Liigat

Omalaatuinen Happee nähdään kuudetta vuotta putkeen välierissä: ”Ihan sama mikä joukkue tulee vastaan”

22.03.
2017
8 Kommenttia
7
Liigat

Seppo Pulkkisen luotsaama Happee nähdään jälleen välierissä. Kuva; Mika Hilska

Puolivälieräpari Happee ja TPS mittasivat keskiviikkona toisiaan neljännen kerran. Kolme edellistä peliä maalin erotuksella vienyt Happee oli viimeisessä pelissä vahvempi maalein 10-6 ja varmisti paikan välierissä.

Happee lähti puolivälieriin runkosarjan viidenneltä sijalta, kun TPS oli neljäs ja sai kotiedun. Ennakkoon sarjasta arvioitiin kaikkein tasaisinta, mutta otteluvoittojen valossa se oli lopulta epätasaisin.

Happeen päävalmentaja Seppo Pulkkinen, sarja meni teille suoraan voitoin 4-0. Osasitko odottaa tätä lopputulosta?

– Totta kai siitä lähdetään, että 4-0 voitetaan sarja. Ei me voida lähtökohtaisesti kuvitella, että voitaisiin joku ottelu hävitä. Tiesin, että jos onnistumme hyvin, niin saamme sarjan katki neljässä pelissä. Nyt pystyimme siihen hyvällä taistelulla, Pulkkinen kertoo Pääkallo.fi:lle puhelimen välityksellä.

Neljännessä ottelussa TPS tuli useaan otteeseen maalin päähän, mutta Happee piti pintansa. Ratkaisupelistä ei muodostunut samanlaista jännitysnäytelmää kuin kolmesta aiemmasta pelistä.

– Ottelu ratkesi lopulta meidän hyvään puolustuspeliin ja taistelutahtoon. Kyllä TPS oli tänään todella hyvä ja pelasi myös varmasti parhaan pelinsä tänään. He tekivät pelin meille todella vaikeaksi, mutta kyllä tuo meidän puolustusilme ja taistelutahto oli kovalla tasolla. Yksi asia mistä meitä usein epäillään on se, että kestääkö kantti. Tiedoksi, että kantti kyllä kesti hyvin tänäänkin. Erityisen hyvin onnistui tuo Savinaisen kenttä, joka oli todella vahva puolustuspäässä, Pulkkinen suitsuttaa kolmosvitjaa, joka iski kaikkiaan neljä osumaa.

Missä asioissa olitte parempia kuin TPS tässä sarjassa?

– Kun tilastoja katsoo, niin niistä näkee, että lähes kaikki tilastot menivät TPS:lle. Kyllähän se ratkaisi, että pystyimme käyttämään maalipaikat tehokkaammin hyväksi kuin TPS. Pystyimme usein rankaisemaan heti kun kaveri pääsi vähänkin kaventamaan. Näin kävi parikin kertaa ja se on sellaista vahvaa nakertamista, joka vie kaverilta sitä taisteluilmettä, Pulkkinen tietää.

Happee oli todella vahva erityisesti otteluiden lopuissa, ja se voitti jokaisessa pelissä viimeisen kymmenminuuttisen maalien valossa. Kun sarjan kolme ensimmäistä peliä päättyivät 7-6 rankkareilla, 6-5 ja 5-4 jatkoajan jälkeen, oli lopun suorituksilla suuri merkitys.

– Siinä tulee se vahva henkinen kantti esille. Toisaalta meillä on erittäin laaja materiaali. On ollut vähän loukkaantumisia ja sairastumisia, kuten tietysti muillakin, mutta ollaan saatu koko ajan uusia ja tuoreita kavereita paikkaamaan poissaoloja. Suoritustaso on siten pysynyt vahvana otteluiden läpi ja erityisesti se on sitten korostunut otteluiden lopuissa, joissa korostuu henkinen puoli ja kuntotekijät. Niiden seikkojen suhteen olimme näissä peleissä todella vahvoja, Pulkkinen naulaa.

Ensimmäisessä pelissä Happee oli 6-2-tappiolla vielä kahdeksan minuuttia ennen loppua, mutta nousi tasoihin ja voitti rankkarit. Toisessa pelissä TPS johti kolmella maalilla viimeiseen erään mentäessä, mutta Happee käänsi senkin ottelun. Pulkkinen näkee, että erityisesti ensimmäisen pelin nousu antoi paljon itseluottamusta.

– Iso merkitys, erittäin iso merkitys. Se, että päästiin sellaisen hienon takaa-ajon jälkeen nauttimaan voitosta antoi meille itseluottamuspiikin. Meno jatkui lähes samanalaisena myös seuraavana päivänä, jolloin onnistuttiin lähes identtisessä tilanteessa selättämään vastustaja, ja se antoi meille erinomaista evästä näihin kahteen seuraavaan peliin. Hyvin pitkälti niiden voimalla vedettiin tämä sarja loppuun asti. Usko säilyi koko ajan, vaikka pelin sisällä meillä tapahtui niitä heittoja aika paljon.

Pulkkinen nosti aiemmin itse esille, että Happeen kantin kestämistä epäillään. Nyky-Happee on kuitenkin vuosikymmenen kovimpia menestystarinoita, ja siitä kertoo muun muassa se, että nyt on järjestyksessään kuudes kevät putkeen, kun jyväskyläläisryhmä nähdään Salibandyliigan välierissä. Mitaliputkikin on kolmen kauden mittainen, ja se on tällä hetkellä miesten Salibandyliigan pisin mitaliputki.

Happee voidaan luokitella Salibandyliigan kestomenestyjäksi. Kuva: Esa Jokinen

Mistä tämä Happeen tasainen suorittaminen johtuu?

– Se on tosiaan tasaista suorittamista, jos ollaan kuudetta vuotta putkeen mitalipeleissä. Se kertoo suoritusten tasaisuudesta, mutta myös siitä, että meillä on pysynyt joukkue suhteellisen samana. Vaihdoksiahan on ollut jokaisena vuonna enemmän tai vähemmän, mutta ne ovat olleet sopivia. Muutokset ovat lähinnä tuoneet sopivasti uutta virtaa, mutta kuitenkin se perusrunko on pysynyt samana. Se on mahdollistanut sen, että ollaan pystytty jatkamaan kehitystyötä heti kauden päätyttyä. Kehittymisprosessi on pitkä juttu ja tuo menestystä vähitellen. Kovaan ja pitkäjänteiseen työhön tämä kuitenkin perustuu.

– Meillä on ollut koko ajan oma tapa toimia, oma pelitapa, oma tapa valmentaa ja omalaatuisuus sekä omaleimaisuus on kuulunut myös seurakulttuuriin. Se on luonut vahvan yhteisöllisyyden ja siinä on tekijöitä, jotka ovat pitäneet meidät vuodesta toiseen mukana tuossa kärkiporukassa tai mitaliporukassa. Kun siinä pysyy, niin joskus voi voittaa tai joskus voi olla neljäs. Jos et ole siinä mukana, niin et voi voittaa, Pulkkinen paaluttaa.

Happeen seuraava vastustaja on vielä auki. Se saattaa olla hallitseva Classic, jos Classic hoitaa Indiansin ja SPV Oilersin. Kokeneena kettuna Pulkkinen ei lähde spekuloimaan asialla.

– Se on ihan sama mikä joukkue sieltä tulee vastaan. Jos tämän sarjan meinaa voittaa, niin kaikki joukkueet on voitettava. Eihän siellä ole kuin hyviä joukkueita jäljellä. Neljä parasta kun on jäljellä, niin niistä ei yksikään ole huono ja jokaista vastaan pitää pystyä maksimaaliseen suoritukseen. Sen lisäksi pitää pystyä vetämään ehjä välieräsarja. Kaikki joukkueet on voitettavissa, mutta kaikille voidaan myös hävitä. Vastustajalla ei ole väliä, ja se tulee vastaan kuka tulee.

Miten Happeen välieriin valmistautuminen käynnistyy tästä eteenpäin?

– Huomenna alkaa valmistautuminen ja palautumista varten on varattu Laajavuoresta uima-altaat. Teemme siellä muun muassa vesijuoksua ja käytämme vettä palauttavan elementtinä. Sitä kautta lähdetään rakentamaan kroppaa välieräsarjaa varten. Perjantaina on kevyet treenit, viikonloppu huilataan ja ensi viikolla lähdetään lataamaan joukkuetta täyteen iskuun.

– Oli tärkeää, että voitettiin neljässä pelissä. Saadaan hyvä huili tähän väliin ja meillä on ollut vähän loukkaantumisia. Sen lisäksi on ollut flunssa-aaltoa, joka on pitänyt osan pelaajista poissa. Flunssa menee onneksi ohi muutamassa päivässä ja saadaan pelaajat mukaan jo ensi viikon treeneihin. Tämä on erittäin hyvä lähtökohta, kun otettiin taistelemalla jatkopaikka. Se varmasti lisää itseluottamusta, jota tarvitaan seuraavassa vaiheessa pelitaidon lisäksi, Pulkkinen päättää.

Esa Jokisen ottelukuvat
Ottelutilastot

Lue myös:
Happee ensimmäisenä Salibandyliigan välieriin – TPS taipui suoraan neljässä pelissä
Espoossa jälleen rankkarijännäri – Oilersin pää kesti toistamiseen
Classic ja EräViikingit voiton päässä välieristä – katso keskiviikon salibandytulokset

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
Fani
23/03/2017
Kuningas hirvi Pulkkisen Seppo on kyllä huikea ja omalaatuinen äijä näiden nykypäivän jargoninjauhaja-valmentajien joukossa! Harmi kun poistuu kuvioista...
Terkut pääkaupunkiseudulta
23/03/2017
Happeelle ja Seppo Pulkkiselle suo kyllä kaiken menestyksen. Hienoa ja pitkäjänteistä työtä on tehty Jyväskylässä jo vuosia!
23/03/2017
Happee voidaan luokitella Salibandyliigan kestomenestyjäksi...perustelut kiitos
H Må:lle
23/03/2017
"Perustelut kiitos"? Siellähän se lukee tekstissä; "Nyt on järjestyksessään kuudes kevät putkeen, kun jyväskyläläisryhmä nähdään Salibandyliigan välierissä. Mitaliputkikin on kolmen kauden mittainen, ja se on tällä hetkellä miesten Salibandyliigan pisin mitaliputki." Kaikenlaisia urpåja täälläkin huutelee...
Jortsu vantaalta
23/03/2017
Viikkarit oli 2003-2013 joka vuosi MITALEILLA, eikä vain mitalipeleissä!!! #nykysalibandy
Jortsulle
23/03/2017
Eihän sitä seuraa edes ole enää liigassa
Jortsun ihmettelijälle
23/03/2017
Ai niin, kukapa sitä eilistä muistaa?
Ennenkuin lennät tupesta, niin laita asiat mittasuhteisiin. Mitali kolmena keväänä putkeen on kova, mutta kymmenen putkeen!!!! #dynastia
Jonninmoinen friikki
23/03/2017
Onnittelut Happeelle jälleen kerran hienosta kaudesta.
Tsemppiä välieriin.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.