Nämä joukkueet pelaavat Divarin karsinnoissa – kaksi nousee sarjaporrasta ylemmäs

Paimion Ruoska edustaa Länsirannikkoa Divarin karsinnoissa. Kuva: Jarmo Jokila

Paimion Ruoska edustaa Länsirannikkoa Divarin karsinnoissa. Kuva: Jarmo Jokila

Nousukarsinnat salibandyn toiseksi korkeimmalle sarjatasolle Divariin käynnistyvät ensi viikonloppuna.

Divarin nousukarsintojen sarjajärjestelmä muuttui täksi kaudeksi siten, että Etelä-Suomen aluetta lukuunottamatta alueellisissa 2. divisioonan lohkoissa pelattiin pudotuspeleissä alueen mestaruuteen saakka. Alueiden finaalien voittajat jatkavat matkaa valtakunnallisiin Divarin nousukarsintoihin. Etelä-Suomen kahdesta 2. divisioonan lohkosta nousukarsintoihin selvisi kaksi joukkuetta.

Arvotun valtakunnallisen kaavion mukaisesti Divarin nousukarsinnan 1. vaiheen otteluparit ovat:

Nibacos – O2-JKL
Apassit – Ruoska

Tiikerit – Merikoski SBT
PSS – PHSB

Otteluparit pelataan paras kolmesta -järjestelmällä, eli ensimmäisenä kaksi voittoa saavuttanut joukkue etenee nousukarsinnan 2. vaiheeseen.

Karsinnan 2. vaiheessa kohtaavat Nibacos-O2-JKL ja Apassit-Ruoska otteluparien voittajat ja toisessa parissa Tiikerit-Merikoski SBT ja PSS-PHSB otteluparien voittajat.

Divarin nousukarsinnan 1. vaiheen runkopäivät ovat: la 1.4., su 2.4. ja tarvittaessa ti 4.4.
Divarin nousukarsinnan 2. vaiheen runkopäivät ovat: la 8.4., su 9.4. ja tarvittaessa ti 11.4.

Karsinnan toisen vaiheen voittajat nousevat miesten Divariin.

Karsintojen otteluohjelmat valmistuvat alkuviikon aikana.

Teksti: Salibandyliitto

Huom. Koska oletettavasti joku kohta tiedustelee, että onko näistä peleistä tulossa ennakoita, niin voimme vastata jo nyt, että ennakko on tulossa tässä arkiviikon aikana.

32 comments

  1. O2 nousee varmasti, niin vakuuttavasti hoiti pirkat oman lohkon finaaleissa

  2. Nibacos ja O2 eivät voi valitettavasti molemmat nousta: tsekkaa ottelukaavio!

  3. Ruoskahan se sieltä nousee ja Paimioon rakennetaan vihdoin sen myötä salibandyhalli. Mahtaako käydä niin, että Ruoska pelaa divarikarsintansa Paimion jäähallissa? Sinne joukkue saisi houkuteltua ainakin 800 katsojaa.

  4. Atte Paloste kantaa Merikosken reppuselässään D1variin. Ylivoimainen pelimies liikkeeltään ja puolustustaidoiltaan näihin karsintoihin. Oi Koski on!

  5. Apassit nousee! Seuratkaa numero #88 apasseilta paikalliset puhuu salibandyn Patrik kane:na #onvainyksipalirantonen

  6. Länsirannikon kakkosta seuranneena voin sanoa, että Ruoskalla on huonoin joukkue vuosikausiin, jolla on päästy divarikarsintoihin. Jollain tavalla kuitenkin saavat kaiken irti tuosta materiaalista.

  7. Uskon että O2, Apassit, Tiikerit ja PHSB hoitavat omat parinsa. Näistä O2 ja PHSB lähimpänä nousua. Nibacos on erittäin potentiaalinen porukka, mutta ei arpaonni suosinut kun heti O2 vastaan.

  8. Sattumalta näin yhden Nibacoksen pelin kaksi viimeistä erää ja Sisä-Suomen kakkosta paljon seuranneena en olisi veikannut peliä kolmosdivaritasoista korkeammaksi. Kauhean näköistä katseltavaa ja olin todella yllättynyt kun sain tietää kyseessä olevan kakkosdivaripeli. Nibacoksen eduksi tuossa pelissä oli huomioitava, että rosterissa oli myös B-junnun näköistä pelaajaa ja yleensäkin porukka vaikutti urheilullisen näköiseltä, toisin kuin kyseisen pelin vastustaja. Nyt onkin hyvä nähdä olenko tuon yhden pelin nähtyäni oikeassa alueiden välisestä suuresta tasoerosta. Mitään sen suurempaa sympatiaa ei ole O2:n suuntaan, mutta veikkaan Jyskäläläisten vievän pelin murskaavasti nimiinsä.

  9. Eikös Nibacos pudottanut O2:n cupissa tällä kaudella? Veikkaan tasaista sarjaa ja uskon, että Nibacos menee jatkoon tästä sarjasta voitoin 2-1.

  10. Kyllä Apassit klaaraa sarjan. Liiga- ja divarikokemusta joukkueessa. Miettinen-Airaksinen-Korhonen -trio on pistepörssissä top10

  11. Ei oo hajuakaan jengeistä mutta nimien perusteella kannatan ruoskaa!

  12. Divariin kaudelle 2017-2018 nousevat O2-JKL ja PSS

  13. Pss on kyllä lähellä nousua. Mites tuo Nilsiän Apassit? Kellään tietoa onko innostusta lähteä divariin? Tuo nimilista ja peliesitykset tämän nimittäin mahdollistaa. Tainneet hävitä kaksi peliä koko kaudella, samoin kuin Pss. Apasseilla hyvä sekoitus nuoruutta ja kokemusta, Airaksinen – Miettinen – Korhonen. Kokemusta löytyy rutkasti Kurosen ja Väänäsen johdolla. Mutta jokatapauksessa veikkaan finaaleiksi Apassit-02 ja Pss-Tiikerit!

  14. Merikoski on kova nousija suosikki.
    Sekä Nibacos ja O2 kovia ehdokkaita molemmat. Nibacos tiputti Cupista juuri jyväskylän poppoon ja vielä vieraissa. Kotiedun turvin harjaavat tuon sarjan ja nousevat Merikoskena kanssa.

  15. Ei riitä Merikoskella. Todella nuori ja kokematon porukka, taitava kylläkin. Ovat hävinneet kauden aikana useamman pelin ja olivat välillä tiukilla selvästi huonompiaankin vastaan. Jos porukka pysyy kasassa, on nousuhaaveet ensi keväänä realistisempia.

  16. Kyllähän se on jo vuosien ja jopa kymmenten aikana tullut selväksi ettei MERIKOSKI tai NIBACOS nouse koskaan.

  17. Onhan se monena vuonna nähty että ratkaisu peleissä o2 tikkanen ei saa ees pelin jälkeen suihkun hanaa kiinni

  18. Jep. Tikkanen sulaa ja Kokkolan jengi kävellen o2 sen jälkeen divariin. Fakta on se että o2 ei pelaa yhtään sen paremmin kuin edellisessä kohtaamisessa. Nibacos on selvästi hionut kuviot kuntoon.