, päin vastoin. Iso käsi M-Teamin suuntaan täältä.
Minäpahoitinmieleni
11/03/2017
Jea eli ensin kitistään ku jotkut sanoo että jotain tarvis tehdä ja sitten kitistään kun joku sanoo että joukkueiden määrää pitäis kaventaa. Siinähän on se ehdotus. Ei täälläkään kaikki ilkeyksissään näitä sano vaan ihan kehittämis mielessä tai tuomaan jonkun idean millä tätäkin lajia sais kiinnostavammaks koska sitä se ei nyt ole tarpeeksi. Mutta hei sehän on nyt muotia uhriutua joka asiassa niin keräännytään pieniin joukkoihin säälimään toisiamme ja puhumaan pahaa näistä "kiusaajista" se kehittää varmasti lajia yhtä hyvin :) alkaa olemaan farssi koko juttu joka suunnasta katsoen.
Kives
11/03/2017
Kävin kattoo Pasilassa ton 1-13 Happeen pelin. Olin olettanu et liigaseuralla olis 2016 vuonna korttimaksumahdollisuus, mut eipä ollukkaa ja pankkiautomaatille oli matkaa. No käytiin nostaa rahaa ja päästiin sisää. Sit katottiin ku Happee rytki maalit eka erään ja sen jälkee molemmat joukkueet läpsyteltteli kaks erää. Hallissa oli hiljasta eikä mitään tunnelmaa. En olis lähteny sille rahanhakureissulle, jos oisin tienny mitä oon menossa kattomaa ja hyväksyn kyllä sen pelailun perusteella tasoerokeskustelun. En usko et se peli palveli ketään, varsinkaan lajia ku jäi yleisölle todella huono maku.
Arto Kilponen
11/03/2017
Kives, M-Teamia en olisi muistanut, mutta ainakin OLS, SalBa, Koovee ja olikohan myös Indians (en mene takuuseen, Indians-väki ottakoot kantaa) ovat joukkueita, joilla kortilla ei voinut maksaa lippua hallilla (ainakaan viimeisimmässä Oilers-pelissä). Mahdollisesti näitä oli muitakin. Mutta pointti on siis se, että et voi tätä yhden joukkueen niskaan kaataa vaikka olen aivan ehdottomasti sitä mieltä, että nämä hommat ensin kuntoon ja sitten voidaan alkaa lässyttämään yleisökapasiteeteista.
Antti Luokkanen
11/03/2017
Tasoeroihin tai muuhun joutavaan kantaa ottamatta. Olisiko jo fiksua antaa joukkueiden pelata siellä, missä myös treenaavat ja saavat lehterit täyteen. Mosalla ja Rusalla on hieno tunnelma, toisin kuin pasilassa ja vantaalla.
#Heimo#
11/03/2017
Indiansin peleissä kortilla ei voi maksaa sisäänpääsyn, mutta kahviosta ostaessa voi.
Jonninmoinen friikki
11/03/2017
Seurojen toiminta kehittynyt hienosti viimeisen kymmenen vuoden aikana kakilla osa-alueilla, mutta liiton ei.
Liitto ratsastaa ja egoilee kun seurojen tekemä työ ympäri Suomea kasvattaa harrastajamääriä.
Liiton kassa kilisee & pyörittävät byrokratiaa, mutta se on vain hallintokoneisto, ei miköän innovatiivinen organisaatio.
Puuhastelija
11/03/2017
Joskus ennen kun kävin katsomassa useita pelejä olisin ehkä parempi ottamaan kantaan. Vaikka laji kiinnostus on hiipunut niin kyllä tämä ainainen keskustelu ja toisiin pöytiin huutelu miksi mitään ei tehdä kuvottaa. Onneksi tämä murojen pehmentäminen tehdään sentään omalla nimellä, mutta kauhotaan myös omalla lusikalla siihen leipäläpeen, joka pidemmälle ajattelematta päästelee tämmöisiä kaneetteja. Tapahtuuko valioliigassa välillä 7-0 voittoja? Onko NHL:ssä kaikilla joukkueilla täydet katsomot? Häviääkö toisen maan ykkösseura toiselle 6-1 niin sanotussa mestareiden liigassa ja pari viikkoa ennen osat olivat toisinpäin. Täten supistetaan kaikkia liigoja muutaman pelin tähden. Arvostan salibandya lajina ja olen nähnyt sen kasvun itse. Kasvulla tarkoitan, että harjoittelu ja muu liittyen itse urheilijaan mennyt seuroissa eteenpäin. Vaikeampi on sitten pelitapahtumia muuttaa, kun fakta on se että kaikki lajit taistelevat katsojista ja aina jokaisen kohdalla puhutaan katsojien vähyydestä.
Älkää huudelko vaan keksikää yhdessä ratkaisuja. Ongelmat kun on tehty ratkaistavaksi ei poistettavaksi kuten gangsterielokuvissa. Sanonpa vain että joka liigassa näitä tapahtuu lajia tai manteretta rajaamatta. Nautitaan siitä, että se pahnan pohjimmimmainen ja liigan "pilaaja" voi aiheuttaa hämmennystä sarjataulukossa ja vedonlyöjien lapuilla kuin se tällä kaudella pystyi.
Jamo
11/03/2017
Kuvottavavinta mitä minä tiedän on urheilijat/joukkueet, jotka lähtevät valmiiksi hävinneinä peliin (tiimin pelaaja myönsi ervi pelin jälkeisessä haastatattelussa). Valmentaja Jarmo Härmä suivaantui siitä että vastustaja julkisesti otti esiin tämän kuvottavuuden. Ilmeisesti kritiikki kolahti omaan nilkkaan ja nyt omaa kykenemättömyyttä peitellään sillä että käännetään huomio muualle. Härmä epäonnistui pahasti tämän kauden tiimin kanssa, eikä epäonnistuminen selity pelkästään maalivahdin loukkaantumisella. Valmentaja on kuitenkin viime kädessä vastuussa joukkueen asenteesta ja ilmeestä.
Veke
11/03/2017
Kun M-Team selvitti itsensä liigaan,se ratkaisupeli
oli huikeaa katsottavaa,pelimiehiä löytyi.
Nousikohan jollain kusi päähän,kun piti potkia hyviä jätkiä pois,kun "kemiat"ei kuulemma kohdanneet.(olisiko se ollut valkku/joku pelaaja)
Pitäisi katsoa tulevaan,ei omaan napaan.
Zemppiä divariin paluuseen.
säbäjannu
11/03/2017
''Ei se mitään. Eräviikingit fuusiotuu kauden jälkeen ja on sen vuonna Esport EräViikingit. Sitten voitetaan pelejä ylivoimasella materiaalilla, kitisitään twitterissä tasoeroista ja presissä kaikesta kaikille. Lopulta päävalmentaja totetaa "ompa yllättävää että uutena joukkueena ollaan pärjätty näin hyvin".'' erittäin hyvin sanottu jeppe :D kirjoitit ajatukseni sanoiksi.
Naama
11/03/2017
Mitä jengi nyt höpisee, että ei ole ikinä kuullut missään muussa lajissa, että vaadittaisiin liigan pienentämistä, jotta saataisiin parempia pelejä. Näitä keskusteluja on käyty niin veikkausliigan kuin sm-liigankin osalta. Herranjumala euroopan isoimmat jengit fudiksessa koittaa/on koittanut saada chämppäriä tiivistettyä, että saisivat parempia pelejä jo lohkovaiheessa.
Kilpaileminen
11/03/2017
Kauden jälkeen jaossa on aina tietyt sijat. Vaikka sarjassa olisi kaikki parhaat pelaajat niin joku on jumbo. Rökäle tappiot kuuluu lajiin ja onhan tämä oikeasti maailman nopein joukkuelaji.
Toivotaan että tulevaisuus on suotuisa niin laji lähtee oikeasti nousuun kun ne haalari henkilöt saa mahdollisuuden.
Fani
11/03/2017
Liigaan enimmillään 12 joukkuetta. Pelien ja liigan taso nousee. Divari kahteen lohkoon ja parhaalle nousun mahdollisuus liigaan. Divari oli tänä vuonna äärimmäisen tasainen ja mielenkiintoinen, mutta joukkueilla ei ole mahdollisuuksia pärjätä liigassa.
Arto Kilponen
12/03/2017
"Divari oli tänä vuonna äärimmäisen tasainen ja mielenkiintoinen"
Esim. HIFK 14 pistettä seuraavaan sijaan

"joukkueilla ei ole mahdollisuuksia pärjätä liigassa"
Mikä nousijajoukkue on viimeksi tippunut sukkana takaisin? Toki joo, jos pärjääminen = mestaruuden voittaminen, niin onhan sinne matkaa. Niin on aika monella näistä 14 (tai 12) liigajoukkueestakin.
Kyyti Vilponen
12/03/2017
Indiansille tarjoillaan aitiopaikalta mahdollisuus suuren tasoeron huomaamiseen

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.