Juniorit

Pääkalloennakko: A-nuorissa mestari vaihtuu – luvassa mielenkiintoiset pudotuspelit

09.03.
2017
27 Kommenttia
11
Juniorit

TPS ja Classic kahvasivat itselleen A-nuorten runkosarjan kärkisijat. Miten käy pudotuspeleissä? Kuva: kaljupapparazzi.kuvat.fi

A-nuorissa vaiherikkaan runkosarjan jälkeen puolivälieräparit on valittu ja pudotuspelit käynnistyvät torstaina. Pääkallo.fi ennakoi tänäkin vuonna jokaisen pudotuspeliparin.

Pudotuspelit pelataan paras viidestä -järjestelmällä lukuunottamatta pronssiottelua, joka ratkaistaan yhdessä ottelussa. Torstaina alkavista puolivälieristä etenee siis jatkoon kolmen voiton turvin.

Turun Palloseuran A-nuorista löytyy ratkaisuvoimaa laajalla rintamalla. Kuva: Juha Laaksonen

TPS–SPV

Lähtökohdat:
Runkosarjan voittanut Turun Palloseura pääsi pohtimaan vastustajaansa ensimmäisenä, ja joukkue valitsi puolivälieriin tanssiparikseen Seinäjoen Peliveljet.

TPS oli tämän kauden runkosarjassa odotetun vahva. Runkosarjan voitto irtosi lopulta keskinäisten otteluiden perusteella tasapisteissä olleeseen Classicin. Joukkueen materiaali on tasaisen laadukas, eikä se joutunut kuormittamaan tärkeimpiä pelaajiaan nuorten SM-sarjan lisäksi miesten liigakentillä.

Tasaisuus kuvastaa myös TPS:n esityksiä runkosarjassa. Koko kauden aika joukkue kärsi vain kolme tappiota ja kolme kertaa se jäi tasapeliin. Turkulaisten puolustus on sarjan ehdotonta kärkeä, ja Toni Salmisen johdolla puolustajat pystyvät oman maalin varjelemisen lisäksi tuottamaan myös hyökkäyspäässä. Lisäksi maalivahti Olli Kuisma nappasi palloja 82 prosentin varmuudella runkosarjassa. Joukkueessa seurataan tarkalla silmällä myös Salibandyliigan pudotuspelejä, koska Eero Jalo ja Olli Laine vahvistaisivat vapautuessaan joukkuetta merkittävästi.

Seinäjokiset eivät yltäneet aivan viime kauden kaltaiseen yllätykseen, mutta siitä huolimatta runkosarjan kahdeksas sija oli hyvä suoritus. Puolustusvoittoinen ja vastaiskuihin panostava pelitapa toi jälleen tulosta, sillä SPV päästi neljänneksi vähiten maaleja koko sarjassa. Loppusyksystä jouluun asti Peliveljet pelasi erinomaisesti, mutta vire hyytyi vuoden vaihteen jälkeen. Tänä kalenterivuonna SPV on voittanut vain kaksi ottelua kymmenestä.

SPV:n hyökkäyspelin täsmäase on tehokas ykkösketju, jonka muodostavat Juuso Koskela, Niko-Arttu Perälä ja Jaakko Laakso. Ketjun pelaajat iskivät yhteensä 86 tehopistettä runkosarjassa. Sekä SPV:n liigajoukkuetta että Divarissa Nurmon Jymyä tällä kaudella edustanut Janne Autio olisi erittäin tärkeä vahvistus Peliveljille puolivälieräsarjaan.

Taistelupari:
Juuso Forsman, TPS–Niko-Arttu Perälä, SPV

Joukkueidensa parhailta maalintekijöiltä odotetaan tulosta myös pudotuspeleissä. Forsman kuului jo ennen kauden alkua TPS:n vastuunkantajiin, kun taas Perälä on päässyt iskemään hieman puskista ja viimeisteli runkosarjassa kiitettävät 20 maalia.

Kauden aiemmat kohtaamiset:
20.11.2016 TPS–SPV 7–3
12.2.2017 SPV–TPS 5–5

Näin pelataan:
La 11.3. 15:00 TPS–SPV Leaf-Areena
Su 12.3. 14:00 SPV–TPS Qmax Arena Nurmo
To 16.3. 18:30 TPS–SPV Leaf-Areena
La 18.3. 17:00 SPV–TPS Seinäjoen Urheilutalo (tarvittaessa)
Su 19.3. 18:30 TPS–SPV Leaf-Areena (tarvittaessa)

Kumpi voittaa:
Vaikka joukkueet päätyivät kauden toisessa kohtaamisessa tasapeliin, ei SPV pysty pudotuspeleissä kolmea kertaa kaatamaan vahvaa Palloseuraa. Kotiedun turvaamana TPS katkaisee sarjan suoraan kolmessa ottelussa ja etenee välieriin.

Albert Koskinen takoi yli 60 tehopistettä Classicille runkosarjassa. Kuva: Esa Takalo

Classic–Happee

Lähtökohdat:
Runkosarjan päätteeksi keskinäisten otteluiden perusteella kakkoseksi jäänyt Tampereen Classic pääsi valitsemaan vastustajansa toisena. Valintatilaisuus eteni sijoitusjärjestyksessä, kun tamperelaiset poimivat vastaansa seitsemänneksi sijoittuneen Jyväskylän Happeen.

Viime kaudella finaalien ulkopuolelle jäänyt Classic oli jälleen totutun vahva runkosarjassa. Erityisesti joukkueen hyökkäyspeli oli läpi kauden tuhoisaa, ja pallo löysi tiensä vastustajan verkosta lähes 200 kertaa. Erityisesti vuoden vaihteen jälkeiset otteet kielivät siitä, että täksi kaudeksi päävalmentajaksi palanneen Mikko Hernetkosken joukkue on valmis menemään pitkälle. Viimeisissä kahdeksassa ottelussaan Classic takoi peräti neljä kertaa kaksinumeroiset lukemat omaan maalisarakkeeseensa. Classic oli runkosarjan lopussa kuntopuntarin kärjessä kahdeksan perättäisen voiton jälkeen ja joukkue on hävinnyt viimeksi tammikuussa, jolloin TPS voitti ryhmän jatkoajalla numeroin 7-6.

TPS:n tapaan tamperelaisilla on erittäin laaja materiaali hyödynnettävänä. Lisäksi liigajoukkueen kova kilpailutilanne takaa sen, että Jesse Ruokostenpohjan ja Tino Lindstedtin tasoiset pelaajat pystyvät edelleen esiintymään A-nuorissa aktiivisesti. Albert Koskinen takoi yli 60 pistettä runkosarjassa, ja Aaro Helin säesti huimalla 37 täysosumalla. On mielenkiintoista nähdä kuka Classic-maalilla aloittaa pudotuspelien jyrähtäessä käyntiin: Riku Saarentola on aikaisemmin ollut ikäluokkansa ehdotonta kärkeä, mutta ei ole ollut tällä kaudella odotetun varma ja Pietari Jääskeläinen onkin ottanut kasvavaa vastuuta runkosarjan loppupuolella.

Jyväskylässä nähdään yhden vuoden tauon jälkeen taas pudotuspeliotteluita A-nuorissa. Happee saavutti seitsemännen sijan lopulta 20 pisteellä, mutta kausi oli vuoristoratamainen. Hirviryhmä aloitti kauden väkevästi pelaamalla tappioitta ensimmäiset neljä ottelua. Voittoja seurasi kuitenkin kolmen tai jopa neljän ottelun tappioputket. Alkuvuoden voittoputki sen sijaan oli isossa roolissa nostamassa Happeeta pudotuspeleihin.

Happeessa tutut nimet pitivät tasonsa tai jopa hieman paransivat. Oscar Salminen paransi viime kauden pistesaalistaan yli kymmenellä pinnalla ja laukoi tärkeitä maaleja jyväskyläläisille. Myös kauden alkaessa arveluttanut maalivahtitilanne osoittautui positiiviseksi, sillä Miko Hassinen nappasi ykköstorjujan saappaat hyvillä esityksillään. Erinomaisesti liikkuva Hassinen sai venyä pallon tielle peräti 25 kertaa ottelua kohden, mutta silti selän taakse upposi keskimäärin alle viisi osumaa.

Taistelupari:
Oskari Heikkilä, Classic–Eino Heinonen, Happee

Vajaa kaksi vuotta sitten hyökkääjät Oskari Heikkilä ja Eino Heinonen juhlivat nuorten maailmanmestaruutta Ruotsin Helsingborgissa. Siitä huolimatta molemmilla lahjakkuuksilla on jäänyt lopullinen läpimurto tekemättä liigakentillä. Heinonen ei ole vielä tällä kaudella päässyt maistamaan liigavauhtia, mutta oli merkittävä pelaaja nuorten SM-sarjassa. Heikkilä sen sijaan on joutunut tyytymään pieniin minuutteihin Classicin miehissä. Molemmilta odotetaan puolivälierissä tehoja.

Kauden aiemmat kohtaamiset:
20.11.2016 Happee–Classic 9–10
14.2.2017 Classic–Happee 10–6

Näin pelataan:
La 11.3. 19:00 Classic–Happee Tampere Areena
Su 12.3. 18:30 Happee–Classic Jyväskylän monitoimitalo
Ti 14.3. 18:30 Classic–Happee Spiral-halli
La 18.3. 18:30 Happee–Classic Jyväskylän monitoimitalo (tarvittaessa)
Ma 20.3. 18:30 Classic–Happee Spiral-halli (tarvittaessa)

Kumpi voittaa:
Maalintekokilpailuun lähtemällä Happeelle käy kylmästi. Kurinalaisella pelillä se saattaisi pystyä laittamaan Classicin koville, mutta joukkueen peli on kuitenkin hyvin flow-pohjaista ja materiaaliero on sen suhteen liian suuri. Classic etenee voitoin 3–0.

Rangersin A-nuoret ovat valmiita jatkamaan yllätyksellistä kauttaan pudotuspeleissä. Kuva: Mikko Karlsson

Rangers–Indians

Lähtökohdat:
Kolmantena valitsemaan päässyt Kirkkonummi Rangers valitsi puolivälierien vastustajakseen espoolaisen Indiansin, joka oli runkosarjan viides.

Kirkkonummen pommisuojasta tuleva Rangers on ollut tämän kauden suurin yksittäinen sensaatio. Viime kaudella joukkue jäi viime kaudella niukasti ulos pudotuspeleistä, mutta tänä vuonna se taisteli vastoin ennakko-odotuksia jopa runkosarjan voitosta. Viidestä tappiosta huolimatta joukkue pystyi jokaisen pistemenetyksen jälkeen kääntämään kurssin voitokkaaksi, mikä kertoo kirkkonummelaisten henkisestä kantista. Jää nähtäväksi pystyykö Rangers jatkamaan runkosarjan vakaita otteitaan myös pudotuspeliympäristössä.

Yhtenäisyys sekä pelin kollektiivisuus ovat olleet suurimpia syitä Rangersin menestyksen takana ja pitkään yhdessä pelannut joukkue on panostanut voimakkaasti juuri tähän kauteen A-nuorissa laadukkaiden 1996- ja 1997-ikäluokkiensa turvin. Ryhmästä löytyy laatupelaajia useammasta kentästä: Samuli Alaluusua ja Atte Silvennoinen iskevät tehoja ykkösvitjassa, kun taas 33+28=61 pistettä tällännyt Teppo Salo pelaa sentterinä kakkos- tai kolmoskentässä. Puolustuksesta Emil Vehanen kykenee antamaan myös pallollista tukea. Maalipuiden välissä vastuun jakaneet Jens Beijar ja Pontus Koivisto pelasivat koko kauden äärimmäisen tasaisesti.

Westend Indians pelasi vahvan runkosarjan, ja ilman syksyn pimeimpinä kuukausina tullutta viiden ottelun tappioputkea joukkue olisi todennäköisesti saanut kotiedun puolivälieriin. ”Heimo” pelasi varsin tasaisia otteluita erityisesti sarjan kärkijoukkueita vastaan, ja kauden aikana edustusjoukkueessakin käytetty tiivis oman pään puolustaminen toimi nuorten sarjassa. A-nuorissa ryhmän työkalupakista löytyy kuitenkin myös selvästi aktiivisempia karvausvaihtoehtoja.

Runkopelaajat onnistuivat kauden aikana hyvin ja pystyivät pelaaman tehovoittoisen kauden. Suurimpana onnistujana hääri Olli Arkkila, joka palkittiin myös ensimmäisillä Salibandyliiga-otteluilla. Edustusjoukkueen vahvistuksia saadessaan ryhmä oli vieläkin kovempi. Heikki Iiskola kävi kuudessa pelaamassa ottelussa iskemässä käsittämättömät 25 tehopistettä. Liigamiesten puuttuminen heikentääkin joukkuetta tuntuvasti. Tuukka Vesa sai kerätä tolppien välissä kokemusta 17 pelin verran ja on luotettava ykköstorjuja pudotuspelejä ajatellen.

Taistelupari:
Teppo Salo, Rangers–Lauri Näränen, Indians

Joukkueidensa parhaat sentterit ovat isossa roolissa tässä sarjassa. Sekä Salolta että Näräseltä odotetaan kovia tehoja hyökkäyspäässä, mutta myös kahden suunnan pelaaminen on yhä tärkeämpää. Siinä Näränen onkin lähtökohtaisesti hieman parempi, mutta samalla hän tarvitsee taustatukea hyökkäyspäässä muilta.

Kauden aiemmat kohtaamiset:
16.11.2016 Rangers–Indians 7–6
29.1.2017 Indians–Rangers 13–5

Näin pelataan:
To 9.3. 19:00 Rangers–Indians Kirkkonummen väestönsuoja
Su 12.3. 17:00 Indians–Rangers Tapiolan UH
Ke 15.3. 19:00 Rangers–Indians Kirkkonummen väestönsuoja
La 18.3. 18:30 Indians–Rangers Ruskeasuo* (tarvittaessa)
Su 19.3. 17:00 Rangers–Indians Kirkkonummen väestönsuoja (tarvittaessa)
* siirtyy mahdollisesti pelattavaksi Tapiolan Urheiluhalliin, jos halli vapautuu. Pelipäivä ja ottelun alkamisaika pysyvät ennallaan.

Kumpi voittaa:
Mikäli Indiansin miehet eivät olisi päässeet pudotuspeleihin, olisi nuorille heimolaisille voinut povata pitkää kevättä. Nyt se on kuitenkin hyvin lähellä katketa jo puolivälierissä. Yhtenäinen Rangers kaataa painostavassa kotihallissaan kotiyleisön tuella espoolaiset viidennessä ottelussa ja menee jatkoon 3–2.

Muun muassa Juho Sorri (kesk.) vahvistaa OLS:n A-nuoria liigajoukkueen jäätyä ulos pudotuspeleistä. Kuva: Esa Takalo

Oilers–OLS

Lähtökohdat:
Pudotuspelien toiselle espoolaisjoukkueelle, Oilersille jäi valintojen jälkeen pudotuspelivastustajaksi muiden karttama Oulun Luistinseura.

Hieman vaikeamman alun jälkeen Oilers sai pelin uomiinsa hieman ennen joulua. Voittoja alkoi lopulta talven pakkasilloissa tulla hyvällä tahdilla, ja lopun neljän ottelun voittoputki takasi kotiedun puolivälieriin.

Tämän kauden Oilers sai kaivattua vahvistusta kauden alla, eikä joukkue ole enää täysin yhden huippukentän varassa. SSV:stä saapunut hyökkäystrio Yannick Lindroos–Toni Rintala–Niklas Laurila istui hyvin espoolaisten sapluunaan. Severi Korhonen ja Eromon Agbomeirele jatkoivat aiemmilta kausilta tuttua pistetehtailua. Lisäksi kesken kauden Kooveesta Oilersiin palannut Kristian Lamminen oli todella kova vahvistus jo ennestään laadukkaaseen ryhmään. Lahjakas, myös SSV:stä joukkueeseen tullut Severi Hopsu nappasi kauden aikana ykköstorjujan paikan itselleen.

Paljon uudistuneelle OLS:lle pudotuspelipaikka oli hyvä saavutus. Joukkueen teemoihin kuului uuden päävalmentajan Janne Krankan johdolla pelitavan muovaaminen aktiivisempaan ja pallollisempaan tyyliin. Välillä joukkue onnistuikin siinä hyvin, kun taas toisinaan OLS kaatui jopa sarjataulukossa ryhmän alapuolelle jääneitä joukkueita vastaan suurinumeroisesti.

Oli kuitenkin syynsä, miksi OLS oli etäisyyden lisäksi pelätty vastustaja valintatilaisuudessa. Miesten liigajoukkueen pelit päättyivät runkosarjaan, ja näin ollen oululaiset saavat käyttöönsä kovia pelimiehiä edustuksesta. Juho Sorri, Olli Kinnunen, Antti Suomela, Olli Wikstedt ja Tommi Wiander vahvistavat OLS:aa huimasti. Mikäli valmennus saa luotua tasapainoiset kentät ennestään yllätysvalmiin rungon päälle ja Vinski Kivilompolo onnistuu runkosarjan tavoin maalissaan, voi OLS kasvaa yhdeksi mestarisuosikeista.

Taistelupari:
Severi Hopsu, Oilers–Vinski Kivilompolo, OLS

Tässä otteluparissa palloja torjuvat äärimmäisen lahjakkaat maalivahdit, jotka saatetaan tulevaisuudessa nähdä myös liigaympyröissä. Ottelupari on lähtökohtaisesti hyvin tasainen, ja matkakilometrejä kertyy niin paljon, että maalivahtien hyvä ja huono päivä nousevat suureen rooliin.

Kauden aiemmat kohtaamiset:
9.10.2016 Oilers–OLS 10–4
14.1.2017 OLS–Oilers 7–1

Näin pelataan:
La 11.3. 16:00 Oilers–OLS Tapiolan UH
Su 12.3. 18:00 OLS–Oilers Kastelli
To 16.3. 18:30 Oilers–OLS Tapiolan UH
La 18.3. 18:00 OLS–Oilers Kastelli (tarvittaessa)
Su 19.3. 17:00 Oilers–OLS Tapiolan UH (tarvittaessa)

Kumpi voittaa:
Kahden laadukkaan joukkueen mittelö tulee vaatimaan pitkiä bussimatkoja tiukan reilun viikon mittaisen rypistyksen aikana. Liigamiehillä vahvistuva OLS vie sarjan nimiinsä lopulta Espoossa katkaisemalla sarjan voitoin 3–2.

Nuorten SM-sarjan tulospalveluun

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Atte Silvennoinen
09/03/2017
Tulin voittamaan, en anna minkään seisoo tiellä...
Oivoi
09/03/2017
Joo ei ollut etäisyydellä mitään tekemistä miksi esimerkiksi tps ei valinnut olssia kun niin kovasti uhosivat.
Johtaja
09/03/2017
Luetaan sarjajäjestelmä ennen kuin tullaan huutelemaan. TPS'llä oli mahdollisuus valita joko SPV tai Happee. Saivat valita joko 8'ksi sijoittuneet SPV'n tai 7'ksi sijoittuneen Happeen. #Posinkautta
Sininenkevät
09/03/2017
Meil on goljo #hyvääkesääIndians
Jap€
09/03/2017
Tänään nähdään onko pommarin kuudes kenttäpelaaja riittävästi iiskolaa ja kumppaneita vastaan
Arto Kilponen
09/03/2017
Siis oivoi on ihan oikeassa tuossa. Ei tietenkään ollut tekemistä, kun jo säännöt estivät.
Stadi
09/03/2017
Nähdäänköhän tänäkin keväänä TPS:n riehakas ja alkoholipitoinen fanikatsomo? #arvostan
MIju
09/03/2017
Kyllä ES riittää meiningin menovedeksi tepsin faneilla. #hunajata
Jurmu
09/03/2017
No tottakai mestari vaihtuu se oli selvä jo kauden alkaessa. EV A:n kausi oli kyllä surkea ei voi muuta sanoa. Divariin meni paras terä sieltä.
Kulari
09/03/2017
Keksi on paras pelaaja se on mun mieli pide. Tosi moni puolinen sali bandy pelaaja osaa laukoo ja syöttää. Hiihtääkin niin varmaan kunto käyrä huipussaan :D eli hyvä classics!
Roope Setä
09/03/2017
Tuleeko muista junnusarjoista ennakkoa?
Kannu kirkkonummelle
09/03/2017
Rangersin pojilla kova päätös edessä, tilataanko perinteisiä vai snapback-mallisia mestaruuslippiksiä.
Junnu#8
09/03/2017
Ouluun matkaapi mestaruus!
TOIMITTAJA KUJALLA PAHASTI
09/03/2017
.. Kun olettaa Rangerssin voittavan. Tasoero valtava. Sen osoitti viimeisin 13-5 pyöritys. Se tod oli miehet vs pojat. Kahdessa ekassa matsissa täys oma miehitys ja muissa vajaampi mut riittää kevyesti jatkamaan välieriin! Hemmetin vaikee on Indianssia voittaa tänä keväänä
Jonninmoinen friikki
10/03/2017
Indians haki kotiedun Kirkkonummelta...ehkä lippalakkeja ei kannata tilailla.
Kevät on tullut - upeat viikot edessä kun tosipelit alkaneet!
HAUSKAA KIRJOITTELUA RANGERSSIN
10/03/2017
Sivuilla. Päävalkku maalailee tiukkaa sarjaa, ensimmäiseen peliin verraten. Sanallakaan ei mainita, ettei pelipäivän siirto torstaille ollut reilu Indianssin tärkeimmille pelaajille. Olivat nimittäin saapuneet kotiin Oulusta klo 0600! On selvää, ettei pelaaminen ole 100 prosenttista. Noh sunnuntai sitten näyttää todellisen peli-ilmeen!! Viimeksi Tapiolassa 13-5 Indianssille. Täytyy todeta että tahmea pinnaltaan ja pieni kaukalo on myös suuri etu Kirkkonummen pojille
Seuraaja
12/03/2017
Olisiko rangersillä ollut mahdollista valita oilers?
EI
13/03/2017
Olisi koska Oilers oli neljäs ja Rangers kolmas joten heille jäi valittavaksi joko OLS tai Indians.
Jonninmoinen friikki
13/03/2017
Rangers 0, Indians 2.
Toivottavasti lippiksiä ei tilattu vielä.
Rangers pelannut hienon kauden, mutta nyt on tiukat paikat.
INDIANSSIN
14/03/2017
Materiaali on vaan niin kova. Näissä karkeloissa ei vaan aina paras jengi voita. Riippuu siis AINA siitä, saadaanko oma joukkue käyttöön Liigasta. Sääli sinällään
#Sininenkevät
15/03/2017
On ne inkkarit aika poika jengi ilman liigaäijii...
katsoja
17/03/2017
Oilers täysin parin pelaajan varassa.
ONSE INKKARIT....
19/03/2017
Aika äijjäjengi ilman omia Liigapelaajii!! TUUKKA VESA on jumala❤️
Jorma
21/03/2017
Onko muista ikäluokista tulossa samanlaista ennakkoa?
ONKO
22/03/2017
A:n välieristä tulossa ennakointia
TÄMÄKÖ.....
22/03/2017
Salibandyn paras saitti Suomessa!? Keskitytään 95% :sti äijjäsarjoihin, vaikka esim A-nuorissahan SE TULEVAISUUS! Ei vaan jääkiekossa dissata näin karkeesti missään junnuja
Joel Siltanen
22/03/2017
A:sta (myös tytöt) tulee kyllä ennakot välieristä ja finaaleista. Muihin sarjoihin meillä ei riitä tällä hetkellä pala. Pääfokus on kumminkin aikuisten sarjoissa, kuten missä tahansa eri lajien erikoislehdissä.

Se tehdään mitä pystytään tällä hetkellä. Jos kynä pysyy kädessä ja tietotaitoa juniorisarjoista löytyy, niin otan mielenkiinnolla vastaan ennakoita ja julkaisenkin ne jos ovat julkaisukelpoisia.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.