Liigat

Oilers-legendan pelipaita jäädytetään puolivälieräottelun yhteydessä

13.03.
2017
13 Kommenttia
2
Liigat

Kuva: Esport Oilersin Facebook-sivu

Esport Oilers tiedotti maanantaina, että se aikoo nostaa puolustajalegenda Mika Kavekarin, 41, pelipaidan (nro. 33) Tapiolan Urheiluhallin kattoon. Paita jäädytetään perjantaina ennen klo 18.30 alkavaa Oilers-SPV-puolivälieräpeliä.

Kavekari edusti koko liigauransa silloista Espoon Oilersia ja pelasi Salibandyliigassa vuosina 1994-2009 yhteensä 308 runkosarjan ottelu tehoin 53+57=110. Pudotuspelikamppailuita kertyi sen sijaan 108 ja niissä Kavekari loihti pisteet 12+16=28. Puolustajan palkintokaapista löytyy neljä SM-kultaa, kolme SM-hopeaa ja kaksi SM-pronssia.

Nimenomaan puolustavana puolustajana tunnettu Kavekari oli vuonna 2006 mukana Suomen MM-hopeajoukkueessa ja vuonna 2008 hän pääsi juhlimaan Suomen ensimmäistä MM-kultaa. Maaotteluita Kavekarille kertyi kaikkiaan 33 (tehot 2+4).

Kavekarista tulee Esport Oilersin historian toinen pelaaja, jonka pelipaita on nostettu hallin kattoon, sillä Jaakko Hintikan pelipaita numerolla 27 nousi viime vuonna Tapiolan Urheiluhallin katonrajaan.

SPV-Oilers puolivälieräsarja starttaa keskiviikkona ja perjantain ottelu on espoolaisten ensimmäinen kotipeli pudotuspeleissä.

Lisäys: Oilers on jäädyttänyt muitakin pelinumeroita kuin Hintikan (27), mutta hallin kattoon ei ole toistaiseksi nostettu muita paitoja ennen Kavekaria. Nämä muut numerot ovat 5 (Sami Koskinen), 6 (Ville Fernelius) ja 9 (Juha Markelin) (käyttöoikeus poika Rasmuksella).

Oilersin uutinen

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
Kuka?
13/03/2017
Nyt pakko myöntää että en edes Googlen kuvahaulla tunnistanut. Ei vissiin ihan tunnettu oilerssista.
#51
13/03/2017
Miksi ihmeessä Clässikin kotiotteluita ei näytetä puolivälierien osalta? Ja kun Clasu ei saa aikasekseen tehdä edes maalikoostetta, niin eihän niitä matseja ole mahollista ees nähä, muutakun paikan päällä.
Heikki
13/03/2017
Aikanaan kun sanakirjasta katsoi mitä tarkoittaa sana puolustaja niin vastauksessa luki yksinkertaisesti Kavekari. Kaikki tiesi silloin sanan merkityksen. Eikä siitä ajasta hirveän pitkää aikaa ole, eikä se määritelmä ole siitä muuttunut. Jos halusit voittaa niin silloin kannattatti hyökätä oikeasta laidasta. Vasemmalla oli Kavekari vastassa. Se on pojat ihan turhaa teidän sieltä yrittää. Selvä.
Katsoja
13/03/2017
Oilers osaa arvostaa legendojaan, ensin Hintikka ja nyt Kavekari joka oli edusti upeasti taistelevaa oilerssia, hyvä esimerkki nykyisille öljymiehille.
Tässä esimerkki miten voi saada lisää yleisöä hallille, toki muutakin aktivointia tarvitaan.
Jyväskylän Happee on rakentanut houkuttelivia paketteja pudotuspeleihin jopa perhepaketti joka toimii takuulla.
Näitä aktivointeja lisää..
Heikki
13/03/2017
Katsokaahan tuota kuvaa ja noita pelaajia siinä. Tulkaa sitten sanomaan miten paljon laji on mennyt eteenpäin. Toi porukka pyyhkisi näillä fuusiojengeillä lattiaa.
AGm
13/03/2017
Täytyy kyllä olla aika vasta-alkaja sählyn saralla jos ei Kavekaria tiedä. Aikansa parhaimpia puolustamaan. Kumpa joku nyky Oilersista osaisi pelata yhtä hyvin pallottomana. Todellinen seuralegenda kun yli 400 peliä oilerspaidassa, 4 mestaruutta, maailmanmestaruus... Seuraavaksi sitten Seppälää kattoon.
Jonninmoinen friikki
13/03/2017
Eiköhän Sami Koskisen paita nouse ennen Seppälää...vaikka #37 oli hieno pelimanni...Seppälän ooikakin taitaa tahkota öljymiesten junnuissa.
Kavekari ansaitsee paikkansa toki.
Junnu#8
13/03/2017
Tedy Salutsky tai Tarmo Kirjonen voisi olla myös. Herrojen ollessa kentällä. Ei vastustaja säilynyt mustelmitta. Ja välillä tuli mielipahaa myös. Todellisia Oilers ikoneita.
Espoon pel...
13/03/2017
Heikki pihalla, toi Espoon pellesakki pääse enää edes portaita ylös, ns heikkoa porukkaa, niinku koko espoo muutenkin
Peraa
13/03/2017
Muistaakseni Oilersissa on jo jäädytetty numerot 5 (Koskinen) 6 (Fernelius) ja 9(Markelin) .Nyt tietenkin poika Markelin pelaa numerolla 9.
Espoon pel...
13/03/2017
Noi on noita heikin dinosaurusajan kavereita, joita kukaan ei tiennyt edes tuolloin saati nykyään. Jos mentäisiin eteenpäin. Turha jäädytys, ketään ei kiinnosta.
HM
13/03/2017
Espoon pel.../Dorka666/S7 otappa nyt happea välillä :D
Salutsky?
13/03/2017
Olihan toi läppä? On joo iha huikee ikoni ja esikuva nuorille.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.